Kişiler ilişki içindeyken bunu çok anlamasalarda ve sürekli başka şeylere yorsalarda, şu varsa o ilişki toksikleşmiştir diyebileceğin bir şey var mı senin?

Sürekli kendini ona mecbur hissediyorsan mesela onu düşünmek zorunda bırakıyorsun kendini normalde mesela adam senin aklına gelmiyor ama sen kendini onu düşünmek zorunda hissediyorsan ilişki çoktan bitmiş ama sen onu sürdürmek için can çekişiyorsun demektir yaşadım çünkü biliyorum bunu adam aklıma bile gelmiyordu sadece hoşlantı olarak bir şey vardı ben onu içinde büyüte büyüte bir aşk haline getirdim kendi kendime ve üç yıl bunu kendi kendime yaşadım platonik bir şekilde halbuki benim için klasik bir şeydi yani bir ay boyunca hoşlandım etkilendim oldu bitti olacak bir şeydi ama onu kendi kendimi besledim ve içinde bir yara haline getirdim
İlişkini anlatış biçiminiz ne kadar can alıcı. Ve sanki ilk günkü gibi yaşıyormuşsunuz gibi. Ve siteye geldiğim ilk günden beri de bu duygularınızı dikkatle izliyorum. Müthiş duygular bunlar. Umarım hakeden birisidir ve etmiyorsa umarım unutulmuştur. @Redamancy-4
Teşekkür ederim 🍀
Seni zorlayan, baskı yapan, senin kendine duyduğun saygıyı elinden alan/almak için sana baskı uygulayan, sana canı istediği gibi davranan kişi toksik kişidir ve öyle bir kişiyle yaşanılan ilişkide de toksik olur. Kişi ilişkide kendisini huzursuz, mutsuz, geri planda, pasif hissediyorsa anlasın ki toksik bir ilişki içinde ve arkasına bile bakmadan kaçsın.
Toksik kişinin toksik davranışlarına maruz kalan kişi delili, buna müsade ederse delilir, delirmeye yakın hale gelir. Ruh sağlığımız her şeyden daha önemli
Sizi sessizlikle terbiye ederler. Telefonunuzu açmazlar, mesajınıza yanıt vermezler.
Haksızken bile ne yapıp edip haklı durumuna geçerler ve özür dileyen siz olursunuz.
Pasif agresiftirler. hiçbir şey yapmıyorlar gibi görünürler oysa sizi hangi söz ve davranışla yaralayacaklarını çok iyi bilirler.
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim.☕✨
Şefkat ve empati yerine şehvet ve sempatiye dayalı tüm ilişkiler toksiktir aslında. Çünkü birincisi yani şefkat ve empati kalıcı ve istikrarlı değerlerken, şehvet ve sempati birden oluşup birden yok olan şeyler. İlişkileri bunlar toksikleştiriyor.
Cevap
12Cevap
Mutluluğundan mutluluk duymayan herkesle ilişkini gözden geçir derim. Mesela başarılı oldun bir yerde, arkadaşın bundan ötürü mutlu olmazsa ve yarım ağız tebrik ederse o ilişki toksiktir ๑
Ahlaki kuralların geri plana nefsani arzuların ön plana alınması bu ilişkinin (geniş anlamda) bozuk olduğunu gösterir bence
Kısıtlamak. Bir kere çok abes, ilişki mi yaşıyorsun, kast sisteminde köle misin? Belli değil. Sevdiğin insanla özgür yaşamak gibisi yok.
Değersizlesme varsa, hoş olmayan kelimeler kullanılıyorsa
Boş zamanlarında araması ve benim aramak istediğim zaman müsaid olmaması.
Bana göre anlayışsız davranma hassas şeylerin basitlesmesi
Menemeni çatalla yemek ve startapta kahve içmek.
En belirgin olanları bu.
Fikirlere değer verilmemesi. Karşı tarafın rahatsız olabileceği şeylerin yapılması
Huzursuzluk. Küsme barışma
Böyle boğulur gibi hissedersin ama o olmazsa direkt ölçekmişsin gibi olur
Anlamsız kıskançlıklar. Bir de aslan burçları
Kısıtlanmak ve söz hakkının olmaması
Saçma sorular sormaya başlayınca
Kavga etmek devamli
ben bilmiyor toksik
hiç anlamam
Güvensizlik
Hakaret etmesi
Tahammülsüzlük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?