Sizce benim sorunum nedir ve ne yapmalıyım?

Biraz uzun olabilir. Birşeyler yazan çizen olur mu bilmiyorum. Gerçek manada çok zor şeyler yaşadım. Hayat bazılarına güldüğü gibi bana gülmedi. Bunada şükür dedim. birtakım kötü arkadaşlıklarım oldu. Hoş nasıl olmasın ki. Bazı şeylerden geride olmak va yoksulluktan dolayı çevreden dolayı iyi bir ortamda bulunamadım. Çevremdekilerde benim gibi zor şeyler yaşayan kişilerdi. Diğerleri ben gibilerini hiç görmedi. Annemde annesiz babasız büyümüş sığıntı gibi birisi bakmış. Babam desen eğitimsiz birisiydi. Ağzından küfür düşmeyen birisi. Arkadaş çevren kötü olduğunu bilsemde kucaklayan kimse olmadı. Genetiğimde b. k gibi. her şey zamanla iyi olacak dedikçe daha da kötü oluyor. Sivilce problemi berbat bir cilt tipi çelimsiz vücut. Saçlarda dökülüyor. Çaresizlikle acı ve kin ile saçma sapan şeyler yaptım. Kollar kesik uyuşturucuya bulaşma. Başkalarının arasına girmek istememek daha doğrusu aynı muameleyi görmektense dışlanmaktansa kendini karanlığa hapsetmek gibi bir şey oldu. Kalbim çok iyi ama bir o kadarda ezilmişlik kaynaklı öfke mevcut. İnsanlar kötü davranmalarından dolayı kaba saba bir şey oldum. Ve diğer insanların yaşadığı ortamlarda kendimi iğreti gibi hissedip içten içe üzülüp ve bir o kadarda canım sıkılıyor birisi bir şey dese kalbini kırıyorum. Olmasın diyorum ama oluyor. Hayatım değişmeyecek biliyorum ama bu nereye kadar devam edecek. Diye sormadanda edemiyor içten içe üzülüp ve içten içede insanlardan kopuyorum. Bu sorudan ziyade bir iç dökmek oldu. Sadece anlatmak istedim. Hayırlı bayramlar diliyorum
Sizce benim sorunum nedir ve ne yapmalıyım?