Eşimi terk edip ailemin yanına döndüm, bu evlilik için mücadele etmeye değer mi?

Eşimle 1 senedir evliyiz. Yalnız bu 1 sene içinde sürekli olarak önemsiz diyeceğimiz konular yüzünden öfke patlamaları yaşadı. Evlendikten sonra onun maalesef bu yüzüyle tanıştım. Hatta evlendiğim gün, herkesn en güzel günü olması gerekirken ağlıyarak gitmiştim nikah salonuna. Konulara çok detaylı girmek istemiyorum lakin eşimin ciddi bir davranış bozukluğu var. Öfkesini kontrol edemediği gibi, bana kavga anlarında küfür, hakaret ve yaptığı iyilikleri sürekli olarak yüzüme vuran bir adam. Üstelik o anlarda benim bir cevap vermeye imkanım bile olmuyor bağırmalarından. Genelde bu 1 sene içinde her ay en az bir öfke patlaması geçirdi. Çok alttan aldım ama en son olayda ona maaşımı vermek istemediğim için öfke patlaması yaşadı. İyi günlerimiz tabi ki de oldu. Ama bu olaylar beni çok yıprattı. Bir kaç gündür ailemin yanındayım. Onun aileside beni destekliyor, oğullarını suçluyor çok üzgünler. Evliliğimde çok fedakar davrandım yalnız bu tek taraflı çabayla ilerlemicek. Onun düzeliceyine, güzel bir geleceğimizin olucağına inanmıyorum artık. Oda şu ana kadar beni inandırıcak bir girişimde bulunmadı. Ailem kafanı dinle , bir dönem burada kal sabır et adam olur diyor ama ben artık çok yoruldum. Evliliğimi yıkmayada cesaret edemiyorum çünkü ablamda dul kaldı ve aileme bu yüzden çok laf edildi. Bende dul kalırsam herkes yine bizi konuşucak. Bunu kaldıramam…
Eşimi terk edip ailemin yanına döndüm, bu evlilik için mücadele etmeye değer mi?