Evliliğimiz çekilmez hale geldi, daha 9 aylık evliyiz. Sevmedim, hareketler yapıyor, yapma dediğim şakalar yapıyor, o bana ben ona nefret ettiğimizi söylüyoruz, ailemin beni geri kabul etmesi için ikna etmeye çalışıyorum
2 ay
Daha yeni evlenmmişsin ama sanki yılların ağırlığını taşır gibi, her gün, her söz, her şaka kalbini biraz daha yormuş. Sevgi yerine kırgınlık, anlayış yerine anlaşmazlık yerleşmiş, nefret dolu cümleler evin duvarlarında yankılanıyor. Kendini çaresiz hissetmen, kaçma isteğin boş bir istek değil, kendi ruhunu ve huzurunu koruma içgüdüsü. Kaçmak, teslim olmak değil, aksine kendi sınırlarını, kendi değerini ve kendi güvenliğini savunmak. Hssettiklerin geçerli şeyler, sınırların saygıyı hak ediyor. Her adımın, ne kadar zor olursa olsun, kendi huzuruna doğru atılmış bir adım. Ailen, senin sesini dinleyecek, seni anlamaya çalışacak ve kalbinden gelen güvenliğe el uzatacaktır. Onlar, senin güvende olmanı ister; kendi acını ve mutsuzluğunu anlatırken, belki önce anlamak zor olacak ama zamanla anlayacaklar, yanında olacaklar.
Bu süreçte hatırlaman gereken şey şu, yalnız değilsin. Kırgınlık ve öfke arasında yürüyorsun belki, ama kendi değerin ve kendi güvenliğin, her zaman seni ayakta tutacak bir ip. Kendini korumak, sınır koymak, huzurunu aramak cesaret ister; bu cesareti gösteriyorsun. Ve her adımın, ne kadar küçük görünse de, özgürlüğe ve kendi içsel barışına doğru atılmış bir adım. Bazen uzaklaşmak, yeniden kendine dönmenin ve kendi gücünü hatırlamanın tek yolu. Yaşadığın acıların ve kırgınlıkların ortasında, kendi ışığını yeniden bulabilecek kadar güçlüsün. Her nefes, her düşünce, seni daha sakin, daha bilinçli ve daha özgür kılacak. Ve bir gün geriye baktığında, bu adımların seni yalnızca kurtarmakla kalmayıp, kendine olan saygını ve değerini hatırlattığını göreceksin.
Şu yazdıklarından bile şu kızın ailesinin Arap dincisi olduğunu net olarak anlıyorum. Arap dininin olduğu yerde asla ve asla kadına rahat huzur ve mutluluk yok. Kız resmen kendini mal olarak görüyor ve geri iade ettirmeye çalışıyor. Dünyanın arap dini olmayan başka bir yerinde yaşasa gider kendine yeni bir hayat kurar ve hayatını yaşar
Allah yardimcin olsun. Boyle dedigine gore zor gunler yasadigina inaniyorum. burada bizim dememizle olmaz. Bir yakinina ciddi ciddi danismalisjn. Iyi dusun pisman olacagim kararlar verme. Sana git diyemem. Yuva yikanin yuvasi olmaz.
Çok kötü durumdayım gitmek bu durumda olmaktan binkat daha iyi
Kendi kararimi kendin verebilirsin. Aile durumunu bilemyecegimiz icin ne desek yalnis olur. Ne senin ne esimin gunahini almayalim. Sen sizi Bilen. akli selim birine danismalisjn
Evliliğin bu kadar kısa sürede bu hale gelmesi çok yıpratıcı olmuştur 😔 Kolay değil bunu yaşamak. Evden kaçmak çözüm olmaz, seni daha da zor durumda bırakır.
Önce güvenilir biriyle kalabileceğin bir yer planlaman daha sağlıklı olur. Ailen büyük ihtimalle üzülür ama seni yalnız bırakmak istemez 💔 Onlarla açıkça konuş, yaşadığın saygısızlıkları saklama.
Mümkünsə ailelerinin baskısıyla değil kendi isteğinle evliliğin sürüp sürmeyeceğine karar vermeye çalış. Gerekirse bir evlilik terapistinden destek al, hem sen hem eşin için. Kendini suçlama, mutsuzluğu hak etmiyorsun 💐
Cevap
24Cevap
Boşanmak çare değil hemen oturup konuşup anlaşmaya çalışın birbirinize şans verin eğer olmuyorsa yüne boşanmayı öyle deneyin
Konuşacak bişey yok bildiğin nefret ediyorum gözü dışarıda herşeyi geçtim
Beni eklesene
Yavrum 9 ayda ne b** yediniz de birbirinize olan Sevginizi ve dahası saygınızı tükettiniz ruh hastası yaratıklar
Geçmiş olsun işin zor
Evde sana dayanamayan en yumuşak yüzlü kimse ona başvur seni en kabul etmeyen kimse onada hediye filan al arada ara sor
9 ayda ne yaşadınız ki bu hale geldiniz? Yoksa klasik senaryo gibi; bazı bilinmeyen özellikler evlendikten sonra mı ortaya çıktı?
Aileni en iyi sen tanırsın. Ancak bana hepsini anlatmıyormuşsun gibi geldi
ne yapıyor yapma dediğin merak ettim 9 ayda ne tükettiniz bu kadar
9 aylık evlilik ve hemen boşanma düşünüyorsunuz ülke ne hale gelmiş
Ailenle arani iyi tut ve işin boyutunu anlamalarını sağla sonrada boşa bu sala. ğı
Evlenmeden önce hiç birliktelik olmadı mı? Tanıyamadın mı?
Evlilik pişmanlıktır ya bende evliydim boşandım 3 yıl önce
Ailene konuyu açtın mı
Kabul etmiyorlar
Çözüm ne sunuyorlar
Kal bişey olmaz alışırsın diyolar
Bazı durumlar göz ardı edilir idare edilir ama bazı durumlar da tahammül edilmez önemli olan sorunların hangi boyutta olduğu. Eğer istersen bu konuda fikir sunayım anlamaya çalışayım?
Ailene guveniyor musun
Güveniyorum da nezaman haberleri olur bilmiyorum
Bunu söylemen lazım gel kızım derlerse hiç durma
Demiyolar söyledim napmam lazım anlamaları için
Olur ilk zamanlar daha sen sınır çiziyon o çiziyor
Peki nasıl evlendiniz onunla?
Bence olmamış sizden ayrılmak cok daha dogru
Aynen öyle bende sıyrılmaya çalışıyorum en zararsız şekilde
Yani umarım öyle olur. tanımadan mı evlendin?
Kısa bi sürede
Hmm anladım. detsylı konuşmak ister misin. ne yapıyor musun seni eahatsız edecek
pmpalamasyonda sıkıntılı herhalde
9 ayda nasıl bu hale geldiniz
aldat ama evli kal
Zina olur
Gitme bence onunla konuş
Yok istemiyorum pslk bilerek yapıyo
Ama hayatın zor duruma girebilir
Biliyorum ama bu şekilde ezilerek ihanete uğrayacağımı bilerek daha zor duruma girecek
Belli olmaz ya hemen ipleri koparma bence vardirbir çözüm yolu
Evine dön
Sorun neki
Ailene sor
Çok üzücü bir durum konuşalım istersen bu konuyu
Görücü usülü müydü?
Hayır severek
Sevgili zamanıyla şimdiki çok farklı dimi
Çokk
Kıyamam ki. maalesef çoğu durumda oluyor bu. Ben de yaşamıştım
zevkli hale getir
Yaş kaç peki