Önceden çok geç bir yaş denirdi bu yaşlara artık normal mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl+1 yas hali burada bilmiyorum ya bazen cok gec kalmis gibi geliyor bazen insan cekiniyor ister istemez yasadigimiz zaman ve insanlari goz onunde bulundurunca her seye ragmen insan istiyor evlenmek yuva kurmak bu bir gercek kisi nasil olursa olsun ne sekilde dusunurse dusunsun hayat gorusu fikri karakteri farketmeksizin nerdeyse herkes ister evliligi ama cekinceler endiseler korkular maalesef asil evlenmesi gereken yani bu meziyete her anlamda sahip insanlari bile uzak durmaya itiyor isin sinir bozucu kismi da bu zaten digerlerinin evlilik dusunmesi evlense bile surememesi ya da mutsuz bir sekilde surmesi olagan ve beklenen durumlar zaten bu iste celiski ve terslik var konusulacak cok sey var aslimda ama kisaca evliligin kendisinden degil de olumsuzlukla karsilasabilme ihtimali insani psikolojik olarak etkileyip ister istemez sogutuyor ya bilmiyorum ifade edebildim mi tam ama boyle soyleyince de evlilige karsiymis gibi bir anlam cikabiliyor halbuki siddetle tam tersini kastediyorum evlilik gibisi yok dogru insanla dogru zamanda dogru sekilde dogru yerde yapildigi takdirde bunu asil belirleyen ileriki zamanlar oldugu icin heleki su zamanda es seciminde her ama her seye dikkat ederek en ince ayrintisina kadar ogrenildikten sonra taniyip tanisildiktan sonra evlenilmeli zaten soeun da burada basliyor bu da haliyle zaman aliyor insanlar once sevip sonra tanimaya basladigi icin sorunlar cikiyor o ona bakiyir begeniyor o ona bakip begeniyor ismini bilmeden teklif ediyor digeri kabul ediyor sonra sen boyle degildin senle evlenilmez sevgili olunmaz zart zurt falan tabi o degildi sadece gozunle sectin pardon gtunle ne bekliyordun yani saka gibi evlilik bu insan evladi ne bu acele hayirdir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. EVET normal.. ekonomi zaten bozuk , erkekler ekonomik sorunlarla boğuşurken yalan uydurma senaryo Türk dizilerindeki hayal kahramanı YALAN erkekler ise hep zenginler holdinci patron çocuğu vs vs kadınlarda hep bunlarla aşk yaşıyorlar , normal bir erkeği seven ilgilenen bakan iletişim kurmak için çabalayan değer veren YOK.. bu yüzden artık erkekler evlilikten uzaklaşmaya başladılar. Ayrıca böyle bir ortamda evlilik çok para gerektiriyor.. insanlar evliliği birbirini sevip bağlanmak ve yuva vurmak olduğu konusu olduğunu unutup aşıp lükse gösterişe show'a döndüler. Kadınlar erkekleri PARASIna göre seviyorlar , çoğu kadının gerçek "insan" gibi yüzyüze tanışmaya hiçbir çabası yok , ellerinde telefon oynayıp duruyorlar. ordan 100lerce erkekle konuşuyorlar? Hoşlandığı erkeğe bakmak yok ilgilenmek yok ama MAL gibi telefonla oynayan çok?
