- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılIlk güncellemene cevaben şunu demek istiyorum. Sen evlenmek istemiyorsun sen kurtulmak istiyorsun bunun icinde evliligi tercih ediyorsun. Hayir evlenin mutlu olanlar tabi ki var ama senin ki evlenmek degil kurtulus yolu aramak. Ikisi arasinda cok fark var. Bu sebeple sen kendi durumunu isteğini evlenmek istemek olarak degil kurtulmayi istemek olarak düşün.
Ablan sebebiyle bir evlilik yapsan o evlilikte ablan olmayacak mi sanıyorsun. Aksine o evliligin merkezinde ablan olacak. Çünkü o evliligini yapmana sebep olan kisi ablan. Ablan belki bedenen yanınızda olmayacak ama senin aklinin icinde her zaman o olacak.
Evliliginde esin kötü çıksa ablani suçlayacaksin her zaman. Esinin yaptigi her kötü davranista esini degil önce ablani suçlayacaksin. Esine degil ablana isyan edeceksin. Çünkü bu evliligi ablandan kurtulmak icin yaptin. Ablan olmasa veya ablan böyle biri olmasa sen o evliligi yapmayacaktin. Ve belkide böyle biriyle degil tam aksine iyi biriyle evlenecektin.
Evliliginde esin kötü degil iyi biri çıksa bu seferde ablana borclu hissedeceksin kendini. Hayir olmaz desende simdi öyle olacak. Sen farkinda olmadan hatta istemeden düşünmesen bile aklina gelecek mutlaka. Çünkü yine ablan olmasa bu evliligi yapmayacaktin. Ablan sebebiyle yaptin ve bu yüzden nefret ettiğin ablana bir ömür kendini borclu hissedebilirsin.
Hayatimiz kisacik ve bu kisacik hayatta baskalarinin bizi üzmesine izin vermemeliyiz. Cok basit bir hesaplamayla Şu an 20 yasinda olsan 60 yasinda ölecek olsan ömrünün 3 te 1 i gitmis ucmus coktan. Ve zaman durmuyor hizla akmaya devam ediyor. Bu sebeple kendini hic bir seye mecbur hissetme tabi mecburiyetin yoksa. Yani o evde yasamak zorunda degil ailenle ilgili bir sorun yoksa saglik bakim gibi. Kimseye katlanmak geri kalan ömrünü mutsuz gecirmek zorunda degilsin.
Ikinci güncellemede okumus biri oldugunu söylemişsin. Şu an o evden çıksan asgari ücretli bir is bulsan zorda olsa gecinir gidersin ama mutsuz olmazsin. Üzüleceksende kendin icin üzülürsün. Bak mutlulugu bir kenara birak üzüntüne asla baskalari sebep olmasin. Sen kendi kendini üz ama başkaları buna sebep olmasin. Pismanlik yasayacak keske diyeceksende kendi yaptiklarin icin de baskalarinin yaptiklari icin degil. Kendin yapsan en azindan ben yaptim benim pismanligim benim keskem dersin ama baskalari seni üzerse mutsuz ederse bir seyde diyemezsin. Olan bos yere mutsuzlukla gecen yillarina gençliğine olur.
Evlilik kismina tekrar gelecek olursak. Yine ablan sebebiyle biriyle evlensen büyük ihtimal ask evliligi olmayacak. Evliligin ilerleyen zamanlarinda kendini esine katlanmak zorunda hissedeceksin. Yani katlanmak zorunda oldugun bir adamla ayni evi ayni yatagi paylasmis olacaksin. Ablan gidecek yerine esin gelecek.
Velhasıl evlendin aradan biraz zaman gecti ve sen bir seyleri farkina vardiktan sonra biriyle tanışacak ve belkide birine aşık olacaksin. Kendini durduramayip sevgilide olabilirsin o kisiyle. O zaman sana ilk diyecekleri sey ahlaksiz kadin olacak. Gecmiste seni üzen mutsuz eden kurtulmak icin biriyle evlenmeye mecbur eden o insanlar bir bir ahkam kesecek basinda atip tutacak iyi namuslu kisi rollerine bürünecek. Bu ihtimalide unutma.
Ben illa ask evliligi yap demiyorum. Asik olmadanda evlenebilirsin. Ama kendi istedigin kendi içinin attigi kendi aklinin yattigi biriyle evlen. Yukarida da dedim bu kisi kötü çıksa bile en azindna kendi secimin kendi istegin olur. Pismanlik yasacaksan bile kendi istedigin kisiye karsi yasarsin.24 Yorumla
Soran+1 yıltokat gibiydi bu benim için
- +1 yıl
Ayıp ettiysem kusura bakmayın. Inanin sadece iyiliginiz icin dedim🌺
Soran+1 yılsen boşver onları uç gönlünce diyorsun bana : ) ve haklısın
- +1 yıl
3 günlük dünya degmiyor kimsenin kahrini çekmeye
En İyi Cevaplar
En büyük yanlış olur senin için. Ablan için aileni bırakma daha farklı çözümler bul onun olduğu ortamlardan uzaklaş. Farkli şeyleri ugraş edin kendine kafani dağıt.
