AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
153Cevap
Kendine bakmaktan aciz
Kendi hurriyetini birisinin iki dudagi arasina bakan gelecegin asalagi olarak bakiyorum sana...
Calismadan
Uretmeden
Esin sabah kalktiginda yellene yellene uyuyan biri...
Bunun ayrılık kısmı var ölüm kalım var, kimseye muhtaç olma ailene bile. Okulunu bitir mesleğini eline al kafan rahat olur en azından.
Okumak zorunlu değil. Okumak kendi ayaklarının üzerinde durağın garantisini vermez, sadece okumak seni meslek sahibi yapmaz.
Oku ya da okuma önce kendi ayaklarının üzerinde dur, kendine ait bir ekonomik gelirin olsun.
Koca parası bekleyeceğine kendi ayaklarının üzerinde durup ve en önemlisi kariyer sahibi olabilmek daha mantıklı
Evlilik, 4 duvar arasında beraber oturmak degil. Bu sığ düşünceli insanla evlenirsen, tek muhabbet konunuz eltilerinle, görümcenle ettiğin kavgalar olur. Kesinlikle oku.
Herkes okuyacak diye bir durum yok. Okuyanlar fabrikada zaten. Kendi durumunuzu değerlendirin. Açıktan okumak da var fakat herkes diploma sahibi olmasın yav
Eğer gerçekten ikinizde birbirinizi seviysanız ve karşı taraf sözünü tutabilecek işinde aşında biriyse pişman olmazsın Artık bu ülkede okumak pişmanlık maalesef
Eğer 20 yaşında sevdiğin biri var evlenecek vaziyete gelmişsiniz yani maddiyat olsun, ailevi destek olsun sağlanmışsa bunlar bir çok insanın o yaşta istediği ama yapamadığı iştir evlilik. He ama sen diyorsan ki okuyorsam işimi elime almak kendi istediğimi kazanarak almak isterim bu da başka bir şey ama evleneyim eşim iyi olsun istediğim birçok şeyi bana sağlar zaten diyorsan bu da başka bir olay.. Ama asıl olay senin hayatta gelecekte ne istediğin nasıl sağlayabilirsin bunun hesabını yapabilmek
Birinin evinin hanımı olmak kötü değil ama idealin varsa ileride yapmadığına pişman olursun bence git oku böylelikle kötü biseyler olursa hayatında en azından kendine bakabilicegin bı meslegin olur
değillll değil. 20 yaşındaki herkes daha çocuktur, evlilik gibi bir ciddi müesseseyi kaldıracak hayat tecrübesi yoktur. diyelim kadın tarafı ben kaldırırım diyor. kocan eninde sonunda senden sıkılıp ökkküz gibi davranmaya başladığında kafana dank eder. erkekler geç olgunlaşır, 20 yaşında bir erkek çocuk gibidir. öyle de olmak gerekir zaten. gidin eğlenin tüm o sorumluluklar elbet bir gün omzunuza yüklenecek. delirmeyin, hayatınızı yaşayın. 20 yaş bir daha gelmez.
Senin bir şeyleri kazanma kapasiten ne? Eğer epey varsa sakın evlenme. Öyle bir kapasite görmüyorsan yıllar o sınav bu sınav hazırlanmakla geçiyor evlenekoy hiç değilse.
Kimsenin vaadine kanmayacak kadar zeki bir kadın ol ve kendine yalnız kendinin bakabilecegini, onun gel otur demesiyle oturup kalkmanın kağıt üzerindeki bir kölelik olduğunu hesaba katarak yolunu çizmeni tavsiye ederim.22 yaşımdayım hala okuyorum iyi ki okuyorum yoksa doğu zihniyeti, bağnazlık ve cehaletle kendimi kahrederek yaşar ve ölürdüm yaşamaktan kastım fiziksel olarak yaşamak özgürözgürce değil...
Eğer korkulu benim gibi kocasının aldığı altinlarla övünen kadınlar değil ise evlenmelisin ama bence yapma böyle bir şey her güzel şeyin Birgün sonu gelir ve o son geldiğinde kendi ayaklarin üstünde durman gerekicek bunun içinde kariyer yapmak en iyisi kocandan her hafta 100 tl istemektense kendi hayatinin patronu olur canının istediğini yaparsın
Pişman olursun şimdi değil belki ama sonradan bunun pişmanlığı bir ömür sürer. Okumalısın, hayata bir kere geliyorsun bence oku gez öğren bunu gelecekte yapamayacaksın ama evliliğin yaşı yoktur.
Bu okumayla alakalı değil ! Birbirinizi sevin kardeşim ilk bulduğunuza kaçmayın kolaya kaçmayın ! Telafisi olmayan hatalar yaparsınız ! Amacı cinsellik olan erkeğin söyleyemeyeceği yalan yoktur !
Her denilene inanmayın. Bana da ileride çocuğumuzu severim , ben senden başkasıyla olmam ….. diyen kişi eski sevgilisine döndü. Beni bırakıverdi. Yani demem o ki bu hayatta kimseye güvenmeyin.
Kesinlikle böyle bir hata yapma önce okulunu oku mesleğin olsun kendi ayaklarının üstünde dur paranı kazan kimseye muhtaç olmadan yaşarsın zaten evleneceğin kişi karşına çıkacaktır
Hayır. Her ne olursa olsun lütfen oku diplomanı eline al hayatta nelerle karşılacağını bilemezsin. Aynı durumla karşılaştım fakat okulumu bitirmeye direttim ve karşı tarafla anlaşmazlıklar yaşadık bütün hayaller çöpe gitti. Şimdi elimde bir mesleğim var en azından çalışabilirim lütfen kendi ayakları üzerinde durman gerekecek yerlerde elinde ki imkan var geri çevirmemeni öneririm.
Boşanma durumunda ya da herhangi bir durumda güvencen nedir kapıyı çarpıp çıkabilir misin? yoksa güvencen olmadığı için kocanın eline bakar kocamdır diyip boyun mu eğersin?
Önce egitimini tamamla.. O sana zaten bakmak zorunda.. Ama evlendikten sonra okuluna devam etmeni istemeyeceği yüzde 95tir... Bu yüzden önce eğitimin...
Senden sıkılırsa kapının önüne koyar o zaman ne yapacaksın. Ayrıca böyle diyen erkekleri anlamıyorum deli misiniz siz neden bir ömür kadına bakıyorsunuz girsin işe çalışsın
okul okusan da okumasan da evlilik için önce birlikte yaşayacağın insanı iyi tanımalı her yönünü tecrübe etmelisin. sevgili olmakla aynı evde yaşamak çok farklı şeyler
2 ihtimal var. Ya kocan birgün kapının önüne atar yaşarsın. ya da kafanı çöp torbasına atar ölürsün. Bu devirde kendi ayakları üzerinde duramayan kadının sonu.
20 YAŞINDA buna nasıl cevap vereceğini bilemezsin 30 yaşında Ulan ben bu haltı nasıl işledim dersin ama.
Okulunu bitir ve ayaklarının üstünde dur. Bir gün sevgi bitebilir, saygı yitirilir ama birikimin (maddi - manevi) seninle kalır.
Ya diyo ki, okuma kendi paran olmasın bana muhtaç kal, bir dediğimi ikiletme, sözümden çıkma, ben sana paranı veririm.
Patron benim diyor...
Peki isci ile isveren ayni yatakta olur mu?
Sıklıkla.
Bu iyiydi bak...
Evlenmek çözüm amaçlı yapılmaz. Yanlış bir tercih seni çok daha büyük çözümler üretmek zorunda da bırakabilir.
Tercih senin.
Evlilik konusunda sorumluluk sahibi olacağına inanıyorsan evlenebilirsin ama şart değil. Okuyup kariyer sahibi de olmak bir seçenek.
Değil de öyle yapılıyorsa kaçmaya çalışıyordur insan yağmurdan kaçayım derken aman doluya yakalanmasın
Saçmalama ya senin okuman ve kendi paranı kazanman gerekir öncelikle onun sana bakması ne demek yani..
Okulunu oku kendini geliştir işe gir kısa sürede olsa tecrübe kazan sonrasında birikiminle evlen derim. Ev hanımı olursun bu da tercih
çözüm değil eğer evleneceksen bile üzerine çok fazla düşün ve her şeyi konuşun sonradan pişman olmayın
Bu vaadi veren gerekirse seni yarı yolda da bırakir
Pişman olursun tabi. Benim annem de 19 yaşında evlenmiş. Babam 30 muş. Kadın kanser şu an.
Hem okuyup hem evlenebilirzin ama sakın evde oturma esir gibi olursun.
Olmazsın inşallah tabii ki seviyorsan beraber bir ömür geçireceğini inanıyorsan ertelemenin hiç gereği yok
Bu yaşta kendine bunu yapma hiçbir erkeğe böyle güvenme sevgilini biraz tanı ve mesleğini eline al ondan sonra hemen evlen
asla değildir insanın eline aynı şans iki kere gelmez okumak en güzel seçimlerden birisidir ve başımıza gelen en büyük şanstır
Olursun. Mümkünse hem oku, hem evlen. Ama eğer sevgilin 'okumazsan evleniriz' diyorsa ayrıl. Çünkü okursan hayalindeki geleceğe yaklaşırsın ๑
Çok pişman olursun sonra. Okumayı bırakma sakın.. Önce oku, bileziğini tak koluna ( mesleki olarak) sonra evlen hayatına bak.
Evlilik her zaman çözüm değil. Oku en azından 2 yıllık olsa da oku. Elinde okumadan bile öğrenmiş yapabileceğin bi meslek olsun
Degildir kendi ayaklarinin uzerinde durman lazim herseyi seyinden bekleme biraz sende mucadele etki kiymetli olsun
Okulu bitirmeme izin veriyorsa evlen
Ev hanımı demek cahil kalmak değil,
Mesleksiz olmak hiç değil,
Çok yanlış anlaşılan bşr şey bu
Okumak yerine, zengin bir koca bulup evleneyim dersen olmaz tabi.
Ama hem evlenip hem okuluna devam edenler de var tabi.
mesele bakıp bakmamak değil
önemli olan kişinin karakterinin oturması. istisnalari gozardi edersek bir kişi en erken evlenmesi 23-24 olabilir
Pişman olmanız kaçınılmaz önce mesleğini al eline ondan sonra evlilik ileride ayrılma ihtimalin olunca sudan çıkmış balığa dönersiniz
Bu sorunun bir çözümğ yok. İki seçenek var. Ya evlenirsin ya da okursun. Ben 27 den sonra bu iki seçenekten okumayı tercih ettim. Karar sizin.
Evlilik için çok erken bence okumadığın için pişman olabilirsin sonradan
kendi özerkliğini sağlamaktan daha önemli hiçbir şey yok. yapma kendine bunu. bir gelinlikten, bir kocadan daha çok kendi kanatlarına ihtiyacın var. koparma.
Evlilik gerçekten ciddi bir sorumluluk demek bunu kaldırabilecek misiniz?
Başka insanlara muhtaç olmamaya çalış kendi ayakların üzerinde dur ve sorumluluk al
Bence ilk önce okulunu bitirip ayaklarının üzerinde durmalısın sonra evlilik
Bir erkeğin kazanacağı paraya muhtaç olmak ne zaman çözüm oldu ki
Yolunda gitmezse napacaksin hadi onu da boş ver neden özgürlüğünü kisitliyorsun
Onu diyenin zihniyetini ne kadar kaldırabilirsin acaba
okursan istediginle evlenebilirsin , okumazsan o kisiyle mecburen evlenirsin, yasin evlenmek icin cok erken
Her ihtimale açık olmak lazım eğitim altîn bilezik ve çok önemli. Seven bekler
zenginmi elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyacakmı okuma gitsin :D
20 yaş evlilik için çok erken, bence oku ama ikisi bir arada olur
Dünyanın en büyük aptalligini yaparsın eger evlenirsen