Evli olan sevgilim bana kötüdavranıyor ne yapmalıyım?

Sevgilim evli banada kötü davranıyor. Yaklaşık 1 yıldır beraber yaşıyoruz o 40 ben 20 yaşında. Tanıştığımızda boşanma aşamasında olduğunu söylemişti ama hala boşanmıyorlar. Nedeni mal kaçırmak. Bu sürede banada kötü davranıyor ilk başlarda çok fazla ilgili davranıyordu hediyeler, yemeğe götürmeler. Bende kendi paramı kazanıyodum ama şimdi işimden uzaklaştırdı geçimimi o sağlıyor. Kendime bakamıyorum. Söz hakkım yok. Neredeyse her gece ağlayarak uyuyorum ama umrunda değil. Noldu diye bile sormuyor. Sürekli küfürlü konuşuyor. Bana kendimi değer hissetiriyor. Bazen tüm gün benimle vakit geçiriyor o sırada iş sıkıntılarından dolayı onu mağruz görmemi istiyor. Iş yerini biliyorum genellikle çalışırken yanında oluyorum ve tüm arkadaşlarını tanıyorum. Bazen onların yanında bile kötü şeyler söyleyebiliyor. Ayrılmak istedimi söylediğimde biraz iyi davranıyor ama ağzıma bir parmak bal çalmak gibi oluyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Değerimi anlaması gerekiyormu yoksa degerimi biliyoda sadece iş stresi yuzündenmi böyle oluyor?

Not: evli ama benimle yaşıyor yani 2 tarafı idare etme olayı yok.
Güncellemeler
+1 yıl
Terkettim herşeyimi alıp evden gitmiştim. 2 gün boyunca durmadan aradı mesaj attı. Pişman olduğunu gösterdi. Araya arkadaşlarini falan sokup barişmak istedi. Bende 1 hafta bile dayanamayıp bariştim. Bakalim eskisi gibi devam edicekmi?
Evli olan sevgilim bana kötüdavranıyor ne yapmalıyım?