Toksik bir ilişkinin içinde olduğunu gösteren işaretler nelerdir?

Toksik bir ilişki bir nevi zıddınıza çekilmektir. çekim hissedersiniz fakat bu sizi tüketen de bir şeydir. Bu konuda uzman değilim ama damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Maruz kaldığım davranışları sıralamak istedim:
1) Pasif agresif sinirlidir.
Ortada konuşulmuş bir şey yoktur. normal yaşantınıza devam ediyor hatta sıradan bir gün geçiriyor bile olabilirsiniz fakat onun için bu böyle olmaz. bir şeyden alınır hatta buluttan nem kapar tam tabirle ve size tavır alır. Soğuk davranır. Laf sokmalı konuşur ve sürekli sizin suçlu olduğunuz imasındadır ama konuyu konuşamazsınız.
2) Duygular uçlardadır.
Her duygu abartılı yaşanır. Her durumu abartırlar. Ne zaman ne yapacakları neye ne tepki verecekleri belli olmaz. bu size bir süre eğlenceli gelecektir fakat uzun vadede bilinmezlik sıkıcı ve boğucu olur.
3) Kontrol etmek ister.
Siz hakkında her bilgiyi öğrenmeye takıntılıdır. Hayatınızı didik didik inceler. Ona muhtaç olmanızı ve sizi yönetmeyi arzular. Sürekli tartışma halinde olarak kendilerini sizin ilginizle beslerler. Bunun için de sizin her şeyinizi bilerek sizi eleştirecek yönler bulacaktır. Sizi konuşsun da sizin ne hissedeceğinizle ilgilenmez.
4) Gel-git sizin rutininiz olur.
Bu tür tüketici ilişkiye ne kadar güçlü olursanız olun dayanamazsınız. Bir süre sonra gücünüz azalmaya başlar. gücünüz zayıfladıkça sinirleriniz yıpranmaya bu da gün içinde farklı ruh hallerine bürünmenize yol açar.
Bu tür bir ilişki yaşamamanız en sağlıklısıdır. Fakat yaşıyorsanız partnerinizi ya görmezden gelin ki bu onu kışkırtacak bir süre ya da en kısa sürede bu ilişkiyi sonlandırın. Eğer ki kurtulduysanız kendinizi nötrleyin. meditasyonla iradenizi güçlendirin, kendinize iyi davranın.
SEN EN İYİSİNE LAYIKSIN :)
1. Bir kere hoşlanmadığınız durumları yapmaya devam eder. Bu konuda üzerine gittiğinizde ayrılıkla tehdit eder. Sıkıldım vs bitirelim gibi.
2. Bir hata yapar üste çıkmaya çalışır seni senin suçlu olduğuna güvensiz davrandığına, kafanda kurduğuna inandırmaya çalışır. Manipülatif bir karakterdir. Ağzı iyi laf yapar. öyle yapar ki inanırsın ona o şekilde konuşur.
3. Bir kavga olduğunda sizin gönlünüzü almaya çalışmak gibi bir derdi yoktur. Alttan almayı düşünmez. Senden çaba ve emek bekler , hep sen onun için fedakarlık yap, mücadele et , onun için savaş ister.
4. Böyle kişiler sizden ayrıldığında onun için çaba göstermeyin. Sessizliğe bürünün çünkü bu kişiyi her geldiğinde kabul ederseniz gelgit yapmaya devam eder. Sınır çizin uzaklaşın sizi gerçekten isteyip istemediği belli olur. Fakat bazı erkekler biraz egoist takılıyor. Kız benim için çaba göstersin derdinde oluyor. Bu erkekler hep karşıdan ilgiye alışmış aslında tavırları yanlış. Erkekler bence avcı ruhludur. Kadını kazanmak için uğraşmazsa o kadın değerli olmaz.
Sık sık ağlama nöbetleri, sinir krizleri içindeyse kişi, kendisini mutsuz, gergin, çıkmazda hissediyorsa, kendisine ekonomik/fiziksel/psikolojik şiddet uygulayan bir partnere sahipse, bu partner kendisini çökertiyorsa berbat bir ilişki içindedir ilişkiyi yaşayan.
İlişki içinde mutsuz olduğu günler daha fazlaysa, küs olduğu zamanlar barışık olduğu zamanlardan fazlaysa ve hep vericiyse, fedakarlık yapan sadece kendisiyse acilen bu ilişkiyi bitirmesi gerekir kişinin
Toksik ilişkinin ayırt edici özellikleri:
Şimdilik aklıma bunlar geldi..
