AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Evet, var. Örneğin, Arnavutluk’taki Alevi-Bektaşi topluluğunda erkek çocukların sadece yaklaşık %21’i sünnet ediliyor, çünkü bu mezhepte sünnet farz kabul edilmiyor. Yani sünnet yapılmamış erkekler de dini olarak Müslüman sayılıyor. Ayrıca, farklı Müslüman gruplar arasında da sünnet yapılmayan erkekler mevcut; Kuran’a göre yaşayan Müslümanlar, seküler Müslümanlar ve Türkiye’deki Aleviler arasında da sünneti çağdaş bulup yaptırmayan tanıdıklarım var.
Sünnet adi ustunde sunnet oldugunu icin yaptirmayan da vardir
Tabi ki de öyle
@penguenlerolmesin yani yaptırmasa bile dini olarak inancı müslüman oluyor değil mi? Birisi çünkü dedi ki sünnet yerine getirilmezse o kişi müslüman sayılmaz diye o yüzden merak ettim.
Hala sünnetsiz sorun olur mu kız vermezler mi
Hayir canim olur mu oyle sey
sunnet bu farz degıl ayrıca saglık acısından sart ısedıgın yerde ıllama son damla davası vardır herkezde ıste sımdı sunnet olmayanlarda o ıdrar kafasını kapatan derının altında kalıyo ve yıkanmassada mıkrop olusuyo. neden var pekı dersen cocukken kendılerını temızleyemıyeceklerı ıcın bellı yastan sonra alınır fazla derı sunnettepenıs kesılmıyo kuculmuyu penısın kafasını saran derı kesılıyo.
Gereksiz bir detaydi benim icin sagol amahaha
acıklayıcı mantıklı olması ıcın yazdım dogrusu budur.. yerı zamanı gelınce saglık amaclı alınmalıdır
Sünnet islamın şartları arasında yok. Ama öldüğü zaman genelde oradan bakınca Müslüman olmadığı düşünülüyor ve dedikodu çıkıyor.
Var mı peki mesela senin tanıdığın dini müslüman ama sünnet olmamış mesela ben kimi duysam hep sünnet ettiriyorlar o yüzden merak ettim
Benim çevremde yok.
Ben varım Müslümanım ama sünnetsizim işte böyle daha rahat
Sünnetli veya sünnetsiz farkedermi insan olması yeter bir deri parçası sebebiyle insanların dışlanmasına karşıyım
Genelde %100'de 100'e yakını tamamen sünnetli. Ama sünnetsiz müslüman çooook nadirdir.
Yani diyelim ki olmadı bir erkek tam müslüman sayılmıyor mu?
Ne alaka sünnet sadece kişinin kararı ya da tıbbi gereklilik getiren durumlarda yapılır. Din ile bağlantılı tutmayınız
Ya biri öyle dedi dinin gerekliliği diye ondan merak ettim.
Bazı klişe durumlar din ile bağdaştırılmış.
Aga zaten kendi rızasıyla sünnet olan kimse görmedim aile küçük yaşta zorla ettiriyor çocuğa sormuyorlar yani
Sen oldun mu
Oldum
başka ülkeleri bilmiyorum ama türkiyede mutlaka hepsi sünnet oluyor.
Sayılır niye sayılmasın İslam’ın şartı sünnet olmak var mı? Birde adı üstünde sünnet
Bunu tam bilmiyorum o yüzden soruyorum şart mıdır yani?
Öyle bişey yok. Sonuçta o bir ritüel imanın ve islamın şartında sünnet olmak yok. Sünnet olursan ne olur daha temiz olur. Örnek niye büyüklerimiz sol ekinle yemek yeme onu şeytan çeker vs vs diye başlayan cümleler kuruyorlar? Çünkü taharet sol elle yapılır ve o zamanlar Arabistan’da yeterli su yoktu temizlik şartları uygun değildi ve direk elle yemek yenirdi
Türkiyede olduğunu sanmıyorum çünkü hem dini hem kültürel bir şey olmus. Sünnetsizlerin daha çok zevk aldığını duydum umarım öyle değildir çok üzülürüm
Peki diyelim sonradan müslüman olmaya karar verdi bir erkek diyelim 30-40 yaşında gene olabiliyor değil mi?
Olur tâbi neden olmasın sonuçta sünnet dediğimiz basit bir ameliyat.
Evet ben Muslimam ama sünnetlı olmadım ce hale düşünüyorum eğer sünnet yapım gerekli
Müslüman sayılır sünnet olmayan müslüman olamaz diye bir şey yok
Sünnetsizm ben varım sanırım
Kızlar görse güler mi kolayca anlaşılır mı
Seni neden sünnet etmemişler
Bana bırakmışlar yas gecince sünnetsiz kaldı şimdi de cekiniyorum kızlar sorun eder mi normal duş alıyorum temiz tutuyorum
Aaa ne güzel sana tercih hakkı sunmaları kim ne dicek
Kızlar alay eder mi görse
Sanmıyorum
Tabi ki de öyle sünnetsiz daha iyi bence
Zaten sünnet derisini geriye cekince ya da ereksiyon olunca penis ucu cıkıyor aynı sünnetli gibi oluyor
Kardes kuzen falan sünnet oldu mu senin sevgilin olduysa sünnetli miydi çok fark var mı
Her şeyi sorabilirsin aklına gelen
Daha önce gördün mü hiç sünnetsiz
Müslüman olup sünnet olmayan var.
Sayılıyor mu peki o kişi bu durumda Müslüman?
sünnet olmak sünnettir, farz değildir. Bu durumda yapınca sevap yapmayınca dinsiz veya günahkar sayılmazsın.
Anladım çünkü neredeyse herkeste duydum birisi de olmayınca tam dine uygun sayılmazsın demişti ondan aklımda kaldı
Herhangi bir günah söz konusu değildir. Böyle olan arkadaşım var detaylı araştırmıştı oradan biliyorum. :D
Vardır :)) neden sordun
dostum bunu nasıl bilebiliriz ki!
sanmıyorum belki vardır ama çoğunluk sünnetlidir
Ben 6 yaşında sünnet oldum
Sayılmaz diye biliyom
Evet hepsi öyledir neden sordun
genellemeler yanıltır ama geneli kessiktir :D
Bilmiyorum orasını. Google’a yaz bulursun cevabı
bu bilgi senin hayatına nasıl bir renk katacak
varsa keseriz temiz eller sağlık kabini 🔪🔪
Evet de sünnet olmayanı ne yapacaksın?
:D bizimkisini kestiler tabi de diğerlerini bilmem
Açim gösterim mi ldpwmxpdödld
Vur masaya 😂
Masan kırılır dkdldmxldmdl ama istersen başka yere vurabilirim
De bu bilgi senin ne işin yarayacak
Müslüman olup sünnet olmayan tanıyorum
Sanırım olmuştur ama olmak farz değil aslında.
Rez alayım benide bilgilendirin lütfen
Küçükken hemofili hastalığı yüzünden olmadım 16 yaşımda iyileştim yinede olmak istemedim
Zorla da yaptıramadılar ben kaldım sanırım
Olmayanlar var
Çokta önemli değil
ediliyorlar maalesef
Vardır
Bilmemki olabilir ama
Ben oldum inanmazsan yaz 😂
Ben oldum gerisi beni alakadar etmez
Ben kaldım kardeş ben kaldım
kessik hepsi :D
Benimkini kestiler inamazsan gosteriyom 😂
Evet şapkalıyız
Benimki yarım kesik
Ben olmadım
Sanmıyorum
Vardır
Vardır muhakkak
kokuo yaptırmayan ya da tek kalanlarda olabılır..
Oldum
var tabi dolu
Görmek ister misin
neden sordun ki
Yoktur