Bir insan, kardeşlerinin hepsini sevebilir, çocuklarının hepsini sevebilir, dostlarının hepsini sevebilir ama bir kadın veya bir erkek birden fazla kadını/erkeği sevip aşık olamaz.
Sanılanın aksine insanın kapasitesi tek kişiyi alır. Geriye kalanlar misafirdir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bun soruyu Arap erkekleri cevaplamalı bence 😅 Bazı şeyler kültürel olarak değişen diye düşünüyorum. Misalen bizim kültürümüzde çok eşlilik geniş meseplilik denirken başka kültürlerde tek eşliliğin tutucu bir durum olduğunu savuna biliyor.
Homosapiens tek eşli değil diye biliyom. Kallavi bir soru. Harbiden iyi soru. Kendimle bu soruyu cevaplayamam. 10 yıl çıktım ve 7 yıl evli kaldım. Sevmiyodum. O beni seviyordu. Aldatmadım hic. Sanırım monogaminin ilk aktörlerindenim. Özgürce ve güvenerek öpebilmek başkadır. 2 kadınla iliskim oldu bosandiktan sonra. İkisinide teste soktum
Dün bir yerde gördüm. Erkek için mutluluğun 5 sırrı. Seni güldüren kadın, iyi yemek yapan kadın, sizi gerçekten dinleyen bir kadın, ... iyi olan bir kadın. Bu 4 kadının birbirini bulamayacağın dan emin olun. Yani gönlümüz geniş miş😂😂
İnsanın sahip olduğu aşk, temelde ilahi aşktır. Yaratıcının insana olan rahmeti, budur. Nihayetinde beşerin yüzünde ulaşılmak istenen sadece ilahi aşktır. Nitekim " Cennet cennet dedikleri, birkaç köşkle birkaç huri, isteyene ver onları, bana seni gerek seni.."
Aynı şekilde Layla ile Mecnun aşkı da tam olarak budur.
Son tahlilde, erkek ve kadın birey olarak tektir..
Şimdi ki gençlik en az 10 sevgili değiştiriyor aşkın devamı sevgi ise o zaman bu insanlar 10 kişiye mi aşık oldular aşk tek kişi ile yaşanır ve im görüşüm bu gerisi hikaye
Ama bence tersi aşk unutulmazdir Aşk karşılıksız histir Aşk menfaat beklenmeyen bir duygudur Sevgi ise iskanliktir. İlk defa sorularınıza bu kadar ayrı düştük hayret
Eyvallah teşekkür ederim biz nefsimizden kötüsü yoktur deyip yaşarız. Siz beni tanimazsiniz bende sizi ne diye kırıp dökelim saygı olsun zaten gerisi gelir yoksa herkes aynı fikir ve düşüncede olsaydı hayat yasanilmazdi
Onuda ben şuna bagliyorum en buyuk suçlu ebeveynler Anna diyor ben yaşamadım kızım yaşasın baba diyor oğluma her şey yakışır istedikleri herşeye istediğiniz aman kavuştular hiç sıkıntı cekmediler fakat önlerine en ufak bir sorun cikinca da bocalayip hata üstüne hata yapiyorlar
Benimde kastım buydu aslında. Çocuklar herşeyden bihaber büyüyorlar dolayısıyla zorluğu görünce de yok depresyonmuş yok ergenlikmiş abuk sabuk ruh hallerine giriyorlar.
Bundan 3 yıl evveline kadar TV Ler ondan sonrada bu sosyal platformlarinda çok büyük katkısı oldu gençliği bozmaya daha doğrusu benim görüşüm türk ve müslüman bir gençliği bozmak için milyar dolar harcayan bir kesim
Şunu belirteyim. Bahsettiğiniz cümle Rabbimizin ayetleri arasında yer almaz. Hadistir. Buna Rabbimiz diyor diyemeyiz. Ayrıca bu söze katılmakla beraber Müslüman, akıllı ve şuur sahibi olmalıdır. Kör olmayı seçerse Rabbimiz karışmaz. Çünkü Allah bize aklımızı vermiş. Ve karışmamış. Günahın da sevabın da sana ait diyor. 😊
Hoşlanır ama sevemez. Hoşlantı bir kararsızlık aşamasına dönüştüğü an birden fazla kişiye adapte olmaya çalışır ama severken sadece bir kişiyi görmeye çalışır.
İnsan kardeşini, anne, babasını sevebilir.. Ama burada konu aşk ise sadece bir kişi olabilir.. Çünkü kalp tek kişilikdir.. Konu aşk olduğunda sadece ve sadece bir tek kişi olabilir..
Kadın aitlik hissiyatı içinde sahiplenilme, sevilme , ilgilenilme fıtratı ile donatılmıştır. Bu sebeple bir kişiyi sever, diğer erkekler onun için pek bir anlam ifade etmez. Lakin hayatımız içinde, kadın sevdiği erkeği kaybeder veya farklı bir sebeple ayrılık söz konusu olursa tabiki , hayatının devam eden kısmında başka bir erkeği yine sevebilir bu kişinin kendi duygu düşünce hissiyatlari ile ihtiyaçları beklentileri doğrultusunda yine kendisinin belirleyeceği bir yol olur , hatta öyle ki , belki önceden sevdiği kişi/ kişilerden daha fazla sevebilir. Buraya kadar soruya bakış açımızın ilk maddesini yazdım. Diğer bakış açısına bakacak olursak , bir insan aynı anda birden fazla kişiyi sever mi? Yine yukarıda bahsettiğim şekilde Kadın fıtratı buna genel olarak pek müsade etmez. Erkek tarafına baktığımız zaman ise , erkek , sahiplenme , ilgi duyma ve zaaf gösterme hissiyatlari ile donatılmış bir fitratta olduğu için , birden fazla kişiyi sevebilir. Lakin bu durumunda etik çerçevede olması esastır. Peki neden bu şekildedir dersek. İnanç değerlerimiz, her zaman kadına, kadının değerine, hassasiyetlerini gözeterek ve onemseyerek bir dünya yaşamı olsun istemiştir.
Kadınlar mağdur olmasın mutsuz olmasın , ilgisiz sevgisiz kalmasın başını yaslayacak kendini dinleyecek , sevecek biri olsun nizamı çerçevesinde, kadının özel beklenti ve ihtiyaçlarınında kadını zora düşürecek onun için sıkıntılı durumlar oluşturacak olumsuzluklar içine düşmesin, mutlu, rahat ve huzurlu şekilde giderilmesi esası gereği helal çerçevede olabilmesine kapı aralayan bir nizam üzere , kadının hürriyeti ve haklarını korumak için kurulmuş bir düzendir. Peki şimdi, günümüzde erkeklerin kadınlara yaptıkları olumsuzluklar akla gelecek , cahil olan insanın kadına şiddeti için yalnızca çok evlilik için geçerli değil , cahil erkeklerin ilk aşamada kandırıp ardından perişan halde bıraktığı kızlar kadınları maalesef sizlerde biliyorsunuz. Bunların sebebi ise , erkeğin kadını kendisine bir çiçek hassasiyetinde bakılması ilgilenilmesi sahiplenilmesi sevilmesi için verilen bir emanet olduğu bilinci ve idrakinden uzak olmasıdır.