Neye kafayı çok takarsan o kadar düşünür kendini yıpratırsın sal kendini bırak boşver.20 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılSevgili kardeşim bence ablan ile bu konuda ciddi bir konuşma yap ve kendisini düzeltmediği sürece onunla irtibatını keseceğini söyle ve bunu uygula. Soruna ise cevap vermiyorum Çünkü güncelleme yaptığını görüyorum. Kolay gelsin ne diyelim. Birkaç tane arkadaşımın böyle problemli kız ya da erkek kardeşi vardı yaşadığınız zorlukları tahmin edebiliyorum. Anne ve babanız muhtemelen kız kardeşinizin yaptıklarını abarttığınızı ve aşırı tepki verdiğinizi düşünüyordur ve size nasihat da bulunuyordur. Çünkü hiçbir anne baba herhangi bir evladını birbirinden farklı göremez. ya da görür ama görmek istemez.
02 Yorumla
Soran+1 yılmerhaba ablamla bu konu hakkında her hafta düzenli konuşma yapmaktan inanın bıktım bende artık kaldıramiyorum annem ve babamda durumun farkında amane yapabilirler
- +1 yıl
İnanın anlayabiliyorum sizi. Benim kastettiğim sadece konuşmakla yetinmek yerine eyleme dökmeniz ve hiçbir şekilde onun ile konuşmamanız, sorduğu sorulara vs. cevap dahi vermemeniz. O yokmuş gibi davranarak sizin gözünüzde yok hükmünde olduğunu hissettirmeniz. Bu durumda belki kendini sorgulayacaktır ve zaman alsa da kendisine çekidüzen vermeyi düşünecektir.
Kendi hayatı var insanların ama maalesef kimse kendi hayatını değil aile eksenli yaşıyor belli bir yere kadar ok ama kendi isteklerin var ilk önce hayattan ne istiyorsun yaz kendin için sonra evlilik varsa evlen ama kurtulmak için değil kendi hayatını kurmak için. birazda maddiyat gerekli iyi bir meslek edin yoksa
02 Yorumla
Soran+1 yılmesleğim var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. evliliği kaçış görerek mutlu olamazsın..
sevgi olmalı..20 Yorumla
+1 yılSelam,
Evliliği kaçış olarak görmek büyük pişmanlıkların ilk adımlarındandır.
Bu düşünce ile mutlu olman imkansız.
Çünkü sen her önüne geleni bir kurtuluş olarak görecek ve doğru kişiyi büyük ihtimalle seçemeyeceksin. Buda ilerisi için hiç hayırlı bir şey değil.
İlla evlenmek mi zorundasın ayrıca?
Bir erkeğin himayesi altında girmen mi gerekiyor?
Hayır.
O kadar memnun değilsen şu an ki yaşantından sen kendi ayakların üzerinde duracaksın o zaman. Hayat senin hayatın karar senin kararın. Diyecek bir şey yok. Ama bu saçma düşüncenden kesinlikle kurtulman gerekiyor.
İlerde üzülmemek için.
Kendine iyi bak bak çünkü sana en çok sen lazımsın.12 Yorumla
Soran+1 yılhaklı olduğun konular var ama ben bir dizide madur edilen kızı canlandırmıyorum istediğim gibi kafama estiğini yapamam anlayacağın : ))
- +1 yıl
Yapma zaten, mutsuzluk kapını çalmasın.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvli olup mutlu olan illaki var. Ama sen neden ablandan kurtulmak için evleniyorsun?
Ablanla anlaşamıyorsan oralı olma mümkün oldukca az bir araya gel. İşe git hem kafa dağıtırsın hemde gelirin olur kocaya gitmekten mantıklı. Neden ailen ile konuşmuyorsun rahatsızlığını?