Bu insanları kim sevsin kim bağlansın? kim güvensin? artık erkeklerde kadınlara güvenMiyor. Maddi olarak PARA için kendisini yarı yolda bırakacak endişesiyle çoğu erkek kısa süreli ilişki yaşıyor. Kadınlar bu ülkede haya dünyasında yaşıyorlar ve herşeyi erkekten istiyorlar , tanışmayı bile.. Tanışırken bile kendi hiçbir çaba göstermeyip aşkta sevgide hazıra konmayı amaç edinmiş bir kadını kim gerçekten sevsin bağlansın sevsin? Çoğu kadın aşkı sevgiyi pizza gibi görüyor ve durup dururken ayağına gelecek diye bekliyorlar , kendilerinin tanışmaya bile hiçbir çabası YOK? Aşk sevgi pizza değildir , pizzayı bile sen sipariş ediyorsun ve öyl ekapına geliyor ama kadınların çoğu kendileri hiçbir çaba göstermeden bakmadan ilgilenmeden ya da yüzüne bile bakmayıp küfreder gibi bakıp düzgün bir erkek zorla gelecek tanışacak onu sevecek sanıyor :-) beyin yakan mantıklar.. bu ülkede erkeklere TVde sabahtan kaşama kadar hakaretler edip sayıp sövüyorlar , düzgün erkekler artık kendilerini GERİ çektiler ve hiçbir kadınla gidip tanışmazlar. Tabi bu anlattıklarım sosyal hayatla ilgili.. YALAN DOLAN dünyası internetten aşkta sevgide tek tuşla hazıra konmak isteyen ve kendini uyanık sanan beyyinnsiz kadınlara zaten vayy haline.. gerçek hayatta hiçbir çabası olmayan tek tuşla sevigyi aşkı bulacağını sanmak? :-) komik .. bukadar negatiflik varken EVLİLİK mi Sosyal hayatta aşkta sevgide kendi 1adım bile atmayıp yabani domuz gibi davranan daha ilk tanıişma için bile erkeği yüzüne bakmayan ilgilnemyen onu adam yerine koymayan , o çabalasın o sevsin o uğraşsın diyen TEK TARAFLI herşeyi erkekten bekleyen bu kadınlar mı evlenecekler? :-) :-) :-)00 Yorumla
+1 yılHerhangi bir yaşta bekar olmak da evli olmak da normal bana sorarsanız, tabi toplum içinde bunun aksini düşünenler hep olacaktır. Ancak bu sürekli varoluş, fikrin doğru olduğuna işaret değil. Normal zaten halihazırda bayağı tartışmalı bir kavramken, gönül ilişkileri söz konusu olduğunda ‘normal’ iyice saçma, işe yaramayan bir kavram haline geliyor. Kendi romantik geçmişinizde bile tutarlı bir ilişkiler silsilesinden bahsetmek zorken, evlenme gibi büyük ve önemli bir dönüm noktası hakkında normal-anormal ikiliğinin ötesinde düşünmek sanki daha ‘normal’ geliyor bana…
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGelişiyoruz. Ve sosyal medya kanalları sayesinde bu gelişimimiz herkesin gözü önünde oluyor. Artık eskisi gibi kızlar en fazla orta okulu bitirip sonra evlenmiyorlar küçük yerlerde. Küçük yerler bile büyük artık. Eğitim zengin insanların bir lüksü olmaktan çıktı. Haliyle evlilik mi eğitim mi, zevk mi sefa mı, birazda kişilerin eline geçti. Aslında düşünsene, kimse evlenmek zorunda değil. Ömrü boyunca bekar kalabilir, bunda hiçbir manî yok. Ama yıllarca evlenmek yiyip içmek kadar doğal bir şey gibi empoze edildiği ve toplum tarafından kabul gördüğü için, toplumun küçükleri tarafından da otomatik olarak kabul ediliyordu. Birinden hoşlanınca, gözün birine değince hemen evlilik ve o kişiden çocuk yapma hayalleri kuruluyordu. Ama artık öyle değil. Dediğim gibi: Düşünmeye başladık. 16 yaşında evlenmek, 18 yaşında evlenmek, 22 yaşında evlenmek, en geç 25 yaşında evlenmek gibi kimin belirlediğini bilmediğimiz sınırlarımız vardı. Şimdi ise evlenmenin yaşı olmadığını keşfettik. Onun için bırak 30 yaşında bekar olmayı 40 yaşında da bekar olabilir insanlar. Yurt dışında hatta evliliğe tamamen karşı bir tutum var. Çocuğa okey, birlikte yaşamaya okey, ama evliliğe hayır.
17 Yorumla- +1 yıl
Bunun gelismeyle ne alakasi var lan
- +1 yıl
@GekoKertenkelesi1903 Kelimenin anlamını bilmeyenlerin idrak edememesine şaşırmamalı
- +1 yıl
Gelismeyi evlilige baglayan daha dogrusu evlenmemeye baglayan bir insandan beklenebilecek sozler tabiki de sasirmamali
- +1 yıl
@GekoKertenkelesi1903 Aynen aynen gelişmeyi evlenmemeye bağladık Allahın Gekosu
- +1 yıl
@GekoKertenkelesi1903 abi cidden anlamadın mı toplumun algısının değişmesinden ilerlemesinden bahsediyor hani eskiden kadınlar çalışmazdı küçük yaşta evlenirlerdi filanya şimdi okuyorlar kariyer yapıyorlar çalışıyorlar hani böyle bi gelişim evliliğide etkileyebiliyor doğal olarak
- +1 yıl
Onunla alakasi yok son yazdigini okumadin galiba herseye tamam evlilige hayir buna karsi bir tutum var demis bir de buradan gelisime baglamis sosyal medyadan dem vurmus gelisimisligin geldigi hal buysa herkes defolup onden gitmeye devam etsin bir bk gelisme mevcut degil genis acidan ne demek istedigini anladim ama bunu evlilige de baglamak sacmalik gordugunuz her seyi farkli yerlere baglamayin halkin geldigi durum ortada okumak sadece cehaleti gideriyor gayet de daha geriye gidiyoruz ben farkli bir ulkede yasiyorsunuz heralde
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
177
Cevap
261Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,3b cevap paylaştı.
