Gerçek anlamda ahlak sahibi olduktan sonra zerre umurumda olmaz..

Gerçek anlamda ahlak sahibi olduktan sonra zerre umurumda olmaz..
Benim için kesinlikle önemli bir kriter. Evet ahlak zaten olmazsa olmaz bir insanda ama dini inancımın gereklerini paylaşmak, yer yer birlikte bunları yapmak isterim hayatımdaki insanla. Zaten bu dünya görüşümüzün de benzer doğrultuda olduğunu ve sadece dünya için değil ahiret için de onu eş olarak kendime seçtiğimi gösterir.
İnançlar önemli evet ❥
Ama hiç kimsenin sonsuz inancı olabileceğine inanmayın Bu kafayla evlenmeyin
Bana göre evlilik
sadece aşkla yapılabilecek bir durum
Hayatımın her alanında mantıklı düşünerek hareket ediyorum mantığı seviyorum
Ama evlilik konusunda kesinlikle mantık olmaz
Nasip anlaşamazsan boşanırsan
En Azından ben bu hatayı sevdiğim
için yapmıştım dersin 🝮
Önemli değil demek isterdim ama galiba önemli Allah inancı olmayan birisiyle olmuyor daha önce ateist birisiyle belli bir sohbetim olmuştu birkaç ay olmuyor yani yapamıyorum en azından bir şeye inanması gerekiyor
Elbette önemli..
Hatta sadece Müslüman olması da yetmez, bunu ne kadar yaşadığı benim için en önemli kriter.. Sonuçta kendime yol arkadaşı seçtiğim gibi evlatlarıma da hayatlarının en önemli öğretmenlerini seçiyor oluyorum
Cevap
35Cevap
Çok ters düşülüyorsa tartışma istemem hayatımda şahsen
Evet, evlendiğimde adamın dini inancı benim için çok önemli oldu.
Eşimin **
Ben ateistim dini inancım yok evleneceğim kişi de inançsız olmalı
Eskiden olsa onemli degil derdim fakat onemli artik. Din konusunda ayni inanca sahip olmamiz lazim. Ne eksik ne fazla. Ilerde cocugum oldugu zaman dini acidan ayrima dusmemek icin bunun onemli oldugunu dusunuyorum.
Ben Hristiyanim kocam babası alman olduğu halde Müslüman ve kurbanlik da aldı hiç sorun değil iyi niyet olsun yeter. dinlerin insanları bağlayıcı bir yönü var. diger Dinleri savaşmak için görürseler savaş çıkar. Şuna benzetiyorum bu durumu.. pitbull vahşi bir hayvanmı değil vahşi yetistirilirse saldırgan oluyor degilmi. normalde bu hayvanın doğasında yok zorla bu hale getiriliyor anlatabildiysem kimseyi kırmadan memnun olurum
Evet benim için çok çok önemli sonradan olumsuz durumlar ortaya çıkabiliyor ben kendi dinimede evleneceğim insanın dinimede çok önem veriyorum benim dinim neyse onunda o olmalı farklı bir dinden birisi ile evlenmem
Evlenen iki insanın her konuda birbirine uyumu önemlidir bence. Realist düşünürsek bu böyle.
Dini inancı olmasa daha iyi anlaşırız. Bu önemli benim için.
Onun dini mensubuna bağlı şimdi ben müslimanım o hindiuzm diyelim kurban bayramı mı olur katliam mı bilemem yani o yüzden olmaz cok fikir ayrılıkları yaşanır huzursuz bi ilişkidense hiç olmasın daha iyi
Ben hristiyanım eşim müslümandı, çocuklar doğana kadar sorun yok ama çocukları hangi dinin gerekliliklerine göre büyüteceğimizde anlaşamadık bir türlü
Bence içinde Allah korkusu olan dini inancı tam olan bir insan zulmetmez ihanet etmez eşini mutlu etmek için herşeyi yapar tabiki çakma dincilere imamlara bakmayın
Benim için bir sıkıntı olmaz herkesin dini inancına saygım sonsuzdur, benim inancıma saygılıysa güzel olur baktım saygısı yok yürütmem ilişkimi olur biter.
İki farklı dine mensup olan bir ailem var benim. Hiçbir zaman bunu sorun etmedim ki din konusuna oldukça uzağım. Dolayısıyla evleneceğim insanın dini gram beni ilgilendirmiyor.
İslamda Müslüman bir kadın başka dinden bir erkekle evlenemiyor. Ondan hem ahlaklı, iyi ve doğru insan olup hem de Müslüman olması ilk tercihim.
Hayır önemli değil. İnancı ne olursa olsun, inancını yaşamasına saygı duyarım. Onun da benim inancıma hoşgörüyle yaklaşması şartım ile. 🙄
Sadece eş seçmiyorsunuz, gelecekteki çocuklarınızın anne babasını da seçiyorsunuz.
Kesinlikle önemlidir.
Dinde zorlama yoktur bana karışmıyor da bende ona karışmam sahsen herkesin kendi hür , özgür iradesi sonuçta
Müslüman olsun bana kafa yapısı uysun inancı tam olsun yeterli çok bu konulara biraz girmeye tedirgin oluyorum nedensizce
Bu tarz şeyler bir süre sonra uyumsuzluk oluşturuyor. Dini vs geçtim mezhep bile onemli benim nazarımda. İyi insan olabilmek bambaşka bir durum
Hayır tabi ki de aşırı dindar ve inanç sahibinden birisi ile asla olamazdım. Neyse ki nişanlım da benim gibi inançsız :) 🐍👿
İnançlı olması önemli, dini ne olursa olsun, temiz, doğru, dürüst, ahlaklı, terbiyeli olsun, sonrasında ben onu islama alırım😃
Gerçek bir müslüman için önemli olmak zorunda
Hayır değil dini inancıyla evlenmiyorum kendisiyle evleniyorum
Hayır önemli değil bence. İyi ve vicdanlı olması yeterli.
Allah inancı önemli yoksa kolayca boşluğa düşme ihtimali var
Önemli dindar birini istemiyorum dini olmasın hatta.
yanii dinime göre başka dinden biriyle evlenemiyorum bu yüzden önemli
ehlikitap bir dine mensup olup olmadı benim için önemli
Önemli çünkü dinim gereği bi gayri müslimle evlenemem
Müslüman olsun kafalar uysun gerisi bir şekilde halledilir nasibinse
Kimileri çok saplantılı. Olmamak lazım bence
Ehli Kitapsa sıkıntı yok. Yahudi veya Hıristiyan olabilir.
Zerre umrumda olmaz. Dini inancı ya da inançsız olması sadece o’nu ilgilendirir.
Evet ahlakı da önemli ama bence iş burada bitmez. Hayat yaşantıları bir kere farklı olacaktır. Ona uyan şey bana uymaz bana uyan şey ona uymaz böyle evlilik yürümez.
Ben önemsemezdim sanırım bu durumu. Herkesin inancı kendine. Bana ve inancıma müdahale etmediği sürece sorun etmem.
Belki zamanla onun da fikri değişebilir belli mi olur
Evet sanırın ilk bakacağım şeylerden biri dini ve yaşayışı
Hayır önemli değil saygılı ve mantıklı biri olması yeterli
Dinimize göre kadının Müslüman olmayan erkekle evlenmesi haram. Bu nedenle istemezdim.
Müslüman olması şart
Evet önemli.
Benimle aynı inancı olan birisiyle evlenmek istiyorum.
Beni kendi dinine inandırmak için zorlamayacaksa ve dinine aşırı denecek kadar bağlı değilse önemli değil
Herhangi bir dine inanıyor olmasını problem etmem..
Hayır önemli değil. İnsanın içindeki vicdan onun tanrısıdır. Ben vicdanına bakarım
İnançlı olması yeterli.
Hayır değil hatta ikimizde deistiz öyle olmasa bile istediği dine mensup olabilirdi önemli olan dini değil insanlığı ve diğer insanlara nasıl davrandığı iyi bir insan olup olmadığıdır
Dinimden değilse
Ev len mem...
Önemli, önem vermeyen büyük hata yapar.
Önemli
Fazla kurcalamayalım canım 😄
Önemli tabi müslüman olmayan biriyle hayatta evlenmem tamam sevgi saygı da önemli ama dini olmayan biri benim için hep eksiktir kendimde ona bakınca boşluk görürüm bir varmış bir yokmuş gibi
Hayır onun dini görüşü beni ilgilendirmiyor özünde neye inanıyorsa öyle kalsın
Inandigi dini yasama sekli bile onemli.
çok değil ama Allaha inanırsa daha seviniriö
Avrupalıysa umrumda olmaz😂
Önemli değil diyenler net evde kalmıştır.
evet dinsiz olsun
Önemli değil benim için insan olsun yeter
önemli kendi dinimden olanı isterim
Hayır, herkesin inancı kendine.
Önemli Müsliman olmalı
Müslüman*
İnsan olsun zaten kendi bulur dini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?