95 liyim. Uzun iliskim oldu Nisan attim. Karsi taraf sikintiliydi. Simdide kimseyi bulamiyorum bulacak cevremde yok gucumde ben galiba evde kaldim. Evlenemiycem 😞 (ya v sayin diye yazmadim aba zalar ustunuze alinmayin)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBen de 28 yaşındayım. 7 yıldır sevgilim yok , sorunlu bir süreçti benim için. daha sonrasında ise hem biraz dinlenmek hem de kafama uygun beni üzmeyecek birini aradım.
Ve bu gün 28 yaşındayım. Birşeyler olsun istiyorum.
Sende ki korku bende de var.03 Yorumla
Soran1 yılBendeki daha fena. Gorucu cikinca gogsum daraliyor. Nisan atinca ufak cit sesinden bile sicrayip uyaniyor korkuyordum
- 1 yıl
Yapma bunu kendine lütfen.
Soran1 yılİnsanin elinde degil maalesef
En İyi Cevaplar
1 yıl32 yaşındayım. Yıllarca erteledim. Aile baskısı bu işin tuzu biberi, Allah uzun versin anam yemeği temizliği bahane etti ben atandıktan sonra. Bak orada yalnızsın yemeğini yapacak kimse yok dedi. Bir an düşündüm tamam kadın haklı dedim. Valla bak. Bir kaç çapkınlık yaptım. Bir çok kızla tanıştım , hepsi yemek yapmaya çok karşı konuyu erkek kadın eşitliğine getirdiler. Anamı aradım anacım valla evlensem de bu kadınlardan biriyle evlendiğimde ya yemeği ben yaparım ya da boşanırım dedim. Anam yenilerini dene dedi onları denedim. Ama konuştuğum kızlar ay ben temizlik yapamam ayda 3-4 kez temizlikçi tut evi temizlesinler dediler. Hem normal hayatta çalışmıyor hem tüm gün evde ama bana bir yemek yaparsa feminen duyguları hasar görürmüş kıyamam :)) kıyamadığım için vazgeçtim anama birini bul yemek temizlik yapmak zoruna gitmezse ben okeyim dedim anam araştırıyor Sherlock abimiz gibi. Bakalım ne olacak. Van veya Ankara’da yaşamayı kabul edecek bir hatun bulduysak ne ala bulamazsak evde kaldık pek alaaaaa
113 Yorumla- 1 yıl
Ayda 3 4 kez temizlikçi çağırmaya tek memur maaşı yetmez ki zaten haklısın. Yemeği de hep dışarıdan yemek olmaz ya kadın çalışmaz yemeği temizliği yapar eşinin maaşını yönetir kendine de harçlık yapar kuaförün gider ya da kadın da çalışıyorsa erkek yemek konularına hakimse erkek yapar ama kadın yemek yapmayı bilmeli ya. Ya da evde hem temizliği hem yemeği yapacak biriyle anlaşılır. İki memur maaşıyla anca o da
- 1 yıl
Peygamber efendimiz ne demiş kadın iş yapıyorsa bu onun ikramıdır diye. Yani özetle kadın kocasının arkasını toplamak zorunda değil dinen. Ayrıca cümlelerinden de anlaşıldığı üzere narsist bir ana kuzususun. Evlenme lütfen harcanırsın anan bakar sana boş ver.
- 1 yıl
ama sizde öyle kadınları seviyonuz emekçi kızları sevmiyorsunuz
- 1 yıl
Çiçek boş konuşuyorsunuz. Evde iki kişi kalıyorsa birisi sabahın köründe evden çıkıp akşam ancak geliyorsa diğeri tüm gün evdeyse bir zahmet temizlik yemek de ona kalsın. Bu istek beni narsist yapmaz, ama tüm gün evde olayım dışarıda bir işim olmasın elimi de temizliğe yemeğe atmayayım diyen siz kadınları belleşçi yapar
Soran1 yılBak benim olaya sen bide. Benimki askerdi koyde oturmayi annesiyle kalmayi, senede iki gelmesini herseyi kabul ettim bide inek bak dediler dedim sacmalamayin uni mezunu kizim ne anlarim inekten. Neyse yemek konusu falan ne kadin nisanliyken gel evimin isini yap deid gitmedim ama tatli yapar gonderirdim. Ben cok fedekarlik yaptim. Yemek fasa fiso. Esyada altinda hic biseyde zorluk cikarmadim hep kendileri halletriler ucuzundan aldilar bi gelinligimi ben begendim kaynanam kavga etti. Onada sustum. Ama yalan yakaladim aldatildim laflar sokuldu daha ne istiyordunuz demi napabilirim. Bi canim kalmis. Sevgi deger yoktu saygida bitince kactim 😞 sana biraz benim nisanlim gbi kotusu denk gelmis. Nisan attim ertesi gun nisanlandi da neler neler. Dua et iyilerle karsilas. Altinlarini verdim. Bazisi vermiyormus cok cektirdiler verme dediler verdim aman kul hakki olur Allah iyi kismet versin bana dedim. Kaynana aramis paragozdun dedi. saygisizdin dedi 😅 Simdiki gelini bmw istiyor kavgasini ediyormus kufurler ediyormus. İlahi adalet iste beni ayirip o kizi istemisti☺️
- 1 yıl
Kadın ev hanimiysa bı zahmet yapsın yani bı b9ka yaramiyorsa bende istemem öyle kadını
- 1 yıl
Bak işte anlayan kadın anlıyor. Kırmızıruj bunlar hep evde oturalım gece gündüz TikTok çekelim kafasında
- 1 yıl
Valla bilmiyorum çalışmıyorsa bir şekilde geçinmek için ve dışarıya bağımlı olmamak için yemek falan yapması icap eder. İş bölümü yapmak gerek çünkü bi yerde. Ha kocan olacak adam zengindir der ki sen çalışma ben eve birini tutarım sen keyfine bak, o zaman ayrı. Ama öyle zengin koca da sayılıdır. Memur maaşı tek kişiye bile zor yeter. Biz demiyoruz ki kendini parcalasin kahvaltıyi kalksın erkenden hazırlasın çalışmıyorsa kocasının ayaklarını yıkasın.
