Diyelim ki çok büyük problemler yaşıyorsunuz ve tıkandınız artık, başkalarıyla paylaşıp fikir alır mısınız yoksa ne olursa olsun kendiniz mi çözmeye çalışırsınız?
İlişkinizle ilgili bir sorun yaşadığınızda başkalarına danışır mısınız?
Yani Şöyle ki Akıl akıldan üstündür kimse kendini bir konuda çok uzman zannetmesin veya Deha zannetmesin Sonuçta benim bilmediğim bazı şeylere karşı taraf bile bilir düşüncesini her zaman için yola çıktığından dolayı tabii ki cogu zaman akil alırım niye almayayım
Yaptık öyle bir hata. Daha çok aklımı karıştırdı. Ama başka bir arkadaşım ise tam aksine kendimi dinlememi söyledi. Ona burdan çok çok teşekkür ediyorum 🖤🖤☺️😂
Hayir , her şey dahada karişcak corba gibi en iyisi kendi meselemizi kendimiz halletmemiz lazim cünkü beni en iyi kim bilir? Kendim , attim 5 senelik ilişkim var yinede benim icimi dişimi bilemez öyle bir gercek varki Evlenenler bile diyorki 40 yildir severek evlendiğim Kocami taniyamiyorum diyor zaten Kavgada herkesin kendi yüzü ortaya cikar parlar bi yanda Arkadasi gidip benim gönlümü almayacak fikir söyler eder belki o dediği fikirler kişkirtmak gibi olabilir belki de iyi niyetle yardim etmek ister ama ben bizim meselemizi kimseye yansitmak istemem
Cozum odakli biri oldugum icin benlik bi durum varsa bile eger cogunlukla sonuclandirabilecegimi dusunuyorum konusarak veya yapilmasi gerekeni yaparak ama esimde bu durum varsa kendisi caba gostermiyo ise mutlaka cevreme danisirim o sekilde devam etmesini istemem arafta kalmis gibi
Tartışırken karşı taraf manipüle etmeye çalışıyor. Bir de bir anlatma, iki anlatma ben bir yerden sonra şişiyorum. Balon gibi patlıyorum. Yani insanız neticede. Karşı taraf ile konuşunca bir sonuca varmıyorsa insanın bazen kafa dağıtmaya ihtiyacı oluyor. Bazen düşünmüyorum. Acaba ben mi büyütüyorum diye. Yani dışarıdan bakan bir göz daha objektif bakabiliyor. Neticede ilişkiyi yaşayan benim. Duygusal düşünüyor da olabilirim. Karşıdan bakan göz daha objektif olabiliyor.
Genelde danışmam. Çok fazla çıkmaza girdiğim olmadı şu zamana kadar sahip olduğum ilişkide. Bu nedenle danışmak değil de en yakın arkadaşıma yaşadığım durumu anlattığım oluyor elbette. Ancak anlatana kadar zaten aramızdaki sorunu sevgilimle halletmiş oluyoruz.
Sorunun ne olduğuna ve cevremdeki insanlara güvenip güvenememe durumuna göre değisir fikir alirim genelde ama gene kendi bildigimi okurum çunku erkekler ayril gitsin diyor kesip atiyor kizlar desen öylesine dinliyor çogu kendi derdini anlatmaya basliyor fikir alirim gene kendi bildigimi yaparim söylenenleri de göz önünde bulundurarak
Danışılan insan ben olduğum için çoğu insan danışıyor emin ol. Ama gerçi bu danışılan insana bağlı bişi. Gerçekten de fikirlerine saygı duyuyorsan. Belli bir çizgiyi geçmeyeceğini biliyorsan. Kendi duyguları ile değil de gerçekten sizin ilişkinizde dışardan 3. Bir kişinin nasıl gördüğünü duygularını katmaksızın anlatıyorsa danışılır bence
En büyük hata olur kendi aralarında iletişimi koparmamali anlayışla farkindalikla çözmeliler başkası işin içine girerse sorun büyür hatta ayrılığa kadar gider bir laf vardır bekara karı boşamak kolaydır diye
Önce kendim çözmek için çabalarım ama baktım olmuyor çok güvendiğim birkaç insan var, onlardan fikir alırım. Çünkü insan kendi ilişkisi olunca genelde doğru düşünemiyor, dışarıdan bir göz daha mantıklı fikirler verecektir.
Danışacağım kişi eğer bir uzman değilse bu tip durumlar bana mantıksız geliyor yani ben sıcak bakmıyorum yine kendim halletmeye çözüme ulaştırmaya çalışırım.
Annem akıl veriyor yaş farkı fazla vs vs diye anlatıyor ama hayat benim:)) babam da kesecek ama gönül bu😬❤️bir kere öldüm, bir daha ölebilirim sorun yok yani
Evet kızlar yapıyor genelde erkeklerde pek yok. Kendi düşünme ve sorgulama yetisi olmayan kızlar cahil arkadaşlarından ve kız kuzenlerinden akıl alıyorlar.
Çok çok yakın olduğun birine anlatabilirsin, seni yargılamayacak olan birine. Daha sonra senin başıma kakmaması gerek. Günümüzde kime güveneceğimizi şaşırdık. Ama istişare önemli bir mesele tabii.