• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

20 yaşında okumak yerine evlenmek bir çözüm müdür?

sss__
sss__ Takip Et
Xper 1 Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
1010
Yapay Zekaya Sor
Pişman olur muyum?
Okuma gel evimin hanımı ol ben sana bakarım diyen bir sevgili.
20 yaşında okumak yerine evlenmek bir çözüm müdür?
Sevgili Soruları Sevgi Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
20 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Kahvesekersiz
    Kahvesekersiz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Ev hanımı olacaksan nanay... eşinin maddi durumuna bakar... eşinle birlikte zaman geçirmelisin gezmelisin. Yoksa evde stres yumağına dönersin. Eşinde sende pişman olursunuz... meşgale ne yapacaksın... bir işin güzel bir işin olacak mı... sakın asgari ücret vs deme... eşinde evinin hanımı ol diyorsa seni evde oturmaya mahkum etme ihtimali var... evde oturmak pandemide yaşadık mantıksız!!! Mesela atıyorum bir restoranınız vardır birlikte işletirsiniz veya bir güzel meşgalen varsa hadi olur diyelim !!! Ama yoksa evlen doğur bebek evde otur diye devam eden bir süreç stresle sorunlarla devam ediyor

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Perikızı__
    Perikızı__ Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Evleneceğin kişi kaç yaşında? Ne işle meşgul? Askerliğini yapmış biri mi? Bunlar önemli sana bakması konusunda.
    Ayrıca senin yaşlarda bana da aynı teklifi yapan biri olmuştu ve ben okumayı seçtim. Atanma puanım yüksek olsa da hiç pişman değilim. Çünkü ben okumayı, bir şeyler anlatmayı seviyorum. İyi ki okudum diyorum. Öğretmenlik mesleğini seviyorum.
    Yani bence sen de önce oku ve meslek sahibi ol. Seviyorsa bekler. Yarın bir gün anlaşamazsan boşanmak istersen baba kapısına dönmek yerine (ki her aile boşanan birini geri kabul de etmiyor) kendi paranı kazanır hayatına bakarsın. Paran olmadı mı boşanman da zor olur. Neyle geçinirim kafası yaşarsın.
    Benden sana tavsiye okumazsan bile mutlaka bir yerde çalış.

0
    0 Yorumla
  • Muutsuzmutlu
    Muutsuzmutlu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Bu size bagli bi durum ve bunu sadece evlenince anlaya bilirsin. İş bulamasan da, çalısmana gerek kalmasa bile bir mesleginin olması insanı güvende hissettiriyor bence. Sanırım ben evlenmek icin okulu, okumak için evliliği yoksaymazdım yapabiliyosam ikisini bir ara da yürütmeye çalısırdım. Hem ev hem okul yorucu olur dersen de açıktan da olsa okula devam etmeni tavsiye ederim. Sen ne istiyosun, ne hossediyosun önemli olan o sevgilinin söylemiyle degil kendin istiyosan bunları yapmalısın. Bunu geçmişten pişmanlik duyan 40,50 yaşında biri olarak söylemiyorum. Ösm'ye hazırlanan 24 yaşında biri olarak söylüyorum.

0
    0 Yorumla
  • saçmabirkişilik
    saçmabirkişilik Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 81%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Genç yaşta öğrenme potansiyelini çöpe atmak için bulunmaz bir fırsat fakat evlenip hangi sorunu çözmeye çalıştığına bağlı.
    Sana ancak şunu önerebilirim (tecrübe konuşacak dikkat buraya!)
    Evlilik kocasızlık dışında hiçbirşeye çözüm olamaz. Çünkü evliliğin kendisi başlı başına bir sınav/ bir imtihandır. Üniversite sınavından kaçarken daha büyüğüne tutulur çarpılmışa dönersin.
    İmzayı attıktan sonra ekmek elden su gölden yan gelip yatarak bir ömrü mesudiyet içinde geçireceğini zannediyorsan gerçekten yanlış düşündüğün kanaatine varmak için evlilik hakkını harcama derim.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

176

Cevap

152

Cevap

• AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 14b cevap paylaştı.

Hem de nasıl pişman olursun var ya öyle böyle değil. Parayı o getiriyor diye sana buyurduğu her şeyi itaat şeklinde yapmak zorunda kalırsın. O özgürlüğünü mum gibi ararsın. Aynaya bakınca koca eline bakan aciz bir kadından başka hiçbir şey göremezsin.

21
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 22
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.

Hayır kesinlikle değildir çok erken evlilik için 20 yaş

2
    0 Yorumla
  • barraquda
    barraquda Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 44
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.

sana nasıl bakacakmış bu bir..
    iki.. gel evinin hanımı ol demekle olmuyor, helalimsin demekle de olmuyor. redmi olarsk evlenmevteklif etsin. aiesiyle grlip istesin göreyim erkeği o zaman. madem ciddi.. işte o zaman düşünürsün bunu

18
    6 Yorumla
    • Melissim0272
      Melissim0272
      +1 yıl

İmkanım olsa bin kere beğenecem dediginji

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

Abi bazen senin bu tip yorumlarına denk geliyorum. Gençlere çok güzel örnek oluyorsun bence. Kafasında sorunlar olanlara, bir şeylere yol arayanlara veya bi tip olaylarda gençlerin gözünün açılması için çabalaman çok güzel bir şey.

