türk geleneklerinde aldatma değil de kaçamak olarak değerlendiriliyor erkekler söz konusu olduğunda, sizce evli erkeklerin ufak tefek kaçamakları normal mi?
Evli erkeklerin ufak tefek kaçamakları olması normal mi?
Artık biz toplum olarak ne zaman bir şeyleri meşru olmayan bir şeyleri meşhure gibi göstermekten vazgeçeriz bilmiyorum, ama netice olarak şöyle bir şey söylemek isterim ki, evli olsun bekar olsun bir insanım evli olmadan birisiyle fiziksel bir teması yaşaması inancım gereği zina kategorisinde olduğum için kesinlikle ve kesinlikle büyük günah olduğunu söylemek isterim, Ama tabii ki günahı bana ait kimseyi ilgilendirmez diyorsa kimsenin hayatını karışan bir insan değilim. Ben yapmam orası ayrı bir şey, ama bugün bakıyorsunuz insanlar ne günah düşünüyor ya ne helal düşünüyor ne haram düşünüyor, neyse dediğim gibi herkes kendisi bilir.
Sorunun net bir cevabına gelecek olursak bu her ne olursa olsun zina aldatılma ve karaktersizlik göstergesidir, eğer günlük hayat yaşamak istiyorsanız evlenip de başka insanların da hayatlarını karartmaya duygularıyla oynamaya hiçbir şekilde hiçbir insanın hakkı yoktur.
Üstelik evli olupta zina yapanların günahı bekar insanların günahından da kat kat kat büyüktür, bundan dolayı ufak kaçamak olması hiç normal bir şey değil aksine hem karaktersizlik hem yüzsüzlük hem aldatma hem zina günahının en büyüklerindendir. Ayrıca bunun da kadını erkeği yoktur aldatan herkes suçludur.
Hayat müşterek ve eşler mutlu olmak için bir aradalar. Kadın ve erkek birbirine bu izni vererek yapabilir. Yani erkek eşinin bunu yapmasına evet diyorsa eşi ile onun alacağı karara karışılmaz. Bana uygun değil ama yapmak isteyenler yukarıdaki gibi yaparlarsa mantıklı olur bence.
Buna normal diyenler kendileri de bir haltlar karıştırıyordur bunlarla da vicdanını rahatlatıyordur. Gerçekten seven bir insanın sevdiği bir insanı böyle paylaşabilmesinin imkanı yoktur. Neden benimle paylaşabileceği bir şeyi başkasıyla paylaşırken ben bunu zevkle dinlemeliyim? Aksine midem bulanır ve git gide uzaklaşırım. Sevdiğim kişi bana bağlılık sözü verdikten sonra ruhen, bedenen ve kalben benim yanımda olmalıdır birini eksiltirse o saatten sonra üçünden de vazgeçerim.
Normal değil. Eşinden başka birini partner olarak düşünmek artık eşini o sıfatta görmemektir. Genelde orta yaşta başlayan erkek cinsel sorunlarından kaynaklanan bir şey bu. Özgüvenleri kaybolup farklı kadınla denersem belki başarılı olurum dürtüsü... Manevi olarak zaten şeref yoksunluğu. Boşansın ne halt ederse etsin kaçamağı uçamağı yok bu işin.
Kimse kimseyi aldatmamalı. Karaktersizlik bu. Ama aldatmalarda tek bir cinsle olmuyor. Kadın ve erkek yine. Sen çok yanlış kafadasın yalnız, genelleme yapmamanı tavsiye ederim. Sadık erkek sevilmez diye bir şey yok
Ben sırf sadık efendiyim diye sevgili bulmuyorum daha sevgilim bile olmadı çünkü biliyorum z kuşağı kadınlar serseri çapkın erkek seviyor. Başıma gelecek şey ya aldatılmak ya da terkedilmek. Sevgilim olursa sanırım sadık kalmam ya
@Kumralvekıvırcık03 senn böyle düşüncelerin varsa tabiki kadınlar snnle birlikte olmak istemez ayrıca kadınlar erkeğin sadık olup olmadığını anlayamıyor maalesef
@Kumralvekıvırcık03 afyonlusun galiba sende hemşerimsin bu sözlerinden bir afyonlu bir bayan olarak utandım ve doğru bulmadım bu kafa yapısı cahiliye döneminde 60lı yıllara ayit nasıl bu kafa yapısına vardın gerçekten bilmiyorum ama şöyle diyim genelleme yapmışsın senin çevrendeki kadınlar erkekler böyle sanırım çevrene bakarak genelleme yap istersen tüm dünya üzerinden genelleme yapma çünkü söylediklerinin bir çoğu yanlış ve doğru değil
Kizlar bana yaziliyor bakiyor sevgili olmak istiyor çevremdekiler yani Ben şimdi serseri miyim? Eğer serseriysem neden sevgilim yok? Hani serserilerin oluyordu Saçma düşünce İyi erkek seks yapinca " erkeğin mali meydandadir önüne gelene sokar " Kadin yapinca "namussuz" he Başlarim öyle adalete
normalleştirilmeye çalışılan bir pisliktir sadece.. apaçık zinadır. evde tertemiz ve helali olan eşi dururken, pisliğe batmaya gitmektir. örf kuuvvetli olan kapalı bölgelerimizde aman yuvan dağılmadın kıxım erkektir yapar yine sana döner , dul kalma şeklinde bir baskı veya eyvah çocuklarımla ortada kalırım boşatsam korkusu aşılanan kadınları bunu görmezden gelmeye itmrye çalışsn iğrenç bir yaklaşımdır.
Tek eşliymiş gibi, elinize başkasının eli değmiyormuş gibi rol yapıp gizli saklı ilişkiler yaşayacağınıza, g.. nüz yiyorsa eşinize sadece bir kişiyle seks yapmakla yetinemeyeceğinizi, arada sırada değişik bedenlerin tadına bakmak istediğinizi söyleyin, kaçak güreşmeyin. Bunu kabul etmek veya etmemek, bununla yaşamak veya yaşamamak kararını verme şansını eşinizden esirgemeyin. İnsanın sahip olması gereken en büyük erdem, dürüstlüktür, açıksözlülüktür. Karşılığında eşiniz de aynı şeyi talep ederse, ki hakkıdır, edebilir, oturun, düşünün. Yok öyle, olaya tamamen erkek gözüyle, erkeğin elinin kiri diye bakmak. Erkeğe hak ise, kadına da hak. Kadına hak değilse, erkeğe de değil. @KumruSahin bu soruya iki kelamınız olmalı
Evlenmeden önceki hayatı çok aksiyonlu ve kaçamaklı bir hayat ise düzelmesi biraz zaman alır. Aldatmadıiğı sürece bir süre alttan alınmalı ve oturup konuşulmalı.
Eğer sonradan böyle biri olduysa o zaman sıkıntı. Gerçi yine de nasıl bir kaçamak yaptığı da önemli.
Değil. Bu sırtlanlar böyle yaptıkça, suçsuz olan bizlerin adı karalanıyor. Ondan sonra Türk erkeği böyle, Türk erkeği şöyle. Adam aldatıyor, bize güven konusunda sorun yaşıyorlar. Başlarım böyle işe :D
var ya işte görüş diye buna derim ben. artı bırsey yazmaya gerek yok soruya. Azonce bırıde bunun kadın versıyonunu sormus. La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim
Türk geleneklerinde aldatma değil de kaçamak olarak değerlendirildiğini kim söylüyor?
Ahlaksızlığı meşrulaştırmayın !..
Bizim geleneğimiz; Aldatmamayı, Allah'ın emanetine en güzel şekilde bakmayı ve asla ruhun bile yanlış bir şey düşünmemesini söylüyor.. Ahlaksızlık yapmayı değil ... Kaçamağın küçüğü büyüğü olmaz.. Kaçamak = Aldatmadır...
Bisey söyleyeyim mi? bir cok insan tek esli degil, bu ne kadar kültürün getirdigi bir durum olsa da durum bu. Kadin, Erkek fark etmiyor. Ama Erklerde durum kimse kabul etmese de daha fazla tolerans gösteriliyor. Esler birbirlerine karsi samimi olmadigi icin, aldatmalar ne yazik ki, bunu belirtmeyen cok esli kisiler arasinda fazla. Ben kendim tek esliyim, cok esli biriyle bir iliski yürütemem.