- 1 yıl
@TürkKızıyız kendinizi kandırmayın. Peygamber zengin bir aşiretin üyesi. Günümüzde de kölelik yok. Ne yapacağız? Türkiye'nin yüzde %95'i orta ve alt gruba giriyor ekonomide. Hayatın müşterekliğine inanırım. Çiftlerin ikisi de çalışıyorsa ev işi ortaklaşa yapılır. Hee kadın çalışmıyor veya erkek calışmıyorsa ev işi ona kalır.
Soran1 yılYanii rujlu ablamiz sonuna kadar haklii
- 1 yıl
Türkkızı acaba ne kadar İslamiyete uygun yaşıyorsun da işine gelmeyince peygamberden örnek veriyorsun merak ettim :)) Aynı peygamber 5 vakit namaz kıl ister, saçı başı kapat ister, erkeklerle konuşma ister, kocandan izinsiz dışarı çıkma ister. Hepsine okey misin yoksa sadece içinden cımbız ile çektiğin hadislere mi okeysin
- 1 yıl
Evleneceğiniz insan belki çalışıyor , iş kadını. Sırf sana yemek , temizlik yapsın diye evlenirsen sonu hüsrana uğratır. Yok ben çalışırım kendisi evde otursun diyorsan da onun düşünceleriyle seninkiler bir olmayabilir. Kendine bakılması için değil yuva kurmak , hayatı paylaşmak için evlenilir.
- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yıl
Çokta kafana takma bazı şeyleri üzülme yüreğin yorgunsa Allah'ın ikramı yakın
ayrıca nasibin içinde teleşa kapılma
nasibinde varsa gelir seni bulur asla durduramazsın
nasibinde yoksa ne kadar uğraşırsan uğraş olduramazsın sen ona gitmesen bile o dünyanın diğer ucunda da olsa dağları aşar ve mutlaka gelir seni bulur nasip böyle bir şey işte dua et hayırlısını dile sen yeter ki❗02 Yorumla
Soran1 yılAmin insallah abi ediyorum dua ama insana geliyor iste umutsuzluk
- 1 yıl
Umutsuzluğa kapılma sakın bilmiyo musun hiç ummadığımız bir anda çiçek açar ya umut ve tam vazgeçecekken fısıldar ya hani "bir kez daha dene"
1 yılBen de 96 lıyım, uzun ve olumsuz bir ilişkiden çıktım. Şimdiyse tek odaklandığım "nasıl mutlu yaşayabilirim" sorusu. Çünkü maalesef ülkemizde toplum baskısı çok fazla. Özellikle belli bi yaştan sonra herkes "evlenmek zorundasın" gibi davranmaya başlıyor ama öyle bi şey yok. Eğer evlilik hayaliyle yaşayan birisi değilsen, bence tamamen kendine odaklan tatlım. Seni mutlu eden, sana iyi gelen hobiler ve arkadaşlar edin. Doğru kişi gelmesi gerektiğinde gelecektir, ümitsizliğe kapılıp zamanını boşa harcama. Tek bir hayatın var sonuçta ;)
05 Yorumla- 1 yıl
Ben de benzer durum yaşadım kendine odaklanmak en mantıklısı sonrası bir şekilde gelir
- 1 yıl
@Beyazzzadammm Kesinlikle. Ayrıca insan kendisini mutlu etmeyi öğrenemezse, başkaları hiç edemez bence :)
- 1 yıl
Aynen öyle bu görüşü her zaman özümsemek gerekir ama çoğu zaman es geçiyoruz. Böyle anlarda aklımıza geliyor.
Soran1 yıl@Beyazzzadammm abi kendimede odaklanayim deidm meslek ediniyorum Şu an ama insanin bi yani bos. Arkadasa sarilayim dedim cevrem olsun Nisan atinca hepsinden kazik yedim. Hersey ust uste geldi. Kibirlenip yuzume bakmadilar. Nisnaliyken arayip soran simdi engellediler. Herseyin battigi yerdeyim. Bi dersim var baska hicbiseyim yok.
- 1 yıl
Ne yapıyorsan ona sarıl. Kim dost kim düşman görmüş oldun işte iyi yanından bak. Doğru yoldasın böyle devam
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, ben Hayat. Muğla'da yaşıyorum ve 50 yaşındayım. Aile ilişkileri, kuşak çatışmaları ve toplumsal baskılar gibi konularda biraz deneyimim var 😊.
Kendini böyle hissetmen çok normal çünkü toplumsal baskılar zaman zaman hepimizi etkileyebiliyor. Her birimizin hayat çizgisi farklı ve doğru insanı bulmak bazen zaman alabiliyor. Kendine zaman tanı ve hayatını tek başına da dolu dolu geçirebileceğini unutma. Keyif aldığın şeylere odaklanarak, kendini geliştirerek ve yaşamın tadını çıkararak doğru insan karşına çıkana kadar keyifli bir süreç geçirebilirsin. Unutma, evde kalmak değil, doğru insanla mutlu bir hayat sürmek önemli 🌟💕. Kendine inan ve güven, senin enerjin her zaman en doğru kişiyi çekecektir.31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
85
Cevap
187Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenebilirsiniz evet
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. valla abaza kelimesi hos olmamıs. bence diğer erkekleri de rahatsız ve itham eden bi soylem. kız olunca erkeklerin cevrede dolasması iilgilenmesi tavlamaya calısması gayet dogal. kimi beceriksizdir asırı üsteler dengeyi kuramaz. bu da biraz bence baska kızların kalpte yarattıkları yaralardan dolayı.
neyse evlenirsin ya kısmet bu işler. Nisan attın diye kımısı uzak durabilir malum nişanlı ile koca arasındaki farkı kimi kız bilmiyor. en azından algı oyle. senın gibi cok var. toplum değişti. herkesin cevresi daraldı. ahmet olmadı mehmetle işi pişirdin pişirdin osman yok yani. eskiden arkadas komsu ayseyi evlendiriek surda bi ali var der copcatanlık yapardı sımdı o işlere de girmez oldu insanlar. bence tekrar geri donersin belki eski nisanlına o kadar uzun sürmüş neticede. kısmet hersey
23 Yorumla
Soran1 yılAbaza dedigim sapik. Ozelde ayak numaran ne icinde ne var derse sen ne dersin. İnstadan biri yaziyor ya belki olur ekleyim diyorsun adam sapik sapik yaziyor. Buraya soru sorunca onu belortmem oyuzdem a birini bulcak burdan diye anlamasinlar diye. Cunku asiri moralim bozuktu iki dert yakinmak istedim. Eski nisanlim nisanlandi ben nisani atar atmaz ertesi gun. Galiba aldatilmisimda. Cok buyuk travmayla bitti.
