Bir noktada bazı tabulardan dolayı bir noktada da gururlarından. Erkekler ağlamaz denile denile gerçekten bir dönemin erkeklerini ağlamaz, ağlayamaz ya da gizli ağlayan yaptılar. Bu baskıdan dolayı bir dönem insanının gerçek manada duygularını baskıladığını düşünüyorum ben. Bir diğer noktada da gururları var elbette. Erkekliğe sığdıramadıkları o bana göre saçma sınırları dolayısıyla içlerinde tuttuklarını düşünüyorum. Üzülmek hak görülmez, sanki duyguları alınmış gibi davranmayı yeri geldiğin severler. Hoş değil elbette, iletişimi kısıtlayan bir etken olduğunu düşünüyorum.
Toplum buna itiyor çünkü nasıl ki kadınlar bazı konularda baskılanıyorsa erkeklerde duygularını gizleme konusunda baskılanıyor. Acı ama gerçek bu. Erkekte kadında olsa insandır. Taştan değil topraktan yaratıldık. Sevgiyi de paylaşamıyoruz acıyı da paylaşamıyoruz böyle iş olmaz arkadaş. Neyse bak yine sinir oldum en iyisi susmak... 🙇♀️
Bunu bende anlamıyorum. İnsan yardım etmek ister, yanında olmak ister, ama erkekler kendini güçsüz göstermemek için söylemezler. İnsan kötü zamanında yanında olup desteklemek ister ama demek ki onlara göre bu doğru değil.. sonra kızlar yanlış anlıyor bunu ve başka şeyler düşünmeye başlıyorlar.
Genelimiz güçlü görünmek istediği için söylemez, ben bana mantıksız geldiği için söylemiyorum ve sadece sevdiğim kadına değil hiç kimseye söylemiyorum. Söyleyince ne değişecek ki 🤷♂️ sadece tekrar hatırlamamı ve anlattığım kişinin yanında gereksiz canımın sıkılmasına yol açacak böyle olunca da ortamın tadı kaçacak. O yüzden kimsenin kimseye derdini anlatmasını mantıklı bulmuyorum. Bazı şeyler anlatılır çünkü çözüm üretilmesi gerekiyor ama yaşanılan her sıkıntının anlatılması garip geliyor bana.
Erkekler genel olarak her şeyi gizliyor galiba özellikle Türk erkekleri her şeyi kapalı yaşıyorlar ilginç ama insanlar bir şey duyacak diye herkesin ödü kopuyor
Belki daha güçlü görünmek için yapıyorlardır bunu, öğretilen budur onlara çünkü. Küçüklükten başlar bu saçma sapan öğretiler "erkek adam ağlamaz, erkek dediğin güçlü olur, erkek dediğin koruyup kollar" oysa ki erkek ya da kadın olmak değil olay, insan olabilmek, sonuna kadar insanlığını hissedip ona göre yaşayabilmek, ona göre davranabilmek. Sevdiği kadında sevdiği erkeği koruyabilir, fiziki değil, yanında olarak, varlığını her daim ona hissettirerek, acılarını paylaşarak, belki göz yaşına ortak olarak. Ben hayatımda ki insanın bana karşı tamamen şeffaf olmasını isterim, acı çekiyorken bunu saklayıp, mutluymuş gibi yapmasını istemem. Gelsin bana ağlasın ya da gelsin bana dert yansın asıl, dışarıya karşı nasıl oluyorsa olsun ama bana kendi gibi gelsin...
çünkü ataerkil toplumun en büyük baskısı erkekler üzerindedir erkek güçlüdür, evin direğidir erkeksi dediğimiz sıfat bile eğilip bükülmez güçlü duran bir karakter üzerine kullanılır toplum erkeği böyle ister oda naapsın garibim güçlü duramıyor bari güçlü görüneyim diyor
Biz tüm acılarımızı gizleriz. Çünkü biliriz ki bu paylaşınca düzelmez. Zaten kadınlara hiç anlatılmaz bunlar sebebi ise onlar bizi sadece eğlenmek ve korunma iç güdüsü yüzünden yakınlarında istiyor. Ne kadar sevse de sevmese de ben inanmıyorum bir kadının bir erkeğin derdine ortak olmaya çalışmasına.
Toplumun erkeklere atfettiği " Erkek ağlamaz, erkek güçlü olmalı, erkek dediğin yıkılmaz. " kalıplarından ötürü. Bu kalıplardan kurtulamayan erkekler de bunu gizlemeye çalışıyor.
Ya da.. Acılarını sağa sola koz olarak vermekten çekiniyordur. Belli başlı zaaflarını bildiğin birini kolayca alt edebilirsin..
Erkek Her Zaman Kadına Karşı “Güçlü” Görünümü Vermek İsterde Ondan. Erkek Olduğu İçin Güçlü Olmak Zorunda Çünkü Büyüyene Kadar “Erkek Adam Ağlamaz Üzülmez”ler İle Büyüdü. Halbuki Bana Göre Bunu Kadınına Söylemek Zayıflık Değildir Ama Ne Yazık Ki Bazı Kadınlarda Öyle Erkekleri Zayıf Olarak Nitelendirebiliyor.
Sen yaranı göstermiş olacaksın ona. Diyeceksin ki “bak buradan vurdular beni' . Orayı öpecek canı gönülden. O öptükçe sen iyileştim sanacaksın ve bu sondur diyeceksin.
zayıf görünmek istemediği için, erkeklere dayatılan güçlü olma ve zayıflık göstermeme zihniyeti yüzünden ve kimi zaman da kadına yeterince güvenmeme (o acıyı annesine hele ki ilişkileri iyiyse rahatça gösterebilir ama sevgilisine değil)
Çünkü kadınlar erkegin acilarini ve çektiklerini bilince onu iç güdüsel olarak sorunlarla bas edemeyen erkek olarak görürler ve saygı duymazlar bu gerçekçi olan bişi sen şimdi yorum yapıp edebiyat yaparsan bile bil ki bu böyle
Keyfini kaçırmak istemiyor olabilir, güçsüz görünmek istemiyor olabilir, anlatsa da bir şey değişmeyeceği için gerek görmüyor olabilir, dert anlatmak mizacında olmayabilir gibi gibi çeşitli insani sebepleri olabilir.
Çünkü erkeklerin bir çoğu. Güçsüz ve aciz görünmek istemedikleri için paylaşmazlar. Sevdiği insan üzülmesin. Kafasına takmasın diye düşünürler. Kendi kendilerine halletmeye çalışırlar. Halbuki anlatsalar onlarda rahatlıcak...
Belki sorunlarını zayıflık olarak görüyordur ve kendini zayıf göstermek için içini açmıyordur. Ya da bazi insanlar ketum olur ve her şeyi kendine saklar.
Maalesef acılarını belli ettiğin zaman insanlar bunu sana koz olarak kullanabiliyorlar. O yüzden saklamak ve elini açık etmemek en mantıklısı gibi görünüyor. Sonra mutlaka yüzüne vuruyorlar çünkü.
Çünkü erkek çocuklarına ağlamamak öğretiliyor toplumumuzda. Düşünce ağlama, üzülünce ağlama, başarısız olursan ağlama. Sonra büyüyünce de herşeyi içimize atıyoruz doğal olarak
Diğerlerini bilmem ama ben başına ne gelirse gelsin söylememeye çalışırım onun yanında mutlu görünürüm sırf beni düşünüp üzülmesin diye canı sıkılmasın diye ama bunu hakedecek bir insan bulamadım hiç
Bunun bir çok cevabı var; yalnız ben sadece sonuncu olanı söylüyorum. Hiç bir kadın çekilen acıyı hafifletemez. Doğum sancısı çeken kadının çektiği acıyı bir erkeğin hissedemeiği gibi, saygılar...
Evet bazı erkekler böyle kimileri o kadına kendini tam veremedikleri için böyle. bazılarının ise huyları böyle anlatmayı sevmezler kendi içlerinde yaşarlar sessiz kalmayi daha çok seviyorlar galiba:(
Ayrıca şu profilindeki maskeli adam kim. Geçen brezilyada soygun oldu 3 kişi soydu mekanı ellerinde pompalı makinali vs silah vardı ve senin profilindeki maskeyi takıyorlardı
Ben hiç bişey saklamam. İçine atarsan insana çok zararı vardır, hani erkek içine atınca nasıl güçlü durabilsin o halde? İçini döken insan daha güçlü olabilir Bence. Hem Sevdiğin kişi mutluluğunuda acısını da paylaşmayı bilmeli.
Gerek duymadığımız için ne desek boş olucak istersen öl umrumda olmuycak çünkü sevmiyo istemiyo kız yani diyipte kızı uzmenin rahatsız etmenin bı anlami yok varsın mutlu olsunlar biz acı çekerek daha güçlü oluruz