Benim değil. Benim istediğim şeyler atanmak kendi paramı kazanmak bir ev araba alabilmek ama bunları bile bu ülkede yapamazsın. Ev ve araba için bana 1 ömür daha vermeleri lazım. Şu anki ömürmü 28 yaşına kadar okumak sınavlar için çarçur ettim zaten. İşsizim de. Evlilik olayına gelirsek evlilik bu ülkede kadınlar için bir zorunluluk. Evli olmayıp da evliyken yapılanları yapınca toplum siyaset adalet seni kapısız ev gibi görüyor. Ben böyle düşünmüyorum bunu eleştiriyorum ama ülkemizin lanet olsasıca sosyolojisi böyle. Ailem de böyle düşünüyor. Belki hayatıma alacağım herif de böyle düşünecek. O yüzden evlilik kadının bu toplumda huzurlu özgür yaşayabilmesi için şart gibi bir şey. Ha, evlilik yapacağın adam da önemli tabi.
@Hayatverenperi Üzüldüm. Ama işte bekar olunca da zorbalık görüyorsun. Ya aslında mesele evlenip evlenmemek değil. Gerçekten Türkiye'de değil de Almanya'da Amerika'da 28 yaşında üniversite mezunu bir kadın olsaydım bambaşka olurdum. Türkiye kendisiyle üstünde yaşayanları da dibe çekiyor.
@Hayatverenperi Bekar olmak suç değil. Ben de bekarım. Ben yorumumda evliliğin kadınlar için MAALESEF bir zorunluluk gibi olduğundan bahsettim. Bekarlığı suçlamadım. Seni de suçlamadım. Mecburiyet biraz da evlilik. Ben şimdi 28 yaşındayım işsizim. İşim olsa da ailemle yaşamaya devam etsem baba/anne ben erkek arkadaşımda kalacağım desem kabul edilmez evde kavga çıkar. Ayrı yaşasam gizlemek zorundayım. Yalan söylemek zorundayım. Ola ki hadi evime geldiler sürpriz yapsalar habersiz gelseler ben evimde sevgilimleyim diyelim. Kapıda annem babam neler olur neler. Bunu kast ediyorum.
Eskiden öyleydi... şimdikiler öyle değil, kızlar okudukça, kendi ayaklarının üzerinde durdukça, ailesinin düğünde koluna takacağı iki bilezikle üniversiteyi tamamlarsa böyle bir beklenti içine girmez... _Ha bu demek değildir, okudu ;evlenmeyecek.. Evlenmek sonuçta bir ihtiyaç, sevgi bağlamında.. Önce kariyer sonra evlilik...
Artık değil çünkü okuyor, öğreniyor, çalışıyor ve kendini geliştiriyor. Standartlar ve beklentiler de değişiyor şahsen ben 30 u görmeden böyle düşünceler içine girmeyi tercih etmiyorum. Bu beklentiye girenlere de saygım sonsuz ama benim için evlilikten önce daha yapılacak çok iş, gerçekleşmek istenen çok hayal var.
Geleceğini kurmak. Geleceğini bir erkeğin kararına yanılgılarına bağlamamak. Kendi ayakları üzerinde durmak. Her şey evlilik değil.. Hayalleriyle de mutlu yaşar insan evlilik nasip de varsa olur yoksa olmaz. Öncelik kendiniz olmalı.
Bu bence ırk ve cinsiyetten bağımsız bir sey. Eğer hedefi olan bir kisiyse tek beklentisi olmaz muhtemelen ama cevresi, yasam sarti ve tarzi gerektiriyorsa bir insanin tek beklentisi evet evlilik olabilir sasmamak lazim bence cok var bu tarz insan
Tek beklenti evlilik değil ama evlilik önemli bir yer tutuyor. Hatta sadece evlenmem değil kiminle evlendigin de onemseniyor. Sonra da o evliliği yurutmen bekleniyor. Bunu yapamamissan toplumda başarısız olarak görüluyorsun. İster ev kadını ol ister kariyerli kadın ol farketmiyor.