Soran1 yılKirk gonlum olsun dunya o ben kalayim ona artik birini bile vermem. Butun erkeklerin yapacagi her kotulugu yapti bana. Aldatildim yalan soylendi iftira atti hersey
😀yaşadıklarının bi kısmını bende yaşıyorum yanlız değilsin merak etme ben 89 luyum aslında daha erken evlenip çoluk çocuğa karışmak lazımdı ama kısmet her şey yapacak bişey yok toplum baskısı her iki taraftada aynı banada söylüyolar evlen çoluk çocuğa karış ama millet akıl veriyo askerde bi komutanım vardı gençler sakın unutmayın insanlar hep anan nasıl die sorar babanı nasıl die soran olmaz ben hudut hattında olduğum için şartlar zordu reel hayatta aynı tencere kaynicak ev araba vs masraflar çok hadi bunlar bi şekilde olur desek bile doğru insano bulmak şart açıkçası Allah karşımıza iyi insan çıkarsın sende kalbini ferah tut
01 Yorumla
Soran1 yılAmin aminn hen senin hemn benim hen tum bekarlara buraya yazan herkese Rabbim gonul ferahligiyla tez zamanda cabucak guzel mutlu bir evlilik nasip etsin
Ben de 29 yaşındayım, sevgilimle ayrılalı daha 2 ay oldu ve ciddiye gideceğine çok umut ettiğim severek ayrıldığım bir ilişkiden çıkınca benzer hislere büründüm açıkçası. Tabii ki hayallerimden biri aşk dolu bir yuva kurmak olduğu için üzgünüm ama şu da bir gerçek ki, yanlış kişilerle mutsuz bir birlikteliktense tek başına ama huzurlu bir hayat daha iyidir. Keza evlilik için geç bir yaşta da değiliz, ne zaman nereden hayatına birinin geleceğini bilemezsin ki.
21 Yorumla
Soran1 yılBen dugune bir ay kala attim esyam gelinligim hersey hazirdi. Ama iste kotuye denk geldim.
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hersey nasip onun icin böyle karamsar olma... Vardir seninde nasibin ama önce sabir ve tevvekül sinavini atlatman lazimdir belki... Allahdan sana iyi gelecek insanlarla karsilastirsin diye dua et... evlilik bi imza ama önemli olan mutlu ve huzurlu yaşamak... Allah hayirlisiyla ve güzelliklere nasip etsin ettiklerini hepimize 😊
Ve emin ol sadece sen değilsin o yaşta evli olmayan... yani etrafindakiler evli olsada sanma yalnizsin. Hayirlisi...
30 YorumlaUmarım en en en en en kısa ve uygun zamanda, uygun yerde, uygun şekilde ve uygun kişiyle tanışır ve birliktelik kurarsınız.
29 Yorumla
Soran1 yıl@yromeo86 aminn canim ya cumle bekarlara da olsun. Rabbim hepimize guzel insanlarla tanisip evlenmeyi nasip etsin
1 yılAl benden de o kadar nisanlanmadim ama evde kaldım 32 oldum. Niyeti düzgün olan kadında pek yok nadir 100 kadından 5-6 tanesi belki. Biri para ister biri uzun boy biri kas biri esmerlik biri gezmek. icmek yemek sevmeye sadakate kişiliğe değer veren yok..
04 Yorumla
Soran1 yılBen cok tanimadim erkek bi nisanlandim oda oyle oldu. Hep ciddi yaklastim tabi ciddi olunca erkkeler konusmak istemiyor. Biri soruyor ayak numaran ne icindeki ne engelliyorum artik kimseylede konusmuyorum erkeklerden sogudum. Biri ciddiydi tanidik. Oda nisanliyken cinsel iliski yasadinmi dedi. Yasamadim ama soru okadar zoruma gttiki. Niye bilmiyorum cok zoruma gtti. Onuda oyle defettim. Mal gbi kaldim
- 1 yıl
Cinsel. ilsiki yasamadiysan bu iyi bir şey şu an herkes istediği gibi yaşıyor afedersin. İnsan hata yapabilir bak olur pidman olur duzeltir kendini bu ayrı ama her zaman kadın dusurse yapacak erkekler ya da bulsa seks yapacak kadınlar var ondan dolayı sormuştur. Benim hayatıma öyle biri gelseydi şahsen el üstünde tutardım hoslansam az bir şey bile. Erkekler bakma farklı şeyler peşinde yok boyun yok oran buran bunlara takılmaz hoşlandın mi az bir şey gerisi tanımak samimi olmak dürüst ve sadık olmak bu kadar. Ama bu devirde insanlar birbirini kullanıyor kadını erkeği bende kadınlardan soğudum çok yalnız hissediyorum bazen üzülüyorum ama kadınlarda yok boy 180 olacak yok parasi olacak içecek alkol alacak vs. Saçma sapan istekler... Bilmiyorum devir çok garip ya
Soran1 yılBenim eski nisanlim oyle kiz seviyordu acik olacak yatip. kalkacak. benden oyuzden kolay vazgecti. O kiza gitti cnku o kiz oyle. Simdi kimse kapali begenmiyor. Yatip kalkacak birini istiyor ciddiyim. Evlilikte dusunuyor onla hatta. Onceki hayatinda yatmissin umrunda degil bazisinin. Kaynanam bile kapaliyim diye beni istemedi. Devrin garip oldugunu ben cok iyi ogrendim. Acilsam ya da yatsam. kalksam bulurum. Ama yok iste Allahtan korkarim. Biri cikti namazli niyazli baktim sevindim ulan o bile oyleydi. Sonra umitsizlige oyuzden kapildim
- 1 yıl
canım demek ki valla niyeti farklı. Ben öyle arıyorum da bulamıyorum hatta kızlar namaz kılıyorum diye sıkıcı dir bu diyip uzaklasiyorlar
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılGörücü usulü dediklerinde insanların tüyleri diken diken oluyor nedense. Aslında birilerinin referansıyla tanışmak belli bir süre dışarıda görüşüp uyuyor musunuz diye bakarak karar vermek mantıklı bence. Ya da sosyallesebilecegin kurs vb şeyler düşünüp yeni insanlar tanıma ihtimalini arttırabilirsin
010 Yorumla
Soran1 yılGorucudede kendimden kucuk geliyor 5 yas fark var. Denk gelse dusuncem ama yok
- 1 yıl
Sen biraz acele ediyor olabilir misin? Nisan attım demişsin. Gidip ilk gordugunle evleneceksin diye bir şey yok. Yaş farkı da problem olacak diye bir şey yok. Biraz akışına bırak. Evlendin 5 yıl sonra hayatın nasıl olur mutlu olur musun o kişiyle diye düşünerek muhasebesini kendin yap.
Soran1 yılNisan atali 7 ay oldu. Acele degil bence
- 1 yıl
Tepki gibi de hareket etme yine de
Soran1 yılNispet icinmi. Yok nispet degil. Aile baskisi var yalnizlastim evde koca yalnizlik cekiyorum. Sevwnim yok konustugum arkadasim dahi yok. 29 da uniye basladim dersi kafam bunalimdayken almiyor.
- 1 yıl
Nispet değil de hani insan boşluk hisseder ve bir an evvel o boşluğu doldurmaya çalışır. Biraz da sinirle hırsla yapar belki bunu. Sonra pişman olmaktansa akışında biraz daha geç olması daha iyidir. Bir de ünite bu kadar geç başlayınca senden küçüklerin arasında olmak da zor
Soran1 yılBen zaten atanmayan ogretmenim. İkinci aciktan uniye basladim. 5 tane meslegim var ama is yok.
- 1 yıl
Bunu söylüyorsan bir şeyleri yanlış yapıyorsun. Unide işin yok. Acilen gir bir yere çalış kendi ayakların üstünde dur. Zaten çevren de olur. Hiç bir şey yoksa markete gir ama evde durma
Soran1 yılKpss bu sene degisti atanabilirim calisirsam derse. Oyle boyle idare edip derse odaklanmam lazim. Bi sene aglarim paikolojim bozulur ama puan alabilirim
- 1 yıl
Boş ver onu. Hemen çık çalış. Kpssyle olsa bu zamana kadar olurdu.
1 yıl''Evde kalmak'' gibi bir düşünce bizim toplumda çok yaygın ama ben pek doğru bulmuyorum. Evlilik istemeni anlıyorum ama hiç evlenmek istemeyen biri de olabilirdin -ki ben öyleyim- o zaman da mı ''evde kalmış'' olurdun? Hayır. İnsanların hayatları, zaman çizgileri kendilerine özeldir. Kimisi 25'inde evlenir 27'sinde boşanır bir daha evlenemez, kimisi 33'ünde evlenir, istediği gibi bir aile kurar. Kimisi beş evlilik yapar kimisi hiç evlilik yapar. Evlilik olgusu, tamamen toplum baskısıyla oluşmuş bir şey. Dolayısıyla ''29'umda hala bekarım evde mi kaldım?'' biraz garip bir soru. Kime göre neye göre? Ya da evlenmek bir başarı mı ki evlenmemek başarısızlık olsun?
Özetle, hiç belli olmaz bu işler. Ama dert etme, sırf evlenmiş olmak için bile evlenen insanlar var maalesef. Öyle biri olmaktansa kendisine saygı duyup sorun yaşadığında ''evlenmeme cesaretinde'' bulunmak bence daha iyi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmekte evlenmemekte kader kısmet meselesi.
Evlenmezsen ne olacak peki. Kendi kendine yetebiliyorsan sıkıntı olmamalı.
İnsan evlenmeden de yaşayabilir.
Örnek veriyorum ki benim başımdan nişanlılık da geçmedi. Ve ailemde bulamıyor. Yani senin gibi olan çok var. Rabbim nasip ederse mutlaka nasibin seni bulur.
Allah dostlarının türbelerini ziyarete git ve hayırlı dua et.10 Yorumla
1 yılBak bu aradığında bulunacak bir şey değil ikincisi bekleme sende birilerine adım at sende çabala yani saklanma çık gez birileri seni görsun sende adım at erkek yazsin erkek gelsin diye birşeyi unut. Sende çabala eğer kaderinde varsa olur. Ama hicbirsey yapmadan beklersen maalesef gelmiyor. Ayrica daha 20 li yaslardasin gençsin anne olmana engel yok. Hadi 37-38 olsan dicem ki acele et. Ama üzülme. Daha zamanın çok.
01 Yorumla- 1 yıl
Ama şunu unutma kriterlerini yüksek tutma o olmaz bu olmaz bunda bu var şunda bu var dersen zaman uzar. Ayrica evlenirken ki beklentilerini düşük tut malum hayat şartları evleneceğin adamdan beklentilerin üst duseyse. Zaten olmaya yakın yöne biter. Kimseyi zorlama maddi olarak. Amacin para değil amacın aile olmak eş olabilmek olsun. Bu kavramda hareket et. Goruyoruz bazı kadınları bilmek şu kadar altın bilmem ne kadar mal mülk istiyor. Boyle biriysen zaten evlenemezsin. Devir o devir değil artık. Eskidenmis onlar. ya da evlenince kocam bana baksın tarzında şeyler. Onu unutmani tavsiye ederim. İkinizde çaba göstereceksiniz. Emek vereceksiniz. Oyle devam eder. Yoksa olsa da yürümez. Bunun bilincinde biri ol hayatında. O zaman ailen de olur ömür boyu da devam eder. Erkekler anlayışlı , düşünceli kadınları sever
paragöz ve parazit kadınları sevmez. Bunu da unutma.
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, soru detayını okudum da ben de benzer düşünceye girdim son zamanlarda. Hayalini kurduğumuz ve bize her anlamda uygun birini bulmak imkansıza yakın bir şey hatta kesin evlenirim diyordum ama ben de evlenememe ihtimaline de kendimi hazırlıyorum kafa olarak. Hakkımızda hayırlısı olsun yani belki de birkaç ay, yıl sonra çıkar bilemiyorum. Akışına bıraktım şahsen.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evlilik yaşı ortalama 28 oldu Türkiye de.