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Ölüyü yakmayacak kadar dindar, diriyi yakacak kadar müslümansa o ilişkiden bir cacık olmaz. Adam kendi her halti yapıyor kız arkadaşını da her şeyden deli gibi soyutlamanın kısıtlamanın peşinde
H-ö-d-ü-k😊
gerçi kızında bundan kalır yanı yok herkese işve cilve öv beni öv modunda.. bazı ilişkiler öghhkk seviyesinde
🌺
Sürekli kavga halinde olma durumu, bir tarafın abartılı bir şekilde özür dilerken diğer tarafın manipülasyon yapması, ayrılıp barışmalar vs vs…
En büyük şey ilgi azalması mesela bunu biliyorum
Mutsuzluk, uzatmaya gerek yok. Mutsuz olduğunu yerde ne diye durasın ki.
Şimdilerde hepsi toksik 🤷♀️😅
Sürekli kavga edip barışmak
Hep sorun yaşanıyor , sorun yaşanınca da sadece tek taraf düzeltmeye çalışıyor ve diğerinin umrunda değilse, taraflardan biri çabalamıyorsa ister olsun ister olmasın kafasındaysa , taraflar huzurlu hissetmiyorsa , iki tarafta birbirini çekinmeden umursamadan kırabiliyorsa, biri diğerini daha az merak ediyor ya da hiç merak etmiyor arıyor sormuyorsa, duygu paylaşımı yoksa , birşeyler anlatırken seni candan dinleyip fikirler ya da çözümler üretmeye çalışmayıp hı , tabi , öyle deyip gecistirip dinlemiş gibi yapıyorsa. Kısacası değersiz gibi hissediyorsa o kişi, toksik ilişki içindedir.
Gel sana bence tadında yorum yapayım ebru :D
Bir huzursuzluk vardır bu hiç bir şekilde gitmez. tam anlamıyla aidiyet hissedemezsin ve ufak tefek şeyler bile büyük sorunlara dönüşür seni tek eline indirgemeye çalışır, arkadaş yok dost yok çıkıp gezmek yok giyinmek kusanmak yok gibi kısıtlar sürekli açıklama halinde olursun her şeyi her anını açıklarsin ve rahat hissetmezsin özgür hissetmezsin sürekli baskı ve manipüle edilirsin + sürekli kendini ben napıyoruum derken bulursun belli başlı duygular vardır arzu tutku gibi onun dışında olanlar sadece anlıktır. Ve hep sen suçlu olursun karakterin sorgulanır sürekli olmadık yerde olmadık insan olmaya başlarsın
İnsanın bir ilişkinin toksik olmasını sağlayan lanet özelliği alışkanlık duygusu. Başka seçeneği aklına bile getirmeyen o zavallı düşünce. Bir gözden bakarsanız erdem sabır cefakarlık , diğer bir gözden mazohizm aptallık. Hangisi doğru cevabıda kişiden kişiye değişiyor üstelik. Toksik ilişkiler zaman içinde alıştıra alıştıra oluştukları için mağdur tarafın bunu farketmesi çok geç oluyor. Aynı soğuk suda duran kurbağanın tenceresi alttan yavaş yavaş ısıtıldığında kaynamaya başlayan suyu kurbağanın hissetmediği gibi. Hayat o kadar değerli ki kimse kimsenin egolarının kurbağası olmak zorunda değil.
Önce sürekli kendini çabalarken bulursun karşı taraf çok ilgi gösteriyor gibi durur ki kepçeyle geri almak için seni oyuncak etmiştir bir adım atar gibi görünür ama hep daha çok yük bindirir asla tutmayacağı sözler verir hergün sinirli stresli olursun sürekli kavga etmeye başlarsın en son herşeyde sürekli suçlandığı ve nefes alamaz halde boğulduğunu anlayana kadar yıllar geçer ve o nihai sonuç ayrılıktır atatması zor ama çok ilerleyen zamanda iyi ki dersin mutlu olursun kurtulduğuna hergün şükür edersin
Hep tutarsız konuşması
Yalanların ardı arkası kesilmemesi
Bir yoğun ilgi gösterip ertesi gün tek bir mesaj bile atmaması
Erken yatıcam diyip başından savması
Her zaman dürüstlükten dem vurup hep bir adilik yapması
Allah aşkına yemin edip durması verdiği sözleri hiç tutmaması
Aşkını ilan edip sevdiğini tatlı sözlerle söyleyip söyleyip sanal alemde kızlara yürümesi
KizlarSoruyor a her kızın cevabına askıntı cvplar yazması herkese beni ekler misin yazması
Sevlscr nickli olması
- Bunlar: alışkanlık, bağımlılık, yerinde sayma, bunalım, aşağılık ya da suçluluk duygusu
- Bunlar: başkasına ilgi duymak ya da başkasına ilgi duymamak için kendine baskı yapmak, bağlılık duygusunun ilişki dışında dayanağı olmaması, arada aşılamayan bir duvar olması, iletişim ve ilişki kurma biçimlerinin uyumlanamaması
Hiçbir konuda uyum olmaması vb şeyler. Aslında sorun basitçe çözülür. Güzelce karşılıklı oturup kavga sebebi olan mevzuları, birbirini dinleyip, o an yaşanılan hisleri dile getirip, empati kurmaya çalışılmalıdır. Uyumsuzluk diyip kesip atılmamalı ergen gibi. Çözümsüz yürütmeye çalışmaktansa, çözüme ulaşıp yürütmeye çalışmak daha iyi. Yapıcı olun yıkıcı değil. Birşeyi yıkmak ve yeniden kurmak basit amantamir etmek zor.
Diğer yorumlardaki gibi onlarca şey yazılabilir, hepsi de doğrudur. Fakat bunlar detaylardır. Hepsinin vardığı sonu şudur; Mutlu hissetmiyorsan (sadece onunla mutlu olmaktan bahsetmiyorum, genel olarak bir mutsuzluk hali vardır, içine kapanmışsındır, komik sahnelere gülemiyorsundur, herkesin ilgisini çeken olaylar ilgini çekmiyordur, kabuğuna çekilmişsindir.) İşte tam burada zirvedesin, bırak ya da bazı psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklara hazır ol!
- Duygusal olarak yıpranmışlık hissi ağırlıkta olur. Yorgun hissedilir
- Duygularını kontrol etmede güçlük çekme. Mesela sinir patlamaları veya sürekli ağlama ihtiyacı
- Kendini ifade etmede güçlük çekme. Ani sinirlilik hali..
- Duygusal ihtiyaçlarımızın (sevgi, özlem, yakınlık gibi) sürekli karşı taraf tarafından istismar (öfke, sinirlilik, gerginlik olarak) edildiğini fark ettiğimizde toksik bir ilişki içinde olmamız muhtemeldir.:-)
Daha bir sürü örnek verilebilir.
Yerli yersiz kıskançlıkları tutuyorsa, kıskanmakla kısıtlamayı karıştırıyorsa, sığ düşünceliyse ve senin fikirlerini yok sayıp dinlemiyorsa, arada sırada kendi kendine gelin güvey olup devamlı ayrılmaktan bahsediyorsa o ilişki bir adım ileriye gidemez ve toksikleşir. İlişki denilen şey her ne olursa olsun iki tarafında sorumluluk almasıdır. Her iki tarafında fikirlerinin olması demektir ve ilişkinin toksik olup olmadığını ancak "bu ilişkide saygı var mı?" sorusunu sorarak bulabilirsin. Eğer saygı yoksa geçmiş olsun ayrılın
Zehirli iletişim, kıskançlık, davranışları kontrol altına alma, küskünlük, sahtakarlık, saygısızlık, olumsuz finansal davranışlar…
Bu gün karşılaştım, kumsalda uzanmış güneşin tadını çıkarırken, yanımdan bir çift geçti, erkek olan sakin bir yer istiyordu sanırım ki kadın buraya oturalım işte daha nereye kadar gideceğiz dedi, erkek bir anda kabardı kötü konuşmalar yaptı ve senin hayatını s.. erim gibi bir küfür 🤬 etti ben yanımdakiler şok 😳 kadın zavallı söylene söyle gittiler 😏😏
Egoistlik ve narsistlik hareketler baş gösteriyorsa, ilgisizlik normalden fazla artmışsa, yorgun yıpranmış ve değersizlik duyguları hissediliyorsa buna toksik bir ilişki diyebiliriz fazla uzatmadan yolları ayırmak en sağlıklısıdır.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş