İnanmayan biri olsa sizin için sorun olur muydu mesela?
Evet, önemli
Hayır, önemli değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır benim için önemli değil.. ben dinine bakmam aşka bakarım sadece. ama insanlara göre değişir Evlilikte dinin önemi, kişisel inançlara ve değerlere, partnerlerin kendi tercihlerine ve ilişki dinamiklerine bağlı olarak değişebilir. Din, bazı insanlar için hayatlarının önemli bir parçasıdır ve bu nedenle evlilikte din önemli bir rol oynayabilir. Ancak herkes için dinin aynı derecede önemli olmadığını unutmamak önemlidir. Aynı dini inançlara sahip olan çiftler için din, ortak bir temel oluşturabilir. Ortak inançlar, çiftlerin değerlerini, yaşam tarzlarını ve etik kurallarını paylaşmalarına yardımcı olabilir.
Kendim de herhangi bir dine mensup değilim ancak çoğu dindara nazaran yüksek ahlaki yapıya ve doğruluğa sahibim, yani mesele dindarlık kisvesi altında her türlü yanlış yolda her türlü pislikle münasebete girmek değil, aksine kişinin bir dini inancı olsun veya olmasın kendisini kendi insani değerlerini korumaktan her zaman mesul olduğunun bilincinde olması olacak, yoksa inanmış olsun veya olmasın, benim için bir farkı kalmaz, biri inanarak küçülür ve kirlenir diğeri inanmayarak, sonunda dönüştüleri şey ise birbiriyle birebir aynıdır.
Ahlâk ve doğruluk göreceli bir kavramdır, kime sorsan kendini doğru yolda görür
Göreceli olduğu kadar keskin hatları olan kavramlardır da, neden meydana geldikleri ve yine nelere karşı oldukları göz önüne alınacak olursa aslında bu sözde görecelilik farkının kişinin alışagelmiş dünyevi avuntusundan başka bir şey olmadığı görülecektir.
Evet kendini iyi avutuyorsun
Önemli olmak ne kelime en önemli şeylerden biri. Farklı partiyi tutanlar bile birbirine hazmedemiyor, inançlı biriyle inançsız insanın anlayabilmesi zor
Cevap
30Cevap
Önemli değil… Allah’a inansın kafi.
Spirütiel olabilir. Allah’ın varlığına inanacak.
Kauntum fizik kafasıyla gelirse anlaşamayız.
Müslüman değilim ama belirli dinde bir insanla birlikte olursam onun dinine göre yaşamamı bekler, o yüzden olmaz
Ateist biriyle evlenmezdim galiba, herhangi bir şeye inansın ot muyuz xd
İnanmaması daha iyi. İnanıyorsa da her görüşe açık olmalı. Bir din hakkında felsefe yaptığımda bunlar ne günah falan diyenle işim olmaz.
Çok önemli değil fakat aşırı bağnaz olmasını da doğru bulmuyorum.
Tercihen İslam ama Hristiyan ya da Yahudi bir kadınla da evlenebilir Müslüman bir erkek.
Ben katolik bir Türküm çevremde çok fazla müslüman var kendileri sürekli 1400 yıllık olan dinlerini dayatmaya çalışıyorlar kendi dinini dayatmayan birisi olursa evlenirim.
En azından ateist deist satanist kafasinda olmasın yeter hristiyan yahudi olabilir
Önemli tabii ki de... Hatta en önemli şeylerden birisidir...
Hayır dine göre insan seçmiyorum, karakteri ve insanlığı önemli benim için
İnanmaya bilir ama saygıda kusur etmeyen bir insansa hiç bir önemi yok
Erseyden oncesi musluman olacak allah korkusunu bilecek
benim inancım ve onun inancı
ikisi de çokk önemli..
Beni sevsin yeter zaten beni seven benim diyipime geçer
Müslümanım ama müslüman kızları düşünmüyorum çünkü hepsinin dinleri imanları maddiyat olmuş evet hepsinin
Kimleri düşünüyorsun peki?
Müslüman olmayanları inceliyorum şu an
Wtf bunun Müslümanlıkla alakası ⁉️
Şaşırtmıyorda ondan istisnası yok
Müslüman bir kimsenin ateistle evlenmesi dinen yasak
Ayrıca sen tüm müslüman kadınları tanımıyorsun hepsini suçlayamazsın. Aynaya dönüp kendine bakacaksın. Sen çok mu iyisin?
He sorma öyle bir yağ çekiyorum ki 😂
Yüz binlercesinin boşanma evrağını nerede gördün? 😂 Ufak at ufak
Kafan olsa nerede ne iş yaptığımı tahmin edebilirdin, bunların istatistiği toplanıyor sosyolojik politikalar için. Sen git kendi görüşünde yağ çek görüşümü grez yağı formunla kirletme.
Kendi görüşümü mertçe yazdım zaten kendimi gizlemeden korkmadan 😂
Çoğunluk değil hepsi için dedin kıvırma
Çok konuşmaya gerek yok, OK diyip geçmek en mantıklısı
Tercihler kisiye ozeldir insani yonlerinin yuksek olmasi benim icin daha onemli
Hayır, önemli değil saygı duyarım o da bana duysun isterim
Benim için önemli olmaz ama ailem için önemli olur. Çok seviyorsam ailemi ikna etmeye falan çalışırım.
Önemli. Müslüman olmayan birisiyle evlenmem. Dinimde müslüman bir kadının başka dinden birisyile evlenmesi yasak.
bi nedeni yok ama her acidan birebir ayni oldugum birini tercih ederim, dini ve ahlaki değerler ayni olmazsa anlasma orani eksiye duser buyuk ihtimalle
evet önemli ehli kitap olsun en azından. çünkü dini nikah düşmeli. önemsiz diyen müslüman ateistle evlenirse ömür boyu zina
Hayır hiç önemli değil çevresine zararı olmadıktan, inancını zorla çevresindekilere dayatmadıktan ve iyi insan olduktan sonra bana göre inancının ne olduğu hiç önemli değil.
Bizde Türk olmasak Hristiyan ya da yahudi... gibi baska dinlerde olsak bizde Allah (c. c) inanmazdık.
Nereden biliyorsun
Hristiyan doğup Müslüman olan insanlar var
O zaman beni katma herkes olmuyo demek kimse olmuyor demek değil
Okay
Değil demek isterdim ama kültür farkları olacak ve yaşam şartlarımız birbiri ile uyuşmayacak o yüzden önemli ne yazık ki
Fazlasıyla önemli.
Çok sapkın birsey de olabilir
Satanist mi sevion dndhdhhd
Ben sevmiyorum yani birinin Hristiyan olması ile ineğe tapmasi aynı şey degil
Benzer olmalıyız kesinlikle anlaşamayız yoksa
Önemli dinsiz olmasın 😄
Din insanlık kadar önemlidir
Kiz olduğum için evet
Evet 4 büyük dinden birine inanıyor olmalı
İsterse krem peynire tapsın bana ne :D
Önsemsemem seviyorsam gerisi hikaye
Kimyada bile benzer benzeri çözer, önemlidir bence