Evlilik kurtuluş yolu değil daha kötü sonuçlanabilir.02 Yorumla
Soran+1 yılailemle konuşuyorumda noluyor hemen dramaya bağlıyorlar
- +1 yıl
Sende dramaya bağla. Ablan evlensin sen değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar haklısın ki. Seni çok iyi anlıyorum. Ben de aynısını yaşıyorum. Ama sakın ezdirme kendini. Eğer problemlj bir insansa zaten anneni de üzüyordur ve annen de bunun farkındadır. Siz birbirinize destek olun. Problem çıkmasın diye susayim deme öyle iyice azar. Dişe diş devam
21 Yorumla
Soran+1 yılannem üzülüyor bende karşılık verince
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiçbir ev annebaba evi gibi huzur ve güven vermiyor. Ben de evden uzaklaşmak için evlendim. Eşim çok iyi çok mutluyum 2 evlâdım var. Ama yine de annemin sevdiği koruduğu gibi kimse sevmiyor. Sevgilimle evlendirmediler diye önüme gelen birini kabul ettim görücü usulü evlendim. Allahım yüzüme baktı eşim çok iyi. Ama kimseden emin olamazsın evleneceğin
kişi kötü de çıkabilir. O yüzden sabredip ablanla arana mesafe koymanı tavsiye edebilirim. Evlilik bi çözüm değil. Ayrıca sen evlenince annen ablanla yaşamak zorunda kalacak. Annene destek olmak adına yanında kalmak daha iyi olur belki. Bi de bu yönden düşün02 Yorumla
Soran+1 yıltamam ama banada artık cidden yazık bir psikopatla yaşamak ne kadar zor tahmin edemezsin
Cevap sahibi+1 yılHaklısın. Ama insanları değiştiremeyiz ve ailemizi seçemeyiz. Adınıza üzüldüm gerçekten
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla evlilik çözüm değil yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmada çünkü bir evin içine girmeden onu yaşamadan anlamayamazsn şükür et sabir et bende öyle düşünürdüm ama zamanla düzelir... iyi anlaşmaya bak kardeşe küsmek ondan kaçmak çözüm değil komşu komşunun külüne muhtaçsa bi sıkıntın olduğunda ablandan başkasına anlatamazsn... bu hayatta herşey imtihandır. Belki çok zor şeyler yaşıyorsun ama hayat sana hiç kimseye güzellikler sunmaz ailen böyleyse gittiğin yerde çok mutlu olmazsın elbet nereye gidersen git imtihan peşini bırakmaz
016 Yorumla
Soran+1 yılsağol ya içimi aşırı rahatlattın , ayrıca benim ablam öyle sıkıntını anlataca bileceğin bir tip değil sıkıntını anlatırsın birkaç hafta sonra gelip gözüne sokar sıkıntıyı
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum insanlar öyle bende güvenmiyorum sanki ona iyi davranacaksn bi hatanı görünce yüzüne vuruyor hatanı söylüyor bende nefret ediyorum öyle seyden
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı de canım kafanın dikine gitme senin amacın ne ki? Yaa evlenmek istiyormuşsun çocuk oyuncağı mı sandın evliliği? Otur yerinde sabir et annenin sözünden de çıkma kaçmaya falan da kalkma valla başına kötü bisey gelse ilk ailen koşar sabırlı olmasini bileceksin sen böyle sıkıntılardan kaçmaya çalışırsan daha kötüsü başına gelir... sen benim yaşadıklarımın yarısını yasamamissn
Cevap sahibi+1 yılSenin sıkıntı çekmen daha hayırlı evlenmenden
Cevap sahibi+1 yılAllah sevdiği kula sıkıntı verirmiş
Soran+1 yılben neden buna susuyorum ki gerçekten anlamiyorum bir deli ablaya sahibim diye sürekli onu mu idare edicem belki o hiç evlenmedi ben hep onu mu beklicem sevdiğim insan beni bırakıp gidince onlarda derin nefes alıcaklar heralde , siz ne yaşadınız bilmiyorum allah herkese sabır versin
Cevap sahibi+1 yılHerşey nasip kısmettir canım sen de demek ki sevdiğin de emin degilsin gideceginden eminsen öyle bir tipse böyle ağlıyorsn arkasndan seven insan bekler demi?
Cevap sahibi+1 yılEvlilik aceleye gelmez sevdiğin insana çok güveniyorsn ama işin içine girince anlaşılıyor ne kadar doğru insan olduğu
Cevap sahibi+1 yılSeven insan bu cümleyi kurmaz demek ki zorla sevdiriyon kendini sevdiğin seni sevmiyor ben onu anladm
Cevap sahibi+1 yılAile rızası herseyden onemli malesef kendi başına hareket edemezsin sonucu kötü olursa ah ben be yaptım dersin iş işten geçer
Cevap sahibi+1 yılAklını kullan kalbini değil 😉
Soran+1 yılsevdiğim bana birşey söylettirmiyor onun aileside zor durumda kaldı annesi görüşmek istediklerini söyledi annem geri çevirdi
Cevap sahibi+1 yılIçinden geleni yapmissin helal olsun
Cevap sahibi+1 yılSevdim seni aynı benim huyumdansn çılgın 😃
Cevap sahibi+1 yılBu hayatta dilediğini yap herkes kendine insan
Soran+1 yılşu an dilediğim tek şey gerçekten kendim olabilmek , ayrıca teşekkür ederim : )
+1 yılEvlilik kurtuluş değildir ve sadece ablan için annen ve babanı bırakıp o evden gitmek istemende başka bir saçma düşünce. Belki evleneceğin insan sana ablanın sana yaşattıklarından daha beterini yaşatır, bunu kimse bilemez. Evliliği kurtuluş yolu olarak görmek ile mutlu olamazsın, sevgi olmalı yoksa o evlilik zaten yürümez.
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bir an önce kendi ayaklarının üzerinde durmaya, meslek, iş, eğitim vb. konularına ağırlık ver. Başka birine tutunmak çook kötü. Hem atalarımız yağmurdan kaçarken doluya tutulmak diye bir deyim söylemişler. Allah korusun, ya başına çok daha kötüleri gelirse? Annenle dertlerini paylaş, onlar bizim dert ortağımız, o sana manevi yönden destek olur. Ama böyle bir sebepten dolayı evlilik... çok riskli.
04 Yorumla
Soran+1 yılmesleğim zaten var 2. üniyi okuyorum ama bunlar sorunlarımı ne yazık ki kapatmıyor : ( annemi üzmek istemiyorum berbat hissediyorum
- +1 yıl
Tabii ki de iyi birisi de karşına çıkabilir ama çoğunlukla insanlar artık ne yazık ki kötü. O yüzden yorumlarda ağırlıklı olarak yapma cevabını yazıyorlar... berbat hissetme... Bu acı da Allah'ın izniyle geçecek, bir sınavda olduğunu düşün.. manevi olarak ancak bu şekilde destek verebiliyorum. Dualarım seninle♥️
Ablana karşı hassassın ve aslında seni bezdiren huyları olmasa sanki o u seviyorsun da... Ama ne biliyim, onun yaptıklarına karşı duyarsız ve ilgisiz davranmaya çalış...
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılÇizgiler, mesafeler iyidir. Kırmızı çizgiyi çek. Ve sana karşı bunu ihlal etmesine izin verme.
03 Yorumla
Soran+1 yılbana karşı istediğini yapsın ama yaptıkları annemi resmen kahrediyor ve artık bende kendimi tutamayıp ağır şeyler söylüyorum annem için üzülüyorum sadece
- +1 yıl
Diş göster ama hırlama. Muattap olmamaya çalış. Anladığım kadarıyla ablan zor koca bulur bu kafayla kendine. Sen başka metodlar geliştirmelisin bence.
Soran+1 yılallah aşkına ne metodu kafayı yicem artık
1. Tavsiye) Eğer mesleğin, kendine bakabilecegin bir durumun varsa neden olmasın:) hayat çok kısa eğer kendine güveniyorsan mutlu olacaksan yap. Ama pişman olup geri dönmek var:)
2. Tavsiye) ablanın sana yaşattıklarını sende ona yaşat aynı şeyi bide kendi gözüyle görsün.10 Yorumla
+1 yılEvlilik bir kaçma çözümü değil, böyle bir şey yapma. Annem de dayımın evdeki sorunları yüzünden kuzeniyle evlendi yani babamla, şu an hiç mutlu değiller.. Hiçte mutlu olmadı.. Okulunu bitir kariyerini eline al ve git, bu daha mantıklı..
02 Yorumla
Soran+1 yılokulum bitti zaten
- +1 yıl
Hm güzel işte, evllik çok farklı bir boyut aileden kaçmak için bu yolu deneme
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılFazlaca sıkılmşsınız, şimdi siz yağmurdan kaçarken doluya tutulmayasınız, sırf abladan kaçacağım diye kendinizi mutsuzluğa ateşe atmayın derim, aşk kapınızı açın biriyle çıkın en azından kafanız dağılır, veya bol bol kitap okuyun
01 Yorumla
Soran+1 yılartık okumaktan bıktım sevgilimdende ayrıldım bilerek ondanda bıktım
+1 yılKesinlikle değil. Aile yaşantın çok sıkıntılı olabilir. Ancak bir sıkıntıyı başka bir sıkıntı oluşturacak durumla gideremezsin. Yani yanlışı yanlışla örtemezsin. Yapman gereken kendi ayakların üzerinde durmaya çalışmak.
04 Yorumla
Soran+1 yılama benim sorunum maddiyat vs değil ben ablamdan kaçmak istiyorum
- +1 yıl
Ablana karşı ayaklarının üzerinde durmalısın. Kimsenin seni incitmesine izin verme. Yağmurdan kaçarken doluya tutulma. Bir gün evleneceksen eğer bunu gerçekten istediğin için yap.
Soran+1 yılkendimi artık çok güçüsz hissediyorum pskilojik şiddet çok ağır bir süreç farklı şeylere odaklanmamı bile zorlaştırıyor artık
- +1 yıl
Maddi sıkıntın yoksa belki de profesyonel bir yardım almayı düşünebilirsin. İnan iyi gelecektir.
