Bizim müstakil bahçeli evimiz vardı 2 katlı. Bir kat daha çıktık, 3. kat harika oldu. Ev çok geniş, ferah. Mutfağı geniş, balkonu geniş. Odalar desen hepsi geniş. 3 sene önce yaptık, o zamanlar fiyatlar tabi ki ucuzdu. Kız arkadaşım ayrı evde oturalım ileride diyor. Çünkü alt katta ailem yaşıyor. Sonuçta bizim evimiz üst katta, zaten ayrı oturacağız diyorum. Başka semtten ev alalım diyor. Ev fiyatları malum, ekonomi ortada. Asgari ücretle çalışan biri olarak nasıl ev alayım ki ben? Nedir bu aileye uzak oturma takıntısı?
Evim var ama kız arkadaşım ben o evde yaşamam diyor! Nedendir bu aileye uzak oturma sevdası?
Şöyle düşünün, siz evde rahat olmak isteyeceksiniz ama gelen misafirler evinizi görmem isteyecek ya da size uğramak isteyecek. Aileniz gelmek isteyecek ve her zaman müsait olmayacaksınız. Çok yakın olmak iyi bir şry değil. Sadece erkeğin ailesi için değil kadının ailesine de çok yakın olmak iyi değil. Aradaki dengeyi kurmak lazım. Eşiniz haklı ama sizde haklısınız. Durumu anlatın bu maaşla gidemeyeceğinizi söyleyin. Eğer evi kiraya verme şansınız varsa o şekilde yapın aranız bozulup tatsızlık olmasın.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evimize misafir gelmiyor, pek akrabamız yok. Öyle komşu filanda gelmiyor. Kapımız ayrı, evimiz ayrı sonuçta. Ailem desen şeker gibi insanlar. Of of. Allahım bana sabır versin bolca yoksa kafayı yicem bu ülkede. Ülkenin haline bak.