Hayır evlenmek isteyen çok nadir bir kesim var bence. Kendi ayaklarımızın üstünde duruyoruz işimizde başarımıza ve kendimize bakarak hayatımızı kaliteli yaşamak amacımız
büyük çoğunluğu gelecek beklentisini ewlenip bebek sahibi olmak olarak görüyo hiç bi meslek sahibi olayım cebime para koyayım yiyip içip gezeyim tatile gideyim arkadaşlarla die düşünen yokki belli bi yaşa gelince hepsi ewlilik böcüü oluyolar şaka gibi.
Bu soruya katılmıyorum Bu yüzden mi sabahın köründe sıcak yataktan kalkıp soğuk havalarda okula gidiyorum bu yüzden mi kitaplara, defterlere, testlere para harcıyorum gezmek için biriktirdiğim parayı harcıyorum 6-7 saat ders çalışıyorum bazen sabahlıyorum bütün eğitim hayatım böyle milyon tane kızın aklına sadece aşk gelmiyor
Eskiden sevgilim bana , Elif sen hiç gelinlik hayali falan kurmaz mısın demişti. O diyene kadar hiç kurmamıştım cidden 😅 Evliliktense kaliteli bir gelecek hayali kurmak daha güzel.
Eskiden oyleydi 17 yasini gectinmi evde kalmis olurdun ama simdi yeni neslin kizlari once is sonra es oda kafasina uymadiysa en iyi seyi yapiyorlar tek basina yasiyorlar. benim kizim 18 evlendi istedigi icin oldu bu yanlis anlamayim ben herzaman karsi ciktim ama nasipmis once es sahibi sonra cocuk sahibi nasipse 2 yil sonrada is sahibi olcak benim kiz tersten basladi ama memnun kendisi.
Kızlar zengin erkekle evlenip hayatlarını kurtarma peşine düşmüş nerede parası olan bir erkek var ona gidiyorlar kendini zengin tanıtan erkeklerin ne olduğunu biliyorlar vede kaslı yakışıklı havalı erkekle eğlencelik durumu olan erkekle sırf iyi yaşamak türk dizilerindeki gibi olmak için evlenmek istiyorlar kızlarımız aile kurma derdinde değiller kısacası çıkar peşindeler
Birçoğunun öyle. Beklentiler daha farklı oluyor da, sonu evliliğe varıyor nedense. Hayat şartları beklentileri karşılamaya yetmiyor ne yazık ki. Hayaller, hayatlar misali.
Çok eskiden öyleydi ama şu an azaldığını düşünüyorum ayrıca Sadece Türk kızları değil Başka ülkelerde de var böyle durumlar örneğin Hindistan şu an çoğu gelişmiş diye düşünüyorum biraz da olsun
Ne alakası var ne gereksiz boş soru bu Şahsen ben kariyer için yükselmeye uğraşıyorum bu da 20 senemi alır rahat bu yüzden evlilik aklımın başından geçmiyor Şöyle saçma sapan Türk kızları üzerine algılar oluşturmayı bırakın.
Aileler kizlarina baska sans birakmiyor. Herseyi kendi istedikleri gibi ve kendi istedikleri zamanda oldurmak icin baskiliyorlar. Allahın ne zaman nasibi gönderecegi kime ne zaman sevdirecegini Allahtan baskasi bilemezki. Bu tarz baskilar genclerin kendi potansiyellerini aciga cikarmalarini onluyor ve evden ayrilabilmek icin evlilik ariyorlar. Ustelik aradikcada aksi gibi bulunmuyor. Al sana kisir dongu.
Ben şaşıyorum bizim çevrede gerek burada 2 hafta olmuş tanışalı sevgilimle tanışcam hemen nerden sevgilin oluyo bu kızlar çok s*alk sonra boşanmalar oluyo
Öyle maalesef şu an kızlar sevgili yapınca bile sanki dünyanın en önemli şeyini başarmış gibi havalara giriyorlar gerçi onlarda haklı biz sap kalıyoruz sonra