- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar kardeşim...
Bir ailenin en büyük amacı, hayırlısı ile çocuklarını yetiştirip, onların mutlu gününü görmektir. Bu uğurda tüm yaşamlarını seferber ederler, hayata gelme amaçlarından en kuvvetlisi de belki de bu içgüdüdür. Bu yolda bazen ebeveynler maalesef acele edebiliyor. Ben görücü usulüne çok olumsuz bakmasam da, şu anlattığınız tablo epey epey aceleye getirilmiş gibi görünüyor.
Karşınızdaki birey '' benim yanımda da okur '' diyebilir, şahsen ben bunun bir tane canlı örneğini görmedim, bilesiniz. Öyle evlenince okumak falan hayal oluyor, okulu bitmeden, mesleğini almadan evlenen tüm tanıdık ve kuzenlerimin tamamı bıraktı bu amaçlarını. Bunu göz ardı etmeyiniz. Peki bu durumda ne yapılabilir? 19 yaşında fakülteye başlamamışsanız, okulu bitirip işinizi almanız en erken 4-5 yıl sürecek. Çok istiyorsa beklesin, seneye nişan yapın, okul bitene dek beklesin. Ben yerinizde olsam bunu derdim kendisine de ailesine de, eğer ki siz '' kendi ayaklarım üzerinde duran bir kadın olmak istiyorum '' diyorsanız. Bunun aksinde görüşü olan ve hemen evlenip, evlenmeyi de bir maharet sanan bayanların bugünkü hallerini de görüyoruz. Öyle '' genç anne olmak '' falan bugünün toplumunda tam bir boş hayaldir, evlenme yaşı bu kadar erken olamaz bugün.
Öte yandan, empati yapıyorum ve babanızın yerine koyuyorum kendimi, tahsil peşinde olan 19 yaşında kızım olsa (Rabbim hayırla nasip etsin), bana gelen bu teklifi, daha laflarını bitirmeden geri çevirir gönderirim, o da ayrı bir tutum meselesi...
Hülasa, Rabbim hakkınızda hayırlısını versin, sakın acele etmeyin.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aynısını benim bir yakınım yaşadı. Kendisi 19 yaşındaydı adam 29. Yaş farkından dolayı fikir ayrılıkları çok fazla oluyor. Adam çoğu şeyi görmüş yaşamış kızın istekleri ona boş fuzuli geliyor. Çoğu şey kızın kursağında kalıyor. Çocuk oluyor daha ilk yıllardan kız daha 25 yaşına varmadan iki üç çocuk sahibi oluyor ne gezebiliyor ne hayatını yaşayabiliyor. Çocuk oluyor çünkü adamın yaşı ilerliyor adam bir an önce çocuk istiyor vs vs. Gerek yok. Rahat bir beş yılın vsr evlenmek için
00 Yorumla
+1 yılKardeşim yaşın çok genç. Ailen de yanlış düşünüyor. 20 25 yaşlarında emin ol gençliğimi yaşayamamışım diye üzülürsün. Ayrıca belki samimi olabilir ama çevremde çok gördüm okuturum diyenleri. Hepsi boş... ilk önce ayaklarının üzerinde dur. Kendi paranı kazan, olgunlaş. Sonra inşAllah daha ne taliplerin çıkar. Hakkında hayırlısını diliyorum.
10 Yorumla
Ailenin baskısıyla tanımadığın adamla evlenme. Kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın. Özellikle bu tüm hayatını etkileyecek bi karar. 10 yaş da az değil ya 5 6 yaş olsa neyse. Ama anlalabiliyosan sevmişsen diyecek sözüm yok. Kendi kararını kendin ver
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli olan aradaki yaş farkı değil yaş var kötü bir şey değildir Ama seni istemiyorsan evlenmek zorunda değilsin tabii ki
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılOkulun bitince düşün ne okuyorsun canım? Evlenince okul işi inanki rafa kalkar evleneceğin insan birçok şeyi bekler senden bekar hayatında bile zordur ders sınav eşin der yemek yap yok misafir gelsin karşıla… annemler gelecek der ev işi gücü sonra da der ki sana”Ben zaten sana bakıyorum okuma bırak der bırakınca bir gün aldatsa ayrılsan olan yine sana olur, ailen zaten baskıcı düşün geleceğini sen düşünmek zorundasın belli ki okuduğun halde seni bu yaşta evlendirmek isteyen ailenden pek hayır gelmeyecek.
20 Yorumla
+1 yılEvlenmen için ailenin sana baskı yapması normal bir durum değil. Senin iyiliğini istiyorlarsa eğer senin isteklerine, tercihlerine saygı duymaları lazım. Ayrıca sen o adamı beğendin güvendin mi ki ailen sana böyle baskı yapıyor? Kendi iç sesini dinle. Sırf ailen sana baskı yapıyor diye o adamla evlenmeye kalkma. Kendi isteğinle evlenmezsen eğer ileride çok mutsuz olabilirsin, evlendiğine pişman olabilirsin. O yüzden kendi kararını kendin ver ve bunu ailenle konuş
10 YorumlaAilen uygun görmüş olabilir. Önemli olan senin kendine uygun görmen. Önce tanıman gerekiyor görücü usulü de olsa konuşmanız anlaşabiliyor musunuz bakmanız gerekiyor. Okuma konusuna gelince aynı bu şekilde düşünen arkadaşlarım vardı okuyamadılar bitiremediler okullarını. Eşleri olanak sağladı ama çocukları oldu veya başka türlü gelişmeler oldu evlendikten sonra. Ben eğer gerçekten okumak istiyorsan okulunu bitirmeni tavsiye ederim evlenmeden önce. Yaş farkı var baya var ama bu dezavantaj olması gerek değil her zaman. Pişman olmayacağın adımlar atmaya çalış.
10 YorumlaYapma be kardeşim. Bunu sorman bile saçma. Gerçekten okumana bir şey demez gittiğin kulübe der dışarı çıkmana bir şey demez gittiğin yere der. Ona der buna der derken maymun olursun. Sana baba ayarlamaya çalışıyorlar. Sen git eşini bul onu da bir zahmet kendin bul.
20 YorumlaYalan okurmussun n. h okutur koydumu cocuğu kucağina bir ömür evde kalırsın okulu flan unut yaş farkıda çooook herzaman üstünlük onda olucak kafa yapılarınızda uyuşmaş... o şimdi herseye evet demesinin sebebi 29 yaşinda 19 yasında kız bulmus kim olsa köprüyü gecene kadar herseye evettt der ama evlendikten sonra hersey değişir..
00 Yorumla
+1 yılSakın kabul etme, hem çok yaş farkı var hem de dediğin gibi senin için çoook erken, oku meslek sahibi ol, o adamın gerçekten okumana destek vereceği nereden bilebilirsin? Kimsenin ipiyle kuyuya inilmez, ailenim baskılarını dinleme, sana destek olacak bir sürü kurum kuruluş var, git okulunu oku lütfen
00 Yorumlayalan izin falan vermez eve kapatır seni o güvenme onlara hayatını yaşa gerekirse aileni karşına al bu yaşa bi daha gelmiceksin en güzel yıllarını sevmediğin mi adamın ağız kokusunu geçirmekle geçmesin sen türk kadınısın sen yerlerde sürünmeyi değil omuzlarda taşınmayı hak ediyorsun
00 YorumlaEvlenme, hiç bir şey senin hayatın kadar değerli değil. Kaderini sürpriz yumurtaya bağlama derim. Sonra bir bakarsın geceleri kapıda uyur gündüz odanda yemek yersin (mesela). Ayrıca senin hiç bir aşk hikayen olamayacak mi? Aradığın eş o adam değil emin ol.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdam aşiret galiba yorumları okudum ya çok saçma tanimiyosun etmiyorsun ayrılmak istesen belki başına bela olacak birde 29 yaş az uz değil seni sürekli ezikler iş yapmani bekler cinsellik ister hem okuyup hem ev işi yapacaksın belki tartisacaksiniz bir şey olacak derslerine nasıl odaklanicaksin aile evine benzemez bence kocanın yani
19 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'a gidecekmisiz
Soran+1 yılYani tek ikimiz olacagiz
Soran+1 yılAma haklisin
Soran+1 yılBu yasta bekler mi bendel cnsellik
Cevap sahibi+1 yılÖnce okulunu bitir işini eline al çünkü o zaman daha değerli görüyor erkekler böyle olunca seni çok üzecek gibi geliyor bana seni beklesin olmaz mı okulun bitene kadar
Soran+1 yılAileme demis ki benim yanimdads okur
Cevap sahibi+1 yılGüzelim yukarda benden cinsellik bekler mi yazmışsın sen hiç 3. Sayfa haberleri okumuyor musun ne olaylar var içini karartmak istemem ama annen babandan görmüşsündür evliliğin nasıl bir şey olduğunu kadına çok iş düşer erkek ise dışarda çalışır gelir ufak tefek işleri yapar kadın için çok zor bir sorumluluk yani iyi düşün okulunu bitirmiş olsaydın evlen derdim ama sağlıklı bir şekilde bitirebilir misin muamma
Soran+1 yılHaklisin ya
Cevap sahibi+1 yılDaha çok talibin çıkar annenler de ilk bulduğuna vermek istiyor seni çok saçma böyle olmaz ki her işin bir üslubu var
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsla okutmaz.. ailene bu benim hayatım ben yaşayacağım de onlar seni göndericek orada mutsuz olan sen olacaksın onlar değil.. sakın öyle bir hata yapma okulunu oku, paranı kazan kimseye minnet etme, sonra ailende bişey diyemez zaten sevdiğin biriyle evlenirsin. Sakın diyorum bak öyle bir hata yapma bedeli çok ağır olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDemekki ailen cahil bu yaşta evlenmen için baskı yapıyorsa, kabul etme, adam yalan söylüyor, evlendikten sonra izin vermez üniversiteye gitmene, aynısını kuzenim yaptı, 10 yaş küçük kadınla evlendi, evlenmeden önce üniversiteye gidebilirsin diyordu, evlendikten sonra izin vermedi eve kapattı
00 YorumlaHem 19 yaş bu devirde oldukça küçük evlenmek için, hem de sen istemiyorsun yani yaşın 35 de olsa sen istemediğin sürece kimse evlen diye baskı kuramaz üzerinde. Sen özgür bir bireysin. Ailene şu an için asla evlenmeyeceğini söyle.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Mantığının sesini dinle. Eğer hoşlandıysan hali vakti maddi durumu yerli yerinde ise bir şans verebilirsin ancak hoşlanmadıysan elektrik alamadıysan uzak dur. Aileni bir şekilde ikna et, okulunu bitir evliliği rafa kaldır.
00 Yorumla Kuzum elbet evlenmeden önce öyle diyecek ama ben sanmıyorum o adamın ev temizliğine yemeğe yardım edeceğini. Okurken bunlarla evlenemezsin bir de 20 yaşında hamile kalırsın okulu rüyanda bile göremezsin
00 Yorumla
+1 yılTanımadan, sevmeden olur mu hiç? Hem kendin de diyorsun 19 yaşındayım diye. Karşındaki adam ise 29 yaşında. O ekonomik açıdan özgürlüğü almış eline. Ya sen? Ailen bu konuda sana saygı duymalı sana. Bunu güzel bir dille anlat onlara.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılsen once okul oku okulunu bıtır , iş hayatına basla statüğn olsun gerısı gelır.
aılenın baskısı ya da bır erkege kaderını bırakma. hayattakı en buyuk basarı ceyız evlılık cocuk degıl.
00 Yorumla
+1 yılkendi seçimin istiyorsan olabilir istemiyorsan boş ver gitsin sana talip mi kalmadı kendi hayatını kendin çiz sonra sen mutsuz olup Acı çekersin Ailen değil
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 803 cevap paylaştı. Manykmisin ne işin var evlilikle falan... önce ayakksrin üzerinde dur işin gelirin olsun el adamının eline avucuna bakacaksın.. saçmalama.. çocuk sayilirsin daha
00 Yorumla
+1 yılYaş farkı sevince problem olmaz ama bence çok erken hemde tanımadığın birisi ile? Mantıklı düşün ona göre karar ver bu hayatı ailen yaşamıyor. Sen yaşıyorsun, ilerde pişman olmanı istemem. Hem öyle benim yanımda olur demesine bakma birsürü sorumluluğun olacak, yapamazsın. Koşarak uzaklaş bu düşünceden. Ayaklarının üzerinde dur. Güçlü birisi ol, severek evlen👍🏻
09 Yorumla- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Ailen senin masraflarını ödemek istemiyor başından atmak istiyor adam zenginse evlen senin ailen seni okutmaz
013 Yorumla
Soran+1 yılAsiretten adam
Soran+1 yılYagmurdan kacarken doluya mi tutulayim
Soran+1 yılDerslerim iyi
Soran+1 yılTip istiyorum
Soran+1 yılAdam demis ki benim yanimdada okuyabilir
Soran+1 yılKendisi de okudu ama okutur yabi belki
Soran+1 yılHem sık sık İstanbul'a gidiyor
sen nasıl istiyorsan öyle yap. sırf ailen istiyor diye evlenme. kaldı ki bu zamanda evlenmen kolay değil. önce iş güç sahibi ol. hayata atıl. sonra evlenebileceğin biri çıkarsa karşına evlenirsin.
00 Yorumla
+1 yılevlen tabiki. evlendikten sonra okumaya devam edersin. evlendikten sonra okumaya devam eden de atanan da çok var.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme istemediğin hayatı yaşarsın kararına neden ailen karışıyor anlamıyorum ki
20 Yorumla Önce Okulun Sonra Kariyerin Sonra Güzel Bir İş Sonrasına Kiminle Evleniceğine Sen Karar Verirsin Bu Kadar 👍😉
00 YorumlaAdamı tanı. Eş, aileden daha çok destekler bazen.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi istemiyorum vazgectim zaten
üzücü istemediğini söyle sonuçta sende bi bireysin. ve yaş farkı baya fazla gibi yani aşkın yaşı olmaz derler ama fazla
00 Yorumla
+1 yılokulu bitirip deli gibi kızlarına koca arayan bir sürü kişi b, liyorum. Bence iyiyse bak belki çok mutlu olursun
00 Yorumla
+1 yılÇok küçük sün. Bu yasta ki evlilikler hata yapmanızın önünü açar. Bence çok acele etme. bayanlar 28 30 erkek 35 mantikli evlilik yaşi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. 19 yaşında evliliğin cok erken olduğu düşüncesindeyim...
Tabi bu işler az biraz da kader departmanına girdiğinden, ne desek boş.00 Yorumla
+1 yıl29 yaşında ki adam 19 yaşında ki kıza görücü mü düşmüş çok komik jsldnffm
Baskı yapan ailen daha da komik. Sen ne istiyorsan o, baskıya aldırma.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle kabullenme diren. Asla okutmaz bi hamile bırakır. Hayatın bittimsonra hep evde çocuk bakmakla geçiyor ömrün. Adam ister tabi bulmuş küçücük kızı.. sapık. on yaş var aranızda. Asla kabul etme.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılSübyancı adama bak 10 yas nedir ya delirmis ailen ne kadar kotu bir anne babadir bu kizlarını yük goruyorlar
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yıl19 yaş ne evliliği daha çok erken kafayı yeme sonra çok pişman olursun... Sakın yapma 25 öncesi olmaz en erken
00 Yorumla
+1 yılAilen beyefendiyi çok sevdiyse özellikle annen babandan boşanıp evlenebilir. Bu işin baskısı mı olur Allah aşkına saçmalamasınlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle evlenme aileni kesinlikle dinleme bak bende ailemin zoru ile evlilik yaşadım on yıl evlilikte 10 ay mutlu olmadım ne sevdim ne sevildim kesinlikle buna yaklaşma bu konuda sana tüm ciddiyetim ve samimiyetimle diyorum kesinlikle bulasma
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHele birde ozguvenini yok edilirse intari bile düşünürsün bugün annemden okadar nefret ediyorum ki ölse mutlu olurum resmen hayatımdaki en nefret ettiğim insan konumunda
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle vazgeçme hayatını bir başkasının insifiyetine bırakma bu annen baban dahi olsa
10 yaş çok fazla değil mi. Bi de adamı tanıyor musun belki evlendikten sonra seni okutmaz
08 Yorumla
Soran+1 yılAdam asiretten dugunlerde bi de misafirlige gittigimizde gormustum
Soran+1 yılUrfaliyim
Soran+1 yıl29 yasinda adam
Soran+1 yılBilmiyorum iste
Soran+1 yılAilem evlen diye bsski yapiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılAradaki yaş farkı çok büyük. Birazcık büyü yaşına uygun birini sen bulursun.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
Cahil ailene birine bağımlı yaşamak istemediğini anlat
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılbazıları öyle deyip okutmuyor dikkat et adam ne iş yapıyor?
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYalan sonra seni kıskanacak okula gönderir mi hiç üniversiteye bir de
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerde yaşıyorsunuz hangi devirdesiniz abi görücülük mü kalmış Allah aşkına 19 yaşındaki bir Kıza bunu teklif eden ebeveyni de sorgulamak lazım
13 Yorumla
Soran+1 yılUrfa
Cevap sahibi+1 yılYa çalış dersine üniversiteye kurtar kendini valla bu ne Ya
Soran+1 yılAynen
+1 yılSen istiyorsan evlen yaş konusuna çok takılma. Yok istemiyorsanda istemediğini soyle
00 Yorumlaİyi düşün ailen istiyor diye hata yapma gönlüne aklına gözüne hitap ediyorsa evlen
00 Yorumla
+1 yılYalan söylüyor, tabiki otur evde okulda işin ne var diyecek. Köprüyü geçene kadar bu işler!
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkabul etme , seni ikna etmek için öyle söylüyor eğer okutacak biri olsa seni istemezdi küçük derdi
00 Yorumla 30 yasında adamın 19 yaşında kızla ne işi var pedofilinin teki
00 YorumlaAilenin baskısı kararını degistirmesin istemiyorsan evlenme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 570 cevap paylaştı. Yani bence de buna son kararı sen ver baskıyı boş ver
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı. Okuyacak durumda mısın yani sınav sonuçları bakımından?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılBir sey olmaz kendin isteseydin 50 yaşında birini bulurdun zaten
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
+1 yılerken yaştasın en azından 23 felan olsam desen hani eğitim varsa vs
00 Yorumla Demekki rahat durmuyorsunnki 19 yaşında evlendirmek istiyorlar
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlen git. Üniversite mezunuyum bana bile atılan iftiraları anlatamam. Üniversite mezunu olmak var. Marmara üniversitesi mezunuyum. Zaten evleneceksin belki hoşuna gider ben baba evinde son 5 yıldır görmediğim hezimeti görüyorum. Zamanında ayrilsaydim o evden n büyük keskem.
00 YorumlaBu devirde böyle şeyler ne üzücü evlenme tabi ki de
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 489 cevap paylaştı. Sakın evlenme bu ne bu devirde hala görücü usulü kaldimi
06 Yorumla- +1 yıl
evet kaldı ve daha sağlıklı oluyor
- +1 yıl
@gizli_hazine ne sağlıklısı ya dalga mi geçiyorsun
- +1 yıl
yok bence sen dalga geçiyon
- +1 yıl
Ne sagliklisi mk adamin ki 3cm cikarsa nolacak
- +1 yıl
@Mayysamira afedersin 50 erkekle yatan biri hiç sevgilim olmadı bugüne kadar dese tanışıp seni kandırsa ne olacak?
- Aşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılÇok gençsin 😬 ben o yaşta kızımı istemeye geleni döverim
00 Yorumla
+1 yılErken ya daha yolun başındasın
Önceliğin okul ve meslek olmalı..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme pişman olursun okumadan kendi ayaklarının üzerinde durmadan kendini hazır hissetmeden EVLENME...
01 Yorumla- +1 yıl
En iyi karari verdin bence bir erkeğin eline bakmak çok zor ben yaptım sen yapma
+1 yılGönlünde kalbinde kimse yoksa bedenen ruhen hazırsan değerlendirebilirsin ama baskı yapıyorlarsa çok fazla bi şans veriyim görüşmeden vakit geçirmeden olmaz diyip görüşüp bi hareketini ailene bahane edebilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat