Bence günümüzde ve böyle bir sosyal ortamda gayet normal. İnsanların tercihleri değişiyor artık. Bekar kalmak daha cazip geliyor gibi.

Bence günümüzde ve böyle bir sosyal ortamda gayet normal. İnsanların tercihleri değişiyor artık. Bekar kalmak daha cazip geliyor gibi.
Normal mi bilmem de eskisi gibi 20 yaşında bekar olmak kadar anormal olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca cinsiyette de fark eden bir durum. Erkeğin üremede biolojik olarak bir acelesi olmadığı için ister 30 ister 50 yaşında baba olabilir. Ama kadınlarda 40 yaş sınır olduğu için 18+ da başlar baskılar. Ayrıca belli bir yaştan sonra yalnız yaşamak bir alışkanlık haline geldiğinde, insanlar evlenip birine katlanmaktansa yalnızlığı yeğlediğinden bunu önlemeye çalışır büyükler. Fakat bana göre herşeyin bir zamanı vardır, acele etmeye hiç gerek yok. Nasibin seni fizanda da olsan, bulur.
Anormal olsa da onu normalleştirmekten başka çare varsa sun hemen Cemo.
Normal normal hadi üzülmeyin daha gençsiniz hadii
Djdjd dimi
Nerelerdesin sen ya 😂
Oh iyi iyi😂 ben her yerdeyim
Aynı anda her yerdeyim
30 yaşına kadar yaşayacağı herşeyi yaşamış olabilir ve bundan sonrasına artık bekar takılmak istiyor olabilir. İkincisi ozguvensiz biridir hiç evlenmemiş olabilir kadınlara karşı açılmaktan çekiniyor olabilir, üçüncüsü hayatından memnundur evlilik düşüncesi onu korkutuyor olabilir. Dördüncüsü bakmakla yükümlü olduğu kişiler vardır anne, baba, kardeş , abla vb bu sebepten dolayı onların akıbeti ne olur ben evlenirsem diye düşünüyor olabilir. Beşincisi kadınlara hiç güvenmiyor olabilir. Bu saydıklarımdan biri muhakkak olur.
Neden bir erkeğe göre tahminlerde bulunuyorsun? Aynı şeyler kadınlar için de geçerli olabilir.
@Gulab-jamun Evet doğru söylüyorsunuz haklısınız aynı sıkıntılar bayanlar içinde olabilir. Yorumun sonuna ilave etmeyi unutmuşum ☺️🙏
Bayan değil kadın!!
@Freddy1616 ha bayan ha kadın ha hatun ne farkeder. Mesaj gideceği yere gitmiş zaten anlayan anladı.
Cevap
59Cevap
Normaldir neden normal olmasın. herkes evlenmek ya da sevgili bulmak zorunda değil bence
Kadın yaş aldıkça degersizlesir, güzelliği 25 ten sonra gitmeye başlar.
Erkek yaş aldıkça değer kazanır, tecrübesi artar, kadın da güç karşısında kuyruğunu kistiran bir köpek gibi erkeğin yanında köle olur.
Bu yüzden erkeğin 30 dan sonra bekar hayatına devam etmesi gerekir. Çünkü kadın uyaniktir, 30 dan sonra o da senin degerli bir adam olduğunu kadınlar arasında paylaşılan bir adam olduğunu anlar ve seni evlilik tuzağına çekmeye çalışır. Ona ait olmanı isteyecektir.
Kadın erkeği sevmez, sadece "bak ben elde ettim, ben yaptım" egosunu taşımak ister kadın. O yüzden erkeğin bekar olması gerekir her zaman
Kadın düşmanı biri olarak kadınlara yaptığın iğrenç benzetmelerle hakaret etmeye utanmıyor musun? Erkekleri her konuda kadınlardan üstün görüyorsun senin bu yazdıklarından sonra zaten hiçbir kadın seninle evlenmek istemez. Bu yazdıkların aslında seni egoist ve bencil biri olarak gösteriyor. Kadın ya da erkek her iki cinsiyette de olumlu ve olumsuz şeyler olabilir. Ama sen bir erkek olarak kendini zeki biri sanıyorsun ama değilsin ön yargıların senin IQ ünü düşürüyor. Bence sen kadınlardan korkuyorsun çünkü kadınlar çok zeki ve her detayı hatırlayan bir cinsiyettir.
Senin kadar cahil bir insanla karşılaşmadım zihniyetin çok iğrenç...
Senin zeki olmaktan kastın güç mü? Erkek ve kadının zekaları birbirine eşittir. Her cinsi kendi kulvarında değerlendir kadınların beyni erkeklere göre daha çok yönlüdür ince düşünür erkeklerin de motor becerileri kadınlara göre daha gelişmiştir. Cinsiyetci yaklaşmak bir insanın cahilliğini gösterir.
@Serenityyy1 kadınlar ne kadar çok yönlü düşünürse düşünsün, yanlış seçimler yapmak duygusal zekanın zayıf olduğunun işaretidir. Evet kadın unutmuyor olabilir ama kadın her zaman ulasilmayani ister, paraya tapar vs.
Kadınlar asgari ücret alan bir erkeği sevemez kolay kolay. Hele bu kişi insaatta falan çalışıyorsa asla sevmez. O adam aslında daha cok uğraşır hayatını ortaya koyar, maskulenlikse o adam daha maskulendir şirkette çalışana göre. Öyleyse kadın ruhu satılıktır, kadın paranın altına yatar da, her türlü rezilliği yapabilir. Yani baktığın zaman çok yönlü düşünen bir varlık da değildir kadın. Çünkü erkek sevdiği zaman paraya bakmaz erkek daha yönlü düşünür, sevgi on plandadır küçük şeylerle mutlu olabilir. Ama kadının hırsı, nefsi ve arzusu asla az ile yetinemez.
Kadının askeri ücret alan biriyle evlenmek istememesi bazı olaylara duygusal bakmayıp mantık çerçevesin de düşündüğünden dolayıdır yani bir nevi ileri görüşlülük bu devirde geçim çok zor ve saygı duymak lazım. Bu demek değil ki her kadın ayni kategori de asla... Erkek duygularını çok yoğun yaşar bir kadına aşık olduğunda bir ilkokul öğrencisinin davranışlarını sergiler bu yüzden önemsemez bazı şeyleri o yüzden farklı kulvardayız bu demek değil ki birimiz daha zeki birimiz daha az zeki gerek yok böyle kıyaslamalara
@Serenityyy1 o adamın parası bitince veya azalınca gidecek o zaman o kadın, mantığa bak
Erkek önemsediği zaman linç yiyor çünkü, tamam ben de paralı kadın seveyim o zaman, yok o zaman ben yobaz, prenses adam olurum dimi 🙂 kadın parayı seviyorsa ben de cinselliğe düşkün olabilirim, ama ben abaza oluyorum dimi. Erkek duygularını cok yoğun yaşıyorsa ne olmus ki? İlişki muhtacligindan bahsetmiyorum, mesela asgari ücret alan erkek duygularını saf şekilde yaşıyor ve siz. ertesi gün başka bir erkekle hiç utanmadan gorusebilirsiniz ama siz kadinsiniz dimi her haltı yiyebilirsiniz 🙂
Kıyas değil bunlar, gerçekler
@Serenityyy1 kanka sen neden kendini yoruyorsun ya. Valla uğraşma :)
@Bosluktaaçılmışhesap En son yazdığı yorumdan sonra zaten uğraşmamam gerektiğini anladım 😒
Sen kadınların neleri icat ettiğini bilmiyorsun git bir araştır derim. Eğer beynini kullanabiliyorsan internetin araştırma aracı olduğunu ve bu sayede gerçek bilgileri edinebileceğini biliyorsundur. Ya da ön yargına devam edip beynini ısrarla kullanmayı onun yerine kötülemelerle kalbini karartmaya devam edebilirsin.
Gayet normal herkes hayatı aynı hızda yaşamıyor ve nasibin yaşı yoktur
Ben 30 yaşında eşcinsel bir kadınım benim durumumda mecburen bekar oluyor insan. Ve ayrıca benden yaşça büyük arkadaşlarım hâlâ bekar. Artık insanlar daha geç evlenmeyi tercih ediyor ya da evlenmiyor. Bu yüzden ben de insanların bekarlığı tuhaf bulmalarını tuhaf buluyorum. Çünkü bekarlık gayet normal bir şeydir.
Tamamen normal bir durum. Herkesin, beklentileri, hayalleri ve hedefleri farklıdır. Kimisi, evlenmek yerine kariyerine ve kendini geliştirmeye odaklanır; kimisi, evlenip mutlu bir yuva kurmaya çalışır. İnsanların tercihleri farklıdır ve herkesin hayatı farklı şekilde ilerler. Bu tür konularda, herkesin seçimlerine saygı duymalıyız.
Hayatın her yaşı güzel aslında..
Her yaşın vermiş olduğu artılar eksilerde var olacakta.
Kendi adıma Evlenmek için hazır olsamda nasip kısmet işide var
Ama şu da bir gerçek +30yaşta evlenmek daha kaliteli olabiliyor
Çünkü hayatı insanları çevreyi aşmış oluyorsun
Seçimlerini kendi istedğin doğrultusunda da yapabiliyorsun diye düşünüyorum
Bende 31 olcam ne varmış bunda, insanlar hayatını düzene koyduğunda evlenirler kadın olsun erkek olsun bu boyledir, kimisi daha genc evlenir kimisi daha geç yani insanlar kendilerini ekonomik ve ruhsal anlamda yeterli hissettiklerinde evlenir, hem ekonomik durum vasat hem psikoloji bozuksa zaten o evlilik biterki, o yüzden bunları kafaya takma gelişimine odaklan evliliğin doğru olduğu zaman senin kendini hazır hissettiğin zamandır bunu unutma.
