Bencillik değildir kötü bir şey de değildir sonuçta evet ben seviyorum değer veriyorum Allah rızası için ama beklemiyorum eğer bir insan sevgisine mutlaka karşılık bekliyorsa sevmiyordur gerçekten Seven insan karşı tarafa işte ben seni seviyorum sen beni seviceksin diyemez kendimden biliyorum gerçekten Seven insan konuşmaya bile kıyamıyor kaldıki sen beni sevmiyorsun diye hesap soruyorsun.
Bencilliktir evet düşünün ki bir katil ya da ciddi psikolojik rahatsızlığı olan biri size aşık ve bunu biliyorsunuz o zaman siz de onun aşkına karşılık verir miydiniz? Bence vermezdiniz. Bir madalyon çift taraflıdır her zaman aydınlık değil karanlık tarafına da ara sıra bir çevirip bakmak lazım.
Umut etmek bencillik değil aslında. Şöyle açıklayayım: Sen sevdin ve karşılık bekledin, haliyle duygulara yenildiğin için bu. Karşı taraf seni sevmezse, zaten vazgeçiyoruz. İstemek ve istetmek arasında fark oluşuyor. Sevdiğimiz kişi bize umut verip, sevmiyor gibi yapıyorsa bencil aslında o.
Elmanın bilinci yok o yüzden bilinçsiz bir şeyden bilinçli bir şey beklemen zaten saçma olur. Sevgiliysen tabi ki karşılıklı zevk uyum ve aşk olması gerekiyor. ama birinden hoşlanıyorsan seni sevmesi gerekmiyor
Bu işler şans. Birini seviyorsun ve o da seni sevsin istiyorsun. aslında bencillik değil ilişki iki kişiliktir. Beklenti de dğeil çünkğ çıkara dayalı bir durum yok ortada. tek taraflı ise gidersin bu kadar
Herkes karşılıklı sevginin olduğu bir ilişkide vâr olmak ister sen seversen sevilmeyi beklemen çok doğal ama senin o kişiye hissettiğin şeyleri o kişi sana hissetmeyebilir bunun garantisi yok bu biraz şans diyebiliriz
Sevdiğin kişiden karşılıklı sevgi beklemek bencillik değildir gayet normal duygularını açıl eğer sağlam güzel bir arkadaşlığınız varsa açılma çünkü arkadaşlığımızı bozulabilir yüzdeliği %85 sevmesi şart değil karşılıksız sevgiler de duygu yoğunluğu daha fazladır unutman zor olabilir
bu bahsettıgın sey acıldıktan florte basladıktan sonrasımı? Yoksa oncesı daha acılmadan kı durummu? Orasını belırt cunku her ıkı durumda farklı cevap verecem
Sizde su sadece sormak icin soru soranlardansiniz sanirim ! birsey sordum cevap alamadim. Misafirperverliginiz cok kotu.. yok okumusta cevap vermeye tenezzul etmediyseniz bende ona gore birdaha sorularinaza gelmiyim.
Bencillik değil de egositliktir. Bencillik ile egoist olmanın arasında fark vardır; Bencillik kendi çıkarını gözetmekse egoistlik başkalarını kendi çıkarı için kullanmak.