+1 yılTabii ki de resmi nikah. En doğru olanı devlet kontrolünde olanıdır. Resmi nikah kıymayıp direkt dini nikah kıyanlar da var. Bu hususta ileride olan kadına oluyor tabii. Her şeyden önce resmi nikah kıyılır. Resmi nikah kıyıldıktan sonra dileyen dini nikah da kıyabilir; lakin resmi nikahın kıyılması durumunda tekrardan dini nikahın kıyılmasına gerek yoktur. Sadece belli başlı farklar vardır.
1) Nikahı kıydıran kişinin Müslüman olması.
2) Evlenen erkeğin Müslüman olması.
3) Şahitlerin Müslüman olması ve aralarında en az 1 erkeğin bulunması.
Resmi nikah ile dini nikah arasındaki fark bu. Resmi nikahta nikahı kıydıranın dinine bakılmaz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına bakılır. Bu şartlar resmi nikah için uyuyorsa akabinde dini nikah kıyaya gerek yoktur. Tabii dini nikah gene kendi tercihlerine kalmış.
Resmi nikah kıyılmadan kesinlikle dini nikah kıyılmamalıdır. Bazı flört edenler sevgilisiyle olan yakınlaşmanın günah olmaması sebebiyle sanki kabul olacakmış gibi kafalarına göre köyde diploması olmayan sözde bir hocaya dini nikah kıydırıyorlar ve ardından 2 hafta sonra ayrılıyorlar.
Resmi nikahtan önce kıyılan dini nikah kabul görmez. Önce devlet eşliğinde olacak. Sadece dini nikahta kadın ezilir.33 Yorumla- +1 yıl
Yanlız birisi ALLAH katında sonsuz yaşamda biriside en fazla yaşayabileciğin 80 yıllık hayatta geçerli
- +1 yıl
@zehmerr5034 Resmi nikah kıyılmasıyla dinen evli sayılmış olurlar zaten. Allah katında da nikahları kıyılmış olur. Zaten nikahın amacı da duyurmaktır.
- +1 yıl
İmam Nİ KA HI
En İyi Cevaplar
+1 yılimam nikahı onemli
imam nikahı der ki bunu duyur
e bunu duyurmanın en iyi tarafı devlet nazarında evlenmiş olmak yani resmi nikahtan geçer
buda demek oluyo ki imam nikahının tamamlanabilmeside resmi nikahın olmasına baglı gibi bişey19 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel yorumladin 👍
- +1 yıl
:) eyvallah bro güzel soru
- +1 yıl
Tesekkurler :) "bro" :)
- +1 yıl
ahmet bunu sevdi :D
- +1 yıl
Mnl tesekkur etti :)
- +1 yıl
:) ahmet eig ye tesekkur etti :)
- +1 yıl
Mnl tesekkure rica etti :)
- +1 yıl
Sanırsın burasıda devlet dairesi :D
- +1 yıl
He ya 😂
+1 yılEger müslüman ise dini nikahda gerekli olur ama resmi nikah basta geliyor önemli bir durum sakin kabul etmeyin bunu.
Resmi nikah senin düsündügün gibi sadece bosaninca mal varligi bölüsmesi icin degil daha önemli faktörler var emin ol11 Yorumla- +1 yıl
Ben sadece bir ornek vermek istedim ikisi de olmali bence bir evlilikte gorusunuz icin tesekkurler :)
+1 yılIkiside onemlidir kuzen ama seninde dedigin gibi imam nikahi biz musluman insanlar icin bir adim ondedir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılİmam nikahıyla resmî nikah arasında fark yoktur..
Nikah akdinin her ikisinde de yapılması gerekir..
Nikâh bir akit, sözleşme ve anlaşmadır. Bunun için bazı şartları vardır. Bu şartlardan birisi yerine getirilmezse nikâh sahih olmaz.
1. Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması.
2. Tarafların irade beyanı. Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri.
3. Nikâhın duyurulması. Gizli bırakılmaması. Bu şart Maliki mezheplere göredir.
4. Kızın velisinin izninin olması. Bu hüküm Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplere göredir.
5. Şahitlerin hazır olması. Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır. Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder.
Görüldüğü gibi şahitlerin bulunmadığı bir nikah geçerli değildir ve kişi şahit olmadan nikâhını kıyamaz.
#Vesselam12 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim
Çok yanlış düşünüyorsun kanun önünde tanımlanmamış herşey günlük yaşantıda risktir. Resmi nikah senin her yerde o adamın eşi o adamında senin eşin olmanı netleştiren bir anlaşmadır. İmam nikahı ise, resmi nikahın sınırlarına girmeyen, ama eşlerin arasında (müslüman eşlerin arasında) olmazsa olmaz birşeydir.
Ayrıca sadece mal varlığı olarak düşünme, ilerde eşinin başka bir kadınla seninle evliyken ilişkisi olursa o metres 2. kadın diye adlandırılması sırf resmi nikahtan dolayı olur. Kısacası resmi nikahta hanımların karakter hakları bile koruma altına alınmıştır...13 Yorumla- +1 yıl
Ben onu ornek olarak verdim bunlari bende biliyorum ama ikisi de yapilmasi gerekli diye dusunuyorum
- +1 yıl
:D amiiinnn haklisinz
Bence ikiside onemli. Ablalarimin yaptiklari gibi yaparsiniz isterseniz, sabahtan nikah dairesine gittiler resmi nikahlari icin, eve donup imam nikahlari yapildi, aksamda dugun salonunda dugunleri, ucude ayni gun icinde.
11 Yorumla- +1 yıl
En guzeli
+1 yılİkisi de önemlidir. Hak yönünden dini nikah önceliklidir tabi ki ama hukuk devletinde resmi nikah da önemlidir. Kim kiminle evli soy sop belli olsun diye mecburdur.
11 Yorumla- +1 yıl
Dogrudur
Diğer konusunda 460 cevap paylaştı. İmam nikahını biraz araştırmanı öneririm imam nikahı daha önceden resmi nikah niteliğindeydi zaten
218 Yorumla- +1 yıl
Imam nikahi Allah katin da kabul edilen bir sey resmi ise kagit ustunde kagidi yak bakalim evlilik diye bir sey kaliyor mu?
- +1 yıl
Beyefndi hangisini yapmak gerek demiyorum hangisi onemli diyorum kagit ustunde ki evlilik dini nikahtan daha mi onemli benim sorum bu bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
Guzel yorumunuz icin tesekkurler
- +1 yıl
Anladim
- +1 yıl
Evlenmiyorum :) ama evlenecegim zaman cok iler ki zamanlar da once imam nikahi sonra da resmi nikah yapmayi dusunuyorum
- +1 yıl
Bence siz iyice arastirin bunu :) dini nikahi onceden yapilir
- +1 yıl
Biz de yapilan butun nikahlar da onceden dini nikah yapildi
- +1 yıl
Benim anne tarafi falan hep imam :D
- +1 yıl
Olur
+1 yılresmi nikah tabiki. zaten şu an ki resmi nikah eskiden imam nikahı olarak varmış yani. nikahın amacı eşin oldugunu duyurmaktır sadece imam nikahı geçerli olmaz.
34 Yorumla- +1 yıl
Sadece imam nikahı geçerli olsun demedim :) güncellemeyi okuyunuz..
- +1 yıl
Bende sadece nikahı açıkladım yani böyle diosun demedim
- +1 yıl
Anladım saolun :)
- +1 yıl
ö. d.
+1 yılResmi nikahin olmadığı yerde dini nikah hükümsüzdür. Nikah zaten millet duysun diye yapılır, herkese ilan etmek amaç ve iki tarafın da mağduriyetini önlemek.