u +1 yılNormal sayabiliriz. Gerçi ne kadar bekarız o yaşa kadar, orası tartışılır. 😅
12 Yorumla- +1 yıl
Ince vurmuşsun @Sosyetic_SheqiiL
- Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet normal artık aşkı bulamıyoruz
10 Yorumla
+1 yılGünümüz devrinde artık gerçekten çok ama çok normal hiç kimsenin canını sıkmasın artık birliktelikler kötüyken Yalnızlık altın bir anahtar haline geldi
130 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl37 yaşındayım en fazla 27 de evlenirim diyordum nasip kısmet. Karşımıza istedigimiz gibi biri çıkmıyor çıkanlar üzüyor üzüldükce guvenin azalıyor sevgiye inancın kalmiyor. Daha sık eleyip dokuyorsun. Topluma göre evde kalmışsın toplum baskısı olmasa 30 lu yaşlar evlilik için ideal aslında kadınin kendini keşfettigi ne istedigini bildiği dingin zamanları..
33 Yorumla
Soran+1 yılPeki şu doğru mu otuzdan sonra istediğini bulamazsın vs
- +1 yıl
Kadinin Tutkulu ve en tatlı olduğu yaşlar kesinlikle. Bu arada seni görünce bi ferahladim 😀
Cevap sahibi+1 yılYazgı kader kısmet nasip e inananlardanım.
Allah karşına çıkarirmiş sececek olan sensin.
Çogu kez seçimlerimde yanildigim icin akışina biraktım. Zor ya da kolay olacak olan birsekilde yaşaniyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHem normal hem anormal. Benim tavsiyem nekadar erken o kadar iyi. Yani evet kariyerdir şudur budur insanlar kapılıp gidiyor ama yaş geçtikce alınan yaralarda çoğalıyor sonucta insan bu nekadar olmaz desede kapılır gider birine. Haliyle yeni insanlar sana pişmanlıkda getirir mutlulukda, mutlu olan zaten tanıştığıyla evlenir ama mutsuz olan yani benim gibi her tanıştığı yüzünden pişman olanlar 30 değil 40 hatta 50yi bile görebilir. Yaş arttıkca kafada bi profil oluşur ve insan o profili bulamayınca dahada çok yalnızlaşır ve en sonundada evde kalmayayım diye biriyle evlenir sonuç hüsran. O yüzden eğer mutluysanız ve henüz çok kişi tanımamışken mutlu olduğunuz kişiyle evlenin. 25+ sonrası b. ka sarıyor.
11 Yorumla
+1 yılNormal cünkü is yok güc yok bi aile gecindirecek durum yok o olsada dügün yapacak durum yok.. insanin maddi gücü olmayinca güvenid eolmuyor kendine güveni olmayan evlenmeyede cesaret edemiyor..
Bu yüzden nezaman maddi manevi kendine güvenin var kendini evlilige hazir hissediyorsun iste evlilik yasi o zamandir. Kac yasinda olursan ol normal dedigin sey senin durumunla alakali. Bu dediklerim olmadan evlenmek aslinda normal olmayan seydir.. ve bu dediklerinin olmasi artik türkiye sartlarinda senin elinde olan birsey degil.00 YorumlaAblam 37 yaşında daha yeni evleniyor, diğer ablam da 32 yaşında hala bekar. Ben de öyle olucam muhtemelen skfmsksk bence gayet normal
45 Yorumla
Soran+1 yılPeki evlendiği dengi mi severek mi evleniyor
Soran+1 yılMeslekleri ne acaba
Gizli Üye(30-35)+1 yılGram altın 1.000 - 1.050 TL olmuş. Eskiden gram değil çeyrek takılırdı, o da şu an 1.670 - 1.700 TL. Birinci dereceden akrabalar nasıl altın takacak? Düğüne gidecen mazot 30 TL. Düğüne gidip gelmek bile 300 TL. Düğün öncesi acıksan, düğün sonrası acıksan bir restorana otursan 500 TL. Aga bu paraları neyle karşılayacak insanlar? Ev kirası olmuş 1 asgari ücret. Ev sahibi 2 kira, en az 8.500 TL depozito ister. Ev dizmek zor. Ev taşımak 5.000 TL. 30 yaşındaki birinin evlenmemesinin nesi anormal anlamadım. 30 yaşındaki birinin evlenmemesi gayet normal. Venezuela' da enflasyon Türkiye' den daha düşük. Şaka mı yapıyorsunuz?
10 Yorumla
+1 yılyoo gene değil 20 yıl sonra zaten kısır oluyon daha o kişiyi bulcanda, tanışcanda, o aşamaya gelcende, evi dizcende ohoooo 40ından sonr zaten çocuk yapmak riskli e 30 oluncanda çocuk olma olasılığı düşüyor hadi diyelim oldu o kaç yaşına gelene kadar sen kaç yaşında olcan enerjin kalmıycak
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Eğitim ve kariyer planlaması varsa gayet güzel yaşlar. Hatta tam kadın olduğun yaşlar. Minyon. bir görüntüsünde varsa bayanın gayet ideal. Daha ne istediğini bildiğin yaşlar...
12 Yorumla
Soran+1 yılKüçük duruyorum baya ama burada değerin düşer erkek bulamazsın vs doktorlar çok sinir bozucu
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende 33 oldum geçen hafta ve bekarım. benlik sıkıntı yokta aile artık evlenmelisin evin yuvan belli olmalı diyo... neden şu an belli degil mi de evim yuvam sokaktamı yatıyorum... hep bu adet gelenek görenek işleri... ben adet yerini bulsun diye degil hayatımın kalanını mutlu geçirecegim kişiyi istiyorum belki
20 Yorumla
+1 yılNe 30 u 35-40 a kadar olmadı 45 e kadar yolum var. Taki düşlediğim hayata kavuşanadek. Ömürler kısa olabilir fakat hayallerimin peşini asla bırakmama konusunda ölümüne inatçıyım. Tutuklu bir kadınım. Kafama koyduğumu yaparım. Kendi yolumdan giderim. Erkekler beni kovalasın ben onları değil. Erkeklerin peşinden koşan kızlarıda nasıl bir ruh 👻 halindeler hiç anlamıyorum doğrusu.
10 Yorumla
+1 yılCok normal. Erken yaşta yapılan evliliklerin çoğu son buluyor gördüğüm kadarıyla. 30ve sonrasi belli bir duzenin oturtuldugu beklentinin yuva kurmak düzenli bir hayat olarak değiştiği yaşlar olduğu için kadın ve erkek için bence evlilik için en uygun yaşlar
11 Yorumla- +1 yıl
Beklenti konusuncokmdogru
+1 yılVakti saati vardır diye düşünüyorum eşimizi ne kadar da biz seçmiş gibi görünsekte onu rabbim seçiyor ve vakti saati gelince her şey olacağına varıyor Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah kimseyi yalnızlık ile sınamasın herkesin bir evi mutlu bir yuvası olur inşallah
10 Yorumla
+1 yılŞahsi görüşüm dür, günümüzde bekarlığın bir yaşı yoktur ister 20, ister 30, ister 40 farketmez. Bekarlık benim gözümde bir tercih meselesidir kişiye bağlı yani. Evlenmek artık zor hem maddi açıdan hem psikolojik açıdan, ekonomik sıkıntıya hiç girmiyorum direkt olarak anlaşma kısmına geliyorum şimdi arkadaş çevren olabilir geziyosun tozuyosun istediğin zaman çıkıyorsun geliyorsun vs ama evlenince bunlar olmuyor her şey esin ile birlikte yürümeli yoksa olay tartışmaya dönüyor direk özellikle de kıskanç kişiler için söylüyorum evlenecek erkek/kız farketmez göz önünde bulundurun.
Neyse diyelim ki birtakım anlaşmazlıklar oldu iş çok uzarsa ayrılığa kadar gidiyor bu durum her iki taraf için de zor fakat erkek için daha zor, heriki taraf da psikolojik açıdan beter hale geliyor ama şunu unutmayalım bu işin en önemli kısmı maddi açık erkek tarafında oluyor.
Yani şunu demeliyim ki bence en iyisi bekarlık.
Bekarlık sultanlıktır demiyorlar boşuna.00 Yorumla
+1 yılBu zamanda normal. Bundan 60-70 yıl önce 17-18 yaşındaki bekar kadınlara “evde kalmış kız kurusu” derlermiş. Şimde kimse o yaşlarda evlenmiyor. Zamanla her şey değişti. Artık bu zamanda 30 yaşında bekar olmak normal ama yine de fazla gecikmemek lazım evlilik için.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin kendi hayatı ve kendi medenî durumudur. 😊 Bana evlilere mutluluk yalnızlara huzur dilemek düşer. 😊 Hak etmediğim kadar güzel, zeki ve iyi kalpli bir hanımefendinin yanında kötü ve pna yakışmayan şekilde durup onu zor duruma düşereceğime yalnız olmam daha iyidir belki. 😊 Hanımefendilerin beğendiği bir özelliğimin olmadığını kabullenince bekarlığım bana daha normal görünmeye başladı şahsen. 😊
00 Yorumla Tabiki de normal. Yalnız o kadar güzel bir şey ki anlatamam. He eğer bütün ömrün dört duvar içinde geçiyorsa tabi yalnızlık zor gelir ama eğer paranı saçma şeylere harcayacağına biriktirir ve güzel şeylere harcarsan hayat gerçekten çok güzel bir hal almaya başlıyor. Ne dediğimi anlamak istiyorsan internete "single camping" yazıp herhangi bir video izlemen yeterli. Yalnızlık Allah'a mahsus ama bir evcil hayvan bile yalnızlığı gidermeye yetiyor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Evlilik için şartlar fakir için de zengin için de zor fakir para bulup evlenemiyo zengin kadın ya da erkek başka biriyle uğraşmak istemiyor çünkü sevgili hayatı yaşamak istediği zaman yeni birini bulmak varken evlilik sorumluluğu almak istemiyor insanlar istedikleri gibi para harcamak eğlenmek güzel geliyor yani 30-35 yaşında bekar olmak gayet normal
00 Yorumla
+1 yılNormal veya anormal olarak adlandıramam fakat 30 yasında biriyle tanışıp bir şeyler yaşayıp evlendikten sonra çoluğa çocuğa karışmak yal gereği biraz zor. Düşün evlendin ilk sene hadi yaşa diğer senelerde çocuğun olursa yaşlı bir anne olacaksın. Ben tercih etmezdim evlilik veya çoluk çocuğa karışma senin için önemli değilse spontane ilişkileri tercih et
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s +1 yılBelli bi yaşa gelip, elinize mesleğinizi alıp kendi ayaklarınızın üstünde durunca kimse evlilik mevzusu yapamıyor, o durumda evlilik için de ölünmüyor. 30 yaş geç değil özellikle okuyan ve çalışan çiftler için ama kanaatimde 25 ten sonra da kişinin evlenesi kaçıyor🥲 geçen yıl sorsanız evlilik istiyordum ama şu an amaan ne keyfimi bozacağım modundayım ve bekar arkadaşlarımın hepsi böyle
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnsani açıdan normal ama şu gercegi gozardi etme sizlerin annelik durumu var yaş ilerledikçe anne olma durumunuz azalıyor. Yani zaman aleyhinize işliyor. Sonucta ömrü hayatınızda yumurta sayınız belli her ay adet ile birini feda ediyorsunuz ve kotadaki biri eksiliyor.30 yaşında bekâr olmak normal de hayatın diğer gerçeklerini de unutmamak lazım.
04 Yorumla- +1 yıl
Bence erkekler içinde bir nevi böyle
Kırk yaşından sonra baba veya anne olmak zor olsa gerek. Ve zaten belli bir yaştan sonra insanlar çocuk yapmak için evlenmez daha çok hayat arkadaşı edinebilmek için evlenirler - +1 yıl
Evet te 60 70 ok nde bile bir adam çocuk sahibi olabilir sağlıklı ise ama bir kadın 40 tan sonra zor birisinde yumurta uretimi sınırlı ama sperm üretimi ölene dek devam ediyor. Yani biyolojik açıdan bir erkek ile aynı tutma kendini bunun bilincinde ol
- +1 yıl
Olay çocuk yapmak değil anlatamadım. 60 yaşında çocuk yapıp ne yapacaksın, enerjisi kalir mı insanın?
- +1 yıl
Ben örnek verdim sadece sonuçta sana verilen bir annelik hediyesi var değil mi? Allah sana diyor ki sana annelik hediyesini verdim kullandin kullandın kullanmadin geri alırım zaman aleyhine işliyor demek istedim o hediye senden yavaş yavaş geri alınıyor aynı güzelliğin gibi her şey zamanında güzeldir. Yani 30 yaş normal bir yaş gençlik ile olgunluk arasındaki geçiş zamanı ama kadınlar açısından da anne olmanın zorlamaya basladigi zamanların başlangıcı bundan sonrasına dikkat etmen gerek bunu demek istedim. Tabi ki 60 insan sonra çocuk yapıp ta onu büyütmek çılgınca bir şey hem bedenen hem beyin olarak bunu kaldırmak çok zor
- Aşk İlişkileri konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılNormal gözle bakılmıyor. Mesela bana artık evlen diyorlar
13 Yorumla
Soran+1 yılYaa nerde yaşıyorsun meslek ne
- +1 yıl
Bursa polisim
- +1 yıl
Guzel meslekk 🙂
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu şu demek: evlenmen zor ve çocuk yapma olasılığın zor. Evlenmeden çocuk yapma ihtimalin yüksek. 35 geldiysen hatta evlilik falan hikaye. Bir kadın gençken değerlidir. Yaşlanınca yanlızca buruşmuş siğara külü ve artık kahveli eski bir kahve bardağıdır.
%99 katılmıcak çünkü gerçek dediğim... Gerçekler acıdır ve kabul etmemeniz sizin sorununuzdur.13 Yorumla
Soran+1 yılYavrum sen mağarada mı yaşıyorsun kafaya bak bir de kadın olacak iğrenç
Cevap sahibi+1 yıl" %99 katılmıcak çünkü gerçek dediğim... Gerçekler acıdır ve kabul etmemeniz sizin sorununuzdur. "
Soran+1 yılBişey sorcam yaşın ve mesleğin ne
30 yasinda geercekten bekar kac kisi vardir sanki imza atmiyolar ama her ay yatakta geciyo
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekar olup olmamanın normal veya anormal bir durumu olamaz bana göre. Herkesin kendi hayatıdır. Biri erken evlenir bu onun tercihidir başkası için erken gibi gözükür ama o mutludur o zaman onun için normal budur. Biri geç denebilecek bir yaşta evlenir ama mutludur kendi tercihidir onun da normali budur.
10 Yorumla
+1 yılbir şey olmaz bende yanlış seçimlerden dolayı bekar kaldım 29 yasındayım adam akıllı olsaydı karşımdakiler evlenmiştim vardır bir hayır de geç düzgün biri seni kaç yaşında olsan da bulur merak etme nasip bu işler hayırlısı olsun
20 Yorumla
+1 yıl30 yaşında birisi olarak ne demeliyiz şimdi anormal diyenler varsa neye göre diyecekler cahilce... biz halimizden memnunuz sahte bir ilişkinin içinde olmaktansa Yalnızlık ile kendi kraliçeligimizde mutluyuz 🕊️🤺👑🤍
20 Yorumla
+1 yılEğitim kariyer var ise evet! Bunun dışı sebepler Büyük aşk vs alamıyorsaniz hayir! Ha evlenmekte koşul degil ama gerekli görülüyor ise geçerli bence
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYani turkiyede normal refah seviyesi yuksek duzgun finans sistemi olan ulkelerde gec , insanlar tr de bu ekonomik zorlukda anca is bulup birikim vs yapior o yasta. Birde turkiyede herseyim hazir olsun mantigi yerlesmis kizlar burunlarindan kil aldirmaz erkekler zora gelmez normal yani bekle daha 10 sene icinde evlilik die bisi kalmicak zaten. Amaaa bence en normali 22 dir teknoloji de ilerlese cagda atlasa degismez dusuncem cunkiii cocuk dogurma icin ideal yaslar var neticede..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormal artık. Bir de zaten evlenen çoğu insan çocuk yapmak için falan evleniyor. Zaten dünya nüfusu olması gerekenden çok fazla. Havalar kirli, eylül ayında gıda krizi baş gösterecek böyle zamanlarda üremek mantıklı değil. Ha evlenir güçleri birleştiririz diyen varsa evlensin ama diğer türlü anlamsız bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi yolunuzu kendiniz çizin, toplumun normaline ya da idealine uymak zorunda değilsiniz. İster 18 yaşında evlenirsiniz ister 50 yaşında hâlâ bekar hayatı sürersiniz kimse de sizi 30 yaşında hâlâ bekarsınız diye yargılayamaz. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın, sizin hayatınız, sizin seçimleriniz, sizin zamanınız..
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl30 değil 50 olacaktı, yanlış yazmışım.
Normal karşılansa da normal bir durum değil. 30 yaşından sonra kadınların üreme organları zayıflıyor ve çocuk sahibi olmaları zorlaşıyor.
Teknoloji ilerledi derler tedavi olunuyor derler ama doğal olmayan herşeyin yan etkileri vardır mutlaka06 Yorumla
Soran+1 yılYuh o kork oldu
- +1 yıl
Görüşleri okudukça şunu anladım. Erkekler kadınlar hakkında bazı konularda eksik bilgiye sahip. Kadınlarda ortalama menapoz yaşı 45-55. 35 yaşındaki kadın birden menapoza girmiyor yani. 30'lü yaşlarda da kadın gayet sağlıklı çocuk sahibi olabilir.
Soran+1 yıl@LimonluPastanınHüznü aynen öyle :)
+1 yılİş kadını imajı yarat <3
70 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta eskilerden neler kaldı ki değişmeyen.
37 yaşında olan biri olarak aynı durumdan müzdaribim.
maalesef hayatın gerçeği diyebiliyorum.
Elimden ancak ve ancak bu kadarı geliyor.
Tercih edilmiyorum galiba.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yıl30’lun yaşlar da bitiyor benim için 😁
Çok sorun olmasa da geç kalmışlık yanda eksiklik hissi var.
30’a kadar evlenebilmek iyi bir şey bence.
Ama sevgi, aşk gerek.
Bunlar yoksa evlenmenin mantığı da yok.00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey için acele etmemek gerekiyor, ben sürekli bir şeyler için acele ettim ve hep hata yaptım tertemiz bir hayatım olsun isterdim hep yanlışa düştüm. O yüzden yaşın bir önemi yok illa hayatınızda birileri olsun diye diretmeyin, mutlu olmayacağınız insanları sokmayın hayatınıza her şeyin bir zamanı vardır inanın, olmuyorsa da olmaması gerekiyordur kendinizi sıkmayın
10 YorumlaYaş ile alakası yok emin ol birşeyler olmuyorsa Allah seni koruyordur vakti vardır bence artık evlilikler normal değil mutlu yuva sevgi aşk saygı herkes ister en azından kalbinde güzellikler taşıyan insan cunku kalbinde merhamet olmayan sevmeyi sevilmeyide bilmez sen nasıl mutluysan öyle ol aynaya baktığın zaman patlayan gözler ile gülümse...
10 Yorumla
+1 yılEvet bence normek ve normal olmalı. 32 yaşında ablam var 4 yaşında çocuğu var. Bir de kuzenim var 31 yaşında. O halen bekar. Kuzenim hayatın tadını çıkarıyor. Birlikte spor salonuna gittiler mesela. Ablama hoca ben seni bu çocukla salona falan alamam bu aletler kilolarca ağırlık demiş ve almamış. Aradaki farkı anlamışsındır şu an bence. Biri çocuğu var diye gidemiyor. Diğerinin hiçbir kaygısı yok kendi kararını kendine göre veriyor
10 Yorumla
+1 yılBekarlığa karşı olmadığım gibi evliliğe de karşı değilim. İnsan yalnız kalmaktan korkmamalı bence, ölene kadar seveceğin kişiyi yorulana kadar aramalı insan.
11 YorumlaDeğil maalesef yaşıtlarım ya çoktan evlendi ya da evlilik arefesinde; yaşım 26. O yüzden 30 normal değil maalesef..
11 Yorumla
Soran+1 yılMerak ettim çalışıyor musunuz
Aşk İlişkileri konusunda 579 cevap paylaştı. Bana göre normal değil ama böyle şeylerin standartları olmaz tabii, herkes kendi zamanında yaşar. Ama ben yine de evleneceksem 30'dan önce evlenmek isterdim..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormal artık ki herkes evlenecek diye bir kural da yok sonuçta artık insanlar geç evleniyor ya da hiç evlenmiyor ki bende evlenmem büyük ihtimalle bekar olmak gayet normal bir şey
10 Yorumla
+1 yılNormal 🤨🤔 bir düğün yapmak için 300-400 bin lazım. Onu da anca 8-10 yılda biriktirebiliriz. Onun için 30 ideal gibi
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzde normal, eskiden normal değildi diye eski kafalılar yadirgiyor hepsi bu.!
(Ayrica Bende 30 um bende hiç evlenmedim) 30 dan önce evlenmek, acele etmek bence.!00 Yorumla Nasıl evlenceksin ki.. piyasaya bak fiyatlara bak... Borç batağında evlenip o bataklığa hem kendini hem sevdiğini nasıl gözgöre sürükleyebilirsin ki... Sonra ne huzur kalır ne başka bir şey. Eskiden çalışıp ödenirdi şimdi çalışıp 0a 0a bile olamıyorsun yazık çok yazık
00 Yorumla
+1 yılBunun belli bir yaşı mı var karşına çıkacak insanı şu yaşta çıksın diye seçemiyoruz ki 30 normal ya da anormal diyemeyiz daha genç evlenen var daha yaşlı evlenen var nasip meselesi
00 YorumlaNormal, hayat pahalılığı var artık, bu görmezden gelinemez. Ve şimdiki insanlar sudan sebeplerle kavga ediyorlar, boşanıyorlar, yani eski evliliklerdeki anlayış, hoşgörüde yok
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle normal hatta evlilik için biraz daha beklenilebiliir evlenip erken yaşta ağır sorumluluk aliniiyor sonrasinda hayatımı yaşayamadım diye üzülüyoruz en iyisi 30 dan sonra evlenip 1 ya da 2 çocuk yapıp o çocukları da hakkıyla büyütmektir mutlu yuva oturmuş akılla olur ki kadınlar için hayat erken başlamasına rağmen bazı gerçekleri göremiyoruz 30lu yaslarda anca kendimize saygımız oluyor erkeklerde 35 yasini geçip olgunlasamamislar var onlarinki apayrı bir sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılHerkes toplumun algısına göre evlenmek zorunda hissetmesin kendini. Gerçekten seviyorsanız. değer verip birlikte yaşamak istiyorsunuz birleştirin hayatınızı. Yoksa öbür türlüsü zulüm gibi gelir. Başta kendiniz için yaşayın ne zaman doğru insanı bulur evlenmek istersiniz işte o zaman evlenirsiniz. Evlilik ciddi müessese derler ya çok doğru. Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin.
00 Yorumla
+1 yılKendi adıma konuşmam gerekirse hiç evlilik çekemem ileride çocuğa maddi olarak hazır olursam anlaşmalı biriyle yaparım sonra defolsun hiç kocayla uğraşamam.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNormal tabi ki. Şimdi bazıları evde kalmışsın vs diyecek ama saçmalık. Evde kalma diye bir şey yok. İster 40 yaşında ve nicelerinde de evlenebilirsin vs.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılfakulte mezunu calısan bır bırey ıse evet normal.
okumayan ev kızı modunda bırı ıcın , dalında kurumus , evde kalmıs , kız kurusu tabir ettiğimiz sıfatlar normal.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılMaksimum 27 dir sonrası evde kalmış şahsi fikrim. Okul falan tm derim de 27 ye kadar bulur illaki birini ya da görünce mutlu yasitlarını içi cız eder bi an. 27 den sonrası evde kaldı derim
00 Yorumla Bilincin, tecrübenin, anlayışın, değerleri yerine koyabilme yetisinin oturmuş olduğu yaşlarda evliliğin daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum. Bence en sağlıklı evlilik yaşı 30'lu seviyeler.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılEğer millete işkence yapmıyor isen veya bir partnerin var ise normal.
Birde ileride çocuk sahibi olmak istiyor iseniz biraz erken evlenin özellikle kadınlarda problemler çıkabiliyor.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılGenel görüşe göre anormal.
Bana göre normal. Ama düzenli bir ilişkinin içinde olmak da şart bence.
cut.06 Yorumla
Soran+1 yılGenel görüş köy mü 😄
- +1 yıl
Köy, şehir, toplum : )
Soran+1 yılYok ya büyükşehirler de öyle değil sanki
- +1 yıl
: ))) Ah ya... Maalesef öyle.
Soran+1 yılÇevreye göre değişiyor sanki diye düşünüyorum
- +1 yıl
Tabi, olabilir.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılNormallesti cünkü millet evlenmeden evlilik hayati yasiyor
30 Yorumla Artik normal bence çünkü insanlarin artik öncelikleri değişti eskiye gore. Evlilik biraz daha geri planda kaldi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılBir kaç sene sonra 40'ı da normal görürler sonra 45 derler akabinde bakarlar ki yüz göz kırışmaya başlıyor aman aman hemen koca arayışına girişirler.
10 Yorumla - Devamını Gör (378)
Devamını Gör(423)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem