O Kürtlere birazcık laf atsa çıldırıyorum ben de ona laf atınca çıldırıyor.
Anlaşamıyoruz siyaset konusunda hiç.
Bu yüzden Kaç kere ayrıldık ama aşırı birbirimizi sevdiğimiz için tekrar barıştık.
Evlenmeyi düşünüyoruz ilerde sorun çıkar mı?
O Egeli ben güneydoğulu
Anlaşamıyoruz siyaset konusunda hiç.
Bu yüzden Kaç kere ayrıldık ama aşırı birbirimizi sevdiğimiz için tekrar barıştık.
Evlenmeyi düşünüyoruz ilerde sorun çıkar mı?
O Egeli ben güneydoğulu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
PKK'yi sevmiyorsan neyin milliyetçiliğini yapıyorsun daha ahahah :D
Kürt milliyetçisi dediğin PKK'yi seven dangalaklar. Sen neyin milliyetçiliğini yapıyorsun? Kürtlerin milliyetçilik yapacak nesi var?
Yyaaa bir defol git cahil siz turklerin nesi var dünya alem sizi barbar olarak biliyor.
PKK terörist sizin gibi ırkçı insanlarda terörist.
Ben dilimi ve kurtlugumu korumak üzerine milliyetçilik yapıyorum asimile olmayı kabul etmiyorum hadi yallah cahil
Biz Türklerin bir şeyi olmadığı için tarih boyunca Türklerin gölgesinde yaşadınız zaten. :)
İşte diyorum yya tek şeyiniz barbarlik soykirimla bunu yaptınız 😉😉😉😉 barbar olduğunuzu onayladım işte hahahahh
Millî Mücadelede hiçbir barbarlık yoktu. Tüm barbarlara karşı müdafaa savaşı verildi. Ayrıca dünya üzerinde barbar olmayan hiçbir millet yok. Eski dönemleri o dönem şartlarına göre yorumlamak gerekir.
barbar olduğumuzu düşünüyorsan başka ülkeye gidebilirsin, tutan yok kalma barbarların ülkesinde, o gurur varsa tabii :)
Kurdlerin anadoluya nasıl geldiğini biliyor musun
🤣🤣🤣🤣🤣
Bizden çok da eski değilsiniz
Hatta belki bizle birlikte bile gelmiş olabilirsiniz
Ne soykırımı
Bir tane örnek göster
Toplu mezar göster
Canım Avrupa ülkelerine gittiğinde kurucu unsurlarının dilini yani bizdeki türk , laz Kürt gibi resmi dil yaparlar.
Avrupa ülkelerinde birkaç resmi dil olur.
Bak işte bu medeniyet.
Ama sizler düpedüz barbarsiniz kalkıp kurtuluş savaşında sizlere yardım eden ırkın dilini yasakladiniz.
Avrupalılar dış tehditlere karşı saldırganlasip ülkenin kültürlerini korurlar ama sizler kalkıp ülkeye araplastirip Lazların ve Kürtleri asimile etmeye çalıştınız.
Ayrıca burada uzun süredir sizden önce yapıyorum gideceksen sen gideceksin.
Düz barbarsinız tıpkı diğer Ortadoğu ülkeleri gibi.
Ülkeyi 100 yıldır yönetip mahvettiniz
@Lütfetmedinizefenim Hepsinin nereden geldiğini çok iyi biliyorum. hatta birkaç bence yazmıştım onların linkini de atayım:
Türklerle Kürtlerin İlk Defa Tanışmaları ve Bir Arada Yaşamalarına Sebep Olan Olaylar ↗
Bin Yıl İçinde Türk, Kürt ve Alevi İlişkileri ↗
Türk ve Kürtlerin Kökeni ve Geçmişten Bu Yana Koparılması Mümkün Olmayan İlişkileri! ↗
Soruyu soran arkadaş beni ırkçı sanıyor muhtemelen. En başta bu ülkede Kürtleri sahiplenen, Kürtçeye değer veren biriyim. Yazdığım yazılardan buna bakabilirsiniz.
Çoğu Kürt, geçmişte 50'den fazla devlet kurduğunu bile bilmiyor. Kökenlerini bile bilmiyor. Öğretilmemiş.
Barbarsak barbarların ülkesinde yaşama o zaman.
Bu ülkenin tek bir resmî dili vardır, o da Türkçedir.
Kürtçe, Lazca, Çerkesçe, Zazaca sadece ailede öğretilir. Ne resmi dil olur ne de eğitimi okullarda verilir.
@Lütfetmedinizefenim defol git beee lan uzun zamandır Mezopotamya topraklarında yaşıyoruz.
Sizler Orta Asya'dan geldiniz.
İslam'da Diyarbakır'ın fethi denilen bir olay var 600 yıllarda Diyarbakır'ın fethiyle Kürtler İslam'a giriş yapmış.
Hatta 2019 yilinda 9. Sinif MEB kitaplarinda Kürtler Türklerden önce müslüman oldu ifadesi geçtiği için sizin gibi havhavlar mecliste kıyamet koparmisti.
Doğrular zorlarina gidiyor ya bu ifade Kürtlerin Türklerden uzun zaman önce bu topraklarda yaşadığını gösteriyor nitekim tüm dünyada bu konuda hem fikir.
Kürtler uzun zamandır burada yaşıyor diye siz 1071 yılında gelen medeniyetsizler bir türlü bunu kabul edemiyor.
Gerçi dünya sizi sikinize takmiyor yani kabul etmemenizin pek bir önemi yok
Burası senin ülken değil Kürtlerin de Lazların ülkesi hatta doğu bölgesi Kürtlerin dağdan gelen bagdakini koruyor.
Kurtuluş zamanında İngilizlere yardım edip sizin givi barbarlardan kurtulabilirdik ama şerefli bir ırk olduğumuz için bir de sırf muslumansiniz diye sizin yanınızda savaştık.
Sonra sizler kalkıp Kürtlerin dilini yasaklayıp türlü türlü işkenceler yaptınız.
Sen bu zihniyetle devam et Avrupa Avrupa diye ağlarsınız kalkıp kuzey kore zihniyetiyle davranırsınız.
Kusura bakmayın bir ülkenin gelişmesi için adalet , özgürlük ve farklı dilleri kabul etme vb. Özellikler lazım.
Kuzey kore gibisiniz her şey mustehak size
Önemli olan kimin nereye önceden geldiği değil, kimin orada kalıcı olduğudur. Bu ülke Türkiye'dir ve Türk de Kürt de Laz da bu ülkenin vatandaşıdır. Ancak tek resmî dili vardır o da Türkçedir.
Uzun zamandır bu topraklardayız sizlerden önce en güclü imparatorluklarla da savaştık bizi yok etmek isteyen sizlerde savaştık.
Bu mücadeleci ruhumuzla heo burada kalıcı olacağız 😉😉😉😉😉😉😉 100 yıllık seyekalicilik deme ülkenin demografik yapısı hızla değişiyor zaten dünya savaşlari da yakın gözüküyor Allah kerim
Türklere barbar deyip utanmadan onların ülkesinde barınmak... Pek de gurursuzmuşsun. :)
Bak arkadaşım, senin ataların devlet kurma, bilim adamı çıakrma konusunda beceriksizse bunun sebebi Türkler değil. Türkler, tarih boyunca büyük imparatorluklar kurdular, tıpkı diğer milletler gibi. Çünkü o dönem şartları bunu gerektiriyordu ama üzgünüm siz bunu yapamadıysanız bu bizim suçumuz değil. Türk devletleri altında yaşamaya razı oldunuz bir kere, şimdi mızmızlanmayı bırak istersen
Burası Türkiye Cumhuriyeti bu cumhuriyet türkün devleti olacak kadar küçük bir cumhuriyet değildir bir bunu kafana sok önce.
Burası Türk'ün devleti değil zaten; Kürt'ün de Laz'ın da Çerkes'in de. TC vatandaşı olan herkesin devleti.
Gurursuz olan sizsiniz uzun zamandır bu topraklarda yaşayan kişilerin üzerine bombalar yagdirip cezaevlerinde asimile olmaları için şiddet uygulayıp sonrada kendilerini kahraman ilan eden.
Sizler terörizm ve kandırarak her şeyi elde ettiniz bu yüzden şu an bok içinde yaşıyorsunuz.
İlahi adalet derim ben buna
Kusura bakma ama isyan durumunda bombalanması gayet normal.
Kürtleri asimile etmeye çalıştınız şimdi Pakistanlılar , Suriyeliler sizlere musallat oldu maşallah her yerde de Arap götu yaliyorsunuz
Kürtlere gelince ırkçılık , dilleri i yasakla Araplara gelince her yere tabelalarını, dillerini as git o cümleleri sıkıysa Araplar için kullan
O hükûmetin saçma slak politikaları. Herkes bundan rahatsız ve gitmeleri canıgönülden istiyorum
İsyan değil Kürtler Atatürk'e özerklik şartıyla destek verdi.
Ama Atatürk adaletsizlik yapıp Kürtleri kandırdı.
Yani isyan değil haklarını istediler.
Bu yüzden Avrupa ülkesi asla olamayacaksınız ayrıca isyan olsun diyelim orada öldürülen masum kadın ve çocukların suçu neydi hahhhahahahh.
Derdiniz isyan falan değildi Kürt nufusunu tamamiyoa yok etmekti teröristler
Türklerin öyle bir amacı olsaydı şu an bunları yazamıyor olurdun. Abartıyorsun canım sakinleş biraz
Sanki kalkıp isyancıları teker teker tutuklayamazlar miydi?
Ama Atatürk ne yaptı Kürt nüfusunu temizlemek için kadın ve çocukları öldürdü binlerce ateşi bol olsun
Abartmıyorum siz Doğu'da yaşayan ailelerin acılarını hiç görmediniz hep yok syadiniz.
Ülkücü adam sedat Peker bile Kürtlere ne yaptıklarını itiraf etti
Sedat Peker Kürtlere yaptiklarini saydı adam en ülkücü adam bir de bizim ailelerimizin köylerini yaktılar.
Acıyı bilmiyorsunuz ordan konuşmak kolay
Peki ne olmasını istiyorsun mesela? Ya da nelerin değişmesini isterdin?
Kürtlerden özür dilemenizi isterdim sadece geçmişte yaptıklarınızı kabul etmenizi.
Bir de Kürtçe duyunca hala kuduran insanlar var medya Kürtleri hep kötü gösterip Kürtler üzerinden bilerek algı oyunlarıni oynayıp disladilar hala da bunu yapıyorlar sadece özür dilemenizi istiyorum kalkıp hala da ırkçılık yapmanızı değil.
Kürtlere karşı olan ırkçılığın sebebi PKK. Sen bunun sebebini Türklerden değil, HDP'ye oy atan Kürtlerden sor. Onlar devam ettikçe Kürtlere karşı ön yargılar artmaya devam edecektir doğal olarak.
Peki kendine sor Kürtler niye hdpye oy veriyor?
Bunu hiç düşündün mü?
Kürtleri kandırıp ırkçılığı başlatan kim?
Ayrıca bir türk hala da kalkıp Kürtlere ırkçılık yapan MHP gibi partilere oy veriyorsa sizin Kürtlere hdpye oy vermeyi sorgulama hakkınız yok.
Çok akıllısınız hem Kürtlere her türlü ırkçılığı yapın hem de kalkıp hdpye oy vermemelerini bekleyin
Dur bir psiliginizi daha anlatayım size PKK'nın kuruluşu.
PKK'nin kuruluşunu ve uğur mumcunun ölüm sebebini de bilmiyorsundur sen
Evet Kürtler kaçak elektrik kullandıkları için, şehirlerde canlı bomba patlattıkları için, genç askerleri öldürme pahasına mayın döşedikleri için onlardan özür dileyeceğiz... Rüyanızda görürsünüz.
Sen asıl kendine şunu sor: Bu ülkede yaşayanlar neden Lazlarla veya Çerkeslerle değil de Kürtlerle alıp veremedikleri var? Sor! Kardeşçe yaşamasını bilseydiniz başınıza bunlar gelmezdi.
Burası Atatürk'ün kurduğu cumhuriyettir. Bu sizi rahatsız ediyorsa başka ülkeye gidebilirsiniz, size hevesli olan yok. SOn söyleyeceğim budur.
Abdullah Öcalan'ın ilk eşi kesire Öcalanın babası ülkücü , Türkçü mit ajanı.
Aponun ilk eşi haaa bunlar Abdullah Öcalan'la PKK'yı kurmaya karar verdiler.
Amaç neydi? PKK'yı kurup ırkçılık yaparak Kürtlerin daha çıkmasını sağlayıp doğuyu boşaltıp Kürtlerin üzerine bombalar yagdirip topluca yok etmekti.
Sonuç ne oldu?
Abdullah Öcalan kalkıp bunları kandırıp ABD gibi ülkelerle anlaştı.
Uğur Mumcu bunu gazetelere tasiyacakken öldürüldü
Lan güzel kardeşim batıdaki sanayi bölgelerinin kacak elektrik kullanma oranı doğunun kaçak elektrik kullanma oranının 5 katı açıp baksana şirketlere.
Ayrıca o askerlerin içinde ölen binlerce Kürt çocuğu var hatta türklerden daha fazla Kürt var sen neyin artisligini yapıyorsun?
100 yıldır ülkeyi siz türkler yonetiyorsunuz ülkeye her türlü ayrimciligi soktinuz.
Kalkıp doğu ve güneydoğuya yatırım yapmayarak geri bıraktınız bilerek Kürtler gelişmesin diye.
Ülkeyi soyup Kürtlerin Lazların hakkına girdiniz 100 yıldır bu ülkeyi yöneten Türk yoneticiler hep hırsızlık yaptınız bu ülkedeki herkesten özür dileyeceksiniz barbarlar
Her Kürt bir olmadığı gibi Her türk de bir değil, ırkçılık yapan tartışma çıkartan şu anda sensin, "nesi var?" dediğin Türklerin başarılarını bilmiorsun anlaşılan. Sen gelip terör örgütü desteklersen biz de sana ırkçılık yaparız hakediyorsundur daha fazla şey de derim ama neyse, Türk askerini öldüren insanlara destek verenlerle muhattap bile olmam, olursam reel hayatta olurum o zaman da tam olurum :)
İşte böyle tiksinç bir irksiniz 100 yıldır ülkeyi yönetip hep geriye goturdunuz dünya bu yüzden sizden tiksiniyor.
Yapılan haksızlıkları kabul etmeyen , cahil , hırsız bir irksiniz
Özür istiyorsan çok beklersin, Atatürk'ün adını da ağzına alma lütfen, ayrıca soykırım olsaydı bunları yazamazdın çoktan başarılırdı bu, Türkler tarih boyunca kendine tehlike arz etmeyenlere düşmanca tavır sergilememişlerdir, araştırmanı öneririm.
@gecilmezyol onlar türk askeri değil sadece o askerlerin içinde binlerce Kürt var hatta olenlerin çoğu Kürt neyin artisligini yapıyorsun ben hakkımı ve gerçekleri savunuyorum kendi suçlarını kabul etmeyip ırkçılık yapan sizlersiniz.
He ya o kadar başarılısınız ki o yüzden herkes Türkiye'ye hayran herkes Türkiye'den kıskanıyor Türkler sayesinde hahahahhahaha
Burası Türkiye Cumhuriyeti.
Resmî dili Türkçedir.
Türk imparatorlukların devamıdır.
Kurumların adları sadece ''Türk''tür.
Çatlamaya devam et. Türklerden nefret edip onların ülkesinde yaşamak da nasıl bir gurursuzluksa artık.
@gecilmezyol ahahahhahhahaga bir bunları siz türkler kabul etmiyor.
Biz Kürtler mücadeleci güçlü bir halkız her boku yapmanıza rağmen asimile olmadık.
Tüm dünya sizi yaptığınız irkciliklarla biliyor kimse Türkleri sevmiyor.
Ülkenin halinden bile barbar olduğunuz belli hadi yallah tekrar sana da aynı şeyleri yazamam iyi geceler
Lan Kürt askerlerimiz var işte demek ki barbar değiliz Kürt ve Türk iki ırkta yıllardır mazlum bu topraklar için çok kan döküldü şu anda Kürt ve Türklerin ortak yaşam alanı değil mi burası? Buraya zarar gelince senin de zararına... Sen neyin edebiyatını yapıyorsun? Gelip burada bölücülük yapma, o çocuğu da sal onun da sinirlerini bozarsın sen.
Burası türk cuhmuriyeti değil bir bunu kafana sok hahahhahaha Araplar ülkeyi geçirdi git artisligini Araplara yap mahvoldunuz bir 10 yıl sonra ülkede azınlık durumuna düşeceksiniz tek derdimiz hala Kürtler bence sen çatlamaya devam et çok ovunduğunuz Türkçülük devri bitiyor artık hahahahhahahaha kudur iyi geceler daha fazla tartısamam.
Ayrıca yurt dışında kimse türk cumhuriyeti demiyor barbarlar Kürtlerin topraklarını gasp etmiş diyor bunu da öğren bir de Güneydoğu'ya Avrupa ülkeleri Kürdistan olarak tanıtıyor güçlü devletlerin dedikleri önemli sizin gibi eziklerin dedikleri değil hahahahahhahh kudur hadi yallah
Hırsız annendir.
Engelle beni bildirim almak istemiyorum okudukça sinirim bozuldu, ırkçı olan sensin çok belli ediyorsun, Kürtlerin adını kötüye çıkartıyorsun yapma.
"yurt dışında kimse türk cumhuriyeti demiyor barbarlar Kürtlerin topraklarını gasp etmiş diyor" 🤣 20 den fazla ülke gezdim hiçbir yerde Türkler Kürtleri gasp etmiş diyene rastlamadım. Hatta Kürtler bir tek Türkiyede ve Türkiyeyle içli dışlı olan ülkelerde biliniyor onlar dışında Kurt diye bir irk var mi yok mu pek bilen yok sen galiba hayal görüyorsun 🙊 Türklere barbar falan demişsin de sonuç olarak bugün yaşadığınız topraklar TÜRKİYE CUMHURİYETİ. Emin ol senin ataların çok daha barbar ve acımasızdı ama bir Kürdistan cumhuriyeti kuramadılar. Yani bu iş akıl zeka işidir tatlım. Madem beğenmiyorsun git başka bir ülkede yaşa. Boş yapıp canımızı sıkma Türkiye cumhuriyetinde bu ülkeyi vatanı bilen, iyi Kürtlere yer var ama kürtçeye ve terorist kürtlere yer yok.
Şöyle bir sorun var iki millette haklı. Kürtlerde çok çile çekmiş zamanında. Türklerde... Bence bunu kabul etmelisiniz konuşup. Sorun çözülür.
sonuç
Ben konuşup kabul ediyorum ama o çok sığ kafalı düz Türkçü.
Liberal bir insanım o ne bileyim çok sığ.
Yaşanılan acıları kabul etmiyor , sebep sonuç ilişkisi kuramıyor
O zaman olmaz sizin iş.
Aşağıdaki yorumlarını okudum da sen bayağı PKK'yı seviyorsun, PKK'nın ideolojisini benimsemişsin. Olmaz sizden, eninde sonunda ayrılırsınız.
Eğer ikiniz de birbirinizin hassasiyetine saygı duyarsınız olur
Sen bugün kürttüm diye biliyorsan hain o da onların sayesinde dir
Onlar olmasa sen kürt olduğunu bile bilmeyecektin
Her türlü çıkar aşırı milliyetçi olmanız.
Sen yüzde yüz hdplisin bu kesin
Hdpli misin
Yok değilim ama ırkçı türk görünce bende hdplileşmeye başlıyorum.
Etkiye tepki gibi ama değilim
Hdp pkknin partisi
Eğer pkklisiyorsan
Sende kafasizsin demektir
Itırcı türk görünce sende türkleri asagilayorsan
Kafasizsindie
Irkcisindir
Sıkıntılı
Savaşmayın sevişin.
en çok davaya kesin doğu tarafı yüzünden çıkmışsındır