+1 yılEvliliği kurtuluş olarak görüp evlenirsen yine mutsuz olursun mutlu olacağına inandığın birisi varsa mutlu olma ihtimalin biraz daha fazla
10 YorumlaHayır. Evliliğin amacı bu değildir. Var olan sorununuzu daha da büyütüp içinden çıkılmaz bir hal almasını istiyorsanız evlenebilirsiniz. : )
10 Yorumla
+1 yılYağmurdan kaçarken doluya yakalanmayın gitceyin yer kaçaçagın yer veya kişi ailen kadar güvenli olamaz mümkün değil emin olki dışarısı o kadar pis ve tehlikeliki
17 Yorumla
Soran+1 yılmutsuzum
- +1 yıl
Doğrudur haklısınızdırda fakat dışarısı çok kötü velevki bi bayan için çok çok kötü ve tehlikeli o kadar aç kurt varki insan görünümlü insandan çok uzak biri var ileriye dönük düşünüyorum diyorsanız çok ama çok iyi tanıyıp güvenmelisiniz kimsenin hevesi ve menfaati olmayın
Soran+1 yılhaklısınız
- +1 yıl
Öfkeyle kalkıp zarla oturmayın
- +1 yıl
Hanım efendi mağdem öyle bi erkek arkadaşınız var yolunuz evlenmek bundan eminseniz o evden cıkmadan nikahınızı kıydırın derim kendinizi sağlama alın bence nikahtan sonra cıkarsınız
- +1 yıl
Sonuçta evlilik ve kaçarak evlenende tek siz değilsiniz ama her ne olursa olsun kendinizi düşünmelisiniz
Soran+1 yılevlenmeicem artık erkek arkadaşım yüzüme bakmıyor doğal olarak
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılİyi bir adamla evet benim eşim de evden kaçmak için benle evlendi bilmiyorum ama sorsan pişman değil şu an karşımda pişman değilim diyor ama pişman olanlarında gördük kaçarken doğru seçim onemli
02 Yorumla
Soran+1 yılilginç ya kaçarak evlenmek
- +1 yıl
Kaçmak yok ikna ettim en sonunda ama istemeye istemeye ikna oldular
Sevdiğin, kafası ve karakteri sana uygun olduğunu bilmeden sadece kaçmak için evlenirsen mutlu olacağını sanmıyorum. Genelde yağmurdan kaçarken doluya tutulma oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yıl: (
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBizim memlekette sırf evinden uzaklaşmak özgür olduğunu hissetmek için evlenen kızlar olduğu için evlilikler mutsuz ayrıca boşanma, Kadın cinayetleri gibi sorunlarında kaynağında bu tür evlilikler bulunuyor
05 Yorumla
Soran+1 yılne alaka ya psikopat erkekler yüzünden
- +1 yıl
Tamam da o ev baskısından kurtulup kendini özgür kız gibi hissedip sacmalaniyor
- +1 yıl
Zaten erkek dediğin kadına öyle birsey yapmaz
Soran+1 yılnasıl bişey yapmaz : )
- +1 yıl
Şiddet şiddet tövbestation
+1 yılBende aynı durumdayım ablamla anlaşamıyoruz abimlerle de yengemle de kısaca çoğu kişiyle anlaşamıyorum. Sorun bende galiba, sorunun ben olduğunu düşününce de buralardan kaçıp gidesim geliyor. Üstelik sadece aile de değil düzgün bir arkadaşım bile yok samimi olduğum. İnsanların beni dışlamasi çok üzücü. Bende kaçmayı düşündüm ama hemen kaçıp evlenmekle de dertler bitmiyor. Yani mutlu olursun ama sevdiğin seni seven biri varsa neyse sen onu boşver gel biz ikimiz kaçalım 😂
08 Yorumla
Soran+1 yılüzgünüm ama benim sorunum senin gibi değil sen biraz ablam gibisin kimseyle anlaşamiyorsan ya ergensindir ya da sorunlu
- +1 yıl
Sorunlu olabilirim ama benim geçerli bi sebebim var yaşadığım bi olaydan dolayı küçükken de kimseyle anlaşamazdim neyse herkesin derdi kendine Allah yardim etsin
Soran+1 yılyukardada abini evlendirmeye çalışıyorsun
- +1 yıl
😅😅 abimin mutlu olmasını istiyorum bi de yani kaçıp giden kızlar sonu malum ölüm oluyor ya da kendilerinden yaşça büyük erkeklere kaçıyorlar ya öyle yapacaklarına benim iyi kalpli abimi bulsunlar daha iyi diye düşünüyorum o yüzden
Soran+1 yıl: ) ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum ahaha maşallah abin senin bulduğun kızla evleniyorsa şasnlısın
- +1 yıl
Hemen evlenmez tabi ama konuşur. Yani kaçmayı düşünürsen beni bi ara shsjns
Soran+1 yılya gerçekten efsanesin : )
- +1 yıl
Efsane mi değişik mi shsjsj
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBaşta mantıklı gibi görünür ama yaşayınca pişman olursun. Bu da hayatın kaçınılmaz acısıdır
34 Yorumla
Soran+1 yılne yapıcam o zaman delirmeyi mi beklicem
- +1 yıl
Seni anlıyorum çok zor bir durum zaten, ama bilmediğin bir ortama girmek kumar oynamak gibidir şu an en azından bildiğin olumsuzluklar var
Soran+1 yılhiç mi evli olup mutlu olan yok niye herkes olumsuz şeyler diyor
- +1 yıl
O ihtimal de var
aile evinden kaçmak için yapılan evliliğin sonu mutlu bitmez
10 Yorumla
+1 yılSevdiğin biri varsa tamam ama kaçmak için evlenme pişman olursun.
10 Yorumla
+1 yılbirbirimizi hiç tanımıyoruz ama seni çok iyi anladım benzer şeyleri yaşıyoruz ben de erken evlenmeyi düşündüm gerçekten bir çözüm yolu bulursan bana da söyle..
03 Yorumla
Soran+1 yıl:)) keşke bulsam
- +1 yıl
kendi ayrı evim olsun çok isterdim
- +1 yıl
ayrıca tüm bu ev içinde olan şeyler gerçekten arkadaşlıklarını hal hareketlerini etkiliyor en kötüsü de o
- Aşk İlişkileri konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bi durumda mantıklı karar vereceğini düşünmüyorum. Şuanın psikolojisiyle doğru şeyi göremezsin bence sabret. Zamana bırak acele karar verme
02 Yorumla
Soran+1 yılyıllardır bu böyle
- +1 yıl
Olabilir, hangimizin hayatı ve ailesi dört dörtlük ki.
+1 yılEvlenmek riski tanmadan acele kaçış yolu görerek evlenirsen büyük almış olursun sonucu vahim olur. Sakin hareket etmeni öneririm
02 Yorumla
Soran+1 yıl: (
- +1 yıl
Tavsiyem atanmayı sağlamak için kpss vs çalış
Elbette evliyim mutluyum bu açıdan bir sorun yok lakin evden kurtulmak için evlenmek daha ciddi sorunlara yol açabilir
03 Yorumla
Soran+1 yıl:(
Soran+1 yılannemle görüşmek istedi annem reddetti
Ben de ailemle sürekli kavga ederdim. Ne zaman ki yurtta degisik kizlara maruz kaldim... artik ablam ve annem benim gözbebegim😃
01 Yorumla
Soran+1 yılahah o durumu biliyorum ama bu başka : )
+1 yılEvlenme nedeniniz evden kurtulmak olursa mutlu olamazsınız da mutlu edemezsiniz de bence. En iyi çözüm bir uzmandan psikolojik destek almak.
01 Yorumla
Soran+1 yılbu işin sonu o olucak zaten
Kesınlıkle degıl bırcok yanlıs evlılıgın sebebı bu aıleden kacmak yagmurdan kacarken doluya yakalanmayın
01 Yorumla
Soran+1 yıl:((
+1 yılAnne baba hic bir insana degisme bnce sonra çok üzülürsün aneni babani kaybettigin için anne baba bulunmaz asla
01 Yorumla
Soran+1 yılo konuda bende böyle düşünüyorum
+1 yılEvli olup mutlu olan çooook var ama önemli olan eşini iyi seçebilmek. Ama sırf da ablan için evlenilmez.
08 Yorumla
Soran+1 yılkurtulmak için
- +1 yıl
Eğer kariyer planın yoksa KESİNLİKLE EVLEN. En mantıklısı o. Zaten başka bir şey yapmak mantıksız şu an da. Ve emin ol mutlu olursun, sadece sana uyacak iyi bir insan bulmaya çalış gerisi gelir Merak etme.
Soran+1 yılkariyer planım tabiki var zaten bir işimde var
- +1 yıl
Eğer bir işte çalıyorsan hiç durma o zaman direkt evlen. Kariyer hedefi derken ben üniversite okumayı kastetmiştim birazda ancak evlenince de her şeyi yapabilirsiniz sorun olmaz
Soran+1 yılay ben zaten üniversite okudum 2. üniversitemi okuyorum , tamam sorum biraz kezbanca olabilir ama üniversite okuyanlarda delirebiliyor arkaşlar
- +1 yıl
Yoo kesinlikle kezbanlıkla alâkası yok. Sadece üni den bahsetmediğin için öyle yazdım kb. Herkes delirir. Delirmeyen insan yok ki çok çok çok normal bir şey. Sen evlen, en iyisi o.