Yorumla
    • barraquda
      barraquda
      +1 yıl

@EmirAdakul teşekkür ederim.. ama emin ol bir o kadar kötüleniyorum bu yorumlarımla.. buna hayret ediyorum.. evlilik dışı çocuk sahip olmayın diyorum , eksi manyağı yapıyorlar :)

Yorumla
    • barraquda
      barraquda
      +1 yıl

bak yukarıda bile eksileyen olmuş.. burada kendini parçala.. dünyanın en iyi insanı ol.. yine seni kötüleyen ve gömenler olur.. böyle bir yer burası. boşa kürek çekiyoruz galiba :)

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

Abi benim burada 4. Senem. Ben burada o kadar pislik gördüm ki. Arka planda yaşananları bir bilsen. O kadar iyi anlayabiliyorum ki seni. Ne kadar iyi biri olursan ol ne kadar herkese yardım edersen et onların gözünde her zaman kötü insan sen oluyorsun onlar masum.

Yorumla
    • barraquda
      barraquda
      +1 yıl

@EmirAdakul biliyorum biliyorum , perde arkasında olan pek çok pisliği.. haklısın tamamen

Yorumla
  • Saraaltin90
    Saraaltin90 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 757 cevap paylaştı.

okuyarak meslek sahibi olan bir kadın başta eşi ve ailesine muhtaç olmadan ihtiyaçlarını giderebilir. Böylelikle en kötü durumlarda bile kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirebilir.
    Evlilik hayatında eşinin bilerek veya bilmeyerek kendisine uygulayabileceği ekonomik şiddete karşı hazırlıklı olur. Mesleği ve hele bir de geliri varsa bu konuda kendisini ve çocuklarını daha iyi koruyabilir.
    Eğitimini tamamlayan kadınların hayata bakış açısı daha geniş ve sağlıklıdır. Farklı insanlarla farklı süreçleri yaşamış ve tecrübe edinmiştir.
    Kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur
    Okuyarak bir çok şeye sahip olabilirsin eğer seni seviyorsa beklesin okulunu sakin başka birinin eline bakma omrun boyunca okul kolundaki bileziktir. yarını bile bilemezken ileride ne ile karsilacaksin bilemezsin sana ozguvendir saygıdır

3
    1 Yorumla
    • Saraaltin90
      Saraaltin90
      +1 yıl

Yarın çocuğun olduğunda bile onune soru getirdiğinde dersini getirdiginde ben bunu bilmiyorum deyip ezilmemiş bir anne olacaksin

Yorumla
  • H2__O
    H2__O Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 705 cevap paylaştı.

Evlenip aynı anda okuyabilirsin.

Ama okumak ya da evlenmek arasında seçim yapmak zorunda hissediyorsan kendini kesinlikle OKUMAK derim ben.

Ayrıca neden senin okumanı istemiyor ki? Seni köle mi edecek kendine?

Bence sen oku, bir meslek sahibi ol, evlilik için çok erkek 20 yaş.

Sevgilinle bu sevgili olarak devam et, okulun bitsin, bir işe gir, kariyer yap sonra evlenirsin.

Eğer üniversite okuyup kariyer yapmadan evlenirsen yarın bir gün adam ne derse yapmak zorunda kalırsın, çıkış yolun kalmaz.

Ama eğitimin ver kariyerin olursa adam yanlış yaptığında basar gidersin, kimseye muhtaç kalmazsın.

2
    0 Yorumla
  • suumisali_
    suumisali_ Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.

Hep bakacak mı? Bunun garantisini veriyor mu sana? Ne malum seni ortada dımdızlak bırakmayacağı.
    Kendi kanatlarınla uç, başkasının sana verdiği kanatları takarsan sonrasında da o kişi o kanatları senden alırsa da dımdızlak ortada kalırsın.
    Lütfen bu videoyu da izle.
    Mehmet Aslantuğ konuyla ilgili öyle güzel öneride bulunmuş ki, kesinlikle sadece 1 dakika 53 saniyeni alacak bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

https://youtu.be/8_WD7Qvj6xU
    2
    0 Yorumla
  • siirbass
    siirbass Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 73%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Erken evlilik eskiden doğru bir yoldu, çünkü insanlar çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşır, sanayii ise gelişmemişti, böylelikle öğrenebilecekleri şeyler azdı,
    Ülkemiz gün geçtikçe daha çok sanayileşmekte olup artık 20 yaş evlilik için gerçekten erkendir, çünkü bir kişinin kendini yetiştirip meslek edinmesi öyle ki en erken 24-25 yaşlarına o da okumadığı takdirde eğer okula gidip iş hayatına atılırsa bu da 30'lu yaşları bulmaktadır,
    Elbette ki 20 yaşında da eli iş tutup bir işte tecrübe edinmiş kişiler vardır bunlar istisnadır.

