Konuşmak istemediğimi söylüyorum neden hala ısrar ediyor?

sanaldan tanıştığım biriyle 2-3 ay konuştuk. benimle ciddi düşündüğünü söylemişti başlarda. daha ortada bir şey yokken beni tanımıyorken hangi mantıklı insan bunu söyler ki? ilşki istemediğimi hayatıma kimseyi almadığımı söyledim. tamam arkadaş kalalım dedi. yapabileceksen kalalım dedim. arkadaşça konuşmaya devam ettik ama ortada hiç bir şey yokken durduk yere beni eski ilişkilerindeki kızlarla karşılaştırırdı. sen başkasın deyip dururdu. bende baktım bunun niyeti farklı artık soğuk yapmaya başladım görüldü attım. en son dayanamadım engelledim. başka hesabından yazdı tamam normal arkadaşça konuşucaz dedi. bende yine kabul ettim slk gibi engeli kaldırdım. ben birinden soğuyunca tekrar ısınmam çok zor o yüzden sürekli o yazıyordu baktım sohbeti ilerletemiyorum. “konuşmak istemiyorum derslerime okuluma odaklanmam gerek” dedim. “peki rahatsız ettiğim için özür dilerim” yazdı. “bir daha olmayacaksa sorun değil” dedim. bu dediklerim 1 ay önce oldu. dün akşam tekrar yazmış naber diye. konuşmak için bu kadar ısrarın sebebi ne?
Konuşmak istemediğimi söylüyorum neden hala ısrar ediyor?