Maltes Trrier köpeğim var 2 gündür halsiz yemek yemiyor dün sabah yumurta yedikden sonra oldu her zaman yer yumurtayı bişeyde olmazdı dün akşam kusmuş ne zaman kustu bilmiyorum akşam odaya girdiğimde gördüm sarı kusmuk yumurtalı halsiz ve yatıyor tavuk verdim en sevdiği yemeği ama ona bile bakmadı yemek istemedi sabah kendime gelsin diye dışarı çıkardım oynadı koştu ama eve gelince gene aynı oldu 2 yere kusmuş birini akşam gördüm birini sabah mideniz bulanabilir ama genede attım
Köpeğin iki gündür halsiz olması yemek yememesi ve kusması normal değil kesinlikle veterinere götürmen lazım en kısa zamanda. Maltese Terrier küçük ırk olduğu için çabuk susuz kalır durum kötüleşebilir. Sarı kusmuk genelde safra anlamına geliyor mide boşken çıkıyor yumurta ağır gelmiş olabilir ya da başka bir sindirim sorunu var. Dün yumurtadan sonra başlaması tesadüf olmayabilir bazı köpeklerde yumurta alerjisi ya da pankreas rahatsızlığı yapabiliyor yağlı geldiği için. Sabah dışarıda oynayıp eve gelince tekrar yatması da tipik bir belirti enerjisi çabuk tükeniyor demek. En sevdiği tavuğu bile istememesi iştahsızlık açısından ciddi kusma ile birleşince zehirlenme parazit enfeksiyon ya da iç organ sorunu olma ihtimali var. Evde bekleme sakın ha aç kalması küçük ırklarda karaciğer yağlanması tetikleyebiliyor. Hemen bir veterinere göster kan testi röntgen gerekirse yapılır. Şu an bol su içtiğinden emin ol içmezse serum gerekebilir. Geçmiş olsun acil şifa diliyorum yavruna erken müdahale ile büyük ihtimal düzelir...
Fotoğrafı da gördüm, resmen yumurtalı safra kusmuğu gibi duruyor 😔🐶
İki gündür halsizlik + iştahsızlık + sarı kusma varsa “dur bakalım geçer”lik değil. Yumurta tetiklemiş olabilir ama altta gastroenterit, pankreatit, yabancı cisim, enfeksiyon, hatta karaciğer-safra sorunu bile olabilir.
Evde bekleme, aç bırakayım geçer deme. En yakındaki kliniğe bugün mutlaka götür, muayene + kan tahlili şart 🙏❄️