1
    0 Yorumla
  • Catmint
    Catmint Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Evlenmek hiçbir şey için çözüm değildir. Kendin için, geleceğin için okumalı bir meslek sahibi olmalısın. Kimseye güvenmeden, sırtını kimseye yaslamadan yaşamalısın. Daha çok gençsin, her şey daha kolay bu yaşlarımızda.
    Ayrıca evlenmek gibi boşanmak da var, boşanıp bir meslek sahibi olmadan hayatını nasıl devam ettirebilirsin? Bir de çocuk sahibi olduğunu düşün.. Böyle bir zamanda mesleğin olmadan yaşam sürmek çok zor, bekar veya evli fark etmez hepsi için geçerli aslında.

Eğitim hayatını tamamlayıp meslek sahibi olduktan sonra çok istiyorsan evlenirsin🌸🙋🏻‍♀️

1
    0 Yorumla
  • -opia-
    -opia- Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 50%
    +1 yıl

Kimse ayrilmak icin evlenmez ama nihayetinde evlenen bircok insan illa ki ayrilabiliyor. Omur boyu sursun diye evlenirsin ama omur boyu sureceginin garantisi yok ki. Her ihtimali dusunmek zorundasin gelecegin icin. Mahkeme nafaka bile baglasa, gunun birinde baskasiya evlendi diyelim, baskasiyla evlenmis bir adamin sana parasiyla bakmasini sindirebilecek misin? Mehmet Aslantug'un dedigi gibi: "hicbir kadin istikbalini, bir adamin askina, vicdanina, gunun sonunda bir gun aklinin karismasina birakmamali."

0
    0 Yorumla
  • GamerGirl2919
    GamerGirl2919 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Sevgilin evine ev hanimi degil hizmetci istiyor. Ayrica o kadar seyi yapamazsin. Eve bak, yemek yap, temizlik yap falan filan birde bunu cocuk işi var... Ayrıca ailen seni gormek istemeyebilir ve geri donmek istersende kabul etmeyebilirler. Sonra evlenmek cozum degil. Bir hedef belirle o hedefe gelmeye calis. Kisacasi oku. Bu ulkede bir yere gelemesende yurt disinda gelirsin. Yabanci diller ogren. Kisacasi sakin evlenip hata yapma. Eger bu hatayi yaparsan geri donusun olmayacak. Bence sen beni dinle ve evlenme. Oku kendini gelistir. Sonra "keske okusaydim" diyeceksin.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Pişman olursun ben evlenmek için değil ama kendi isteğimle bırakmıştım okulu daha sonra beraber oldugum kişiyle evlenmiştim ama kesinlıkle okulla alakası yoktu durumun normalde okuma isteğim yoktu. Daha sonra onunda isteğiyle açıktan liseyi bitrdim şimdi açıktan üniversiteyi bıtırecegim. Hem çocuklarım olduğunda onlara kötü örnek olmak ıstemıyorum. Hemde meslegimi elıme almak ıstıyorum. Dünyanın bin türlu hali var. Ben şanslıyım ki eşim destekçimdir bu konuda ve ailem. Geç kalmazsan daha güzel şeyler başarırsın. Bu arada bende açıktan okurum evlenip deme. Çocuk beklentim olduğu için bu şekilde ilerlıyorum yoksa eşim açık yerine örgün eğitim istıyor

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ama her eş aynı özeni göstermez eşinin okuması için

Yorumla
  • priwateman
    priwateman Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.

Sen bu yasta tembel cahil kole olmaya raziysan yap emin ol corap almak icin bile kocanda olsa eline bakacaksin gerci toplumumuz kizlarin bir cogu seningibi sonra o evlilik yurumeyince ben ne yapacam isim yok nereye gidecem dersiniz artik su aklinizi kullanin lutfen

3
    0 Yorumla
  • Bahtıgüzel00
    Bahtıgüzel00 Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır pişman olmazsın. Okuyup da pişman olursun, çalışıp da bir şeyin olmaz pişman olursun.

Evlilik illa kötü bir şey değil ki, belki eşin iyi çıkar belli olmaz. Şayet eşinin durumu iyiyse aklını kullanarak sen de girişimcilik yapabilirsin. Bu seni hayat yarışında 1-0 öne bile alır.

Ben seni sevecek bir erkek bulabilirsen kaçırma diyenlerdenim.

2
    0 Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.

Ayaklarınızın üstünde duymadan erkeklere sırtınızı yaslamayın. 2 ayrı tanıdığım 50 sinden sonra boşandı, annemle yaşıtlar annem çatır çatır emekli maaşını yiyor, bankada yüklü kıdem tazminatı var ama onlar 50 den sonra cafede çalışmak zorunda kaldılar. Gençken çalışılır yaş ilerleyince çalışmak zordur. Koca bulunur, önemli olan güçlü olmak.

2
    0 Yorumla
  • InoriYuzuriha
    InoriYuzuriha Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Okuma diyen kişiden hayır gelmez. Tamam çalışmak zorunda değilsin ev hanımı olmayı küçümsemiyorum ama okumak zorundasın, en azından böylece gün gelir sana bakan kişi yanında olmaz o zaman kendine bakabilirsin. Ayrıca okumak sadece iş bulmak değildir, okumak insanın ufkunu genişletir bakış açısını değiştirir.

2
    0 Yorumla
  • cicimod
    cicimod Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 85%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Bu fikirle yaşamak çok yanlış. Siz de birey olarak hayatta herhangi becerilerinizle yerinizi tutmalısınız.'Ben sana bakarım' çok aşağılayıcı kelime. Siz saksı bitkisi misiniz? Kadınlarımız başından yanlış düşündüğü için sonra çok pişman oluyorlar. Hem o bakarım diyenler yarın obürgün ihanet eder yarı yolda da bırakır elinizde meslek iş olmadan kalırsınız öyle kapılarda temizlikçi.

1
    0 Yorumla
  • sudesiyahseven
    sudesiyahseven Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Ayrılma ihtimaliniz de var. Ya da zamanla aldığın 3 kuruş şey için başına kakacak çok insan var. Ev işi de iştir, aynı hizmeti başkasının evin de yapsan, eve para getiriyor olursun ama kendi evin de yaparsan " bütün gün evdesin " gibi şeyler duyma ihtimalin var. Ben bu aralar çalışmıyorum ama en yakın zaman da halledicem. Evlensem de genel olarak çalışırdım diye düşünüyorum. Çalışmadığım dönemler de eşim böyle davranmıyorsa, zaten sorun olmazdı.

1
    0 Yorumla
  • bahtsızkız34
    bahtsızkız34 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Zengin bulursan evet djdjdj Okumak önemli ama düzgün bir bölüm seçersen. Ayrıca sadece diplomaya kendini bağlama, profesörlerin bakış açısını dinleyip kendini geliştirmek, okurken ayrıca bir dil öğrenmek, kendini farklı kollarda geliştirmek önemli yoksa boşa giden 4 yıl olur 🤷🏻‍♀️

1
    0 Yorumla
  • Handsomehell01
    Handsomehell01 Takip Et
    Master Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.

Artık okumak Türkiye de pişmanlık demektir. Boş yere gençliği gidiyor insanların 25 yaşında mezun oluyorsun. Kpss iki yılda bir yapılıyor oluyorsun 27 ilk senende kazanamadın olacaksın 29 bunlar merkezi atama için. Ama yok her yıl yapılan A grubuna girdin diyelim onun içinde Akp den yüksek torpil lazım mulakatlarda. O yüzden şimdiki aklım olsa okumaz bir meslek sahibi olur erken yaşta çoluk çocuğa karışmış olurdum.

0
    0 Yorumla
  • Kadoooş
    Kadoooş Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Pişman olursun. Evliliğin dönüşü yok ama iyi bi bölüm okursan kendi ayaklarının üzerinde durmayı başarırsın, evlensen de evlenmesen de imkanların iyi olur, kendi kendine yetersin.. biraz gençliğini yaşa evlendiğin zaman iki çocuk verir sana koca, sonra hayatın kısıtlanır gider artık

0
    7 Yorumla
    • ıssızgemi55
      ıssızgemi55
      +1 yıl

Ah be kader...

Yorumla
    • Kadoooş
      Kadoooş
      +1 yıl

?

Yorumla
    • ıssızgemi55
      ıssızgemi55
      +1 yıl

Me kadar guzlesiniz oyle laf olsun diye değil harbiden

Yorumla
    • Kadoooş
      Kadoooş
      +1 yıl

Teşekkürler sağolun..

Yorumla
    • ıssızgemi55
      ıssızgemi55
      +1 yıl

Bu platformda gördüğüm en harika manzara. Dusunsene yilan dağından aşağı inerken iki kişilik türkü kalmış ben onu söylüyorum

Yorumla
    • ıssızgemi55
      ıssızgemi55
      +1 yıl

Kutun kapalı galiba mesaj gitmiyor

Yorumla
    • ıssızgemi55
      ıssızgemi55
      +1 yıl

?

Yorumla
  • Lalizar26
    Lalizar26 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Aşkım bu adam sana bakacak olabilir , ama önemli olan bu adam birden hayatından çıkarsa sen kendine bakabilecek misin? Oku işini eline al içinde ukte kalmasın , güçlü bir kadın ol , 1. sırada her zaman kendin olsun , evlilik bir süre daha bekleyebilir

0
    0 Yorumla
  • DeepS_lence
    DeepS_lence Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Elbette. Hemen değil belki ama bir zaman sonra pişmanlığını yaşarsın. Bişey almak istediğinde, canın bi yere gidip bişeyler yemek istediğinde veya çocuğun oldu diyelim ona bişey almak istediğinde kocandan para isteyip ne yapacaksın parayı sonra bakarız dediğinde anlarsın. Özgürce dışarı çıkamadığında veya bu yaşta tecrübe etmediğin en basit şeylerde acemilik çektiğinde (fatura ödemek, pazara gitmek, yemek, çocuk vs.) Anlarsın. Daha yolun çok başı. Yaşaman gereken onca güzellik varken. Okumak, gelişmek, maddi güç elde etmek varken niye bu yaşta bi adam için bunlardan vazgeçmek..

0
    0 Yorumla
  • dominantmaster
    dominantmaster Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 96%
    +1 yıl

Kocan eğer cinsellik konusında sana yeterli hazzı yaşatacak biriyse ya da daha önce onla ilişki yaşayıp bunu test ettiysen kesinlikle okul okuma çünkü parasız rezil bir öğrencilik hayatı yerine evli ekonomik sorunu olmayan kocasıyla mutlu huzurlu bir hayatın olur. Eğer kocan cinsellikte seni tatmin edemiyorsada kendine bu konuda değerli uzman bir partner bularak bu sorunuda çözebilirsin tabi ki gizli kaçamak olmak şartıyla🤫

0
    3 Yorumla
    • dloohsouse
      dloohsouse
      +1 yıl

Arkadaş ne mal insanlarsanız ya

Yorumla
    • Fotoforajkafa
      Fotoforajkafa
      +1 yıl

Evet evet dikkat cektin hadi simdi dg

Yorumla
    • dominantmaster
      dominantmaster
      +1 yıl

Fikirlerimi beğenmemeniz dert değil de karşı fikir üretmeden aptal saptal yorum yapmanız canımı sıkıyor ülkenin ekonomik durumu ortada atanma işe girme gibi bir durum için torpil gerekli genç işsizlikte oecd raporlarında birinci sırada dünyanın en mutsuz ve en öfkeli ülkeleri sırasında ilk sıralarda bir kadın eğer mutlu bir cinsellik yaşayacaksa böyle bir mücadele yerine evlenmesi daha mantıklı bir ekek içinde geçerli aynısı illa ben okumak istiyorum şansımı denemek istiyorum diyeninde yolu açık iyi şanslar

Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 94%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.

Hayata nasıl baktığına göre değişir. Eğer ailede kötü bir çocuklu gecirdiysen reşit olunca ayrı bir hayat istiyor insan kişi kadın ise evlenmek kaçınılmaz oluyor onun için hele birde yanlış tercih yaparsa hayat iyice içinden cikilmaz hal alır. Önyargı tavan yapar.

0
    0 Yorumla
  • srtcbrk
    srtcbrk Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

20 yasında cözüm aramak yanliş bence...
    ne okumak cözüm ne evlenmek...
    evliyken de okunabilir örnegi var uni hayatimda... ve evli olanlar daha cabuk bitiryor uniyi... oratmdan uzaklasip okuldan eve evden okula ister istemez kendini derse veriyosun

0
    0 Yorumla
  • herhangibirkişiü
    herhangibirkişiü Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    +1 yıl

Bişey söylim mi geçen gün 38 yıllık bi evli çiftin konuşmasına şahit oldum kadın okumamış evlenmiş emekli olcakları rahat yaşam sürcekleri yıl adam karısını aldatmış bide ben onun karşısında güçlü hissediyorum ben ona para vermesem şu an faturalarını bile ödeyemez bana muhtaç boşansın benden diyodu demem o ki önce bileğine altın bileziğini incede olsa tak koca kolay hayat bu ne olcağı belli değil ayaklarının üzerinde duran başarılı güçlü bi kadın olmayı kendine hedef bil yinede seçim senin hayat senin nasıl yaşamak istersen kaderinin ipleri elinde

0
    0 Yorumla
  • FantaziDunyam_
    FantaziDunyam_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 98%
    +1 yıl

Önce okumak derim, eğer işe yarar bişey okuyacaksan..
    Eğer fazla zeki değilim diyorsan koruma ve güvenlik meslek yüksekokulu oku.
    Onu kazanmak kolay olur sana.

Devlet dairelerinin çoğu artık oradan alım yapıyor.
    Hem kolay memuriyet ve özgür ekonomik hayat, hemde mutluluğu bulursan iki kat güzel hayat

0
    0 Yorumla
  • wodixx
    wodixx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Ben türkiyede en iyi Üniversitelerden mezun bir mühendisim. Calısma hayatı o kadar zor geldiki yenı mezun olarak, evlenıp ısı bırakmayı dusundum. İstifa ettim. Ama o esnada evde bos bos oturmanın hıcbır ıse yaramadıgını, aksıne beni körelttiğini farkettim. herkes iş yaparken ben evde bos bos oturuyordum. E tabi mali durum da bır yerden sonra sıkıntı oluyor. Baskalarının elıne bakıyorsun. Diyeceğim o ki asla boyle bir hataya düşme. Ben Şu an sanslıyım ki güzel bir firmada muhendıs olarak calısmaya basladım. Kendı ayaklarımın uzerınde durdugumu gormek ego tatmınımı de saglıyor. Calısmaktan vazgeçme, o adama da inanma. Ne oldugunu belli etmiş

0
    0 Yorumla
  • Rhaast
    Rhaast Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 46%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Değildir, bak hayatın garanti gibi olur ama özgürlüğünden gider. Arkanda hep bir destek olur ama sınırlı bir alan içinde imkanın daha rahattır. Şöyle bir örnek vereyim, bir bahçede bağlı bir köpek düşün ama sahipleri besliyor durmadan açlık derdi yok. Ama bağlı bide bi kurt düşün aç yemeğini bulmak zorunda bi desteği yok tek başına hayatta kalmak zorunda ama dilediğince gezebiliyor özgür

0
    0 Yorumla
  • 123gomis
    123gomis Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Valla kardeşim ben evlenmedim şu an 36 yaşındayım keşkede evlenseymişim yaşın 20 olmuş 19 olmuş. Önemi yok ama o evlendi çocukları var evlenme deyenlerde hepsi evli he tabi kafan uyuyosa ama dediğim oki seni hakediyosa evlen ne paraya pula nede ailesine bak

0
    0 Yorumla
  • mekanınsahibinil
    mekanınsahibinil Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 33
    +1 yıl

Bu bir çözüm değil tercihtir. Sonuçlarını da yaşamadan bilemezsin

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Gelecekte ne olacağını bilemezsin o yüzden bir diploma sahibi olmak önemli. Her ne kadar bugünlerde bir işe yaramiyor olsa bile bir işe girerken egitim düzeyi her zaman sorulur yine diyorum gelecekte ne olacağını bilemezsin o yüzden okumak onemli ama ben de seninle aynı sorulara sahibim. Evlenmek için 5 yıl beklemek istemiyorum. Sevgilim, biz evliyken okumanın sorun olmayacagını söyledi ben de aynı fikirdeyim o yüzden üniversite 1 veya 2. Sınıfta evleneceğiz
    Ama senin sevgilin evde otur iş yapma diyorsa bu sakıncalı bir durum çünkü erkekler baş edebileceğini kadınları zayıf gorur. kendi ayakların üzerinde durman önemli.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

24 yaşındayım ne okudum ne evlendim

Evlenmek istiyorum o ayrı okumadığım için pişman da değilim kendimi zorlasaydim yinede okuyamazdim bende yok yani

Okul 🏫 sıkıcı

Ama sen oku eğer başariliyim diyorsan bir meslek sahibi ol

Ol ki kimse seni ezemesjn Türkiye'de kadınların okuması şart bence

Eşinde olsa gün gelecek seni parasıyla ezer

Eğer kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyorsan okumak şart

1
    0 Yorumla
  • KomandoYüzbaşı
    KomandoYüzbaşı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

İleride istediğin bir şeyi param yok alamam dediğinde görürüm o ben sana bakarım diyen adamı. 5 sene sonra çok pişman olursun helede anlaşamayıp boşanırsanız maddi olarak sıkıntı çektiğin zaman kafanı duvarlara vurursun.

2
    0 Yorumla
  • turuncuçiçek2002
    turuncuçiçek2002 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Ben erkeklere güvenmiyorum evleniyorlar genelde cocuk yapıp evde sana baktryorlar aldatıyorlar kendilerini bisey sanıyorlar bi arkadaşım 18inde evlendi ailevi problemleri yüzünden şuanda çok pişman ben hiç evlenmeyi düşünmüyorum bu tür nedenlerden

2
    1 Yorumla
    • Yomeyamo
      Yomeyamo
      +1 yıl

18 mi yok artık

Yorumla
  • Sadeşık
    Sadeşık Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 88%
    +1 yıl

Boşanınca pişman olursun. Yapma. Bu devirde üni okumamak, lise mezunu olmak iş bulamamana ve toplumdaki statünün çok dipte olmasına neden olur. Kendin için oku. Sevgilin için evlenme. Oku sonra evlen. Ne acelesi varmış?

2
    0 Yorumla
  • perla23
    perla23 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 397 cevap paylaştı.

mehmet aslantuğ bu konuda hülya avşara çok güzel bir yanıt vermişti - ''kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına, yanılgılarına bırakmamalı"

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Erkeklere güven olmaz Bana da böyle denmişti Nişanlıyken bana duygum bitti dedi bıraktı gitti Şimdi tekrar okuyorum şükür Ya bu şansım da elimde olmasaydı? Ya ailem olmasaydı? Biz sana sevdiğinden ayrıl demiyoruz İstersen 5 şeyi aynı anda yürütebilirsin Hiç üşenme kendini garantiye al çünkü erkekler sözlerini tutmuyor

0
    2 Yorumla
    • Yomeyamo
      Yomeyamo
      +1 yıl

Nasıl bıraktı yaaaa

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

düzgün bir şekilde bitireceğiz bendeki duygular bitti bu durumda neden aramak zaten yanlış Dedi ve bitirdi

Yorumla
  • bcrerkn
    bcrerkn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 52 , eic 89%
    +1 yıl

He bakar,
    bakar bakar durur kucağına da iki çocuk al sana bundan sonraki hayatın daha erken bacım git gez dolaş gençliğinin baharında hayatın tadını doya doya dolaş İlber hoca ne diyor gidip mobilya dükkanı gezeceginize gidin dünyayı gezin.

1
    0 Yorumla
  • BuzlarTrileçesi
    BuzlarTrileçesi Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 50%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

İnsanların sözleri vaadleri kuru bi gürültüdür. Kimsenin yaptıklarını yapacaklarını görmeden sözlerine inanılmaz. Güvenilir insan zaten hal dilinden anlaşılır. Hayatta her şey çıkabilir önümüze. Eğitimini arka plana atma

1
    0 Yorumla
  • Namühim
    Namühim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Asla tavsiye etmem. Yaşıtların en güzel zamanlarında yaşarken eve, çoluğa çocuğa bakmak için tüm enerjini verirsin. Asla mutlu olabileceğini düşünmüyorum. 5 yıl sonra bu görüşte olmayacaksın çok pişman olursun.

1
    0 Yorumla
  • HayatAdami9191
    HayatAdami9191 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Kadın güçlü olmalı
    Kocanın eline bakmamalı
    Yarın bir gün problem olursa umarım olmaz ama kendi işi gücü olmalı.
    Her şey toz pembe değil
    O yüzden iş güç meşguliyet, para kazanmak şart, tabi helal yoldan
    Mesajım alınmıştır bence
    İşine krışmak gibi olmasın ama düşüncem böyle

2
    0 Yorumla
  • Richimcanım
    Richimcanım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

“Kızlar okuyun. Okumazsanız; kolunuza takılan 3 bilezik, kocanızın ömür boyu ödeyeceği salon takımıyla övünen, çeyizi dünyadaki en değerli eşya sanan bireyler olursunuz. Dışarıda nehir gibi akan bir hayat varken siz o nehirde ki sabit kaya gibi sürekli aynı kalırsınız.”

- AZİZ SANCAR

2
    0 Yorumla
  • SadıçGörl
    SadıçGörl Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 88%
    +1 yıl

Asla evlenmemen gereken kişidir. İlerde çok pişman olursun, böyle bir hataya düşmemelisin. Seni okutmak istemeyen değil senin okuman için çabalayan biri ile birlikte olmalısın bence. O zaman hayatın daha kolay oluyor.

0
    0 Yorumla
  • Serkancamx
    Serkancamx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Böyle saçma bir düşünceye kapılmayın hiç bir zaman hayatta önce kendi ayaklarınız üstünde durabilecek seviyeye ondan sonra evlilik, v. s düşünün bir gün gelir eşinden istediğin desteği, değeri görmezseniz kafanızı çok duvarlara vurarsınız

0
    0 Yorumla
  • engeler
    engeler Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 67%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 609 cevap paylaştı.

Evlenmek cözüm değil okuyup boşta kalanda çok hakını alamayan çözüm köy gibi biyerde toprak sahibi olmak benzini tohumu suyu ucuza vermek köylüye millet gitsin çiftçilik yapsın üretim olsun
    Ekmek bulunmuyor artık ne evliliği ne çocuğu

0
    0 Yorumla
  • mina15
    mina15 Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 97%
    +1 yıl

asla sakın yap oku al ekmeğini eline çalış koca her zaman bulunur
    "Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı!" (Mehmet Aslantuğ)

0
    0 Yorumla
  • regolit
    regolit Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

üniversite eğitimine kayıt yaptıktan sonra evlen, hem okursun hem eşinle yaşarsın. Diğer türlüsü, riske girersin, çünkü 19 yaşında ki bir kadının düşünce dünyası ile ileri yaştaki düşünce dünyası değişiyor.

0
    0 Yorumla
  • Mrtcn021
    Mrtcn021 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Öncelikle okuduğunuz bölüme bagli okuduktan sonra kesin is sahibi olacaksaniz okumanizi tavsiye ederim ama siradan bir bolumde sadece vakit gecirmis olursunuz sonrasında da omrunuzden 4 5 yil gitmis olur

0
    0 Yorumla
  • berkatak
    berkatak Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

okursan kendine katkı sağlarsın uzun dönemli bir yatırım olur.. evlenirsen başkasına bağlı kalırsın kısa vadede kazanç kesin uzun vadede risk yüksek.. bana sorarsan oku iş ara çalış 1-2 yıl kendine güvenin gelsin sonra git kocaya...

0
    0 Yorumla
  • pllyna
    pllyna Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Oku

Eline al diplomayı.

Sonra evlen. Bunun aksi davranmak ileride bir gün, bugünler için pişman olmak demektir.

Bir sürü kadın tanımışımdır, keşkelerle yaşayan.

Yapmayın yani.

0
    0 Yorumla
  • -Zed-
    -Zed- Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 63%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 809 cevap paylaştı.

Hayatını başkasının kontrolünde bir amaç gütmeden yaşamak istiyorsan tabii ki de evlen evinin hanımı ol. Ya da kendi istediklerini, hayallerini yaşamak için ideallerinden vazgeçme ve çaba göster. Seçim sana ait.

0
    0 Yorumla
  • pehlivaan
    pehlivaan Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Ooo tam kendine köle arayan tip. Kadına sadece gel evde otur çocuk yap yemek yap çamaşır yıka yatağa gir diyen enteresan bi düşünce tarzı

3
    0 Yorumla
  • Meclis0101
    Meclis0101 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35
    +1 yıl

Çevremde 19 20 yasinda evlenen çoğu kişi 28 29yasinda gelince ayrıldılar. Kızların bir mesleği olmadığı icin çalışmak zorunda kaldilar. Madem bu kadar evlenmek istiyorsun bir meslegin olmadan evlenme. Ya da hali hazırda bir işte çalışıyorsan sakin evlilik icin işini birakma sonra pisman olursun. Ve ne olursa olsun erkeklere sonsuz güvenme 😂

1
    0 Yorumla
  • olasılıklararenedak
    olasılıklararenedak Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.

Çözüm değil. Zaten büyük ihtimalle evleneceksin. Şimdi ya da sonra. Zaten evleneceğin için bir şeye çözüm getirmiyorsun. Ama kendi ayakların üzerine durman iyi olur.

1
    0 Yorumla
  • orcanius
    orcanius Takip Et
    Yoda Yaş: 103 , eic 83%
    +1 yıl

" Ben sana bakarım " cümlesi her şeyi özetlemiş zaten.
    Birey olmak istiyorsan, bağımsız olmak ardından tercihlere geçmen gerek.
    Yine de sen bilirsin.

1
    0 Yorumla
  • odakokusu
    odakokusu Takip Et
    Xper 3 Yaş: 24
    +1 yıl

Şu an her ne kadar güçlü bir aşkın varmış gelse bile ileride sana neler yapabileceğini bilemeyiz. Ben olsam asla güvenmezdim. Günümüz dünyasında özellikle de günümüz Türkiyesinde her kadın kendi ayaklarında durabileceği büyüklerimizin deyişiyle bir altın bileziği olmalı. Altın bilezikten kastım da bir mesleği bir uğraşı işi olmalı bence.

1
    0 Yorumla
  • FlyingDutchie
    FlyingDutchie Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Hayatının hatasını yaparsın. Nasıl bir insana denk geleceğin belli değil bir kere. Kendi ayaklarının üzerinde dur ki eş de dahil olmak üzere kimsenin eline bakmak zorunda kalma.

1
    0 Yorumla
  • Ragnar_Lodbrok
    Ragnar_Lodbrok Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.

. arrağı yiyeceksin bu kafan yüzünden. Söyleyeyim. Erenköy'e git bir gün, kadınlar koğuşunu gör. Alayı erken evlenen ve sıkışıp kalan kadınlardan mütevellit o akli dengesi bozuklar kampının

1
    0 Yorumla
  • Sorucevapbankası
    Sorucevapbankası Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Çok pişman olursun, düşünsene okumuş kendi ekonomik özgürlüğünü eline almışsın hem de kimseye muhtaç olmadan, sana verebileceğim en iyi tavsiye çok yönlü bak bu olaya het türlü senaryoyu değerlendir.
    Evlendin, okumadın nolcak ömür boyu belki de bunun pişmanlığını yaşayacaksın, belki sevgilin çok değişecek onu sevmeyeceksin, sence ekonomik özgürlüğünü eline alsan kimseye hiçbir erkeğe minnet etmesen daha iyi değil mi

1
    5 Yorumla
    • Sorucevapbankası
      Sorucevapbankası
      +1 yıl

@sss__ yanlış anlama lütfen, sev sev en doğal hakkın da aradaki ince nüansı da kaçırma derim

Yorumla
    • Sorucevapbankası
      Sorucevapbankası
      +1 yıl

@dudunmubeni4 sende durumlar nasıl

Yorumla
    • dudunmubeni4
      dudunmubeni4
      +1 yıl

Benim daha hem okul var hem evlenmek de saçma geliyor ya ahhsh

Yorumla
    • Sorucevapbankası
      Sorucevapbankası
      +1 yıl

@dudunmubeni4 aynı fikirdeyim kesinlikle, baksana çok kararsız kalıyorum ben de amaaan okulun var daha 😂

Yorumla
    • Sorucevapbankası
      Sorucevapbankası
      +1 yıl

@dudunmubeni4 vaktin varsa biraz sohbet edelim mi

Yorumla
  • Devamını Gör (268)
Devamını Gör(313)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 20 yaşında okumak yerine evlenmek bir çözüm müdür?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

21 yaşında okumak yerine evlenmek bir çözüm müdür? 12 cevap verildi
20 yaşında okumayı bırakıp evlenmeyi düşünmek anormal midir? 62 cevap verildi
21 yaşında okumak mı evlenmek mi? 40 cevap verildi
21 yaşında okumayıp evlenmek istemek insanı koca delisi mi yapar? 66 cevap verildi
22 yaşında hem okuyup, hem evlenmek mantıklı mı? 63 cevap verildi
22 yaş okumak için 26 yaş evlenmek için gec mi? 21 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sizi en iyi kim anlar?
  • Dost musun, düşman mı?
  • Sevmeyi biliyor musunuz?
  • İç organlarınız sağlam mı?
  • Kadınlar sohbet edebilme yeteneğine erkekler ise güzelliğe mi bakıyor?
  • Seni En Çok Kim Sever?
  • Uzaylı gelip alsa gider misin?
  • Ben yeni birini nereden bulacağım?
  • Manuel vitesli araba alınır mı sizce manuel vites zor mu?
  • Dudaklarımda estetik olduğu çok belli olmuyor dimi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