30 yaş ve üzeri insanlar artık evlenmiyor. Mâlûm maddiyat yüzünden.
Bir taraf benim param yok diyor diğer tarafta paran yoksa, evin yoksa araban yoksa evlenmem diyor. O yüzden kimse artık evlenmek istemiyor.
Evlilik anlayışı günümüzde değişti, mutasyona uğradı. Evlenmek için bütçe kimse de yok.
Rabb'im inşallah karşına hayırlı bir aday çıkarır.
00 Yorumlaevde kalmak diye bişey yok. her şeyin bi zamanı var. zor şeyler yaşamışsın ama bu ileride güzel bi ilişki bulamayacağın anlamına gelmez. 29 yaş genç bi yaş, hayatının daha başındasın aslında. kendini bu kadar yıpratma. doğru kişi doğru zamanda karşına çıkar. önce kendi mutluluğunu bul gerisi gelir zaten 😊
00 YorumlaBu işler kısmet ona inandım artık, bende evliliğe temkinli yaklaşıyorum, üstüne üstlük bu devirde evlilikler gerçekten de çok zor çünkü ülkenin tahammül seviyesi düştü. Sırf evlenmek için evlenmektense doğru kişiyle doğru zamanda olması önemli. Bu kafaya takılacak bir şey değil hayatta daha önemli şeyler var
00 Yorumla
1 yılMesela ben 30 yaşındayım ve en fazla 2000 doğumlu biriyle sevgili olurum. Erkek olduğum için kendimden 7, 8 hatta 10 yaş küçük biriyle bile ilişkim olabilir. Ama 30 yaşına gelmiş bir kadın için bence birçok güzellik bitmiştir. Ancak 36 37 yaşındaki bir adam (en genç) bakar sana.
015 Yorumla- 1 yıl
Sen 10 yaş küçük kıza bakarsin da o sana bakar mı bakalım
- 1 yıl
20 yaşında sevgililerim oldu. :)
- 1 yıl
Paran içindir
- 1 yıl
Gel 100 Dolar da sana atayım :)
- 1 yıl
Tamam o zaman bundan sonra sizin standartlarınıza göre sevgili yaparım :)
Şaka bir yana size ne benim hayatımdan? Kusura bakmayın ama resmen kıskanıyorsunuz sizden daha gençlerle sevgili olabilmemi. - 1 yıl
Hangi kızla dalga geçtim pardon? Ayrıca normalde hayranlık duyduğum birisiniz. Keşke daha kibar olsaydınız da ilk konuşmamız da güzel olsaydı
- 1 yıl
Böyle düşünüyorsanız dikkat ederim artık. Fakat soranla dalga geçmedim. Gerçekler acıtabilir. Bu dalga geçmek değildir. Kaldı ki siz de benimle dalga geçtiniz. Üstelik sizinle alakalı fikirlerimi bilmeden ve dinlemeden
- 1 yıl
Dalga geçtiğinizi düşündüğüm için bende size aynı şekilde davrandım. Dalga geçmedim diyorsanız kusura bakmayın derim.
O zaman düzeltme yapayım en genç 36-37 yaşındaki bir erkekle tanışacağı fikriniz yanlış. Kadınlar her yaştan erkekle tanışabiliyor. Günümüzde artık hiçbir şey kısıtlı değil. Kendisinden 6 yaş, 2 yaş, 3 yaş küçük erkeklerle evli ve mutlu olan tanıdıklarım var. Yine kendisinden 10 yaş küçük erkekle evlenmiş olan kuzenim de var. Demek istediğim önemli olan ruhların anlaşabilmesi. Tamam yaş insanlar için önemli ama siz "vur dedik öldürdün" tarzında yazınca ben de müdahale etmek durumunda kaldım. - 1 yıl
Tamam bunu okuyan bütün hanımefendilerden özür dilerim düşüncesizce konuştuğum için @Eirenee1 hanıma da teşekkür ederim haklı eleştirisi için
- 1 yıl
Erkekler boyle dusunuyorlarsa benden uzak dursunlar zaten... yani basima gelirse oyle bisey
Bu nasil bir zihniyettir mk
1 yılBen 94 luyum. Bende bekarım. Arkadaşlarımın 2 tane çocukları var. Aile büyüklerim diyor neden evlenmeyi düşünmüyorsun diye. Ben alıştım bi zaman sonra tek başına mutlu olmaya. Bi de karşımdaki kişiye birseyler hissetmek istiyorum. Beğenmediğim biriyle izdivaç yapıp evlat sahibi olmak mantigima yatmıyor. Hep seveceğim kişi olacak ve ben onun hiç mükemmel insan olacağım.
00 Yorumlabence senin için yanlış kişiyle olmaktansa evlenmemek çok daha iyi bende 94 lüyüm henuz hiç evlenmedim ve herkese diyorum ben aşık olmadan evlenmem kımse bu konuda ağzını bile açmasın kendi çizgilerin olduktan sonra ne komşun ne ailen sana hiçbir konuda baskı uygulayamaz... öylece biriyle evlendiğinde evlilik sıradanlaşır bunu kendinize yapmayın aşkı tanıyıp yaşamak lazım...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılVallah ben de 4 5 aydır evlenmeye çalışıyorum ben de bulamıyorum inşallah sen bulursun düzgün bir insanı bence çok kasma evde kalırım diye falan belki böylesi daha hayırlı televizyonlarda programlarda evliliklerin nasıl olduğunu görüyoruz boşanmaları görüyoruz katliamları görüyoruz Allah hayırsız evlilik nasip eylemesin inşallah o yüzden bol bol dua edelim bence Allah yardımcın olsun inşallah düzgün bir insan bulursun geçmiş olsun Nişan attığın için de inşallah mutlu olursun
02 Yorumla
Soran1 yılRabbim senin karsinada tez zamanda ya evvel ismiyle ya vehhap ismiyle ya zukcelali vel ikram ismiyle guzel bir evlilik nasip etsin ne gecmiste ne gelecekte aklin takili kalsin.
Cevap sahibi1 yılHay Allah razı olsun inşallah çok istiyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılBu yaş dediğin normal bir yaş. Görende 50 sanacak. Toplumun baskısını mktir et toparlan kendine gel. Işığını koru topluma inat daha güzel ol daha öz güvenli ol daha seçici ol. İnan bana o centilmen erkeği aramaktan vazgeçme. Semti, arkadaşları, işini değiştir gerektirse kadına baskı varsa ya da cahillerse
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 937 cevap paylaştı. Niyetin evlenmekse karşına çokça insan çıkar merak etme. Önemli olan doğru düzgün güzel ahlâklı biriyle tanışman yoksa sokakta bir ton işe yaramaz erkek var.
Hayırlısını iste Allah'tan40 YorumlaBende 95liyim. Ama şu saatten sonra aşk meşk ilişkileri çok külfet gibi geliyor. Çevremdeki arkadaşlarımdan aynı düşüncede olan çok. Yaş artıkça kısmet kapanmıyorda yalnızlığın getirdiği alışkanlığı tercih eden çok oluyor diyelim.
01 Yorumla
Soran1 yılHsklisin
Gizli Üye(30-35)1 yılZaten gizli sormuşsun, yavşayan da makarasına yavşar zaten. Buradan ciddi bişey düşünene şaşarım zaten. Neyse 95 lisin. 95 lilerin 18 yaşında olduğu dönemi hatırlarım. Ne ara büyüdüler 29 oldular 😅 ben 23 yaşındaydım 18 yaşında eskort vardı 95 li yaptım. Şimdi 29 oldunuz pertsiniz artık. Gider 98 liyle evlenirim 95 liye varmam 😆 senden büyükler bile senle evlenmekdense gidip senden küçüklere evlenir. Evde kaldın ağla 😆😅😄
00 Yorumla
1 yılAman evlenince ne olacak? Günümüz ülkesinde evlilik hayat paylaşmak değil maddiyat paylaşmak. Cicim ayları geçince tamamen yük oluyor. Sevgili ol evlenme gerek yok
40 Yorumla
1 yılYa hu daha yaşın kaç evlenemeyeceğim diye dertleniyorsun. Mutluluğu iste, evliliği değil. Mutlu olmayı düşünemediğin biri ile iyi ki evlenmemişsin. İstersen 40 ol. Mutluluğu bulduğunda geç olmadığını anlayacaksın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. İşine gücüne odaklan düşünme böyle şeyleri. Kötü bir tecrübe yaşamışsın ondan dolayı bu sana acı verir. Sen yoluna bak çalış, geliştir kendini ki artık zaten evlilik yaşı baya ilerledi
12 Yorumla
Soran1 yılKendimi egotime verdim zaten kariyere tekrar meslek edinmeye koyuldum uzulmeyim die ama takiyor insam
1 yılMerhaba bende 28 yaşındayım gerçekten beni sevecek tutumlu olucak bir eş arıyorum şu yaşıma kadar birkere sevgilim olmadı yemin ederim gerçekten evlilik düşünüyorsan tanışabiliriz instegram adresim emresahin8981 ekle konuşalım istersen numaramıda verebilirim ben gerçekten çok ciddiyim şaka yapmıyorum
08 Yorumla- 1 yıl
Benim de sevgilim olmadı ama ben evlenmek istemiyorum sana gençlikte değer vermeyene sen de değer verme
Soran1 yıl@Time_Lapse buralardan iyi insan cikmaz yanlis yerde kiz ariyor. Ben benimkiyle instadan tanistim guya memleketlimdi okuzun teki cikti kaldiki. KS
Soran1 yılBen dertlendimde yazdim patladi gtti soru. En azindan sevindim tek bekar kendimi saniodum
- 1 yıl
Sosyal medyadan zaten olmaz da ama diğer türlü de insanlarda asosyal yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık 😀 bu içinden çıkılmaz bir döngü işte
Soran1 yıl@Time_Lapse sana bisey diyimmi bana gorucu geldi o oglanda sapikti gorucu gelen bile. Oraya kadar dusmus. Neyse o gorucu olmadi. Niye olmadi diye soedum sen namuslusun dedi bana 😅 ben sok. Oglan o isleri halledip Nisan atiyormus
- 1 yıl
Ailesinden’de utanmıyor galiba
Soran1 yıl@Time_Lapse utansa yaparmi sence
Soran1 yılAllaha sukur icinde bi durustluk varmis belki he deseydi omrum kararcakti.
- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
1 yılBir kere şu var niye herkes üstüne atlasın. İkinci olarak da evliliğin yaşla ilgisi yok anlaşabilmekle ilgisi var. Nişanı atmasan hayatın karanlık olacaktı belki ve bu şekilde ondan kurtulmuş oldun.
00 Yorumla
1 yılEvlilik uygulamaları dene orada kesin bulursun ne bileyim bin tane uygulama var TikTok gibi evlilik uygulamaları özellikle şu an aklıma isimleri gelmiyor e-çift vesaire bir de şansını oralarda dene kaybedeceğin bir şey yok olursa olur olmazsa devam
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Ruhen, manen yorgun böyle bir sorumluluk almak istemiyorsun. Yaşanılan hayal kırıklığı bu duruma neden olur. Biraz zaman tanı kendine. Kendini baskılama herkes evleniyor ben geciktim diye. Takma kafanı böyle şeylere.
00 Yorumla
1 yılBende 95liyimm hic boyle evde kaldim bu saaten sonra evlenemem diye dusuncem yok eglenmekte sorun yok önemli olan evlilikten sonrası demekki hayırlısı böylemiş sıkma canını nasip kısmet işi bunlar matmazel
00 Yorumlaİnşallah kalbine göre çıkar birisi bende ciddi bir ilişki istiyorum ama işte. nerden nasıl nezaman bilemiyoruz. kötü biri de değilim kendi halimde biriyim garip işte hayat insana güzel şeyler nadir veriyor.
01 Yorumla
1 yılBence evde kalmış gibi düşünme çünkü yanlış evlilik yapıp kendini yıpratmak yerine evlenmeyerek daha mutlu olabilirsin ve her şey evlenmek değil bunuda unutma
10 YorumlaBende evlenecek kız bulamıyorum abicim kaç kişiye haber yollattırdım yok ben kariyer yapıcam yok ben okuycam yok ben hazır değilim yok ben evlenipte ne yapıcam bu nedir ya
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 836 cevap paylaştı.
1 yılsana özel değil sadece devir artık bu, bilgi ve iletişim çağında yaşadığımız için artık kimse kimseye güvenmiyor çünkü falsosunu yakalamak kolay artık. ayrıca bu işler takdiri ilahi neyin nezaman karşımıza çıkacağı belli olmuyor.
00 Yorumla
1 yılÖyle düşünme yüreğini ferah tut , doğru insan karşına çıktığında hersey kendiliğinden oluveriyor zaten
23 Yorumla- 1 yıl
Doğru insan ile alakası yok geçmişte kiminle ilişki yaşadıysa gitsin onu bulsun onunla evlensin
- 1 yıl
Yani bunu genel olarak diyorum kişiye özel söylemiyorum bu ara da
- 1 yıl
Buna katılmıyorum
1 yılYaşınızda bir şey yok. Daha gençsiniz (umarım yazan herkes parantez içinde belirttiğiniz grupta değildir)
02 Yorumla
Soran1 yılYok be buraya givenim yok. Ki zaten dertlendimde yazdim soeu patladi gtti 😅 sosyal mecrada olsaydim bi soruyla. unlencekmissim kskks ama bekar xokmus onu anladim. Rabbim hepsini iyi insanlarla dunya ve ahiretinde hayieli olacak esler nasip etsim. Banada icinde♥️🎀
- 1 yıl
Amin. diğer yorumları okumadım, onun için ne patladı ya da patlamadı pek farkında değilim. içinizden gelerek derleştiğinizi hissederek bende içimden gelerek yaşınız daha genç dedim
1 yılÇay kaçak tütün kaçak gel beraber kaçak 93 doğumluyum bende sen gibi evde kalmış durumdayım gel bu ateşe su serpip yangının önünü keselim 😃
06 Yorumla
Soran1 yılEvde kalmis demesek abi zaten yarayi kapatmaya calisiom gelip igne batirdin
- 1 yıl
Teyzem bak yapma çıkan kısmete abi çekme 😁 aramızda sıra dağlar yok aramız da iki yıl var sadece
Soran1 yılAbi
- 1 yıl
Teyzem 🥰
Soran1 yılEmmoglu
- 1 yıl
Kuzen
1 yıl32 yaşındayım hiç böyle düşünmedim. Beni de çok bu anlamda baskılayan arkadaşlarım oldu :) doktor, mühendis bilmem ne her gün birini öneriyorlar. Hiçbir şey hissedemiyorum. Karşımdaki kişi dünyanın en yakışıklısı da olsa bir şey hissedemiyorum. Sanırım 30 yaşından sonra bir şeyler hissetmek zorlaşıyor. Eğer ekonomik özgürlüğün varsa, anne olmak gibi bir isteğinde yoksa evlenmemeyi düşünmelisin bence:) sırf evlenmek için evlenirsen mutsuz olursun
01 Yorumla- 1 yıl
Kullanıcı adın çok manidar
herşeyin hayırlısı asla isyan etme her yaşın ayrı güzelliği vardır hem ne olmuş yaşa ben senden bir yaş büyüğüm ama bende bekarım kafaya takmıyorum herşeyın hayırlısı
00 YorumlaMutlu olman lazım daha kötü kişilerden kurtulmuşsun her şey nasip kısmet işi içindeki umudu kaybetme senin için hayırlı olan henüz karşına çıkmamış sadece bu
00 Yorumla92 liyim, ben de bekarım, ben de zaman zaman "bulamayacak mıyım" diyorum. Sonra derin bir nefes alıp "nasip" diyorum. Ne zaman nerde ne şekilde Allah bilir 💐
00 Yorumlaİnsan hayatını devam ettirmek için yanında illa ki birisi olsun diye bekler. Geniş açıdan bakınca aslında bu çok saçma gibi görünür.
Çok fazla düşünmemeye çalış. Derler ya hani birisi gelir hayatına her şeyi unutursun. Belki de gerçektir. Kimbilir.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılUmut her zaman vardır.
Siz yine belli bir yere kadar gelmişsiniz.
Onu yapamayan var.
Kötü de olsa bir tecrübe edinmişsiniz.
Hayat sürprizlerle dolu diyorlar ama.
Neler gösterecek.00 Yorumla
1 yılEğer sosyal çevrenizi çeşitlendirirseniz, yalnız olmadığınızı fark edersiniz. Örneğin yeni bir hobi yeni bir kurs veya eğitim programına katılarak yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Direkt kurs arkadaşlarınız yeni hayat arkadaşınız olacak diyemem ama kurs arkadaşlarınızın arkadaşları ya da akrabaları sizin ömürlüğünüz olabilir. Temel olarak yeni arkadaş yeni çevre demek unutmamak lazım.
00 YorumlaYa bulursun nasibin gelir inşallah benimde bir yıllık güzel ilişkim vardı saçma sebepten ayrıldı gitti ayrılığın 3-4 haftasına nişan yaptı 🥺
07 Yorumla
Soran1 yılAci ama gercek bisey soyleyimmi. Benim nisanlimda ben nisani atinca hemen kabullendi annesi arkami bile aramadi baktim nisanlanmis. O kizi istiyorlarmis. Yani seninki o adami belirlemis zaten kusura bakma bi nevi aldatildin.
Soran1 yılBenim nisanlimda oyleydi diyorsundur madem kotuydu niye uzun iliskin vardi. Ben beni seviyor sandim oyle guzel oyuncularki. Niye boyle yaptin deidm ben seni sevmiyordumki zaten zoeluyordum kendimi dedi. Bana bakinca gozlerinin ici gulerdi gelip sarilirdi. Kiskanirdi. Yani inanma hepsi yalan
- 1 yıl
Şöyle olay ya aslında Gördümki ayrılığın 3 haftasına sosyal medya kalpler ardından söz nişan mutlu fotolar ya kendimde hata aradım acaba dedim bu sürede ben mi çabaladım ne bileyim biraz ayrı kalırsak kafasını toplar bende çok kırılmıştım bir anda engelleyip herşeyi silmesine ama bunu da insan yapamaz başkasını nasıl sever ya hiç öyle birisi değildi Kız isteme nişan hayallerini bile kurmuştuk şimdi başkasına nasıl hemen 3 hafta içinde sevip bu hayali onunla kurabilir mi insan olay şöyle buyurduir yıllık güzel ilişki hiç birbirini kırmadan geçen annelerin tanıştığı evlilik yolundaydık saçma sebepten (bana şu ev aletini alır mısın dedi deneme imiş beni evlenmeye niyetim var mı yok mu ayrıca sevgili alışverişte belli olur demiş arkadaşları) ve üstüne nişan biraz gecikti diye (ekonomik sebepler ya anneler konuşsun dedim bakarız hallederiz dinlemek istemedi bile) beklentisizlik mutsuzluk adı altında ayrıldı senin için geceleri uyuyamıyorum sevginden diyen kız ayrılığın 3 haftasına instagram kalpler ve nişan yapmış babasının arkadaşının oğlu ile başka şehre gitmem orası psikolojimi bozmuştu dediği şehre gidecek sanırım gelin olarak annesi ile nişan günü yolda konuştum senden nefret ediyor ayaklarına kapansan yine olmaz yüzükler alındı yemin et nişan yapacak mıydın tek aşkımdı kimseyle sevgili olmadım sevgi bu kadar anlamsız mı dedim 3-5 ay tanımadan kızım evlenmez çok inatçıdır diyo ee nasıl 15 günde nişan diyorum cevap yok aile tanıdık aile çok severiz çok iyiler hemen düğünde yaparız dediler diyo kız beni yolda gördü gözleri dolu dolu gitti heryerden engellemiş numarasını değişmiş ben ne yaptım ki ona evlenmeye çok meraklılardı hayatı ona kurulu kuzenlerim evleniyo herkes bana soruyor deyip duruyordu Oysa beni engellemişti ailemi herkesi sadece kardşeimin kız arkadaşının engelini kaldırmış onun üzerinden göreyim diye nispet gibi ya hiçbir şey anlamadım
Soran1 yılAyni seyleri bende yasadim banada nispet yapti. Ozeldem ciksana bi sen. Detay vercem cunku. Gor daha neler var. Benim 1 ay sonra dugunum vardi istedigim yerde cekim falan. Gtti o kizla dugun tarihimde cekim yerimle kizla cekim yapti. O kizin an eside az ka h pe degilmis senle. olmamasi icin bence gaz vermisler. Kendi aile dostuna ayarlamislar kizi. Ama sana bisey soyleyimmi seninkide az kh pe oasaydi yapmazdi. benim nisanlim gbi yapmis. Benim babam os yerindeki oglani onerdi alma bu oglani dedi ortaligi yiktimda aldim nisanlimi noldu ortada kalan ben oldum iste. İstese yapmazdi ben 2 sene bekledim. Birazdaha bekleyebilirdi
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılTek derdin bu olsun. Benim sevgilim olmadı ömrümce ama umursamıyorum. Allah sağlık ve huzur versin yeter. Evlenenleri görüyoruz. Ekonomik sorunlar, yanlış eş seçiminde olan sorunlar vs.
00 Yorumla Cogu kız arkadaşim 30 un üzerinde evlendi kismetin nerden gelecegini bilemezsin askim evrene kötü enerji yollama
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. İkimizde evde kalmışız. Bende 29 yaşındayım. Arıyorum ama bulamıyorum. İşin kötü tarafı benim hiç sevgilim bile olmadı. Yaşıtlarımın çocukları oldu.
014 Yorumla
Soran1 yılBende Nisan attim diye oteleniyorum
Soran1 yılBilmiyorum yuzsuz olcan galiba arkadasim erkeklere istek atiomus. Ben asla atamam
Soran1 yılErkekler kizlara yazabilir ama kizlar oyle degil ben degilim mesala. benim nisanlim ertesi gun nisanlandi. Ama kizlar oyle degil gidip aramaya cikamaz
Soran1 yılAbi sen niye yazamion jsjsj
Soran1 yılE yaz begenidgin birine evlenmek niyetiyle
Soran1 yılSende benim hesap sen yazarsin yinede birine ben onuda yapamam
Soran1 yılJsjsjsj degisikmis
- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle sırf evlenmiş olmak için evlenme karşındakini iyice tanımalısın. Hakkında hayırlısı olsun mutlu olmanı dilerim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBacım evlenen de evlendiğine pişman oluyo boş ver
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim hiçbiri olmuyor ne kariyer ne evlilik lise ve üniversite yıllarında evlilik teklifi alıyordum takmıştım kariyere şimdi de düzgün erkek çıkmıyor karşıma
20 Yorumla
1 yılevlenmek bir zorunluluk deği, ihtiyaç değil günümüz ilişkilerine bakıldığında iyi ki evlenmemişim diyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı. sadece nişanmı oldu geçmişinde başka erkeklerde varmıydı cinsel ilişki y aşadınmı (uzun süre ya da kısa)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılevlilik istemen gayet normal ve güzel bir şey … topluma faydalı iyi insan olmaya kendinle ilgilenmeye odaklan… Evliliğe açık olduğunu ailene arkadaşlarına vesaire bildirdin mi … illaki kısa zamanda olur… mutluluklar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıldevir değişti abla heleki erkekler 22-24 yaş üzeri kadınların geçmişi kötü olduğunu düşünerek evliliğe yanaşmıyor siz bu konuyu anlamak istemesenizde bizim tüm erkek ortamlarında hergün bu konular konuşuluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl40 Yaşındaki orta yaş sendromlu abaza dayılar Türkiyede yaşadığı sürece evde kalma ihtimalin yok :D Şaka bir yana 29 yaş çok ta geç değil çevremde 30 yaşında evlenip keşke daha geç evlenseydim diyen bile var..
00 Yorumla
1 yıloy gurban olam sana ben hiç alakası yok ve kesinlikle üzülme her yaşın bir güzelliği var en güzel çağındasın
00 YorumlaOlabilir neden olmasın? Açıkçası benim halam 38 yaşında evlenmişti hani çok kafaya taktığınız bir şey değil ise sorun olmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı.
1 yılŞu zamanda evlenmek çok zor belki sadece direk nikah olabilir yoksa düğün vs bunları unutmak lazım artık
00 Yorumla - Devamını Gör (212)
Devamını Gör(257)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem