Ben mi hatalıyım ve ne yapmalıyım?

Sevgilimle 3 yıldır görüşüyoruz. Bu sürecin 8 ayı ayrıldık. Ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Aniden iletişimi kesti ve ayrıldık. Sonrasında dönüş yapmak istedi. Ailesi, arkadaşları bana ulaştı. Barıştık. Ben de onun adımına karşılık onun yaşadığı şehre okulumu taşıdım. Mesafe sorununu çözmek istedim. Aynı evde yaşamaya başladık. Ailelerimiz saygı duydu. Ama henüz evlenmedenki davranışları beni çileden çıkartıyor. En ufak tartışma anında kapıyı çarpıp evden gider ve günlerce gelmez. Evin masraflarını ortak karşılıyoruz ama tüm yük benim üzerime kalmaya başladı. Maddi manevi evin tüm yükü bende. Kendi asgari ücret çalışanı tabiki tek başına yetişemez. Ben hem okuyorum hem çalışıyorum. Çalışmama da laf ediyor ama çalışmasam ödenmeyecek ne fatura ne kira. Bu kadar zor durumdayken kredi çekip sigara satın alıyor. Bir sürü her şeye kredi çekiyor kredi kartı limitini bitiriyor. Artık yetişemiyorum. En son tartışmamız ailesi sebebiyle çıktı. Ciddi adım atmak istiyoruz ama ailesi sürekli paramız yok nişan olmasın direk nikah olsun gibi söylemlerde bulundular. Ben uçuk kaçık beklentilerde değilim ama varken bu şekilde davranmaları çok değersiz hissettiriyor. Bunu söylediğim için sen haddini aştın diyerek ailemi engelledi. Beni her yerden engelleyip evden gitti. şu an koskoca şehirde tek başıma kalakaldım. Her tartışmada aynı davranışı sergiliyordu. Gönül almayı denemedi hiç. Ben mi hatalıyım yorumunuz nedir?
Ben mi hatalıyım ve ne yapmalıyım?