Kocamın beni ciddiye alması için ne yapabilirim? (Çok uzun olacak, sıkılırım diyenler okumasın)?

2 senelik evliyiz. 3 haftadır kendisiyle mecbur kalmadıkça iletişim kurmuyordum. Çünkü işten gelir gelmez tv açıyor ve ben konuşmasam tek kelime etmiyor. Yemeğini yiyor yatıyor ertesi gün yine aynı. Tartışamıyoruz kavga edemiyoruz. Hep sessiz kalıyor. Ben odada ağlarken içerde tv izlemeye devam ediyor.

Ailesiyle ilgili de ciddi problemler yaşıyoruz ama en ufak bir tepki göstermiyor ailesine. Aşırı derecede pasif davranıyor. Abim bize destek olmak için 10 bin Euro verdi. Geri de istemiyor. Yeterki biz bir şeyler sahibi olalım diye destek olmak istedi. Eşim de kardeşiyle ortak dükkan açtı. Biz bu parayı verdik kardeşi ise kredi çekti. Şu an dükkandan hiç para almıyoruz çünkü krediyi de dükkandan ödüyorlar ama sonuçta yüzde elli ortağız. Yani biz yarısından daha fazla para Ödemiş oluyoruz ama ortaklık payımız aynı oluyor kardeşiyle. Üstelik eşim başka bir yerde çalışıyor kardeşi dükkanda duruyor ve oradan maaşını alıyor. Bekar ve ailesiyle yaşadığı işin herhangi bir maddi sıkıntısı yok. Biz hem maddi sıkıntı yaşıyoruz hem bebeğimiz var hem de üzerine borcu birlikte ödüyoruz. Bunu bile kardeşiyle konuşmuyor.

Çok daraldım ve artık boşanmak istediğimi söyledim. Ailesine cidden tahammül edemiyorum. Bir sürü sebebim var çünkü anlatmakla bitmez. Ama en büyük sorunum eşimin mesafe koyamıyor olması. Ailesine dur diyememesi. Boşanmak istiyorum dedim konuştuk tamam dedi ama biraz zaman ver dedi. Maddi olarak bi beklentisi var o gelince dava açarız dedi. Ama bu sürede süt dökmüş kedi gibi davranıyor. Kahvaltı hazırlıyor evi topluyor hiç yapmadığı işler yapıyor. Ben konuşmak istemediğim halde bahaneyle bir şeyler konuşmaya çalışıyor ama asla sorunlarımızı konuşalım demiyor. Sorunlarla ilgili tek kelime etmiyor.

Boşanma konusunda da beni oyaladığını düşünüyorum. Beni ciddiye almıyor bence. ben direteceğim boşanalım diye ama birlikte çektiğimiz bir kredi de Var. Şu an bebekten dolayı çalışmıyorum ve bu krediyi sadece ona yüklemek istemiyorum. Eğer öyle olmasa çoktan gideceğim evde. Ailemle yaşarım bşr süre. Ama kredi olunca onu yarı yolda bırakmışım gibi olmak istemiyorum. Aslında tek isteğim biraz güçlü durması. İstiyorum ki gelip konuşalım desin. Hatalarının farkına varsın ve kendisi konuşmak istesin. Sürekli sorunların üzerini kapattığımız için bu hale geldik. Defalarca ben konuştum ama sonuç yine aynı oldu. Bu defa kendisi gelsin istiyorum. Şu an tek yaptığım iletişim kurmamak. Başka ne yapabilirim gelmesi için? Bu durumu onun düzeltmesi için nasıl davranmalıyım?
Kocamın beni ciddiye alması için ne yapabilirim? (Çok uzun olacak, sıkılırım diyenler okumasın)?