- Aşk İlişkileri konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılKimin ne dediğini hiç umursamayın bence. Evlenenlerin başı göğemi eriyor sanki?
Bizim toplumun özelliğidir durumdan vazife çıkarmak. Bunu da çok ustaca yaparlar, ama kendi evliliklerine baksanız hüsran yumağıdır çoğu zaman.
Hatta bazen kendi evladı kız ya da erkek olsun 35 - 40 lı yaşlarda ve bekar olduğu halde örneğin sizin gibi çevredeki insanlara evlilik hakkında telkinde bulunanlar bile oluyor. Sorduğunuz zaman kendi çocuğunu neden evlendirmiyorsun diye, o istemiyor işte anlatamıyorum gibi cevaplar verebiliyor insanlar.
Öyle durumlarda şunu düşünüyorum; herhalde ebeveynler kendi çocuklarının mürüvvetini göremeyince en azından bari yakın çevremizde birileri evlensin de o süreçleri yaşasın biz de görelim kendimizi avutalım diyorlar.
🤣🤣
Özellikle de bu devirde evlenmek kiminle olduğuna bağlı olmaksızın başlı başına akıl kârı iş değil. Hele de maddiyat önemli değil, kimse aç kalmaz, iyi huylu olsun vs. masallarıda boş laf. Maddi problemlerle boğuşan çiftlerin cinsel hayatı dahi yalan olur. Ama zaten siz ekonomik anlamda da hayatınızı idame ettirebilecek konumdasınız ki bu çok önemli.
Günümüz koşulları maneviyatı ortadan kaldırmış kültürel yozlaşma had safhada ve insanların birbirine minneti yok.
Evliliklerin birçoğu ama 3 - 5 ay sonra ama üç beş yıl sonra mahkeme koridorlarında sonlanıyor. Ve kadın açısından bu süreç daha yıpratıcı oluyor, kadın cinayetlerini de unutmamak lazım.
Benim size tavsiyem size değer veren kıymetinizi bilen bir insan ile karşılaşmadığınız sürece yaşınız kaç olursa olsun evliliği asla düşünme. Beraberlikler tâbii ki olabilir ve son derece normal.
Ancak arada bir evlilik bağı bulunmadığı sürece beraberlikler taraflardan biri için için çekilmez olduğu zaman sonlandırırsın, yoluna devam edersin fakat nikah işin içine girdiği zaman her şeyin rengi değişiyor. Günümüzde zaten kimse gerçek yüzünü karşı tarafa göstermiyor herkes maskelerle dolaşıyor.
Bunlar benim görüşlerim eleştirenler olabilir saygı duyarım ama burada herkes kendi fikrini belirtmek için yorum yapıyor sonuçta. Katılırsınız, katılmazsınız. Sizde kendi görüşünüzü ortaya koyarsınız. Bu nedenle hamasi konuşmalardan uzak durmak gerekir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bunca yıl doğru kişiyi beklediniz, ama hiç düşündünüz mü? Ya o doğru kişi size açılamayacak kadar içine kapanık birisiyse? Bence seçici olmalısınız, yoksa sizi hiç hak etmeyen birisiyle birlikte olmanın acısını yaşarsınız. Eğer bir erkek sizinle evlenmek için, yangından mal kaçırırcasına evlilik hazırlıkları yapıyorsa ve sizin duygularınızı, düşüncelerinizi sormuyorsa. Giyeceğiniz gelinliğe dahi evleneceğiniz kişinin ailesi karar veriyorsa size çok ama çok geçmiş olsun demek gerekir.
Hiç mi aşık olmadınız? Tahmin ediyorum ki elbette aşık oldunuz ama hiç bir adım atmadan o kişinin etrafında dolanıp durdunuz, sizi görmesi için sürekli onunla ilgileniyormuş gibi yaptınız. Sonuç o aşık olduğunuz adamı başka bir kıza kaptırdınız. Şimdi kendinizi avutuyorsunuz hala! "Demek ki beni beğenmemiş, demek ki ben onun tipi değilmişim ya da demek ki ikimiz de birbirimize hayırlı değilmişiz" diye. Ama asıl acı ve çaresiz gerçek ilk adımı hep erkekten beklemek.
