Dayım annemi aramış. bi çocuk varmış 21 yaşında. Atanmış memur olmuş, evlilik düşünmüyormus. Ama ben henüz evlilik düşünmüyorum. Abim, kardeşim, babam evlen diyip duruyorlar. Hayir istemiyorum diyorum anlamiyorlar. Napmaliyim?
1 ay
Dayım annemi aramış. bi çocuk varmış 21 yaşında. Atanmış memur olmuş, evlilik düşünmüyormus. Ama ben henüz evlilik düşünmüyorum. Abim, kardeşim, babam evlen diyip duruyorlar. Hayir istemiyorum diyorum anlamiyorlar. Napmaliyim?
İstememekte kararlı ol tabiki. Yıl olmuş 2024 hatta 2025 olacak yakın zamanda:)
Kimse seni zorla evlendiremez. İstemediğini der kararında sabit durursun. Bunu güzel dille tabi anlat. Mesela şöyle diyebilirsin. O kişiyle hayatımın, beklentilerimin uzun vadeli süreceğine inancım yok anne/baba/dayı/kardeş artık burada kime hitap ediyorsan isimle hitap ederek cümlelerin sonuna mutlaka. Bir kere evleneceğim bunun en doğru ve beni mutlu edecek insanla olmasını istiyorum şeklinde.🍀
Teşekkür ederim
Rica ederimm🤍
Bu senin hayatın o adamla onlar değil sen evleniceksin kendini hazır hissetmediğin bir süreçte evlenirsen çok üzülürsün çünkü hiç bir şey bekarlık hayatı gibi değil bekarken istediğin gibi gezsbilirsin okuyabilirsin ama evliyken gezmek falan çok kısıtlayıcı oluyo annenler hala zorluyosada bir çocukla görüş ona anlat durumu istemediğini açıkla çocuk vazgeçerse ailende vazgeçer umarım
Teşekkür ederim
Çok ufaksın evlilik için ki bu kadar kısa sürede doğru dürüst flört etmeden birini tanıyıp nasıl evleneceksin. Akıl yok bunlarda. Nefret ediyorum böyle ebevynlerden
Yaşla alakalı değil, doğru kişiyi bulmak önemli, bu devirde doğru kişi az
Yanliss bakis açısı.. Doğru kişi diye bir şey yok. Doğru insanda yok. Bir araya gelince Uyum yakalayabilen çiftler var. Her ilişkide alttan alan bir taraf var. Dönemsel olarak bu rolleri değişebilmek önemli. Yoksa iliski kopma noktasına geliyor. Ben yaşın önemli olduğunu düşünenlerdenim. Sezgi kadar tecrübenin de önemi var çünkü. Sen şu an ilişki anlamında toysun. 3-4 ay birini ne kadar taniyabileceksin ki yıllanmış arkadaşlar birbirini taniyamiyor aynı evde yaşamadığı sürece.
Aynen haklısıniz
Kız sen daha 20 yaşındasın, evlilik için acele etmene hiç gerek yok! 🤗 Öncelikle "evlen evlen" diyen aile üyelerine, kendi hayallerin ve hedeflerin olduğunu açıkça anlat. Belki de onlara gelecekteki tutkularından bahsedebilirsin.🎓😉 Ayrıca, evliliğin herkes için doğru zamanının farklı olduğunu hatırlat. 21 yaşındaki memur arkadaşın evlilik düşünmüyormuş, bak ne güzel, o da kendi yolunda ilerliyor! Sen de kendi iç sesine kulak ver. Kendine ve hayallerine öncelik ver, baskılara boyun eğme! 🥰💪❤️ Şu yılbaşına girerken, yeni yılını dilediğin gibi planlarla doldur, aşk dolu doludizgin yaşa! 🎉❤️✨
Cevap
16Cevap
Sen evlenmek istemiyorsan herkesi boş ver
Aynen
Sen nasıl istersen oyle yap hayat senin hayatın istemiyorsan evlenme
Evet henüz hazır değilim
Evlilik büyük sorumluluk. Aileni karşına alman gerekiyor maalesef
Alıyorum da
Abla sen onları evlendir ya da fırsatın varsa evden ayrıl
Biraz daha birikim yaparsam evden ayrılabilirim
Kimse seni zorla evlendiremez gerekirse polise gidip şikayetçi ol
İnşallah öyle bir şey olmaz
Allah yardımcın olsun seni destekleyen yok mu hic
Teşekkürler, Annem destekliyor gibi ama onunla konuşmuyorum aynı evin içinde küsüz
Onunla neden kussunuz özel degilse
Bana kötü sözler söylediği için, yanımda durmayıp anneannemle dedikodumu yaptığı için
Anladım ne diyim işin zor Allah kolaylık versin
Amin teşekkürler
Rica ederim dertleşmek istersen yazabilirsin
Teşekkürler
Annenle konuş. Zorla olmaz inşallah üzüldüm senin adına
Annemle konuşmuyorum 3 gündür
Okuyor musun peki? Ya da çalışıyor musun?
Okumuyorum iş bulunca çalışıyorum
Düzenli bir duruma geçmeye çalış canım. normal hayatında nasıl birisin bilmiyorum ama aile içinde bazen uysal olmak zordur en uysal olan bile bazen çıldırma durumuna gelebiliyor. Benim ailemde evlenmemi çok istedi ama böyle bir baskı yok tabi. İnşallah sende durumlar güzel şekilde ilerler. Ama calisma ve düzenli bir hayata geçme noktasında kendi adına çok çabala
Elimden geleni yapıyorum
Allah kolaylık versin diyeyim o zaman
Teşekkür ederim 🙂
Kimse seni zorla evlendiremez niyetini belli et istemediğini söyle bu kadar istedikleri kadar konuşsunlar bu genç yaşta bi de
Anlamiyorlar
Doğru kişi yok bu devirde soran. Kısmetin var bir bak istersen. Sonra bulamazsın ararsın bu günleri
Aman boş ver
çocuğu stalkla bütün kötü şeylerini ortaya yay sonra ailen duyunca vazgeçerler
Aman yok napacam
aklını çalıştırcan
😄
ailen ciddiysen sen de ciddi olsan iyi edersin
Yok be zorla olacak iş değil
Evlenme baskılara boyun eğme
Aynen
Sen istemediğin sürece kimse zorla bir şey yaptıramaz.
İnşallah
Onlar ne kadar baskı yaparsa sende o kadar mücadele etmeye ve istemediğini söylemeye devam etmelisin.
Öyle yapıyorum teşekkürler
Eğer biraz daha baskı yaparlarsa polise şikayet et devir değişti kimse kimsenin üzerinde baskı kuramaz sen bir bireysin kendinin farkına var
Şimdilik bir sıkıntı yok
Dayının kızı yok mu Madem Mükeemel Bir Eş adayı onunla Evlendirsin
Kızı küçük daha 12-13 yaşında
Neyse sen boş ver onları akrabanın bulaştığı işten pişmanlık doğar
Aynen teşekkürler
Okulun falan yoksa evde kalmaman için şimdiden işe girişmişler işte
Okulum yok diye evlenmek mi zorundayim anlamıyorum
Ailene göre öyle demek ki
Saçmalık
Kimse senin hayatına senin yerine karar veremez yaşın daha çok küçük hem ne evlenmesi ya
Sacma sapan işler
Memleket de yirmibir de memur olarak atananlar üst mertebe görülmeye başladı... vay be canım ülkeme
Bana da pek inandırıcı gelmedi
Evlenmek istemediğini söyle
Söylüyorum da ısrar ediyorlar
Evden kaç bu kadar basit
İlla onu istiyorlar
Hadi iyisin memur buldun
İstemiyorum ki napiyim memurluğunu
Garantili
Gözümde yok
Beklentin ne
Hiçbir şey
Fırsatlar kaçınca pişman olursun