Bir ilişkinin başında zaten kişinin tek eşli mi yoksa çok eşli mi olduğu kesinlikle konuşulmalı. Toplumumuzda daha çok tek eşli ilişki yaşandığı için çok eşliliğe bakış açısı biraz garip. Fakat çok eşli bir ilişki yaşanıyorsa tabii ki aldatma konusu çok daha derin olabiliyor.
İstedikleri kadar değerlendirme yapsınlar. Bu aldatma olur.
Normallik ile alakası olmayan bir durum bu. Kaçamak diye adlandırılan şeyin; ufağı küçüğü olmaz. Aldatma bu belli. İyi halden aldatma var da ben mi bilmiyorum?
Aldatan kişiler mutluluğa erişemezler. Anlık zevkler uğruna sevgisinden vazgeçen insan, anlık olayların kurbanı olur.
Hayır asla boşanma sebebi bir kadın için hiç bir kadın ihaneti hâk etmiyor. o kadın senin için saçını süpürge ediyor yemeğini yapıyor çocuklarına bakıyor senin her türlü ihtiyacını karşılıyor. ve seni çok seviyor. cinsel olarak aşk olarak da seni hiçbir şeyden mahrum bırakmıyor. böyle bir kadın asla küçük De olsa hâk etmiyor. bi adam seviyorsa başka bir kadına bakabilir mi Allah aşkına. ys buradaki insanların düşünceleri bana ters cidden. hem eğer mutlu değilsen boşanırsın sevmiyorsan o kadını ya da senle ilgileniyorsa görevlerini yerine getirmiyorsa boşanırsın. insanlar ne kadar çok şeytanlaşmış evli adama dışardaki bacım daha cazip geliyor işe bak hele. adam değilsin bunu yapabşlştorsan eşine
Tüm geleneklerde? Nerden ne uyduracaginizi şaşırmışsiniz siz. Aldatmayı hoş göstermeye çalışıp adını kaçamak gösterince yaptığın s. rfszlik değişmiyor. Karakteri böyle bozuk insanlarla uğraşmak yerine Allah dengini çıkarsın karşına diyip geçmek gerekiyor. Domuzu allayip pullasanda yine pokun içine girecek domuz işte yaratılışı bu.
Olamaz. Zinanın neresi ufak tefek kaçamak olur ki? Öyle herkes birbiri ardından ahlaksızlık yapsın olur mu? Asla olmaz. Bu me sadakat bırakır ne saygı ne de sevgi. Kendini yetiştirmemiş ve belirli olgunluğa gelmemiş ne istediğini bilmeyen insanlar evlenmesin.
Tabiki de değil. Bu konu zaten toplumun kanayan yarası. Erkeklerde aldatmak kaçamak olarak nitelendirilirken kadınlarda namussuzluk deniyor. Tabiki aldatmanın doğru tabiri namussuzluk yani ama bu tabir sadece kadınlarda kullanılıyor ben buna çıldırıyorum. Sadık biriyimdir ve eşim/sevgilim beni aldatsa kaçamak demem ben sadıksam o da sadık olmalı bu konuda çok hassasım..
Kesinlikle haklısınız, kimisine göre yolda gördüğü birisine bakmak aldatma sayılırken kimisine göre sayılmayabilir. Burada sınırları çift birlikte belirlemeli bence. Fakat bana kalırsa kaçamak altında değerlendirilen her şey de aldatmaya dahil.
Normal değil, kadının nasıl normal değilse erkeğin de olamaz.. Bu tarz hataların affedilir bir yanı yok. İlişkiyi çıkmaza sokar ya da bitirir.. Kızlar Bir Adım Öne
Aldatmanın ufağı tüfeği olmaz. Ayrıca kelimeleri değiştirmek anlamı değiştirmez. Onun adı aldatmaktır. Aldatmayı da haklı çıkaracak hiç bir şey yoktur. Eşiyle mutlu olamayan boşanabilir bu ona aldatma hakkı vermez bilakis haklıyken haksız duruma düşürür.
Sizin o kaçamak dediğiniz şeyin kaç yuva yıktığından haberiniz var mı? Herşeye normal gözüyle bakmaya başladınız artık bu normal olamaz. Adam olan erkek zaten karısından başkasına gitmez. Ve her şey cinsellik değildir ne çok abartıyorsunuz bu cinselliği.
Hayır değil. Ben eşimin yapmasını istemedigim şeyi kendim de yapmam.
Ayrıca bağlanma korkun varsa evlenmeyeceksin. Dışarda illa bir onunla bir bununla olan kız erkek vardır, onlarla da olabilirsin, bu da bir özgürlüktür.
Ama birine umut verip yarı yolda bırakmak pek akıl işi değil.
Bir ilişkide olan hiçkimsenin “kaçamak” adı verdiği döneklik normal değildir. Kötü başı ayrı oynayanından gözü fıldır fıldır flört arayan erkekten daha itici varsa, oda ilişki içinde olup, bilhassa evliyken başkalarıyla flört peşinde olandır. Miğde bulandırıcı gerçekten.
Bu soru çok konuşulması gereken bir konu bence... Aldatmayı kesinlikle haklı bulmuyorum fakat karı-koca cinsel hayatında ortada hiç bir sebep yokken kadının istememesi durumunda, ya da tam tersi ortada hiç bir sebep yokken erkeğin istememesi durumunda, aldatmaktan başka bir çözüm yolu kalmıyor maalesef. Geniş kapsamlı düşünmek daha doğru olur.
En azından daha geniş bakmaya çalıştığın için tebrik ederim.. bir com evlilikde cinsel pormbler çok fazla ülkemizde.. tabi ki bu da aladatma ile çözülemez boşanma daha adil bir durum.. diğer kızlardan farklı bir yorum olmuş 👍
Meseleye geniş açıdan bakabilen biri, hem de bu sitede. İnanamadım ve yorumunu iki kez okudum. Gerçekten olaylara geniş açıdan bakabilen insanların olduğunu görmek çok güzel ve umut verici
Evlenmesine gerek yok niye evleniyor o zaman ben anlamıyorum. Nasıl bir strateji hatasıdır bu? Mantıkla da kalple de düşünsem olmuyor yani. Vazgeçin beyler ya tek eşlilik bünyesinde evleneceksiniz ya da çok eşlilik bünyesinde bekar kalacaksınız. Ortaya karışık salatayı lahmacunun yanında anca lokantada veriyorlar alışmayın bu öyle bir şey değil.
Evlilikte birbirimize sadık kalalım, ancak hayatlarımıza karışmayalım gibi bir şey bu. Fransız yazar Simone de Beauvoir eşiyle böyle yaşamıştır. Sadakat olarak ifade ettiği şey, herşeyi olduğu gibi doğru söylemek ve yaptığımız şeylerden birbirimizi suçlamamak olmuştur. İnsanın aklına şu geliyor, erkek veya kadın bu davranışı kabul ediyorsa adı ne olur? toplumumuz Fransız kültürü altında olduğu için, bu durumlar çok yaşanılabilir.
Kadın erkek eşit ya hadi kadın da yapsın aynı şeyi. Hepimiz insanız dimi... Saçmalamayın Allah aşkına sadakatisiz karaktersizliğinize "kaçamak" diye kılıf uydurmayın! Madem sadık kalmayacaksın neden evlendin? Neden kadının da hayatını mahvettin? Saçmalık!!!
Normal değil ve kabullenilemez bir durum ozaman evlenmeycek kaçamak hayata devam edecek. evlilik eşin evde yemek yapsın çamaşır yıkasın diye yapılmaz evliliğin temel direklerinden biri kadının özel isteklerine cevap vermektir eğer cevap yoksa zaten dialog bitmişti o ipler zedelenir ve ordan incelir kopar kimse kusura bakmasın
Bu devirin evlilerinin çoğu bu zihniyette aldatmak için kaçamak yapmak için evlenmişler adeta rezil ve mide bulandırıcı insan insan olduğundan nefret ediyor bu zihniyette karakter de olanlar yüzünden böyle bir çağda yaşamak zorunda kaldığım için nefret ediyorum nefes almayı bile hak etmeyen varlıklar böylelerinin topunun...
Öyle biri arkadaşım olamaz. Sadakatsiz insanlar hiç bir alanda güvenilir değiller. Eşe sadakat benim kırmızı çizgim. Mutlu olduğunuz, sevdiğiniz insanla evlenin kimse sizi zorla biriyle evlendirmedi. Ya sadık olacaksınız ya da kavga çıkartırım her yere ifşa ederim, o adamın zevkle hayatını bitiririm. 😃
Evli barklı Erkeklere bakan kadın. Yani sadakati biz bu kadın milletine öğretemedik. Sor çoğu hayır der bak çoğu aynı bir erkekğin yanın da kadın olsun kız çevresi olsun evliymiş, bekarmış her şey boş her türlü yürüyen koynuna alan baştan çıkaran ve Sonun da masum olup tüm suçuda erkeğe yıkan KADIN 🤷♂️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bu kendilerini sırf organı yüzünden üstün gören erkekler, yaparım karım yapamaz diye övünenler inşallah yaşattıklarınızın aynısını karınız yapar da ruhunuz duymaz. Aldatmanın kadını erkeği mi olurmuş aldatma aldatmadır. Uçkurunuza sahip çıkarmıyorsanız evlenmeyin, sonra da ortalıkta ben adamım diye geziniyorsunuz ahlaksızlar. Annenize yapılsa ortalığı ayağa kaldırsınız ama. Allah böyle insanları uzak etsin. Kendileri gibileri ile karşılaşsınlar.
Abi bak şöyle insanlara uyuz oluyorum madem böyle şeyler yapıcaksın neden evleniyorsun o zaman bekar kal ne yaşarsan yaşa evlendiğin kadın seni belki cinsel anlamda mutlu etmez ama ona öğretebilirsin birlikte farklı şeyler deneyerek her şeyin bir çözümü var Hayır kaçamak yapamaz
Normal değil. Evli kadınların da erkeklerin de kaçamakları olamaz. Kaçamaklar kaçamak olarak da kalmaz zaten bunu bilmek gerek. Kalsa dahi yanlış yanlıştır. hata hatadır. Gözü dışarda olan insanlar evlenmesin mümkünse.
Karısının olmasına izin veriyorsa normal ama karım yapamaz ben yaparım diyorsa sıkıntı var. Gerçi karısıyla karşılıklı birbirini aldatsa da sorun var demektir ama en azından eşit olması daha kabul edilebilir
Karaktersizligin ismi kaçamak mı olmuş? İradesiz bir ayıyla evlenecegime bekar ölürüm daha iyi. Hadi evlendik diyelim yaptı böyle bir pislik, gözünün yaşına bakmam boşarım. Beş çocuk olsun beşine rağmen boşarım.
Bunu hemcinsim çok diyor. Aldatma değil kaçamak diye. O zaman eşin de yapsın kaçamak diyorum madem normal durum. Çıldırıyorlar ve köpek gibi saldırıyorlar. Çokta tin diyorum...önce insan olmayı becerin diyerekten.
Bu nasıl bir zihniyet ya da kafadır be? Erkeğe normal olan kadına hayli hayli normaldir. Şu kafaları geride kalanları keşke toplumdan asimile edebilsek..
Kadında mı namus diye bir şey vardır? Lan defol git benim yorumumun altından insanın asabını bozma taş devrinde kalmış mahlukat seni. Erkek yapınca karakter, namus, haysiyet, şeref her şey yerinde kalıyor öyle mi?
@Kumralvekıvırcık03 Ya al sıfırın altındaki beynini git denklerinle oyna kardeş benim karşımda boş boş konuşup vaktimi çalma. Hadi git kendi köyünde beyinsizlik yap.
Kendisine saygısı olan bir insan -kadın ya da erkek farketmez bu arada-, asla aldatılmayı kabul etmez, edemez. Hayvanlar da önüne gelenle çiftleşiyor, az farkınız kalsın hayvandan.
Yani diğelimki normal değil, ne oluyo mesela kaçamak yaptım diye terkmi edilecem umrumda olmaz ben çapkın bir adamım ve hep böyleydim evlendim diye esiri olmadım kimsenin aldatırım çünkü böyle mutluyum okadar basit
Aldatmanın ihanetin ne olursa olsun normalleştirilmemesi gerektiğini düşünen ve sonuna kadar savunanlardanım lütfen sen de böyle ol omurgasız ve karaktersiz olmayın lütfen hiç bir şey yok ise bile kendinize saygınız olsun.
Sadece evlilik için geçerli değil evli olmayıp sevgili olanlar için de geçerli. İnsan olan ister evli olsun ister olmasın ilişki yaşadığı kişi dışında kimse ile ilgilenmez. Toplum zaten ara sıra kaçamak olur diye diye bu hale getirildi.
Bu aynı akp milletvekili nin doğal gaz zamları için " mini mini zam" dediği ve zamları zamcik gibi göstermeye çalışıp şirin hale sokma ikilemleri. Adı sözler tarafindan kaçamak diye kucultulsede buda bir ihanet türüdür
yani bence olabilir. ama tabi olmasa daha iyi. iyi idare etmek gerek. hani ailemizdeki damatı yakalasam derim ki dikkat et. başın yanmasın. der uyarır geçerim. bi dengede tutabiliyorsa sorun yok. ama riskli tabi.
@kimbilirr890 bi hanfendiye yakısmıcak söylem. bu düşüncenizi kendi içinizde tutabilirsiniz ama dısarı vuramazsınız size iade ediyorum. düşünce özgürlüğüm var ve bu da benim düşüncem.
kesinlikle normal değildir. buna normal gözüyle bakmak o erkeklerin eşlerinin aşağılanması anlamına gelir eşlerin birbirlerine karşı hak ve ödevleri vardır sadakat te bunlardan vazgeçilmezlerden bir tanesidir
türk geneli kacamak mis kacamagin batsin karinda yapsin arada kacamak sonu mezarda biter senin gibilerden nefret ediom aldatma degilde ne yaptin utanmadan kacamak diyor karinda yapsin kacamak desin hadi kani bozuk türk erkeklerin erkek aldatinca sevap degil git dini ögren cahil cahil konjsma burada kacamak falan senin gibiler neden evleniyor gidio eskort gibi satilsin
Erkek yapınca normal erkektir yaoar derler kadınlar yapınca namussuz o... Derker hani nerde adalet iki tarafında yalmasi hoş degil ama ayrımcılık da en kötüsü
Keşke ne evlilik öncesi ne evlilik sonrası hiçbir "insan" böyle karaktersizce bir şey yapmasa tüml evlilikler mutlu olsa dicem de nafile aşırı ütopik distopik olması da imkansız zaten lanet olsun
Ben herhangi bir yorumda bulunmadım, kendi fikrimi de belirtmedim. Fakat merak ediyorsan ne evlilikte ne de sevgililik sürecinde herhangi bir kaçamağın normal olduğunu düşünmüyorum. Görüşün için teşekkür ederim. 🙏🏼
Erkek kadın ayrımı yapmadan cevap vereyim, insan doğası gereği tek eşli değildir, hepimizin zaman zaman kaçamak yapma ihtiyacı vardır ve çoğunluk yaşar bunu
Sen ve senin gibileri bilmemde benim böyle birşeye gönlüm razı gelmez. Eminim ki gerçekten seven hiçbir kadın veya erkek diyelim böyle birşeye göz yumması mümkün değil. Bu apaçık bir ihanete girer.
Artık ne normal degil günümüz hayatımız da ki Buda artık sıradanlaştı bayanlar evli bir adamla beraber olup kendilerini aşaglık sıfatına koyuyorlar sa ne diyim
Ortada ciddi bir ihtiyaç varsa, izinli veya kaçak karşılanmalı. İhtiyaçları anlamak istemeyip, görmezden gelenler bu melun zilletin muhatabı olmaktan kaçınamazlar.
O ulvi ihtiyacı karşılamak için her yol mübah diyorsunuz yani? Duygusuz bir münasebete karşı olmakla beraber illaki sevgisiz bir birliktelik yaşayacaksınız da suçu zevcelerinizde değil arzularını dizginleyemeyen şahsınızda arayınız.😎😬