Bence insan 30 yaşına kadar hiç evlenmemiş se, demeki kimseye kolay bağlanabilen biri değl.
Başka düşüncelerinde olabilir. Ama normal mi normal yani herkesin kendi düşüncesi kendi fikri. Ne zaman psikolojik olarak hazırsa o zaman evlenir
Normal tabiki. Herkes hayatına anlam verecek o kişiyi 30'dan önce bulacak diye bir şey yok, bulanlar çok şanslı orası ayrı konu ama neticede nasip kısmet işleri bu konu...
Normal çünkü herkes eğitimini tamamlamaya çalışıyor, işini oturtmaya çalışıyor, artık kadın da erkek de birikim yapıyor. Eskisi gibi 18 de evlilik düşünmek yok. Eskilerin beklentisi evlenip çocuk bakmaktı ama hayat bu kadar değil ya.
Normal neden normal olmasın ekonomi ortada geçim zor artık doğru insanla karşılasmakta zor herkesin bir yedeği var bu olmassa şu olur kafasında çoğu insan bu yüzden sadakatin ve gerçek sevginin en az olduğu bir devirdeyiz kime güvenelim
Değildir. Tercih meselesi olabilir neden anormal olsun sanırım artık insanlar daha öz hayat odaklı ilerliyor artı olarak ekonomi vs. Çok etken yani... anormal değil kişinin tercihi ve bulunduğu şartlara göre normaldir
bu durma 40 yaşında olup hala bekar olarak yaşayan biri olarak diyorum ekonomik şartların ağır bastığı zamanlardayız hali ilen bir çok genç evliliğe uzak bakıyor keza bende hem şartlar oldukça zor hem de kanuni durumlar iyi değil
Kendi adıma söyleyeyim anormal olduğumu düşünmüyorum :))
Evde oturup kısmet bekleyen biri olsaydım belki bu durumdan rahatsız olurdum. Ama ben kariyer odaklı yaşıyorum. Bu daha önemli benim için.
Bu devirde insanlar kimseyi beğenmiyor ki evlendin. Evlenmeyi düşünmüyor çünkü evlilerin hâli ortada. Boşanma duruşmalarında süresiz nafakalar vs vs kim niçin evlenmek istesin
Bence kötü bir şey. Çocuk yapmak için artık gecikmişsindir. Evleneceğin aday filtresi, dul ya da çocuklu dul olarak filtreye girmiştir. Sonra seçicilik başlamıştır. her şey çok zor olmuştur, rahata biraz daha alışıp bekar kalmak daha cazip gelmeye başlamıştır. Yani 30 dan sonra evlilik bir mucizeye dönmüştür artık.
"Bir bardak süt için inek beslemeye değer mi " deyimini hayat motton yapmissindir.
Gayet normal. Ancak 30 'dan sonra kriterler daha keskin hale gelmeye başlıyor. O yüzdendir ki erken evlilikler daha kolay oluyor. 30undaki bir kadın da erkekte karşı tarafta ne aradığını bilir. Kendi özgürlüğünü kısıtlamak istemez. Hayattan beklentileri bellidir kendine yol arkadaşı arar.
Bu devirde normal sayılsada kesinlikle anormaldir 2 cins gelmişiz dünyaya birbirimiz için varız üretip çoğqlmak evlenmeden olmayacağına göre anormal varlıklardır onlar
Selam,
Günümüzde ki çoğunluk böyle.. Ki bence evliliğe gerek bile yok.. Birlikte yaşama fikrine açığım, evlilik aşkı öldürüyor.. Sorumluluk insanı geri itiyor..
34 yaşında kız arkadaşım evlendi. Ve gerçekten mutlular. Yanlış insanla erken yaşta evlenmekte büyük sorun.
Normaldir, keyfim istemezse hiç evlenmem. Yaş geçiyor diye de evlenilmez
Evlenmek kadar evlenmemek de normal herkes için doğru yaş farklıdır kimi 23 kimi 33 kimi hiç keşke herkes bunu idrak etse yaşın geçti baskısı olmasa
anormal benceeeeee yani dusunuyorum 20 yasina kadar bekar kalsam bile bu benim icin uzucu olur
Normal bana göre gerçi ülkede anormal olan şeyler artık normalleştiği için normal olan şeyler de anormalleşebilir 🤔
Normal. yaşamak pahalı ve anlaşmak da zor o yüzden bekarlık şmdilik iyi bir tercih bir faydası yok evliliğin insana bildym
28 yaşındayım hiç evlenmeyi düşünmedim evlenenleri görüyoruz zaten gerek yok bi kere geliyoruz dünyaya. Hele böyle kendini kafa yapısı olarak geliştiememiş erkeklerle ve kadınlarla dolu bir ülkede evlenecek kişiyi bulmak şans işi.
Hayır anormal değil. Ama kader kısmet işte. Yaş ne olursa olsun nasip olur belki hatta 50 üstünden bile sonrası. Hayat bundanda ibaret değil.
Hemde ne anormallik öyle böyle değil. Belli saatlerde topluyor bizi devlet. Belli saatlerde salıyor. 😂😂😂
Bana henüz sıra gelmedi 😃
Kendi isteğiyle bekarsa tebrik bile edebilirim ahsjajahs. Evliliğin nefes almakla bir olmadığını anlayan birileri derim.
Hayır, kendi tercihidir. Doğru insan ile karşılaşmamıştır. Evliğe uzaktır. Evlilikten korkuyordur.
Normal artık evlilik yaşı çok yükseldi gençken yapılan seçimler hatalı olabilir
Bence normalim ya :D kafama göre biri çıktı da evlenmedim mi :D
asil bekar olanlar hayati yasiyor dert yok tasa yok tabiki normal
Benim annemlerin kuşağında (50'li kuşak) 20 yaşındaki her kız evli oluyormuş. 18 yaşını bitirdimi (kanuni sınır) her kız evleniyormuş. Bugün 25 den erken evlenen kız çok az.
30 yaş olması sorun olan bı yaş değil her yaş ayrı bı güzel mutlu yaşamak gerek
Şu ortamda gayet normal şimdi ki kızlar iki gün takıldığı adamla birlikte oluyor
Ben çirkin olduğum için yalnızım. Hiç sevgilim de olmadı.
Bulutsuzluk özleminin bir şarkısı vardı , ben miyim anormal
Günümüzde çalışanların evliliklerinin çoğu 30-32 yaşlarında oluyor.
Artık gayet normal, evlenme yaşıda 35+ oldu, bu devirde normal bence
Normalll. İnsanlar bi garip olmuş, kimse evlenmek veya güzel bi ilişki yaşamak istemiyor zaten
Bu zamanda normal artık 🤷🏻♂️ hiç evlenmemeyi düşünen de var
Ahir zamandayiz erken evlenmek insanı zinadan korur, doğru kişi ile erken evlenmek mükemmel.
Yok değil normal hayatının aşkını bulamamış olabilir
neden anormal oluyor? Bekar olmak tercih de olabilir
Geçen de sormuştu bunu biri. Yine aynı cevabı vereyim : Anormal olduğunu düşünen anormaldir
Sanmıyorum bence normal Şu an kimse evliliği göze almak istemiyor
Seçenek çok birde prim sektörü almış yürümüş insan insana ihtiyaç duymuyor artık. Anca Sudan’da neyim yaşacaksın ki medeniyetten uzak olcak o şekilde birine tutunabilirsin
Akıl yaşta değil başta derler.. 30 yaş her şeyin farkında olduğunuz evre bana göre bu saatten sonra ki ilişkilerinizde ince eleyip sık dokuyabilirsiniz. Tedbirli davranıp çok güzel bir evliliğe adım atabilirsiniz..
Bence en büyük sebebi ekonomi daha 25-30 yaşlarında ailesinin eline bakan bir toplum olduk bundan dolayı böyle yazık güzel ülkeme
Evlilik çok zorlu bir yolculuk sadece sen ve eşin değil ilerde çocuklarda oluyor. Kendin için yaşamak varken evlilik çok saçma gibi
Ben 35 yaşındayım hâlâ bekarım ve evlenmek için geç kaldığımı düşünüyorum
Neden anormal olsun ki! Ben 33'e merdiven dayadım. 10 sene önce sözlenip ayrılmıştım nasip olmadı. Artık bu devirde hiç bir şeyin önemi kalmadı. Güvenmek çok zor.. ve seçici oluyorsun zaten 30'dan sonra
Ben erken evlendimde ne oldu 17de evlendim smdi 27buasinda 9 ve 3 yasinda 2 kzim var hayat b*k gbi ayrildim mis gbi smdiki aklim olsa turşumu kurdururdum
anormal değildir.. tam tersine akıllı bir insandır bana göre..
Niye normal olmasın abi illa 20li yaşlarda evlenmek mi zorundayız bu algıdan çıkın arkadaşlar
Vallaa gayet normal hissediyorum bi farkı yok gibi 20lerden
90-95 kuşağı evlilik duşünmuyor bende dahil
Neden anormal olsun 17 18 de 3 çocuklu olmaktan iyidir.
Cok ugrastik da olmadi ne yapalim. Artik umursamiyorum bile.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?