Soran+1 yıl: ) sen kusura bakma
- +1 yıl
Sorun değil, ancak evlenirsen çooook daha fazla mutlu olabilirsin bence çok mantıklı. iyi günler dilerim
Ablanı Esra Erol’a yolla en kesın çözüm bu bence. Memlekette manyaktan çok ne var illaki bulur birini
01 Yorumla
Soran+1 yılo programlar yasaklandı
Aile evinden evlenerek kaçacagına evden ayrıl kendine bir hayat kur evlilik kaçış değil yağmurdan kaçarken doluya tutulma
02 Yorumla
Soran+1 yılkeşke herşey düşündüğümüz gibi kolay olsa
Eğer kendine uygun birini bulursan durma evlen zaten evleneceksin birgün illa kurtulmak için değil ya 😊
05 Yorumla
Soran+1 yılinan demiyolar çok garip bir dünya bizim evdeki
Soran+1 yılçok teşekkür ederim inşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılablanı evlendir gitsin sen anan babanla rahat rahat yaşa
01 Yorumla
Soran+1 yılevlenmiyor ne yazıkki
+1 yılyağmurdan kaçarken bir at hırsızının eline düşmede sonra
02 Yorumla
Soran+1 yılallah korusun
- +1 yıl
ee ama yani değilmi? nolcak şimdi
Ablanızı evlendirip bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz..
04 Yorumla
Soran+1 yılkendisini çok beğenmiş olduğu için kimseyi beğenmiyor
Soran+1 yılahahaha teşekkür ederim güldürdünüz beni
+1 yılEvlenirsen evlendiğin adamın ailesi de eklenecek buna.
06 Yorumla
Soran+1 yılsağol hahah
- +1 yıl
Mesleğim var diyorsun ayrı eve çıkman en iyisi hem böylelikle kafan rahata kavuşur
Soran+1 yılizin verseler 1 dk durmam zaten
- +1 yıl
Ama hem izin vermiyorlar hem de sana böyle bir hayat sunuyorlar çok mu adil sence? İmkânın varsa kendine de güveniyorsan seni daha fazla yıpratmalarına izin vermemelisin
Soran+1 yıladil olduğunu düşünsem buraya yazarmıyım , kimseyi üzmek istemiyorum berbat bir his
- +1 yıl
Ama işte problem ne bilmiyorum ama sen üzülüyorsun. O yüzden ipleri eline alman gerek diye düşündüm. Seni saymıyorlar ise üzgünüm ama bunlar ailen bile olsa bir yerde seni saymaları gerekir. Sonuçta sen ayakları üzerinde duran ve kendi kendine yetebilecek güçte bir bireysin
Ya kaçacağın kişi de sıkıntılı ise bu sefer ömür boyu onunla uğraşacaksın
01 Yorumla
Soran+1 yılniye kaçıyım ahhaha
Kaçmak için evlenir isen evlilik uzun sürmez karsı tarafa günah ömürlük olucak san evlen
03 Yorumla
Soran+1 yılbilemiyorum gerçekten
Hayır olm naptın? Seçenek yok. Katlancan (ama git oku)
04 Yorumla
Soran+1 yılokudum zaten bitti üni
Soran+1 yılokuyorum zaten
+1 yılHayır bence aileye kızıp önüne çıkanla evlenirsen daha da mutsuz olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılaileme değil ablama zaten evimde mutluydum ama ablam her şeyi mahvetti
- +1 yıl
Hım anladım hayat senın en doğrusunu sen bilirsin
+1 yılHerkes evlenmek istiyorda evlenecek hiç kimse yok ki kimsede evlenmiyor üzme tatlı canını kıymetini bil
00 YorumlaHiçte değil yapanlar pişman söyleyeyim. Ekonomik özgürlüğü sağlayıp gitmek mantıklı ama
04 Yorumla
Soran+1 yılekonomik özgürlüğüm var
- +1 yıl
O zaman tek başına git taşın. Ama sakın sevmediğin ya da güvenmediği uzun süredir tanımadığın biri ile evlenme ya da birine nispetlik olsun diye. Bir arkadaşım vardı ailesi ile anlaşamadığı için ve sırf sevdiği çocuğa inat eski sevgilisi ile kaçarak evlendi ve pişman bir sosyal hayatı yok kayınvalidesi ile kalıyor kayınvalidesinden mutlu ama eşinin saçma tavırları var ve sevmediği için mutlu olamıyor. Evlilik iyi düşünülmesi gereken bir şey
Soran+1 yıloff offf
Gizli Üye(30-35)+1 yılSitede bir sürü erkek var ablan nasıl birini tercih ediyor bilirsin ciddi düşünen birilerini bul aralarını yap ve kurtul ablandan ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılşaka mısınız
Cevap sahibi+1 yılÖğrencisin ablanla anlaşamıyorsunuz ve ben hepiniz için güzel bir çözüm önerileri sunuyorum 👍 Ablanın senden önce evlenmek hakkı değil mi?
+1 yılEvde durmamaya calis fazla baska yerlere git evdeyken de muhatab olmamaya çalış
12 Yorumla
Soran+1 yılnereye gidebilirimki okul yok her gün dışarıda bir yere gitmek koronada mantıksız oluyor
- +1 yıl
Yani o zaman takma demekten başka bi şeyim kalmıyor evlenmesi icin dua et
Bazı insanlar evlense bile ayrı eve geçemiyorlar maddi sorunlardan dolayı
00 YorumlaTabii ki değil. Muhatab olmamaya çalış ama evlenmek mantıklı değil. En azından sadece evden kaçmak için evlenmek mantıklı değil.
