Sorun bende mi? Ne yapmalıyım?

Sevgilimle birlikteliğimiz 9 aya yaklaşıyordu. Çok güzel gidiyordu. Beni annesiyle tanıştırmıştı, ailesindeki çoğu insan bizi biliyordu. 8. ayda annesinin bana karşı olan tavırları değişti telefonda konuşurken laf sokmaya başladı. Başkalarına bizim hakkımızda bazı şeyler söylediğini duydum tabi sevgilime de tepkimi ortaya koydum. İlk başlarda annem o benim, nası anneme karşı geleyim diyordu ben kızıyodum kavgalar artmaya başlayınca aramız düzelsin diye birilerini çağırıp oturduk konuştuk sonra benden için evet o haklı demeye başladı. Sonrasında düzeldik , zaten tek sorunumuz annesiydi. 8. ayın ortalarında dedesi vefat etti. Eve geldiklerinde annesini arayacaktım baş sağlığı için fakat onlar geldiğinde biz yine kavga etmeye başladık. Ve biz o haldeyken annesini aramak doğru gelmedi aramadım tabii. Sonrasında barıştık işim vardı o gün acele çıkmam gerekiyordu. Evden çıktığımda konuşuyoduk ve bana eğer benim zorumla yapacaksan yapma dedi. Anlamadım neyi kastettiğini sordum. Annesini aramamı söylüyormuş. Gideceğim yere varana kadar kavga ettik. Açıklama yapıyorum aklımda o mu var biz kavgalıydık nası arayayım diyorum hala şimdi isteseydin diyor. Ben daha fazla dayanamadım ve ayrıldım. Ve sonrasınds konuştuğumuzda annesi yüzünden ayrılmamışız ben abartıp kafamda kuruyormuşum. Annem sana laf mı etmiş dediğinde evet etti diyorum eskiden di diyor bana. Hala onu çok seviyorum üstünden geçmesine rağmen aklım onda. Yazan çok var ama sadece o olsun istiyorum. Geri dönersem eğer değişecek bir şey olacağını da sanmıyorum. Gerçekten ne yapacağımı hiç bilmiyorum bi yol gösterin lütfen.
Sorun bende mi? Ne yapmalıyım?