30 Yorumla
+1 yılNikahin amacı birlikteliği duyurmaktır. Sadece imam nikahi onemli yeterli diyemeyiz. Aileden yakınlardan gizli yapılan imam nikahinin hic bir hükmü yoktur. Ben böyle biliyorum
10 Yorumla
+1 yılİmam nikahinda çocuk bile sıkıntı. Resmi nikah daha önemli tabiki. Resmi nikahta hiç yoktan madur olma durumu az. Diğer imam nikahinda ohoooo :) nafaka bile vermez adam boşanınca
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİmam nikahı "eskinin resmi nikahı"hükmündeydi. Aynı güvenceyi şimdi resmi nikah sağlıyor. Tek fark birinde dua olması. Resmi nikah olmadan olmaz. Dua niyetine ya da adet diye imam nikahı resmi nikahtan sonra yapılabilir
20 YorumlaImam nikahı asıl nikah diğeri kanuni hakları koruma için
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen..
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDinsiz olduğum için imam nikahı bana gerekli değil zaten nikah düşmez :D
18 Yorumla- +1 yıl
Ateist misin
- +1 yıl
@zehmerr5034 dinsizim
- +1 yıl
Niyeki
- +1 yıl
@zehmerr5034 Düşünceme ters
- +1 yıl
Özel gel öyle yaz soruyu paylaşan kardeşi rahatsız etmeyelim
- +1 yıl
@zehmerr5034 sorun degil gencler keyfinize bakin :D kavga etmeyin de
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
İslam sana neden ters
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Resmi nikah daha önemli. Yazılı belgelerle eşini tescilliyorsun.
30 Yorumlaimam nikahının bir önemi yok benim için. hatta evlenince imam nikahı yapmayı düşünmüyorum.
30 YorumlaResmi nikahın allah katında bir bağlayıcılığı yok ki
11 Yorumla- +1 yıl
Oyle evet
+1 yılher ikiside hem dinen hem resmi nikah herkes için önemli bana göre biri kendini güvenceye almak için diyeri ise allah katında zinaya girmemek için
23 Yorumla- +1 yıl
Cok dogru bir yorum
- +1 yıl
tesekkür ederim dogrular diyelim 🙃
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılİmam nikahı tabi ki resmî adı üstünde resmiyette önemli sadece 🤡
20 Yorumlatabi bir de imam nikahını kendini kandırmak için yapanlar var
sadece seks için imam nikahı yapan bir sürü aptal var30 Yorumla- Diğer konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce imam sonra resmî birisi olmadan birisi olmaz 😁
20 Yorumla
+1 yılimam nikahiyla evlilik mi olurmus resmi nikah olmali önce tabiki de
20 Yorumla
+1 yılikiside onemli allah icin iman nikani erkek kadin hakki icin resmi nikah onemlidir bana göre 😊
10 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. İnsanların kıydıgı bir nikahın benim nazarımda bir degeri önemi yok imam nikahı önemli imam nikahı varsa karı kocalık vardır.
10 Yorumladini nikah tabi ki ancak her şeyin usulü var resmide olmalı
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılbirini allahın huzurunda kıyıyorsun birini devletin huzurunda sence hangisi önemli
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılResmi nikah düzendir, intizamdır. Tek eşliliktir resmi nikah. Resmi nikah candır.
30 Yorumla
+1 yılİmam nikahı resmi nikah sadece kağıt üstünde kağıdı yak artık evli değilsin
10 Yorumlaimam nikahı tabii ki de onemli resmi nikahını yap tabii ama
20 Yorumla
+1 yıleskiden imam nikahı ön şarttı şimdi resmi nikah yoksa imam nikahı da olmuyor
10 Yorumla
+1 yılAyni gorusteyim ama 3 kelimeyle ortada kalma imkanin var imam nikahı riskli ama gerekli
10 Yorumlaİmam nikahı olmadan evli sayılmıyoruz.
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılAllaha aşkına sorduğun soruya bak evlilik bitti şimdi resmi imam tartışması başladı ikiside önemli resmide reami bir şekilde karı ve koca olduğunuzun belgesi imamda allah katında karı koca olduğunuzun beldesi
01 Yorumla- +1 yıl
Bunu biliyorum zaten yorum yapmak zorunda degilsiniz
Önce imam sonra resmi
114 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
Bende saskinim
- +1 yıl
Derken
- +1 yıl
Bilmem
- +1 yıl
Dogru
- +1 yıl
Biz Çanakkale de imanımız merhametimiz bileğimizle kazandık biz Çanakkale de 7 düvel e meydan okuduk 7 sinide canakkaleye gömdük bizi silahla yenemeyeceklerinin farkına vardılar önce çocukların aklını bozdular çocuklar büyüdü çocukları oldu bozuklukları için adet din iman bir şey öğretmediler sonraki nesil bozuk olmak bir kenara geçmişinin yani adetlerı dini merhametinin düşmanı oldu işte o nesil bu nesil şimdi bu din düşmanı neslin çocukları nı düşün neo naziler gibi Müslümanların kanını dökerler Uygur Türklerine yapılanlar gibi
- +1 yıl
Yaptigi sey terbiyszlkten baska bir sey degildi onun gbi kopkler ancak bos bos havlar!! Klavye artistlgi yapti ve engelledi yaxik
- +1 yıl
Neyse gerek yok yuzu olsydi konsmya engellemzdi
+1 yılFark yapmaz. Helalim sonuçta.
21 Yorumla- +1 yıl
Yanii
imam nikahi daha önemli..
20 YorumlaValla ikiside olmalı gerekli
10 YorumlaSeviyorsan, ne resmi nikah, ne de dini nikah.
10 YorumlaDiğer konusunda 792 cevap paylaştı. bence ikisi de çok önemli. tecrübeden biliyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de eşit derecede önemli.
10 Yorumla imam amcaya zarf içinde para vermek komik bence
10 Yorumlatabii ki resmi nikah👀
10 Yorumla- Diğer konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılİmam nikahı ne ya ? İmam kim köpekmiş bana nikah kıyacak? Kodumun arabının yazdığı kitabı okumuş diye para alan birine kim nikah hakkı veriyor. Lanet arapçılar ya zaten sinirliyim
07 Yorumla- +1 yıl
Sinirini git baska sorulardan cikar yorum yapmak zorunda degilsn
- +1 yıl
Kodumun arabinin derken kimden bahsettigini ogrenebilir miyim?
- +1 yıl
Ne demeye çalışıyor şu spastik
- +1 yıl
Asil siz ne demeye calisiyorsunuz kime laf ettiginizn farkinda misiniz?
- +1 yıl
Herseyin farkındayım. Nolacak verecek mantıklı bir cevabın mi var? İmam nikahı önde diyen bir köleden mantıklı bir cevap mı bekleyeyim? İmam nikahı diyor ya çomar
- +1 yıl
Sen kimsin ki seni allah katinda evlilik rutbesine cikaran kisiye bu denli saygisizca konusuyorsn edabinda curmun kadar yer yakamazsn dine karsi sayginizi elinizde tutmayi bilin cnku din agziniza alamayacaginiz kadar degerli bir mezhep!
- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce resmi sonra imam nikahı.
41 Yorumla
+1 yılNikahlar benden uzak olsun.🙄
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılikisi de tek kanatlı kuş uçmaz
10 Yorumla
+1 yılİmam nikahı
23 Yorumla- +1 yıl
Ayni fikir de olmamiza sevindim..
- +1 yıl
Doğrusu bu zaten
- +1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(30-35)+1 yılimam nikahı ne işe yarıyor
20 Yorumla- Diğer konusunda 921 cevap paylaştı.
+1 yılresmi nikah önemli.
20 Yorumla
+1 yılİkisi de
20 YorumlaBence ikiside gereksiz
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılikiside önemli
10 Yorumla Ikiside
10 Yorumla
+1 yılher ikiside onemli
10 Yorumla
+1 yıldini nikah..
10 YorumlaDiğer konusunda 636 cevap paylaştı. Farketmez
10 Yorumla- Diğer konusunda 15b cevap paylaştı.
+1 yılResmi
10 Yorumla
+1 yılResmi
10 Yorumla
+1 yılİmam nikahi
10 YorumlaDiğer konusunda 4b cevap paylaştı. Resmi
10 Yorumla
+1 yılResmi nikah onemli
10 Yorumla
+1 yılikiside aynı şey
10 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi