Sevgilim eski sevgilisini neden hala stalkiliyor?

Çok iyi niyetli, sadık ve beni gerçekten çok seven bi adam var hayatımda. Bana bişey olsa arasam düşünmeden gelir. Sevgisi çok büyük koklayarak öperiz birbirimizi.
Ama gel gör ki onu aldatan, ona 1 sene acı çektiren 3 sene önce ayrıldığı eski sevgilisi onu 1 kez aradı sevgilimse bu durumdan bana bahsetti. O günden sonra postegrodan (gizli hesap bakma uygulamasi) baktığını farkettim. Bana soğuk davrandığı bi dönemdi sürekli bakmış. Sordugumda bana merak ettim takıntı yaptım dedi zamanında bana neler yaşattı dedi. Ama gel gör ki dün yine bakmış. Dün öyle güzel bir gün geçirmiştik ki öpmesi sarılması insan hisseder gerçekten sevildiğini ya hissettim. O kıza asla yazmaz bu konuda da güvenim tam. Ama içim kan ağlıyor onun ilk aşkı ve hala ona bakması bu durumu ben nasıl yok edeceğim? Bana aşık değil ama çok güzel seviyor:(
Güncellemeler
+1 yıl
Bu kişi 4 senelik dostum,1 senedir sevgiliyiz. O kızı bende tanıyorum, ne acılar çektiğini bana anlatmıştı. Ama yapamıyorum onu unutamaması neyden kaynaklanıyor ne yapmam gerek unutturmak için bilmiyorum.
Sevgilim eski sevgilisini neden hala stalkiliyor?