Yani sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı? Yani Tahir'i Zühre sevmeseydi artık Yahut hiç sevmeseydi Tahir ne kaybederdi Tahir'liğinden? Tahir olmakta ayıp değil Zühre olmakta Hatta sevda yüzünden ölmekte ayıp değil...#Huzur
Sevdiğimiz kişinin de bizi sevmesini istemek, beklemek bencillik midir?
Nursen Yildirimin Kitabindan bir alıntı ile cevapliyim bu Soruyu
Beni sevmedi. Bu mühim değil, kimseye kendini sevdiremezdin. İnsanlar şanslı olanlar ve şanssız olanlar diye ayrılır. Kendini şanssızlardan sayar, yaşamaya devam edersin. Beni sevmedi. Bu önemli değil, zaten beni kimler sevmedi saymaya vaktim yok. İnsanlar mutlu olanlar ve mutsuz olanlar diye ayrılır. Kendini mutsuzların içine katar devam edersin. Beni sevmedi. Bu tuhaf değil, acısı derin, sorgusu uzun ama kabullenilir. İnsanlar aşık olanlar ve aşık olunanlar diye ayrılır. Kendini aşık olanların en aptalı ilan eder devam edersin. Beni sevmedi, Beni seviyormuş gibi yaptı. Bu mühim, Bu önemli, Bu tuhaf, Bu kabullenilemez ve katlanılamaz. Bunun ağrısı dinmez, bunun kırgınlığı unutulmaz. Sevilmiyor olmanın çaresizliğinden sağ çıkar da herkes, sevildim sanmamın düşüşünden kurtulamaz.
Ben sevdikçe sende sevmelisin Sevmelisin ki ben daha çok seveyim Olmaz ise karşılıklı sevgi eğer Sana ne diye köle olayım.. Dünyada en güzel şey sevilmek hemde ölesiye sevilmek..
Bencillik mi hayir tabiki asıl su an ben bencillil yapiyorum kendimi ona sevdirdim ha aşık değil gerçi ben de artık değilim üstünden yıllar geçti ama sevgilisini bile kenarı atabileceği biri oldum yoklugum onu yanlız hissettiriyor hatta bir gün başkasıyla evlendiğim zaman ne yapacak merak ediyorum bazen bunu görmek için iletişimi kesiyorum ve depresyona giriyor Aklıma hep birini kaybedince değerini anlarsın lafi gelir o gitti ben vardım yıllarca sonra ben de gittim o zaman fark etti
Beni sevmeyeni nereye kadar sevebilirim ki veya nasıl sevebilirim ki. Seviyorsam , demek ki kendini sevdirmiştir , bu durumda gönlümü çalıp kendini sevdirip, sevmeyen bencil olmuyor mu?
Çok severim bu şiiri, Volkan Konak ayrı güzel okuyor gerçekten. Elbette zorla sevdiremeyiz bir insana kendimizi. Sevmesini kendisinden isteyemeyiz belki ancak onun da sevmesi için elimizden geleni yapabiliriz. Gerçekten sevmek çok başka bir şey. Sevgi duygusu karşılık beklemez, tek başına insanı mutlu eder. Sevgisinden emin olur da insan, sevildiğinden emin olamaz. Umarım sevdiğimiz kişi de bizi aynı şekilde sever 😊
Severim Tahir ve zühreyi... Karşılık beklemiyorum... inkar etmiyorum gönül ister sevdiği kişi tarafından sevilmeyi... seveni sevemiyor seçemiyor insan her zaman hayat bu kadar basit değil... Biz elmayı seviyorsunuz diye elmanın da bizi sevmesi şart mı... değil... kalbimi kırmasın yeter... ben beni sevme ihtimalini değil varlığını severim varlığına şükredenim... 🙏🏻😇
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Karşılık beklemek saçma. O da bizi sevsin diye mi sevdik...
Ya bencillik olarak düşünmem ben tamam benim sevdiğim beni sevmek zorunda değil.. Şöyle bir şey var bu çok saf temiz bir duygu seninle olmasını istediğin için zaten seni sevmesini istiyorsun çünkü Seviyorsun.. Bunu ben bencillik olarak düşünmm
Beni sevmedi... Sevmesini beklememiştim zaten. O bir başkasına gidince ondan kalmanın anlamı yoktu diye ben de başka bir okula kaydımı yaptırdım. Hala seviyorum ama ondan vazgeçtikten sonra sevmek ve sevilmeyi beklemek pek bir şey ifade etmiyor.
Ben tamda oyle bir ask yasiyorum😞 o sevmesede olur diyenlerdenim uzaktan sevmekte guzel bisi en azindan bu duyguyu tadiyorsun illa karsilik olmasina gerek yokki o mutlu olunca bile mutlu olabiliyorsunki
Sevgi birlikte çıkılan bir yoldur. Sevgi paylaşmak, tek kişi ile yapılmalıdır, yapılır. Yarı yolda bırakmak olmaz, olmamalı. Rabbim değer veren ve Değer bilenle karşılaştırsın İnşallah herkesi.
Bencillik ya da değil. En karşılıksız seven bile yanlışlıkla olsa bile sevdiğinin gözlerinin kendine değmesini ister. Kendi içinde onunla kavga eder, affeder. Belki karşıdakinin haberi olmaz ama herkes severse karşılık bekler. Karşılığın illa sevgi olmasına gerek yok, gülümsemesini istemek bile karşılıktır bana göre.
Beklemek bencillik degildir. Bunun güzel söz var herşey sevdaya dahildir diye. Beklemesini bilmeyen zaten sabirsizdir. Sevmesini istiyorsan zamana bakacaksın.
En İyi Cevaplar