Olmayın aslında seçici falan direk önünüze çıkanla evlenin. Hatta imam nikahıyla hemen gerdeğe girin... :D10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. sorunu okudum. sevgili arkadasım ya ne diyim ki. gizli kız :D hayat işte ne desek boş. tabi haklısın.32 yasında olunca artık ailen sanırım bıkmıs. demişlerki kısmet bulalım aile kursun. iyi niyetli düşünüyorlar tabi. onları da anlamak lazım. işte hersey zamanında. umarım gönlünün ok vereceği biri cıkarda. beyaz atlı prens evlenirsin. bi yastan sonra begenmek zor anlıyorum seni. bu devirde en büyük sorun bence bu evlilik işi. insanlar evlenmiyor. evlenemiyor cinsler birbirine uzaklastı artık benim düşüncem. ama mesleğin güzel. öğretmen bi eş için ideal bi iş erkek için yani. ama işsiz olmaz tabi ama cok da takılmamak lazım. iş dediğin bulunur da kısmettir bu iş. hemen elememek lazım. senin kararın tabi
00 Yorumla
Bu konularda kesinlikle moralini bozma. bunlar nasip kısmet işleri. Bi bakarsın hiç ummadığın bir yerden aklını başından alcak biri çıkar karşına. Sonuçta bu yaşına kadar boş durmamışsın ekmeğinin peşinde koşmuşsun. bu düşüncelerle kalbini bozma. Bende memurum ama bu konuyu hiç kafama takmıyorum her şey olacağına varır akışına bırakmak gerek bazı şeyleri. seni anlıyorum ama mutlu olman için onun bunun dediği değil senin ne düşündüğün önemli. kendini evde kalma psikolojisiyle üzersen bu mesleğine okuluna öğrencilerine hatta günlük yasantina bile olumsuz etki eder. Bunun için ne yapıyoruz salliyoruz dertleri kötü düşünceleri her şeyi akışına bırakıyor ve mutlu olmaya çalışıyoruz.😊😊SAYGILARIMLA
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru söylüyorsun valla. Ben de üzülmeye başladım hatta arkadaşlarım da diyor üzgün gibisin diye. Belli oluyor taktığım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
250Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır Tabikide evlilik bu kadar basit bir şey değil ki
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmen hanım öncelikle şunu ifade edeyim ; sanırım evde kaldığımdan şeklinde başlayan bir anlayışınızı kabul etmiyorum. Evde kalmak nedir? Kelime anlamı ile ise hepimiz iyi kötü evde kalıyoruz, mecazi anlamında ise ( evlilik yaşı geçtiğinden evlenecek kimse bulamayan bu nedenle baba evinden gitmeyen kalan) daha 32 yaşındasınız. Benim eş, dost, arkadaş, akraba, komşu, ve tanıdıklardan onlarca 30-50 yaş arası bekar bildiklerim var. Aradığını bu saatte sonra bulamazsın ne demek, saat kaçmış sizinkilerde? Evlilik kısmet işi. Yaşı, zamanı, kişisi, oluş şekli vb. sadece bizim elimizde olan şeyler değil. Siz ekonomik ve sosyal bağımsızlığı olan tahsil görmüş, işe girmiş bir insansınız size baskı yapmaları siz izin vermedikçe mümkün değil aslında.
Aile bireyleri ile konuşun siz bu şekil düşünür ve davranırsanız asıl benim psikolojim bozulur deyin. Ayrıca mutlaka evlenilecek diye bir kanunda yok. Görüyoruz evlilikleri son 10 yılda boşanma sayısında korkunç bir patlama var.
Unutmayın aptalca yapılmış bir evliliktense, bekarlık daha makuldur.
Bir gün mutlaka evet bu diyeceğiniz biri çıkacaktır karşınıza.
Sizde karamsar olmayın, her şey vaktine gebedir.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Genel olarak hormonsal durumlarla alakalı olarak geç evliliği kimse doğru bulmaz. Bilimsel olarak 40 dan sonra hamile kalan kadınların çoğu hamilelikten sonra bebeklerinin %70 oranla genetik bozukluklar ve farklılıklar görülür. Bu sebeple 40 dan önce çocuk sahibi olunması isteniyorsa erken evlilik daha mâkuldur. Tabi,çocuk isteyenler için geçerlidir. Evlatlıkta olabilir fakat kendi çocuğum olsun diyorsanız bu kriterleri de göz önünde bulundurmanız gerekir.Özetle, bu sebeple 40 dan önce evlilik her açıdan doğru bir seçimdir çocuk sahibi olmak isteyenler adına.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. valla ben 32imde evlendim açıkçası bana da baskı vardı sadece ailemden değil çevremden de, evlenen kız arkadaslarım evlenmedim deyince 'hıı evlenme zaten evlilik kötü hobilerine vakit ayır bence sen de' derler ama sayfalarında kocalarıyla pozlar paylasırlardı, yani kız arkadas bile acımasızdı. ya benden tavsiye arkadas cevremden de gordum bunu onune gelenle evlen demiyorum asla yapma bunu, ama realist düsün de evlen. 'aaa ayağım yerden kesilsin aşık olayım 'mantığında olma, aşk illa bitiyor hoşlansan onunla iyi anlaşsan yeterli, zaten evlenince romeo juliet romantizmi olmuyor her gün :) hani erkekler bu mantıkta biraz ben bu kadına cok asık olayım mantıgı cogunda yok, iyi anlasabildiği , sorumluluk sahibi ve hoslandıgı kadınla evleniyorlar. kız arkadaslarım cogunlukla asktan ayaklarım yerden kesilmeli söyle olmalı boyle olmalı mantıgında , ama yalnız ve mutsuzlar , demek istediğim beklentiyi biraz dusurmek lazım bence
20 Yorumla
+1 yılaynı şeyler benim içinde söyleniyor. Bu baskıyı yapan insanlar evlenip mutsuz olan veya hayatı yaşayamamış mutsuz olan insanlar... Bir erkeğe veya bir kadına ömrünü adayıp evlenip üstüne böyle bir dünyaya çocuk getirme fikri maalesef benide bir çok şeyden uzaklaştırıyor. Ama toplum baskısı azımsanamayack kadar güçlü. En yakın arkadaşlarınız bile evli ve neden evlenmiyorsun diye tutturduklarına göre ya onlar bizim özgürlüğümüzü kıskanıyor ya da evlilik gerçekten çok güzel bir şey. Bilemiyorum... Ama kafa yapım uyuşur ve beni her anlamda tatmin edecekse o bireyle evlenirim. Evliliğe karşı değilim minik bir bebeğim olsun bende çok isterdim. Ama huzur ve sağlık ve tabiki ekonomik düzeyi yeterli olmalı evlenecek insanların.. boş havadan laflara kıymet verme. Senin için doğru olan doğru zamanda evlenmiş olman. 32 yaş geç değil ayrıca kendine evde kaldım gibi kötü kalıplara sokma başta kaybetmişsin...
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBuradaki sorun onlar bence. Herkesin kendine ait bir yolu var. Onlar gibi herkesin yaptığını istediğini sanmaları ve sana sormadan istemesen de sıradan olman için uğraşmaları saçmalık.
Sana iyilik yapmak isteyip kaş yaparken göz çıkarıyorlar belli ki. Yerinde olsam onlara nazikçe 'Kendi işinize bakın benim hayatıma karışmayın' uyarısı verirdim.
Ben dobra ve bazen kırıcı olduğu söylenen biriyim, o yüzden dediğimi yumuşat istersen yani onlar belki cidden iyi niyetlidir kırmamaya çalış derim. Ayrıca üstlerine vazife olmayan bir şey yapsalar da seni düşünmeleri de biraz hoş bence.11 Yorumla
+1 yılHayir kesinlikle öyle bir hataya düşme
İnsanların en çok hata yaptığı dönemdir zamanlama faktörü.
Asıl bu dönemde iyi analiz etmek gerek çünkü yaşıyın ilerlemiş olmasından kaynakli baskilar artıkça önüne çıkan fırsatların azalmasını koz olarak kullanmak isteyen bi sürü adam görünümlü kibar konuşan süslü dümbük çıkacak son derece dikkatli olmanda fayda var akabinde öyle aaa buda öğretmen bu iyi adam falan gibi zafiyet durumuna düşmeyin dahada kötüsü günümüzde nasılki sadakatli bayan bulmak zor ise erkek bulmak dahada zor bütün bu etkenleri göz önünde bulundurarak yola devam etmen son derece ehemniyet taşır.
Çünkü bende senin gibi yaşım ilerledi diye gidip birine evet dedim sonuç aci ve hüsran oldu iyi ki çocuk yapmamışım sana bol şanslar diliyorum12 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir yorum olmuş. Evlensek bile çocuk yapmak için birkaç yıl düşünmek gerekiyor sanırım. Benim de yaşım 32'ye gircem😊 Bu dönemlerde bir de böyle sorunlar çıkıyor. Evlensen dert, evlenmeyip beklesen dert☺
- +1 yıl
Teşekkür ederim size özel mesaj yazdim
Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. Ne alaka? Saçmalamışlar !!!
30 lu ve 40lı yaşlar özellikle kadınların en çekici olduğu yaşlardır, tabi g*tü göbeği salmazsan.
Kendine bak, spor yap, yediğine içtiğine dikkat et, öğretmen olduğuna göre belli bir entelektüel düzeye de sahipsindir zaten, daha ne olsun?
Önüne gelenle evlenmek zorunda falan değilsin, evlenmek zorunda da değilsin ayrıca.
Eğer o tip bir şey istiyorsan yani ciddi ilişki ya da evlilik gerçekten istediğin biriyle olsun, 32 yaş çok güzel bir yaş.
Bizim topluma bakma sen, bana da amca diyorlar ama 20 - 40 yaş arası her yaştan sevgililerim oldu ve oluyor :)))
Bu toplumu ciddiye alma, gününü gün et, ne istiyorsan onu yap, tekrar söylüyorum çok güzel bir yaştasın, şarap gibi kadın tabiri vardır ya o yaştasın işte :)10 Yorumla
+1 yılHayır, sana seçenek sunup, önüne birilerini çıkartanları ciddiye alma. Yaşından dolayı seni evliliğe zorlayanları umursama. Evlilik şart olan bir şey değildir ki. Ve karşına düzgün birisi çıkmayıncaya kadar da, duygu beslemediğin bir insanla evlenme.
60 Yorumla35 biraz geç ama 1,2 sene daha bekle çok ta incleme kusursuz dost arayan dostsuz kalır diye bi söz var sana tavsiyem bulduğun adam çok efendi olmasın sonra buraya evliyken sevgilim var yazma evleniceğin adam azcık sert agrasif azcık fırlama ilgili 180 civarlarında ortalama işi ve arabası ev kendinin olmasada olur adamın çünkü oda memur olur ya hani sürekli ev taşıycaksınız falan yani evleniceğin adam çok görmüş geçirmiş olmalı ama bunu sana belli etmemeli tabi bunu sen ince ince dikkat edeceksin ve efendi görünümlü olsun benim gibi ama içinde canavar yatsın dediklerimi dikkate al çok mutlu olucaksın 😅😉👋🏻.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. İstediğini yap, eninde sonunda isteklerinden feragat edeceksiniz, hiç kimse sizi olduğu gibi kabul etmez, istersen mükemmel olun, bunun sebebi, günümüz de insanların kendisini sürekli mükemmel görmesi, ama karşısında ki insan da hep eksiklik görmesi sorunudur. Sonuç kafanız uyuyorsa ve içiniz kabul ettiyse, direkt evlenin. Yaş ilerleyince çok kötü oluyor, yok burnu büyük, yok gözü şaşı gibi, çevresi sefil hep, yok sinirli vs. Aşık olmadıysanız ve bu duyguyu yaşamak istiyorum derseniz, belirsizlik oluşur. Bundan dolayı kafanız da kararsız kaldığınız tipleri eleyin, en geçirebileceğinizi seçip bence ilerleyin. Benim de konuştuğum bir kadın vardı, 4 yıl önce aşık olduğunu söyledi ama 4 yıl sonra aşık olmak çok kötü bir şeymiş, hep yaşamak istiyordum dedi, erkek olarak o duyguyu yaşattım ama kadının o içindeki ben bu erkeği ele geçirdim bundan daha iyisi de vardır düşüncesi baskın olduğu müddetçe daha çok yol alınır. Çok uzattım kusura bakmayın, mutlu olacağınız kişi kel bile olsa sevin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbu önüne gelenle evlenmen hayatına kendine yapıcagın en kötü şey olur. 20 yaşında nerden bilicen deme çok yakın bir tarih öğretmeni akrabamız var kocası çok gençken ayrıldı sonra 35 e kadar kimseyle evlenmedi çok rahat mutlu. kapana kısılma evlilik mecburiyet değil kocası yüzünden ölen kadınlar boşanan sıkıntı çeken milyon kadın var. BAK tekrar söylüyorum sakın gazla hadi evlen geçiyor biyolojik saatin filan bunlar boş laflar bir şekilde zevki halledersin önemli olan kafanı yastıga koyunca yanında güvene biliceğin birini bulmak canını emanet edeceğin umarım fikir olmuştur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ya anlamıyorum nasibi gelen evlenir millet ne döl meraklısı ya! Sen evlendin de noldu başın göğe mi erdi de insanlara bunun nutuğunu veriyorsun. Valla ümüğünü sıkıp bırakasım geliyor bu tiplerin. Elalem ne der diye yaşamıyoruz gönlü olsun diye de evlenilmez oyun mu bu? Saçmalama içinin ısınmadığı biriyle böyle bir şey düşünme.
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeçici elbette olacaksın ama çok inceleme herkesin kusurları var öncelinle şunlara dikkat et ; bi mesleği bi işi olsun birbirinize hem aile hem kültür olarak denk olmanızı gözet arada çok farklar olmasın güzellik olarakta %70 gözüne hoş gelen bi adam olsun ve ya nasip de evlen anlaşamazsan boşanırsın hayatta her şey bizim için zaten meslegin var evlen evliliği yaşa baktın yapamıyorsun boşanırsın kimseye minnet etmezsin kendine yeni düzen kurabilecek güçtesin
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Çok doğru demişsin. Sonuçta çocuk olmadıktan sonra sorun yok. Denersin olmazsa da boşanırsın.
+1 yılÖncelikle bu TOKSİK TOPLUM BAKIŞINI bir bırakın... 30 üstü erkeklere olgun diyen Türk toplumu 30 üstü kadınlara yaşlı diyor? Bu bakış açısı yüzünden kadınlar kendini 50 yaşında gibi hissediyor... Böyle çifte standart bakan bir toplumun/çevrenin senin hayatını yönlendirmesine izin mi vereceksin? Aydın insan olmak en iyisi bu kasaba ya da mahalle teyzesi düşüncelerini ciddiye bile almaman gerekiyor...
20 Yorumla
+1 yılİşsiz biriyle evlenseniz ileride sorun yaşama ihtimaliniz var, erkek ezik psikolojisine bürünür bu durumda. Çok seçici olmak iyi bir şey değil ama evlenmeden önce çok beğendiğin insan evlenince beğenmeyeceğin karakterde de olabilir çünkü. Ortalama diye düşünmek lazım ve hayırlısını istemek lazım.
20 Yorumla
+1 yılHerkes kararlarına saygı duymalı ve tabi sende kendi kararlarının arkasında durmalısın. Yaşın geçmiş sayılmaz ki, erken evlenenler oldu da noldu? Mutlu olabiliyorlar mi?
Geçim sıkıntısı, evlilikteki bi takım sorunlar bitiyor mu?
Ne güzel işte mesleğini secmişsin. Evlenmeye karar verdiğinde, doğru kişiyi hayatına aldığında, her şey senin için daha güzel olacak rahat ol.20 YorumlaBu insanların kafalarını birbirlerine vurup yumurta gibi kırmak istiyorum. Ailem, sülalem hatta komşularımız bu baskıyı bana uygulamaya çalışıyorlar ama ben biraz cadalozum boruları ötmüyor bana. Sakın bi sinirle ya da bıkmışlıkla yanlış kararlar vereyim deme. Evliliği başarı olarak gören 3 5 cahil için canını da sıkma.
18 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 ay bi de bunu diyen kadınlar sabah akşam evliliğine ve kocasına lanet eden. Of okusaydım bekar okşattık sevgililerim olsaydı hayatım karardı diyen. Ama sana her dakika hadi evlen diyen ikiyüzlü pislikler. Ben geçen dedim bunu birine. Evet haklısın ama yalnız kalırsın ilerde diyor. Ulan canım ne alaka tek çevrem kocam mı sanki.
- +1 yıl
@klşnnjknnujnn bu akşam annemle yemek masamızdaki konuydu bu, evlen artık yalnız kalcaksın yoksa. Bu benim tercihim zaten annemsin diye çok güvenme kalbini kırar bu evden de çıkar giderim yeter artık şansını fazla zorlama diyerekten kapattım ağzını. Tatlı dilden anlamıyorlar bazen.
- +1 yıl
Benim annem de öyle. Bak ben 23 yaşında mezun oldum. 23 ten önce kadın kıyameti koparıyordu bir erkek arkadaşım olsa flört etsem namus namus diye. Sonra okul bitti direk e hadi zengin birini bul evlen demeye başladı. Ne zaman yanıma gelse tek açtığı konu birini bul. İyi kötü birini bul. İşte insanlar kirayı bölüşmek için bile evleniyor. Aşk mı var sanıyorsun. Yok insanlar işte pasaport için oturum izni içimin evleniyor. Sen de öyle bul evlen diyordu. Kadın ben aşık mıyım seviyor muyum mutlu muyum umru değil. Beni mal gibi görüyor tamamen. Teyzeme gidiyorum o da öyle. Her saniye evlen bence. Üniversiteden beri atıyorum arkadaşımla kavga ettik moralim bozuk derim. Evde sorun var canım sıkkın derim. Kadın inşallah hayırlı kısmet çıkarda aile kurarsın diyor. Ulan ya ne alaka lan.
- +1 yıl
Ondan hepsini sildim attım hayatımdan annemle lafta aynı evdeyiz ama bir aydır asla konuşmuyorum tamamen sildim geçtim. Manyak pislik kadın. Beni sadece maddi yük görüyor kadın. Ben seni doğurdum baktım modunda hep büyüttü.
- +1 yıl
Doğurmasaydın canım ben mi seçtim. Kediye bile aynı boku yapıyordu. Of kediye bakıyorum bakıyorum hergüj şikayet. Ne yapıyorsa sanki iki dk mama koyuyor. Tembel pislik.
- +1 yıl
E kardeşlerin de varmış. Valla benim kimsem yok. Akrabalar doğduğum günden beri hiç umursamaz. Yıllarca aramasam aramazlar öyle tipler. Anne babam denen şerefsizler de hiç umursamazlar. Hepsi bencil.
- +1 yıl
Şimdi de anamın evlen demesi hani onla yaşamayım bi şey istemeyim diye. Pislik yani.
Bende 28 yasindayim cevremdeki herkes evlendi ve ustumde bi baski hissediyorum. Sanki herkes “ yasitlarin coktan evlendi bak bi sen evlenemedin” diyorlar. Karsimada hep yanlis insanlar cikiyor. Beni yara bandi olarak goren veya sadece mantik evliligi yapmak isteyen insanlar oluyor.
Umudum kalmadi sanirim🥺10 YorumlaYa sen ne bakıyosun millete boş boş konuşuyorlar. Seveceğin kafa dengi birini bul boş ver. Ama yaş çok geçmeden bulursan iyi olur tabi. Çocuk açısından söylüyorum bunu da.
Zaten oku , iş bul , çalış , düzen kur yıllar geçiyor. Babadan servet yoksa gençler evliliğe bile yanaşamıyor. Hayat şartları zor olunca evlilikler azaldı , evlilik yaşı arttı.
Sosyalleş , yokla sağı solu :) Zaman çabuk geçiyor valla.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Seçicilikte abartmamak lazım. Bende bekarım beni de insanlarla tanıştırıyorlar ancak kafama uymayan, sohbet edip, yanında rahat hissetmediğim insanla da evlenip hem kendimi hem karşımdaki insanı mutsuz edecek halim yok. Kime göre geç kime göre erken bunun kararını ben veririm. Gerisini sallamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılNeden bulamayacakmışsın? Çevrende destek olup moral vereceğine, umudunu kırmaya çalışıyor. Ben 44 yaşındayım evlilik hazırlıkları yapıyorum. Profesyonel bir çöpçatan şirketi uygun adaylara yönlendiriyor beni. İmaj danışmanlığından psikolojik desteğe kadar hizmet verdiler. 65 yaşında şirket aracılığıyla evlenip kızını da getirip kaydedenler gördüm ben.
00 YorumlaSanki 70 yaştan mı bahsediyoruz ne saçma bir düşünce.
Hem ayrıca toplum hep yeni bir şeyler bulur baskı yapacak. Evlenince de çocuk ne zaman derler, çocuk yaparsın 2. ne zaman derler falan filan yanii hiç takmamak lazım. Düzgün biri çıkarsa evlenilir.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı. Sana uygun olmadığını düşündüğün kimseyle evlenme. Onlar sana evlen evlen der ama sonra öutsuz olursan kimsenin senin için yapabileceği bir şey olmaz. Bu senin hayatın, ve evlilik çok önemli bir karar. Hayatını birleştireceğin kişi mutlaka içine sinmeli. Ama ön yargılı da olmamanı tavsiye ederim. Tanıştıktan sonra karar vermelisin sana uygun olup olmadıklarını bence.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Merhaba.
Öncelik ile evde kalmak kötü birsey degil. Hatta güzel birsey. Baskasinin catisinda huzursuz olmaktansa o kaldigin ev sana cennettir.
Hepimiz birer gökkusaginin renkleriyiz. Kendi ten rengini elbet birgün bulacaksin.. Ama durduk yere'de gelmez. Kapali kutu olmamak gerekir. Hayatin sana verdigi oksijenin karsiligini vermelisin.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kesinlikle hayır. Evlilik dediğin şey hayatını baştan sona değiştirecek. Yaşadığın ömrü cennete de çevirebilir, cehenneme de..
İşsiz güçsüz bir adamla evlenmek bir kadının yapacağı en büyük hatadır. (dünyanın en iyi kişiliğine sahip olsa bile)
Kişiliğine ve kültürel düzeyine uygun, ayakları üstünde durabilen biri elbet çıkar karşına00 Yorumla
+1 yılBirilerini bulmaya çalışmaları kötü bir şey değil arkadaşlar bu ne böyle yorumlar çok iğrenç. Evlenmek zorunda değilsiniz tabiki ama çevrenizde size uygun birileri olabilir yakınlarınız bu konuda çaba gösterebilir ne var bunda. Dinimizde diyor evliliğe elverişli olanları evlendirin.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenin taliplisi çok ya. Ofis mesaili veya diger insanlarla fazla muhattap'ı olan meslek grubundaki kadınlarla evlenmek istemeyen beyler coktu. Cocuk gelisiminden iyi anlar evi duzene koymaktan da anlar diye illaha ogretmenle evlenecem diyen cok arkadaşım kuzenim doktorum komutanım yoneticim oldu, her biri de buldu bir öğretmen evlendi. Haksız da sayılmazlarmış hakikaten aile bilinci sorumlulugu yerinde eşler oldu, cocuklarına gelisimine de bu cok guzel bir sekilde yansıdı.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlara sana kimseyi ayarlama zahmetine girmemeleri gerektiğini söylemelisin ama bunu kesin bir şekilde söyle yani sonuçta bu hayat senin ve hayatına fazla müdahale edilmesine de göz yumma, yaşın geçti lafı en sevmediğim laf insan hissettiği yaştadır, neyin geçip neyin geçmeyeceğine başkaları karar veremez bunu unutma ve sabırla gerçek aşkı sevgiyi bekle umarım bir gün karşına doğru insan çıkar ve mutlu olursun 😊
00 Yorumla
+1 yılBen sizinle evlenirim ama beni istemezsiniz çünkü tipsizim boyum kısa diye beni kimse sevmez kime teklif etsem sen kimsin be hoduk aynadan haberin yok mu el aynası vereyim kullan gottumun ikizi der reddeder beni kendine mi layık gördün diyip hayata küser topukları kıçına vura vura vura kaçar anca olbot bor gon sononde olor diye nasihat verir oysa ki bu yaptıkları trilyon kazanan birinin asgari ücretliyi teselli etmesi gibidir
00 YorumlaNeden içinden geçeni dürüstçe sormuyorsun ! Birileri diye belirtiğin kişi aslında sensin. Niye bu kadar korkuyorsun? burada bile kendine uygun birini bulabilirsin mümkün. Açıkça sor evlenmek yuva kurma istiyorum. Aradığım kişinin özellikleri bu olmalı... Daha sonra konuş dene kim dürüst kim yalancı.
00 Yorumla
+1 yılBu işin yaş ile alakası olmadığı kavrayamamış bunlar daha. İstediğin zaman istediğin kişi ile evlenebilirsin bu hayatı sen yaşıyorsun. Bu zamana kadar karşına istediğin karakterde birisi çıkmadığı için onların seni saçma fikirleri ile yargılamasına izin verme. 1 kere buna müsamaha gösterdin mi tepene binerler.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılya işsiz bir adama bir kız neden ayarlanmaya çalışılır ben işsizken çok istek vardı ama işsizim gelirim yok elin kızının başını neden yakayım diye kabul etmedim bacım bu seçici olmakla alakalı değil bu tamamıyla kader meselesi sen evlenmek istemiyorsan evlenme evlenin ne başı göğe erdi nede bekarın canı çıktı ben 38 yaşındayım doğru olduğunu bildiğim biri çıkana kadar evlenmeyi de düşünmüyorum isterse ömür boyu bekar kalayım ne benim canım yansın nede başka birinin canı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKomşum 45 yasinda perdeci kadin bu yaz düğünü lise aşkı ile ilk onune cikanda değil seni seven sana saygı duyan biri olmali evlilikte 22 yaşındayım ve kendime sözüm bu bana saygısı olmayan biri ile asla yola cikmam aile evimdeki refah huzur yoksa olmam maddiyat el ele verilir olur dersim maneviyat
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@key98 keşke ama benim önümde en büyük ornek annem idi babam olacak adam yuzunden umut etmeden s belki duzelir diye ben 2yasinda iken bıraktı sonunda onu benide kanatlarına alip
Gizli Üye(30-35)+1 yılne demek seçiçi olmak kötü. isteklerini söyleminin nesi kötü. insanların bir çoğu neyi istediğini bilmeden mal mal yaşıyor. sonra mal mal çoçuk doğuruyorlar. sevgisiz büyüyor. işssiz güçsüz sevmediğinz bir adama bakacaksanız evlenin öğretmen hanım ama bunu öğrencilirinze öğretmeyin. önceliğin kendi mutululuğunz olduğun u başkalarınn lafınıa göre hayat kuracağınızı bilip öğrenmesinler. siz bunu öğretmen olark bilmiyorsunz bari öğretmeyin çocuklara. elaleme göre yaşamk nedir hangi devirdeyiz. eğitimli insansınz bir de
21 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
+1 yılYaşın 32 olduğu için seçicisin. Bu çok normal bir durum. Yaş büyüdükçe kusurlar göze batar. İşin var bağımsız bir kadınsın. Sırf evlenmek için evlenemezsin. Yani evlenmemelisin. Yalnızken mutsuz musun? Evliyken mutsuz olmak çok daha berbat bir durum.
30 YorumlaTeyzem 36 yasinda evlendi. Bir savciyla.
35 yasina dek ona da herkes guvenlik gorevlisinden bekcisine bir suru aday bulmustu da o bakmamisti. Iyi ki bakmamis. Bak sen kendi yolunu kendin ckzmelisin kalbini dinlemelisin baskalarini degil.39 Yorumla- +1 yıl
Niye ki
- +1 yıl
Eee hukukçu işsizle evlenmez mi ne alaka
- +1 yıl
Evet herkes için öyle zaten. Eşler genel anlamda denk olmalı. Hani eğitim kültür tip ve para olarak. Yoksa patlıyor her ilişki. Atıyorum eğitimi ve tipi yoksa istediği kadar parası olsun ben soğuyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle hiçbir zaman evde kalmazsınız herkesin nasibi farklıdır ne zaman geleceği belli olmaz 35 tede gelir 40 ındada istemediğiniz biriyle evleneceğinize başınıza bela olacağına hiç evlenmeyin daha iyi kimseye muhtaç değilsiniz ama illa mesleği memur öğretmen polis gözüyle bakmayın özel bir mesleği olabilir eğitim seviyesini kritere alın
11 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gizli Üye(25-29)+1 yılTeyze bitmişin. Bundan sonra senin istediğin tipler bulman %0.50 ihtimal. 35'den sonra hiç kimseyi bulamazsın %-100 şansın var. 35 sonra her sene -100 diye gidiyor. Erkek genç kadına bakar. Yaşlı kadını kimse istemez.1 gece yatarsınız belkii ama sabah uyanınca yerinde yapraklar eser 😂 Çok geç kalmışsın evlenmek için. Evlensen bile çocuğun olur boşanırsın başın ağrır %99 ihtimal.
04 Yorumla- +1 yıl
35 yaşında hayatının aşkını bulup evlenen canan dağdeviren de aynı senin dediklerini yaşıyordu zaten. şu hayatta tek başarısı koca bulmak olan evlenmeyi başarı gören zihniyetin ürünü işte bu düşünceler. erkekler genç kadına bakmaz canım gözü dışarıda olan erkek yanındaki kadın genç olsa yaşlıya bakar yaşlı olsa gence bakar.
Cevap sahibi+1 yılTamam teyze sen kendi doğrularınla yaşa. 3x3=6 desen de bu senin doğrun 🤷♀️ hayat 3x3=9 bu böyle olucak ister kabul et ister etme 😜
Cevap sahibi+1 yılTamam teyzem doğrusun 3x3 de 6 yapar 6x6 da 6... Sen doğrusun teyzem 🤞
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana da öyle diyorlar bence hiç takmayın önemli olan hissetmek o his yoksa kimse için evlenilmez çünkü şu an evlilik gerçekten çok zor ben özellikle kriter uyması lazım bu yasa kadar bekledim öyle her önüme gelenle olamam yani doğru yapıyorsunuz bence
00 Yorumla
+1 yılYorumları okudum geneli acele etme diye yazmış ama bence evliliğe sıcak bakmalısın. 30 'Lu yaştan sonrası gerçekten sıkıntı : ) Bende 31 yaşında erkeğim , bizimkiler sıkıştırıyor. Acele etmiyorum bir çok kişiyi önerdiler görüştüm ama yeri geldi huyunu yeri geldi karakterini beğenmeyip devam edemedim. Zaman geçiyor. 30 yaş altı acele etmemeli ama 30 yaşında artık işin ciddiyetine varmak lazım yoksa 40 yaşında evlenirsin. Acele etme diyen kişilere sor bakalım ne zaman evlenmişler : )
30 YorumlaSecici olmak cok guzel bisey ben 25 yasindayim 19 yasinda evlendim hemsireyim ve bugun boşandım neden biliyomusun secici degildim sevdim dedim evlendim simdi anliyorum ki hayat yasamak evlilik boyle bisey degil mantigina uygun icini kipirdatan biriyle olmalisin mantik derkende isi gucu iyi olmali yoksa aranizds problem olur emin ol oyle
310 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻 kesinlikle öyle. Evlilik öyle sadece aman aşık oldumluk olay değil. İşi eğitimi ailesi edebi kültürü babalığı her şeyi önemli.
- +1 yıl
Seninkinin mesleği neydi. Mesela benim son sevgilim de lise mezunuydu. Benden çok parası vardı çünkü ben öğrenciydim ama beş yıl sonra devam etsek ben ondan zengin olacaktım zaten gitmezdi. Yani bi de o eğitimsiz vizyonsuz. Anca sandviç yapıp satan bir tipti yani.
- +1 yıl
Seni değil onu sordum
- +1 yıl
Yani kendi psikolog kocası güvenlik arkadaşım var evli. Mutlular. Bilmiyorum. Benim aşçı vardı son ben mutlu olamadım çok canım ve boş geldi bana. Kafası hiçbir şeye basmıyordu.
- +1 yıl
Evet işte her ilişki Farklı. Benim de pis bir exim vardı baktım ben hani ondan nefret etmemek için pisleştim. Rahatsız oldum pislikten ayrıldım.
- +1 yıl
Abla boşanmam yazmışın vazgeçtin mi boşanmaktan merak ettim ☺️
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Yani kendini bulma açısından gayet güzel bir yaş. Ama çocuk noktasinda dezavantaj. olabiliyo. enerji ve sabır azalabiliyo belli bir yaştan sonra. Ama içinize sinmeyen başkalarının istemediği bir evliliği yapmayın tabiki😊
15 Yorumla- +1 yıl
Kac yasindan sonra cocuk zor olur
- +1 yıl
@kardanadam28 35 ten sonra...
- +1 yıl
Mesaj kutun acik mi acaba
- +1 yıl
@kardanadam28 hayır özelden yazismiyorum
- +1 yıl
Senin cocugun var mi
+1 yılEvlilik büyük sorumluluk ister ve senden bunu isteyenleri dinlesen de onlar için bir şey değişmeyecekse, neden onları dinleyesin ki? Içine sinene kadar evlenme, hayatın da olmayan ve ucu onlara dokunmayan hiçbir şey onları ilgilendirmez.
14 Yorumla- +1 yıl
Bu kızın yorumları çok iyi ya
- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺🌸
- +1 yıl
❤️❤️ ya ben sana bi şeyler danışmak istiyorum da mesaj atamıyorum. Burdan sorayım mı.
- +1 yıl
Ben atarım güzelim 💜
+1 yılMerak etme evlenenlerin boyu senden uzun değil. Zaten evli olanlar çok mutlu da değil. Ekonomik özgürlüğün de var. İyi birisi çıkana kadar evlenme. Bence hiç evlenme de. İllaki evleneceğim diyorsan istediğin insanı bulana kadar devam et.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Hahahaa. İşte yüksek kadın egosunun geleceği yer burası. Bu kadar yüksekten uçmaya devam edin, değil koca bulmak, koluna girip sevgili olacak erkek bile zor bulacaksınız.
Gösterip , elletmemeye devam edin 💃04 Yorumla- +1 yıl
ben istediğime elletiyorum amcacım. onayınızı alabilir miyim?
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy Onay makamı olduğumu kim söyledi size? Mal sahibi olarak tararruf size ait. Gönlünüzce eglenin.
Bu arada amca, babanizdir 😏 - +1 yıl
^^
- Aşk İlişkileri konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılKendine uygun gördüğün biriyle evlen, her şeyin dört dörtlük olmasını bekleme, boyu şu olsun, kilosu şu olsun, saç rengi şu renk olsun gibi kriterler koyarsan kimseyi beğenemezsin, evlenecek birini bulamazsın
00 Yorumla Evlenip sonunda pişman olmakta var işin ucunda mutlu olmak için illa ki evlenmek gerekmiyor ben 10 yıldır eviliydim ama dönüp bakıyorum çokta mutlu olduğum günlerim yok şimdi kızımla beraber yaşıyorum daha mutluyum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılbacım ,
sen evin kapısına çık el sallayarak bekle . oldu oldu , olmadı ölümden başkasına çare yok deyip hayatına devam edecen.
şakası bi, yana bu işler ısmarlama ile olmaz. sakin sabır. erkek diye bir arizona kertenkelesini bulma.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmemelisin.
Etrafındakiler kendince iyilik yaparlar. Fakat asıl ihtiyacın olan şeyi senden iyi bilemezler.
O yüzden ne olursa olsun, etrafındakilere aldanmadan bildiğin yolda devam et.
cut.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 538 cevap paylaştı.
+1 yılO hataya düşme.
İnan bazı insanlar var tanımadan etmeden evlendiği kişiyle keşke ömrüm sonuna kadar bekar kalsaydım diyen çok gördüm.
Ne olursa olsun bir insanı iyice tanımadan etmeden o hataya düşme.00 Yorumla
+1 yılEvlenme yaşın okul durumuna göre değişir. Okumamışsan 20-25 yaş ve okumuşsan 25-30 yaş. Ancak 30 dan sonra tehlike çanı, 35 den sonra imdat çanı ve 40 dan sonrada yandım Allah çanı çalar. şu an yaşın kaç?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılyok öyle bir kural yahu. insan huzurlu mutlu olduğu kişiyi 60 ında da bulabilir. istemeyle planla olacak işler değil bunlar. toplum baskılarıyla büyüyoruz zaten bu yaştan sonra bari takmayın insanları. hayat sizin mutlu olacağınız şekilde yaşayın
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. bir öğretmen olarak böyle düşünüyorsan biz çocuklarımızı kime emanet ediyoruz diye düşünmeye başladım.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka özel hayatım farklı öğretmenliğim farklı.
Soran+1 yılSaçmalama.
Ben de 26 yaşındayım senle konuşmak istiyorum. Senin gibi aklı başında
Hayatı bilen bir kızla
Seni tanımak istiyorum
Bir şans verir misin bana18 Yorumla
+1 yılKanka geçen bir yazı gördüm diyor ki 32 yaşına kadar her yıl ne kadar gecikirse o kadar iyi ama 32 den sonra her yıl eksiye gidiyor diyor. Ben 33 35 37 yaşında bekar erkekler tanıdım valla acınacak haldelerdi. Paraları var ama toplumda çok yalnız ve ezikler. Sen kendine denk bul yapıştır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 496 cevap paylaştı. Yaşın genç, evlilik iyi değil aslında, dil öğren yurtdışında git, sevmediğine evlilik yaparsan mutlu olamazsın, gelirin var, evliliği takma kafana, gelirin var diye isteyen çok olur seni aslında, nerede yaşıyorsun?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılBirilerini bulman gerekmiyor.
Bakın size çok hayırlı bir tavsiye vereyim. Büyüklerinizin ağız birliğiyle verdiği hiçbir tavsiyeye uymayın. Bir bok bilmiyorlar.11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle! Atasözü diye söylenen sözler hep çakallık üçkağıt ya da baskı dolu
+1 yılHayır tabiki. Bu çok yanlış bir düşünce. Hiç evlenmemek, mutsuz bir evlilikten daha iyidir. Kafa dengi birisini bulana kadar araştır. "Önüne gelenle" evlenme.
10 YorumlaEvlen tabi şu hayır evlenme diyenler çok saçmalamış bu işler kısmet nasiptir bunu çok iyi bilin ikincisi
Biz kulun kaderini "Kendi çabasına göre kıldık"
Hayattaki en güzel duygu anne baba olmak yaş ilerledikçe her şey için geç oluyor doğru kişiyi bulup evlenin çocuklarınız size genç yastayken yetişsin hayat böyle çünkü.00 Yorumla- Devamını Gör (311)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar