Her ayrılık beraberin de pişmanlık mı getirir?
💁🏻 Abartmaya gerek yok, acısı yaşanıp bitmeli. Pişmanlık taze kalmasını sağlar, hatırlatır.

Her ayrılık beraberin de pişmanlık mı getirir?
💁🏻 Abartmaya gerek yok, acısı yaşanıp bitmeli. Pişmanlık taze kalmasını sağlar, hatırlatır.

Selamlar,
Elbette, bir dönem oldu benim içinde. Fakat şimdi içimde zerre kadar pişmanlık yok. İnsan bir şekilde kaderini yaşıyor ve her şey olacağına varıyor. Severek ayrılmak deyimi gerçekleşmişti benim için.
Severek ayrılmalara inanamıyorum, o artık tek taraflı sevgiye dönüşmüş ki bitmiş.
Efenim "Pişman olduğunuz ayrılıklar" derken genel bir cebap yazmak istiyordum. Fakat soru kategorisi "Aşk ilişkileri" olmasından mütevellit buna uygun cevap vereyim 😀
"Pişman olduğum bir ayrılık söz konusu değil. Şükür Mevlâ'ya ki, bu güne kadar pişman olacağım, ileri de "keşke" dedirtecek bir harekette bulunmadım.
Zaten aşk meşk konularında da, evlilik düşüncesini beslemeksizin, bir sevgilim olsun, güzel vakit geçireyim, eğleneyim gibi bir eylemim olmadı. Çünkü Allah'tan korkarım. Kimsenin kul hakkına girmek, günahını almak istemem.
Yorumunuza ilave olarak da; Velev ki oldu, ders çıkarmak ve geçmişi geçmişte bırakmak gerekir. Geçmiş iyi olsa geçmiş olmazdı. Geçmişin tecrübe harici asla bir getirisi, bir güzelliği olmaz. Hatta Necip Fazıl Kısakürek'in sevdiğim bir sözü var. Onu da görsel olarak paylaşayım müsaadenizle..
Bu kategoriyi ilgilendiren konularda pişmanlık olmaması süper. 😌
Efenim teşekkür ederim 😊
İnsan aslında hiç bir zaman pişmanlık duyacak işi yapmaktan kaçınmalı..
Hepimizin hatası var, günahı var, kusuru var. Lakin pişmanlık ve geçmiş şeyleri devamlı anımsayıp pişman olmak ise çok ayrı bir şey.
Benim bir görüşüm var; insanın vicdanı gibi bedeni de akşam olup başını yastığa yaslayınca, rahat edecek, huzur bulacak..
Bütün mesele aslında bu.. 😊
Kesinlikle...
'' Allah pişmanlık vermesin '' çok nahif bir cümle bence, çünkü pişmanlık çok kötü bir durumdur...
Bir insan pişman olacağı gibi davranmamalı, pişman olduysa istediği şeyi azmiyle, hevesiyle alabilmeli ama asla kalbinde körü körüne sınırsız bir süre pişmanlık taşımamalı. Çünkü taşıdığımız kalpler hayıflanma, pişmanlık, öfke ve intikam gibi duygularla kararır, ya da geleceği yok eder...
O açıdan pişmanlıktan kaçınan bir düsturum vardır benim de, Allah pişmanlık vermesin.
Amin. 😌
Eig için teşekkürler ^^
Ben teşekkür ederim. 🌺
Sadece bir kere yaşadım bu durumu yıllar önce.
Tek pişmanlığım o oldu.
Çünkü gerçekten değer veren ve değerli biriydi.
İnsan bazen sonradan akıllanıyor.
Diğer türlü ayrılıklarımdan hiç pişman değilim.
Doğru olanı yaptım.
Çünkü kimse ederinden fazla değer haketmiyor..
Cevap
6Cevap
Hayır hiç olmadı
Pişman olduğum yoktq biriyle kavuşan adım çok biriydi ya sanal olunca kayboldu keşke Real olsaydı nerde acaba şimdi hangi üniversite de okuyor mutlu mu kardeşi büyüdü mü bunları merak ediyorum ve ilk aşkım olunca üzüldüm ister istemez
Bugüne kadar yaptığım hiçbir şeyden en ufak pişmanlık duymuyorum
Ben pişman olacak bişey yapmam karşı tarafın sorunu daha çok 🤷♂️
Pişmanlık duymam.. Seçimlerimin sonuçlarını yaşarım..
Yok. Milyon kez terk ettim hiç de pişman değilim🤠
Abarttınız. 🙄
Milyon derken evet lafın gelişi. Fakat pişman değilim
Çok güzel. 🌺
🤔rica ederim😊
Yok hep iyi ki dedim
Keşke demek anlamsız zaten.
Yok.
Yok şükür
bence her ayrılık pişmanlık getirmez
Var tabi ki de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?