Köpeğimden hastalığım süresince ayrı kaldım şu an bana saldiriyor bu nasil duzelir bilgisi olan var mi?

Merhaba , çok nadir gorulen bir hastalik nedeni ile 3 ay Turkiyede hastanede kaldim daha sonra 5 ay yurtdisinda tedavi gordum ve yeni döndüm ofisimde baktigim bir kopegim var evimizede getiriyordum hep bir aradaydik 4 yasinda dogdugu andan beri ben bakiyorum birbirmize asiri duskunduk en cok beni severdi bu sure zarfinda sevgilim ve arkadaslari bakti ama pek ilgilenmemisler...
Bugün kavusacaktik dun butun gece uyuyamdim heyecandan ama beni ilk gordugu an cildirdi deli gibi kuyruk salladi 5 saniye sonra ise yuzume bakip hırladı, daha sonra sevmeye yeltendim hırladı en sonunda da basini severken kalkip havlayarak saldırdı ve cok kotu bakiyor bana zor ayirdilar 😒
Neden boyle oldu bilmiyorum ben haric kimseye karsi boyle degil 😒Anlayan var mı ya da fikri olan Şu an hep saldiriyor bana ve büyük ırk korkuyorum.
Köpeğimden hastalığım süresince ayrı kaldım şu an bana saldiriyor bu nasil duzelir bilgisi olan var mi?