Eşim beni hem aldatıyor hem de boşanmamam için beni oyalıyor. Ne yapacağım?

Merhaba arkadaşlar eşime çok sadık birisiyim o benim ilkim ve eşime göre de daha güzelim dışardan herkes beğenir beni aldatildiğimi öğrendiğimden beri psikolojikmen çöktüm bişey yiyip içemiyorum Bı kızla konuşuyor 2,5 yıllık evliyiz 9 aylık bı oğlumuz var 6 yıldır eşimle tanişmişliğimiz beraberliğimiz var ve kocami çok seviyorum çok kavgalarımiz oldu kendisi tekstilde çalışıyor ve 2 hafta görüşmedik boşanmak istediğini söyledi bı sinirle gitti büyükler araya girince barıştık bebeğim çok küçük olmasaydi şimdi ayrılmıştım kız evli olduğunu bilen biri nasıl ortaya çıkarabilirim yakalamama rağmen inkar etti ve 3 gün beklememi hareketlerime bakıp ondan sonra WhatsApp ve Instagram duvarını evli yazıp profiline bizi koyacağını telefonun şifresini vereceğini söyledi yani önceden herseyimiz ortadaydı şimdi köşe bucak telefonda mesaj yazıyor telefonunu saklıyor sizce 3 gün beklememi söylemesinin asıl amacı ne olabilir? Ve bugün 3. gün eşim 2 gündür hem çok geç geliyor eve hemde çok durgun neden olabilir bu? kıza başka vaadler mı veriyor yoksa kızdan ayrilicak mi diye böyle? çocuğum çok küçük takip de edemiyorum kocamı ve yeni bı ilişki belki en uzun 1 ay olabilir de bu arada ilerde mahkemede de sunabileceğim bı dedilim olsun isterim bunun için ne fikir verebilirsiniz?
Eşim beni hem aldatıyor hem de boşanmamam için beni oyalıyor. Ne yapacağım?