10 YorumlaCok dua et karsisina iyi biri ciksin evlensin diye bende yasadim. Gece gunduz dua et sabret hayirli iyi bir eş adayi ciksin diye. Sanada rabbim duandan dolayi iyi birini yazacaktir emin ol
01 Yorumla
Soran+1 yılbir tek ben değil bütün ailem dua ediyor kimse yok işte çıkanlarıda beğenmiyor bıktım ümidim kesildi artık gerçekten evlenmicek anladım , benim karşıma çıkanlarıda annem ablan evlenmeden sen evlenemzsin diyor ve engelliyor bıktım artık
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçmak için evlenmek zorunda değilsin çalışıp kendi evinede çıkabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle bir aile yapım yok
+1 yılEvden kaçmak için evlenen kızlar genelde k9tu erkeklerin eline düşer
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVallahi anneni kıracağını ablanın haddini bildir daha iyi
012 Yorumla
Soran+1 yılablama haddini bildirincede annem kırılıyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman evlat ayırıyor demek ki
Cevap sahibi+1 yılHala evlat ayırdığını düşünüyorum
Soran+1 yılbende size katıldım bu olaydan sonra
Cevap sahibi+1 yılNe yapmayı düşünüyorsun
Soran+1 yılhiç fikrim yok berbat durumdayım
Cevap sahibi+1 yılKadın evlenme ne kadar müdahale ediyor yani
Soran+1 yılevlenmem değil ki olay benim evlenip ablamın kalması
Cevap sahibi+1 yılTamam işte ablan hiç evlenmedi diyelim öyle bekleyecek misin
Cevap sahibi+1 yılSen hala gebertme din mi şu kızı
Soran+1 yıltövbe yarabbim ahahha
Cevap sahibi+1 yılAhshs 😀
Bence mantıklı değil bu yüzden yanlış evlilikler yapılıyor malesef
10 Yorumla
+1 yılYağmurdan kaçarken doluya yakalanma ihtimali yüksek
10 Yorumla
+1 yılKarsina kim cikarsa evlenirim dersen yanlis yaparsin dogru adami buldugunda evlen
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. Yağmurdan kaçıp doluya tutulanlar işte bu kafaya sahip insanlar baba evinde baskıdan kaçıp koca evinde hayatını karartıyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılallah korusun
+1 yılBen evli idi çok da mutluydum ama eşim rahmetli olunca dünyam yıkıldı ve toparlanamadim daha ve toparlancak gibide gorunmuyor
06 Yorumla
Soran+1 yılbaşınız sağ olsun
- +1 yıl
Dostlar sağ olsun
- +1 yıl
- +1 yıl
Evleneceğin kişiyi iyi seçmen lazım ki mutlu ol yoksa hüsrana uğrarsin çok ince düşünmen lazım
- +1 yıl
De.. m gelirmisin kon.. usalim
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende de aynı sorun var canısı evdeki kimsele sorunum yok ablam üniyi bitirip geldiğinden beri evde sürekli başımda bana karışıyor laf çıkartıyor gereksiz sorun yaratıyo sürekli ama evlilik çözüm değil maalesef
03 Yorumla- +1 yıl
Ablaya bak hele😂 anne tribi mubarek
Soran+1 yılsen küçüksün daha bizimki öyle bir olay değil
Cevap sahibi+1 yılnasıl bir olay bilmiyorum ama herkesin derdi farklı bana mesaj atabilirsin istersen ordan konuşalım
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu aralar düşünüyorum. Ama kurtuluş degil
19 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂😂🌹🌹🌹
- +1 yıl
Bencede değil ama genede iyi düşünün derim ve düzgün kişiyi seçin derim
Cevap sahibi+1 yılDüzgün kimse yok
- +1 yıl
D. e. m konuşalım istermisin
Soran+1 yıl@π02Anubis02π abi allah aşkına sorumdan gider misin altta acıtasyon yaptın şimdi herkese yürüyorsun
- +1 yıl
Yurusem naska türlü konusurdum
Cevap sahibi+1 yılBen seni anlıyorum soru soran arkadaşım bi dönem benzer durumlar yasadim. Ama o da kurtuluş degil. Evleneceğin insanla hersey iyi olacaksa evet ama bazen buna ne inancım ne güvenim var
Soran+1 yılpeki siz naptınız
Cevap sahibi+1 yılEvlenmedim kurtulmak için evlenmek sacma geldi bana. Daha çok kendi odamda kendi alemimde yaşıyorum. Bir araba aldım fırsat buldukça daraldikca disari çıkıyorum
- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat