- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen alırım ya insanlar beni ilgilendirmez çünkü babanın bana bıraktığı soyadı pek hoşuma gitmiyor açıkçası o yüzden kesinlikle alırım karşı tarafın ki daha kötü hisse alman gibi geliyor ama şu an sahip olduğum soyisminden birazcık daha iyiyse bile hemen alırım yani hem nikahımı alırım hem soyadını alırım jdjdjd ebruli bir şey bir şey olurum ben de jdjdjdjfj Şu anki soyadımdan sıkıldım zaten😂😂😂😂 İtiraf ediyorum hiçbir zamanda şu anki soyadımı ait hissetmedim kendimi yani itiraf edelim Allah aşkına hangimiz hoşlandığımız kişinin soyadını alıp böyle kendi kendimize oyun yapmadık ki jxjdj
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kadınların erkeklerin soyadını alması tamamen kadınların mal olarak görülüp babasından kocasına verilmesi ve onun mali olduğunun tescilidir. Ki zaten evlilik tarihsel olarak tamamen ataerkiye ve erkeğe hizmet eden bir şey.
21 Yorumla
+1 yılKendi soyadimdan memnunum adima cok yakisiyo bence degistirmek istemem eklemede istemem esim degistirsin aa😂
10 Yorumla
Bakara Suresinin 233'üncü ayeti gereğince soy babadan geliyorsa, her kız da babasının soyadını alıyorsa ve bunu gündeme getiren kadın eşitlik safsatası altında daha başka sorunlara sebep olacaksa (yarın bir gün çocuklar annenin soyadını alacak demeye kadar gider bu durum) kadın evlenmesin, kalsın babasının soyadıyla.
Bana kendi soyadını kullanacağını kadınla evliliği lüzumlu da görmem, o saatten sonra muhatap da olmam.
Eski köye yeni adetler çıkartmak gibi bir hali var kadınların.
Bunun yerine beyninizi bilim, sanat, kültür, medeniyet konularında kullanın.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılYeni moda kadının soyadını almak yakında o moda da geçer komşunun soyadını almak başlar 🤣🤣🤣
310 Yorumla- +1 yıl
Benim soyadım muhteşem valla asla vazgeçmem soyadimdan bu vesile ile haberin olsun olurda bana evlilik teklifi edersen diye dedim Ali 😂
- +1 yıl
Soyadını beğeniyorum çok parlak ve parlak bir geleceği var. Işık tutuyor. Çok ışıltılı. Severim parlak. Alırım bir makas derler ya ben de alırım bir soyad senden. Sonra sen benden alırsın. Sonra çocuklarımız bizden alır onlar daha sonra bize verir sonra bir bakmışız Brezilya yerlisi modunda isim soyad olur🤣🤣
- +1 yıl
Bir de bu vesile ile şunu da söylemek isterim ki, bu sefer mandalina ile değil tek taşlı olsun 😂
- +1 yıl
İlk önce canlı canlı mandalina olacak sonra portakal c vitamini yüklenince sonra tektaş Soru her şeye vesile olacak az kaldı şunu soyleyeceksin diye bekliyorum bu soru vesilesiyle babamla da bir tanışsan felan diyeceksin diye bekliyorum 🤣🤣
- +1 yıl
Topal kalmani istemem o yüzden onu diyemiyorum 😂
- +1 yıl
Çelik yelek icat edilmiş çelik çorap icat edilmemiş mi onu giysem vurulsam da bir şey olmaz. Örmeyi biliyorsan bana bir çelik çorap örer misin canım böylece baban sıkınca mermi işlemez o yeah buna da çözüm yolu buldum 🤣
- +1 yıl
Bilmiyorum işte örmeyi , bir ayağını feda edecen bana Alii 😋
- +1 yıl
Protez bacağım senden canlı bacağımı senin için feda ediyorum 😋
- +1 yıl
Tammam ben babama söylüyorum 5 dkya döner sana 😂
- +1 yıl
5 dakika salavat getir demek istedin metnin alt metnini anladım ben 🤣🤣
- Aşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılArtık 2 soy ismi aktif oldu. Kadınlar ikisini de kullanmak istiyor. Moda dahilinde değil biraz tercih meselesi her şey
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı. Yok ben artık evlenirsem eşimin alacağım 🤣🤣
13 Yorumla- +1 yıl
Hahaa verme hakkını doldurdun sen
- +1 yıl
Şakacik yaptım
- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılModası zaten geçmişti, bence her kadın kendi soy ismini kullanmalı buna saygı duyarım
10 Yorumla
+1 yılHep merak etmişimdir zaten niye biz soy ad değiştiriyoruz?
Soy adı hoşuma gittiyse alırım. Sorun olmaz ama cidden kimi soy adlar tuhaf oluyor. Bilemedim.
Neyse adım Döndü falan değil. Türkiye'deki tuhaf adlar ve soy isimlerde Döndü Verdi diye isim görmüş idim. Bir an aklıma o geldi. 😂11 Yorumla- +1 yıl
😂😂
+1 yılGeçmedi , bence kadınlar almalı. Yani kadınların kendi soyadlarını istemeleri aptalca , tamamiyle popülerlik amaçlı bir şey. ...
Örneğin ; erkek : Ali Ağa
Kadın ; Defne oğlu.
Çocuk doğdu : can ?
Hadi diyelim ki : can ağa oğlu oldu
Başka bir kadın ile evlendi : Merve yeşil
Erkek çocuk : mert?
En son şu oluyor : mert ağa oğlu yeşil 😅😅😅13 Yorumla- +1 yıl
Wow italyan ismi gibi çok şık oldu 😄
Hayır olay popilite değil , soyun tamamen erkek üzerinden yürümesi kadını degersizleştiriyor - +1 yıl
Degersizlestirme değil , sadece ve sadece fenizm diye diye isbbu noktalara geldi.
Şiddete karşı birleşme tamam
Kendi ayakları üstünde durma tamam
Özgür kadın tamam. Bunlar olması gerekenler.
Ama ya bu fenimiz ayağına içinizde öyle tipler var ki artık herşeyde bir pay arar oldular ve bu da işi bu noktalara kadar getirdi.
Yani mesele şu artık kadınları iyi ya da kötü kendi çıkarları için belli bir noktaya sürükleyen zihniyetler oluşmaya başladı.
En basit soy isim. En basit 13-14 yaşında ki çocukların çıplak dolaşması.
Özgür özgür diye millete verdiler gazı ama tabi millet bunu doğru ifade edemedi , aklı başında olmayan ergen kızlar bu hale geldi.
Ya burger yiyeceğim kızın deri ceketi altında sudyen. Başka bişi yok yaş tahmini 14-15
Floya gittim altında hiç bişi yok üstüne bı ceket atmış tamam. İçi gözüküyor.
Gecen ayakkabı magazasinda çalışıyorum ( 1-2 yıl oluyor ). Kızın ayakkabısını bağlayacağım altında bişi yok bide ayırıyor iyice.
Normal de kız çevrem çoktur , dekolte severim ama artık bu kadarını da benim bile tahammülüm yok. Bunlar özentilik. Olacaksa aklı başına gelince olsun gitsin napiyorsa yapsın.
Liseli bı kız var kızın yapmadığı bişi kalmamış. - +1 yıl
Gerçekten aşırı sinirleniyorum şu zihniyetlere. 13_14 yaşındaki çocuğa da kadın gözüyle bakilmasin bir zahmet! Kadını bu kadar et parçası gibi görmeyin , güdülerinizi eğitin. İstediğini giyer. Ne giyildiginin önemi yok karşıdakinin zihniyeti çok önemli. Zihniyeti kirli insan kota hatta çarşafa bile tahrik oluyor. .
Kadınlar çok özgürleşti söylemleri tamamen kadının güçlü hale gelmesinden korkma tepkisi bana göre. Çünkü ataerkil toplumlar sadece erkeğin egemen olmasını isteyip kadını köle gibi yaşatmak ister. Şu sorumda bile çoğu kadın o kadar sinmiş ve kabule geçmişki erkekleri savunuyorlar.
Amaan ne haliniz varsa görün, ben kimsenin baskısına boyun eğmeden dimdik ve özgürce mutlu, güçlü şekilde yaşıyorum,, çavv
+1 yılBizim arkadaşların eşleri, hem eşinin hem kendi soyadlarını kullanıyorlar.
115 Yorumla- +1 yıl
Gidemedim, hem kapıyı kitlemişsin hem de aklım sen de kaliyor
- +1 yıl
Bende o yüzden su döktüm arkandan su gibi gidip su gibi gelecegini bildigimden 🤦♀️
- +1 yıl
Ben senden gidersem, kendimden eksiklik duyarım. Seni yarım ve yalnız bırakamam.
- +1 yıl
Yanıma gelir misin böyle uzaktan olmuyor.
- +1 yıl
Üzme beni gözünü sevdiğim. Konuşmamız lazım
- +1 yıl
Geçmedi mi kızgınlığın
- +1 yıl
Geçmedi 🥊
- +1 yıl
Ayağıma sıksan geçer mi?
- +1 yıl
Geçer 😄
- +1 yıl
Sık o zaman da bitsin şu küslük. 4 saat çok uzun oldu 🤦
- +1 yıl
Aldığım en güzel bildirim sensin biliyorsun, senden mahrum bırakıyorsun. Gel lütfen
- +1 yıl
Ne çene var sende ya her yerden bıd bıd bıd beni bir sal gözüm
- +1 yıl
Hani sıkıyordun, küslük bitiyordu. Saatlerdir zaten konuşmuyoruz ne bıd bıd.
- +1 yıl
Söz sen yazmadan yazmam bir daha
Bunlar fani şeyler mühim olan insanlık. Mfhlkv
"Adem'in kaburgasından yartıldığı iddia edilen kadın canlısı elbet soyadını da erkekten alacak" dermişim 😌
Yok anacım ya, ben bi yabancı hanım bulursam, onun soyadını alıcığim. Sezon açılsada gidip cankurtarsamda yabancı birini bulup kaçsam. Zira tek kurtuluş yolum bu mdfmfmmfmfmf konudan saptık gene. 😏👊😅20 Yorumla
+1 yılErkeğin soyadını almasan bile 9 ay karnında taşıdığın, can verdiğin, herkesten çok sana ait olan çocuk doğuran kadının değil erkeğin soyadını alacak.
Ayrıca sahip olduğumuz soyadı da yine bir erkeğe ait (Babamıza)
"Almam ben yha"la çözülecek mesele değil. Bu konuda bir düzenleme şart.
Şimdilik, bir mal olarak alınıp verildiğimiz kurumun içine adım atmamayı kendi adıma daha doğru buluyorum.20 Yorumla
+1 yılçok ilginç ya kadın; erkeğin evine parasına arabasına ortak oluyor hatta erkeğin kurduğu evde yaşamayı bile kabul ediyor ama soyadını kabul etmiyor neymiş efendim kızlık soyadını alacakmış erkek egemenliğine hayırmışmışmış o zaman otur evinde bekar kardeşim
31 Yorumla- +1 yıl
Erkekte kadının parasına evine ortak oluyor olamaz mı , kadınları bu kadar zayıf görmekten vazgeçmemiz lazım 🤦♀️
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılTipik bir Avrupa modası işte. ünlülerden görüp sanki çok büyük bir şeymiş gibi gündem oluyor.
her şey tamam da bir soyadı kaldı zaten. doğru insanı bulalım da gerisi boş şeyler.19 Yorumla- +1 yıl
Neden ben evlenince babamın soyadını taşıyamıyorum da sen taşıyabiliyorsun muş😑
- +1 yıl
çocuklarının soyadının gelecek de şunun gibi olmasını istiyorsan al tabi :)
carlos alberto bolu mengen ascito
Tamamen anlamsız ve saçma sapan bir konu olarak görüyorum.
Fikrimce insanların soylarının nereden geldiği daha net olması adına da mantıklı.
Tabi sen konuyu tamamen ataerkil ve kadın erkek eşitliğe bağlayacağını biliyorum :)
- +1 yıl
Hayır o çocuk benimde soyum 😼23 kromozom babadan 23 kromozom anneden alarak toplam 46 kromozom ile meydana geliyor bir insan
- +1 yıl
Hammaddesi bizden geldiği için istersen 46 kromozomu kadından olsun :) Ece şöyle ki yeni nesil tamamen yapmacık ve özentiden ibaret.
şöyle bir bak görüşlere hepsi evliliği bile saçma sapan bir kurum olarak görüyor :D
bunlar tamamen izledikleri dizi, sosyal medya gibi şeyler den kaynaklandığını düşünuyorum.
Tabii sosyal medya da böyle konuşurlar , sonra gidip batmanlı biriyle evleniyorlar :D - +1 yıl
Ha ha hammadde bizden lafına kahkaha bastım cidden , yumurta olmadan o hammadde anca çöp olur 😂
- +1 yıl
O yüzden tanri kadını yarattı , insanlık devam etsin diye :D
Şimdi ki insanlar Erkeğin soy adını alınca kendilerini ezik veya bir mal olarak görüyor. kendi kendilerine tribe giriyorlar. Olayın iyi yönden bakmıyorlar.
Manevi olarak erkeğin kadını sahiplenmesi olarak da görürum bunu. - +1 yıl
Mehmetçiğim erkek çocuğunun önemi hep bu soyisimden dolayi kaynaklanıyor. Kız çocuğunun değersiz görülmesinin de nedeni ayrıca... Ve sonrasını biliyorsun işte
- +1 yıl
ne yazık ki kadına yapılan yanlışların çözümü soy isim gibi şeyler düzeltmez.
ona her anlamda değer vermek gerek.
birbirimizi net anladık :D - +1 yıl
Yoo ben seni anlamadi
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBenim evlilik planım yok ya bence her ileye sıfırdan soyismi verilsin 🤣
26 Yorumla- +1 yıl
Bence aşırı mantıklı 😄
- +1 yıl
Belki bu şekilde saçma ataerkil yapıdan çıkarız dünyanın iki cinsin ortak paydasında buluşması gerekiyor erkeğe erkek gibi, kadına kadın gibi değer verilmeli saygı ve nezaket öğretilmeli artık insanlığa
- +1 yıl
Süpersin 👏
- +1 yıl
Estafurullah 🙃🙃 olması gereken bu , bir kıssa var , bir gün İmam Ali hz. Peygamberimize Hz. Fatıma çok yoruluyor bir cariye alsammı die soruyor ozman Peygamber Efendimiz öyle bir niyetin varsa önce kızımı boşa diyor, İmam Ali Efendimiz bundan sonra çok üzülmüş ve çok ciddi bir şekilde ağlamıs öyle bir hurma ağacının altında ağlayarak uyuya kalmıs, daha sonra Peygamber Efendimiz yanına varmış ve seslemiş kalk ey topragın babası sonra kaldırmıs İmamın yüzünde toprak kalmıs ağlamaktan onları temizlemiş demişki ya Ali o gerekeni yapacak sende ona destek vericeksin bu mevzu daha detaylı ama aşk başak bir şey tabi 🥳🥳 bu şekilde olmalı baba kızını korumalı , eş eşine sahip çıkmalı her iki cins içinde , böyle bişe işte ya🙏
- +1 yıl
Dilek tutacam 1 dk 🕯️Sen gibi erkekler çoğalsın
- +1 yıl
Aman örnek alıncaklar belli ya , muhabbetten aşk doğar demiş büyükler saygı sevgi olmadan muhabbet olmadan aşk , aşk olmadan o zati şahanelere ulaşılmazki onlara ulaşmayanın muhabbetinden ne cıkar , ben uçmadan durayım iyisi 🥳
Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Altay Türklerinin evlilik adetlerinden birisi şudur 6 nesil önceki atalarına kadar neslini sayabilmesi gerekir kızın da erkeğinde. Altay geleneğine göre soyunu sayamayan kız veya erkek bir altaylı ile evlenemezmiş. Bugün bu gelenek yerini hala koruyor. Biz anne baba dedemiz ninemizden başkasını pek sayamıyoruz bu sebeple kadının soyadına sahip çıkmasını destekliyorum hatta bunu kültürel bir zorumluluk olarak görüyorum.
00 Yorumla
+1 yılYasalarda bu bir zorunluluk değil ama yazılmamış kurallar vardır..
Ben istemem öyle bir şey.. Benimki dah çok yakışır ona bence.. :))11 Yorumla- +1 yıl
Bence de benimki daha güzel
+1 yılTakılmıyorum böyle şeylere gerçeği değiştirmiyor sonuç olarak 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Doğru gerçeği cidden değiştirmiyor zihinler degişmedikten sonra hep boş 🥱
- +1 yıl
Haklısın pilli. Ama herkes özgür olsun ya takılsın kafasına göre ☺️
- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılKim nasıl istiyorsa o şekilde takılabilir bence sakıncası yok ama ben erkeğin soyadının alınmasından şikayetçi değilim ya.. Normalde aşırı gelenekçi bir insan değilim zaten önemsemiyorum ama bu soyadı olayı beni rahatsız etmiyor.. Keyifli geceler..
10 Yorumla
+1 yılnedenını merak ederım.. neden benım aılemın soyadını tasımak ıstemıyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Neden kendi ailesinin soyadina da sahip çıkmasın
- +1 yıl
evlenmeden ben demektır bu.. bekarken ben dediğimiz şeyleri biz yapamıyorsak evliliğe daha hazır degılız demektır... guc gosterısıne getırmenın nlamı yok... Bana bunlarla gelen bırının cıddıyetını sorgularım. Cocuga ısım koymuyoruz kı 2 soyadı bırden alalım. Bence bunu tartısmak bıle yersız. Seven ınsan soyısmnemı takıcak...
- +1 yıl
Seven ınsan soyısmnemı takıcak...
Dimi dimi - +1 yıl
Hayatta oyle dertler varki saginiza solunuza baksaniza.. erkegin soyismimi sorun.. bence insanlara rahat batiyor.. ben oyle dusunuyorum..
- +1 yıl
Yüzeysel düşünürsek evet ama derine inersek senin sadece bir soyisim dediğin mevzu insanoğluna soy devamı ünvanını kazandırıyor.. işte bu sebepten kız çocukları ve kadınların değersiz görülmesinin bir nedeni de bu
+1 yılYakinda evlilik tarih mi oluyor diye sorarsaniz şaşirmayacagim.. bakalim ne zaman gelecek
11 Yorumla- +1 yıl
O tarz sormuştum , başka önerin var mı 👂
+1 yılBene gelenekçi insanım. Moda falan bilmem ki benim soy adım çok güzel almayan pişman olur hahah
114 Yorumla- +1 yıl
Evet senin soyismini duyan her kız kendi soyadını feda eder bence de çok güzel
- +1 yıl
⭐🦁🦁
- +1 yıl
🇹🇷♡
- +1 yıl
Zeki insanın hali bir başka 😅
- +1 yıl
Senin soyad bulmaca gibi oldu ama ama Benimki çok belli oldu Faruuuk😄
- +1 yıl
Hahah bir de bayrak sanıyorlarmış ne gülerim var ya 😅😅
- +1 yıl
Ayyıldız ya da bayrak sananlar çoğunlukta şu an bence 😄
- +1 yıl
Bilenlere çikolata ödülü verelim mi 😅
- +1 yıl
Olur , kutusunu bile açmadım bunu verelim 😭
https://www.resimupload.org/r/NytTJ - +1 yıl
Yok onu ben alayım nolur boş ver diğerleri Ülker gofret yesin 😅😅
- +1 yıl
Birlikte yiyeceksek olur 😄
- +1 yıl
2 bana 3 sana 1 bana 5 sana paylaşırız ben çok yiyemem zaten 😅
- +1 yıl
Sen harika bir komsisin 🥳 anlaştık )
- +1 yıl
Kesinlikle anlaştık komsi 🦁
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi çocuğunla ayrı bir soy isim kullanmak saçma olmazmı
Vede halen kendime gelemedim baya bir değişim olmuş naptın saçına öyle12 Yorumla- +1 yıl
Daha kaç kere yazacaksın bunu anladık begenmedin her yere yazıp durma artık haha
Cevap sahibi+1 yılBeğenmediğimi söyledim değişik geldi
Sadece
+1 yılKendi soyadıyla birlikte benimkini de alabilir. Almasa da olur ama alsa iyi olur. Çünkü çocuklar falan benim soyadımdan olacak ve ailede bir tek onun soyadı farklı olacak. Ne gerek var böyle şeylere
10 Yorumla
+1 yılbu ne zaman moda oldu ki?
Ben gurur duyarım sevdiğim adamın soyadını kullanmaktan. bundan bile gocunmak nedir anlamıyorum.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 349 cevap paylaştı. Yakında erkekler kadınların soyadını alacak gibime geliyor. Sanırım geçenlerde de böyle bir haber görmüştüm. 😅
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılSoyadımla veya onun soyadıyla işim yok. Ben onu alıyorum hayatıma. Gerisine takılmam. Beni hayatına alması bana yeter.
10 Yorumla Bu bir moda değil ki? Kadının erkeğin soyadını alması, onun yari olması, soyadı olması çok güzel ve anlamlı bir olay.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 805 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklarımın soyadı ile aynı soy adı taşımak isterim. Kendi soyadımı da kullanmak istersem ekletirim. Ama ben pek sevmiyorum.. Olmasa da olur..
10 Yorumla Soyadını alsa ne olur almasa ne olur bu tarz şeyler yüzünden ilişkiler yaşanmaz oldu ve bunlar gibi nice sebepler
10 Yorumla
+1 yılBen o modaya uymayı hala düşünüyorum açıkçası evlendiysem eşimin soyadını alırım yani benim açımdan bir sorun yok.
10 Yorumla
+1 yılÇocukları ile aynı soyadı taşımak için alınması mantıklı şeydir, moda değildi ki hiçbir zaman.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunun modayla ilgisini ne açıklayabilir misin? Kanunla modanın bir ilişkisi yok zira.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılEvet bence de mesela şu an ki sevgilimin soy adı cok kötü xmeödnd
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGüzel bir soyadım olsaydı almazdım güzel olmadığı için evleneceğim kişinin soyadını alırım ama güzelse tabi güzel değilse bilmiyorum ya çok sıkıntı belki kendi soyadımı değiştiririm skdnkdjf
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. İkinci soyisim olarak alsın. Almıyorum diye bir şey yok. 🥳
10 YorumlaBenim soyadım çok güzel almak isteyeceğinden eminim
10 Yorumla
+1 yılTercihi ona bırakırım. Zaten çocuklar babanın soy adını alıyor, değil mi?
10 YorumlaModa değil ki bu durum geçsin. Artık çift soyisim kullanılıyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklarla aynı soy adım olmalı. Ben çift soy adı kullanıyorum. Gereksiz oldu bence.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kendi soyadımla yola devam ederim bu saatten sonra shjs
10 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum ama evlenirsem eşimin soyadını alırım sorun değil.
10 Yorumla
+1 yılSoyadi benimkinden guzelse alirim fena degilse birlikte kullanirim kotuyse hic almam
10 Yorumla
+1 yılben soyadımı sevmiyorum zaten çokta dert ettiğim bişi değil
10 YorumlaBen de almak istemem ya ama adımla uyumluysa havalıysa seve seve gehehehwhhwhw
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Zaten şimdi çoğunlukla çift soyadı kullanılıyor... Bence en güzeli de o.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılerkek olarak eşimin benim soyadımı alması benim için gurur verici bir şey eşim benim soyadımı aldığı için çok daha fazla sahiplenme hissi duyabilirim.
00 Yorumla
+1 yılİcat çıkarmayın, moda değil bu, evlenince kadın eşinin soyadını alır bu kadar, aile kurduğu kişinin soyadınıda almalı kadın
00 YorumlaYok geçmedi kadının soyadını alanda erkeğim demesin
06 Yorumla- +1 yıl
Kadının soyadını almak mi 🤔
- +1 yıl
Aynı şeyden bahsetmiyoruz gibi bir his var bende şu an 😄
- +1 yıl
Erkek kadının soyadını almıyor , kadın erkeğin soyadını almıyor ya da kendi soyadını ekliyor yanına 🌚🌞
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoy ismimin yanına ekletirim ya da daha uyumluysa sadece eşiminkini alırdım.
10 YorumlaBu konuda netim ya benim soyadimi kullanmasını isterim sonuçta ben ona ömrümü ve soyadimi veriyorum
00 YorumlaBen ancak kadınıma soyadımı veririm soyadımı almayan kadınım olamaz prensip meselesi.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bunu moda olarak gören kişilerden uzak dururum oyuncak ettiler iyice.
00 Yorumla
+1 yılNafaka kalkmadığı sürece evlenmem
12 Yorumla- +1 yıl
Haklı bir isyan , destekliyorum
- +1 yıl
Eyvallah
+1 yılAllah hak eden erkeği nasip eylesin
11 Yorumla- +1 yıl
Amin
+1 yılÖyle bi moda mı var ya olması gereken o zaten istemiyorsa kendi bilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlendiğim kadın soyadımı değiştirmeme değerse belki düşünürüm ya bu konuyu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYani Kadın erkeğin mimayesine girdiği için soyadını alması en doğrusu
00 Yorumla
+1 yılEğer kullanmak istemezse saygı duyarım bence çok önemli bir konu değil
00 Yorumla
+1 yılEşimin soyadını alırım sorun olmaz benim için.
30 Yorumla
+1 yılEski köye yeni adet getirmeye gerek yok bence.
30 Yorumla
+1 yıltercih meselesi bence moda değil
20 YorumlaKesinlikle geçti. Ben zaten mantıksız buluyorum.
20 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat