Bu da ne demek oluyor? Bir özür mü, yoksa ilanı aşk mı?

Yakın bir arkadaşım var. Arkadaşım erkek ve bir ihtimal ondan hoşlandığımı biliyor olabilir. Geçtiğimiz hafta kavga ettik ve sadece çok az bakışıyoruz. Ben okulun konferans salonunda bir sunum yapacaktım. Bu kişi de o sırada en arkalarda arkadaşlarıyla sohbet ediyordu. Ben sahneye çıkıp sunumuna başladıktan sonra yerinden kalkıp ön taraflara geçiyor, ben fark edeyim diye sanırım ellerini havaya falan kaldırıyor başının arkasına koyuyor. Ve sunumum bitene kadar gülerek beni seyrediyor. Sunumum bitince de geri yerine geçiyor. Ben bunu görmedim, çünkü o sırada utançtan fark etmedim. Arkadaşlarım söyledi böyle böyle diye. Bundan öncesinde de aramız soğuk gibiydi. Benim yakınımdaki biri ile hararetli hararetli konuşurken onların diğer yanındaki arkadaşım bir anda elindeki defterin kapağındaki çizgi film karakterini gösterip "Bu A... 'ya benzemiyor mu?" diye bir soru yöneltti ortaya. O ve arkadaşı da ikimizin arasında kalıyordu tam ve bunu söylemesini tek sebebi o çizgi filmdeki defter kapağındaki kızın partneri ile olan ilişkisi aynı şu an benim ilişkim gibiydi ve partneri de aynı bunun gibiydi. O durdu. Konuşmayı kesti ve ona döndü. Defteri aldı. Gülümseyerek karaktere bakıp sonra bana bakmaya başladı. Ben bakmadım. O sırada arkadaşıma bir şey anlatıyordum. Sonra süre bitti, defteri bırakıp gitti. Sürekli bu tarz hareketli var ve anlam veremiyorum. Sizce bu ilk anlattığım olay bir özür mü, yoksa başka bir şey mi? Yanıtlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu da ne demek oluyor? Bir özür mü, yoksa ilanı aşk mı?