Genel olarak öyle mesela ben ilk Türkiye’den buraya geldim neyse burada durduk birkaç ay daha sonra tekrar Türkiye gittik sürekli düğün oluyor sürekli bir gelinlik telaşı sürekli çeyiz sürekli evlilik dedim ne oluyor ya😂 Bu milletin evlenme fetişi filan mı var ya nedir bu😂 Her gün bir kınaya gidiyorduk bir şey oluyordu😂 İlk birkaç gün gittim daha sonra dedim artık yani siz nereye gidiyorsanız gidin ben gelmeyeceğim sıkıldım😂
O beklenti eskidendi. Allah aşkına şimdiki ilişkileri gördükçe istek mi geliyor ya? Nereye baksam herkes aldatıyor ya. Vallahi ben evlenmek dahi istemiyorum ya. Beyaz gelinlik falan istemiyorum. Midem kalkıyor artık şimdi ki ilişkileri gördükçe. Evlilikten acayip şekilde soğudum. Nereye baksam mutsuz insanlar var. Evlilikten çeken, boşanamayan çok kişi var. Valla ben bu gidişle evde kalacağım ya.😀
O eskidendi. Artık çoğu evlenmek bile dahi istemiyor. Kadın cinayetlerinden tut yıllardır kadın evinin hanımı olmalı zihniyetine haklı olarak kafa tutup kendi paralarını kazanıp öyle özgürce yaşamayı tercih ediyorlar. Benim şahit olduklarım böyle başkalarını da açıkçası bilemeyeceğim.
Genelleme yapmak yanlış olur ama büyük bir kısmının zengin değilde paralı yani evi, arabası ve galiba alışveriş sevdikleri için makyaj malzemesi almazlarsa olmaz ki haklılar bence Türk kızlarına laf yok onlar en iyisini hak ediyor. Adamsınız kızlar! <3 Ama göz kapağınızı boyamayın boyayı öpemem, kirpik boyasını abartmadan sürebilirsiniz, yanağınızı da boyamayın. Ellerinize bakım yapmayı kesinlikle ve kesinlikle ihmal etmeyin!!! En önemlisi yabancıya gitmeyin siz bizim bacımsınız surileri afganları yakında postalicaz. Onun dışında bu ne biçim soru bizim kızlar melek kardeşim yok öyle bişey dünyanın en güçlü kadını Türk kadınıdır sözde adaletin olduğu yerde cesurca ayakta dimdik duruyorlar ve susmuyorlar aksini iddia edemezsiniz çünkü haklıyım. En güçlü erkekte kadında Türklerdir hadi eyw.
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀 Türk olmuş olmak bir genel " Türk Kızı" karakteri geliştirmeye yol açmaz bence. Her insan kendine özgüdür. Karakteri herkesin kendi kalbinde ve zihninde hissedip tercihlerini belirlediği yol haritasıdır. Gelecekten ne tek beklentim, ne de ilk beklentim evlilik değil. Aşk fenomeni olmak ilk beklentim, net...😅❤️😅❤️ #BambaşkaBirAşk#TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
herkes aynı değil tabii reis ama nedense belli bir kesim (baya büyük bir kesim), abi tek emelleri evlenmek olmamalı bir insanın farklı bir amaç gütmeli. Evlenem, çocuk yapam vay aw marifete bak yav bi kendimizi geliştirelim, bi geleceğe insanlara bişi katalım nüfus çoğaltmak olmasın derdimiz xd
Evlilik eşittir= bir yere gitmek için ana babadan bin defa izin almamak yalvarmamak, legal seks hayatı ve düzenli güvenli seks hayatı yani bunlar için bile evlenilir.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendi adıma tek niyetim mezun olup, mümkünse iş bulmak. Eskiden kendime ait yalnız yaşadığım bir ev de istiyordum ama mevcut düzende kiradaki aile evine bile şükreder oldum. Yani hayır, tek derdimiz evlilik değil. 21 yaşında hem okul hem iş ile uğraşırken; hem ülkenin iç ve dış sorunları, içimde yaşadığım korkularla isteseydim bile cesaret edemezdim ama zaten istemiyorum. Kanadalı bir lezbiyenle evleneceksem olabilir ama ortadoğu erkeğiyle evlilik mi? Almayayım, sağolun.
Benn30 yaşıma geldim. Güzel bir bankada çalışırken nisanlandim ve sonra hayatımı degistirmek istedim. Nisanlimdan ayrıldım bankada işimi bıraktım şimdi idari hakimlik ve kaymakamlık deniyorum. Siyasi olarak 3 yıl bir partide kendimi gelistirdik akp değil. Hayattan beklentimin evlilik omadigini gördüm. Fakat cevremdekilerin %98 i böyle evlilik hedefli kizlar.
İşin özünde Türkiye'de çoğu insan müslüman. Doğal olarak biyolojik ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlar bizi günaha sürükleyebiliyor. Bu hatalara düşmemek için iyi bir eş bulup evleniyorlar.
Genel bir algı bu ve yanlış bir algı. Şu ana kadar evlenip kurtulayım diyen 1 veya 2 kız arkadaşım oldu, onlar da tabiri caizse kurtuldu diyelim. Onun dışında kızlar ayakları üstünde durmayı gayet iyi bilen insanlar kanımca.
Hayir sadece evlenmek degil. Ama siz de biliyorsunuz ki Türk toplumunda bir kadin evlenmeden cocuk sahibi olmadan meşruiyet kazanamıyor adam yerine konmuyor. Ancak zengin elit kesimde olursa bunlar olmadan biraz daha saygı görüyor.
Hayır ben ev ve araba almak istiyorum. Sonra da tatile çıkmak şöyle birkaç ay süren 😍 evliliği 30 lara gelince düşünürüz😂
Zaten şu an guvenilecek kimse yok ki. Abi flört aşamasındasin konuşuyorsun, güvenmek istiyorsun adam senden başka kişilerle de konuşuyor. Ben evlilik işine filan giremem. Güven vermiyor kimse. Ben çalışıp gezip tozucam. Amannnn🥳🥳🥳
Adam gibi bi eşe denk gelmektir evet. Çünkü bekar kalana evde kalmış Erken evlenene acelesi neydi gibi safsatalar var... Baba evinde baba sözü koca evinde de eş sözü baz alındığı için... Adam gibi biriyle evlenmek en güzel özel büyük hayaldir Hele ki bu zamanda!
O ne saçma bı soru.. tabi ki hayır. sanki hepiniz dört dörtlüksünüz, kızları sarayda yaşatacak beyaz atlı prenssiniz de kızlar level atlamak için sizi bekliyor gibi bı egonuz var. kizlar evlenince sizin ve ailenizin kahrını çekeceğini, ömür boyu ev keresi ödeyip saçını süpürge etse de kiymeti olmayacağını bildiği için evlenmemeyi tercih ediyor haberiniz olsun.
Tabiki sadece evlenmek degil evet evlilik hemen hemen herkesin beklentisi ama ilk beklentisi değil kimisi ilk evlilik ister kimisi kariyer kimisi yanlizlik kimisi para kimisi sadece aşk vs vs...
Ya Allah aşkına ne evlenmesi. Nasıl tek beklenti bu olabilir. İyice düşük görüyorsunuz kızların seviyesini.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ortaokulda öğretmen büyüyünce ne olacaksın demişti. Dedim zengin bir koca bulup evlenicem evimin hanımı olucam. Bol bol çocuk doğuracağım üremeliyim nadir kanlardan biriyim.😂
Bence bu Türk kızlarına özgü değil. Netflix in tün dizilerinde evde kalmaktan korkan bi kadın var sfshdhj
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim gelecekten beklentim iyi bir tasarımcı olup ürünlerimin gerek Türkiye çapında gerek dünya çapında tercih edilen tasarımlar olması evlilik miş çocuk sahibi olmak mış bunlar umurumda değil önceliğim gelecekten tek beklentim kariyerim
Evlenmek değil amaçları onların. Süresiz nafaka almak.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Küçük yaşlarda iken evet. ama bir süre sonra aklın başına geliyo ve kocanın her zaman bulunacağını, önemli olanın akademik başarı ve kariyer sahibi olmak olduğunu anlıyosun 😊
Tek beklentileri evlilik olabilir de olmayabilir de insanların tercihleri kimseyi ilgilendirmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır ne alaka? Asıl türk erkeğinin tek beklentisi bu. Hangi erkeği görsem yalvarıyor sevgilisine evlenelim diye ama kadınlar yanaşmıyor evliliğe bu devirde. Erkekler evlilik delisi
Şu kızları evlilik meraklısı olarak göstermeniz baydı artık. Kızlar okuyor, çalışıyor ve haliyle evleniyorlar. Sanki bütün kızlar evde oturup koca bekliyor gibi algı yaratıyorsunuz. Ne olmasını bekliyorsunuz? Ömür boyu zina mı yapsınlar?
Ben hicbir kızın tek beklentisinin gelinlik olduğuna inanmıyorum türk kızı zekidir. Ama maalesef hayat şartları bir çok kızı buna zorluyor.. cografya kaderdir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlenmek için can atarlar. Evlendikten sonra da umduğunu bulamaz sıkılırlar.
Kırsal kesimlerde boşanma oranı %5 büyükşehirlerde boşanma oranı %50 resmi gazete de yayımlanmıştı.. Kırsal kesimdeki kişiler daha dogru karar veriyormuş..