Eşit hatta kızın biraz daha üst statüde olduğu hissedilir bence net bir uzun ilişki işareti ilk uzun ilişkim hâlâ aşık olduğum kadın ilk hesabımızı ödemişti ama özguvensiz erkekler daha muhtaç kızları çekici bulabiliyor sahiplenme hissini seviyorlar sanki kahraman oluyor 2 çay ismarlayip ilginç bir durum ama en hoşu duruma göre arada kızın arada erkeğin ödemesi fakat kız ödeyeceği zaman kasaya giderken kızın erkeğin elini tutar gibi yapıp insanlar görmeyecek şekilde erkeğe parayı vermesi dışarıya erkeğin ödediğinin gösterilmesi şık durur
Sorudan bağımsız olarak şunu söylemek istiyorum geçen düşündüm hani birisiyle kafeye filan gittim hesabı kim öder şimdi ben ödesem olmaz karşı taraf kendini ezik gibi hisseder karşı taraf öylese ben hazırın üstüne koyulmuş gibi hissederim İki taraf ödesek paragöz gibi oluruz bilmiyorum ya bu hesap ödeme işi bayağı karışık bir şey
Bir şey hissettirmez bakma İşte bu toplum hala daha şu Ataerkil kafa yapısından çıkamadığı için hala bazı şeyler erkeğin üzerinde oynanıyor maalesef Halbuki Alman usulü diye bir şey vardır yarı yarıya atta bu hep de böyle olacak diye bir şey yok Bazen içinden gelerek İnsanlar bir şey yapar bu konunun ayrı bir boyutu Ama yok işte erkek bunu yapar kadın bunu yapar böyle bir genelleme veya böyle bir kısıtlama yok Bunları gerçekten kim söylüyorsa Hala milattan sonra yı yaşamıyor demektir
Kanka bırakın kim öderse ödesin yahu hayat müşterek değil mi? Evet bakıldığında bize aşılanan toplum modelinde erkekler ödemeli, küçüklüğümüzden beri böyle yetiştik ama aşalım artık bunları 100 yıl önceki sohbetler bunlar, millet uzaya çıktı hımınıkıyım
Bir şey hissetmelerine gerek yok. Bunu aşmamız biraz zaman alacak. Ülkemizde kadınların artık çalışma hayatına dahil olduğunu ve onlarında maddi güce sahip olduklarını erkeklerimizin bir an önce idrak etmesi gerekiyor.
Ben buna katılmıyorum hesabı sürekli erkek öder centilmendir. Hesabı sürekli bir taraf ödememeli bu kullanmak olur benim fikrim ortak olmalı yani bazen bir taraf diğer gün öbür taraf ödemeli hangi taraf daha müsaitse
hayatıma giren kadınların bütününde ilk buluşmadan sonra hesabın kimin ödemesi gerektiğine hiç takılmadım.. bunun aslında bir önemi yok birlikte geçirilen güzel zamandan sonra hesabı kim ödemiş ne fark eder kimde varsa o ödesin:)
eğer o erkek maço tipli bad boy aptallığına kapılmış biri değilse zaten kadın ve erkeğin eşit olduğunu bilir hesap konusunda da kıyas veya üstünlük kurma gibi herhangi bir davranışın özgüvensizlik eziklik problemi olduğunu anlayacak seviyededir diye düşünüyorum ama eğer ataerkil kafa yapısına sahipse bunu asla istemez kadınlardan üstün olduğunu zannedecek kadar zavallıdır resmen iğrençtir kendini yetersiz bile hisseder
Hesabı ödeyen kişi ile çok samimiysen sorun olmaz. Fakat yeni tanıştığın biri ile yiyip içip hesabı kadın ödemişse erkek hesabı ödemek için öncelikli davranmamış önemsememiştir. Düşüncesiz ve görgü kurallarını bilmiyordur. Ben her zaman hesabı ödeyen taraf oldum sonraki restorana oturuşmuzda kız rica etmişti sırayla ödüyorduk. Hislerden bahsedecek olurak mahçupluk hissedilir. Ve bu dile kesinlikle getirilmesi gerekilir. Veya dediğim gibi bir sonraki hesabı ben ödeyeceğim gibi ısrarcı cümleler kullanılması gerekilir.
Valla bizde öyle bir şansım yok. Hani oldu diyelim bin kere özür diler eminim ☺️ Yoksa elbette bende isterim katkıda bulunmak. Buna ödeme olarak bakmıyorum her şey müşterek
Her ne kadar gayet mantikli olsa da hesabi iki tarafin da odeyebilmesi, nedendir bilmem ama ben erkegin odemesi gerektigini dusunuyorum. Aliskanlik mi gelenek mi centilmenlik mi.. Cevabi her neyse..
İlk başta tuhaf hissettirir yılların jargonu sonuçta. Ama zamanla partnerini sadece sevgilisi olarak değilde kendisi gibi çalışan kazanan kendi ayaklarının üstünde durabilen bir birey ve denk bir insan olarak kabul eder
Bilemem. Sanırım kötü hissettirir. Sonuçta kadınların da bir gururu var. Ben sadece özellikle denemesini istediğim bir şey varsa ödüyorum (Örneğin ramen vs...) Sonuçta hoşuna gitmeyecek bir şeye sırf benim için para vermesini istemem.
Valla ben bir şey hissetmezdim. Ödemek isteyen ödesin bu konularda çok sorunlar çıkıyor yok o ödesin yok niye ödedi vs sıra ile olabilir mesela bu. Dünyaları mı yedik sanki de maksimum 100 lira ne kurtarır ne batırır
Kadının hesap ödemesi iyidir. Araniz iyiyse Erkeği benimsediği anlamına gelir. Aranız kötüyse o ilişkinin bittiği anlamına gelir. Henüz Bi ilişki yoksa ozguveni yüksek ve bilinçli biri olduğunu gösterir. Her şartta iyidir.
Bence kadın erkek fark etmiyor ! Hayat bu öyle ucuz erkeklik yapıp yok hesabı odeyemezsın vs şeyleri saçmalık. Her zaman olur olmaz hayat yani saçma şeyler ya
Hiçbir şey hissetmem ben. Bu önyargının kırılması gerek. Sanki tüm ilişkiler erkeklerin üzerine kuruluymuş gibi bir hava oluşturuyorsunuz. Erkeklerin öyle bir zorunluluğu yok.
Evet yine sinsi bir propaganda. Çok şeytani cümleler. Centilmenlik kelimesi ile manipüle ederek erkeklere hesap ödetmeye çalışan para avcısı bir kızın konusunu okuduk.
İlişki de ve evlilikde amaç hayatı paylaşmak daha güzel mutlu zaman geçirmek. Çok kafaya takmamak lazım kadın hesap ödeyebilir normal bişey bu. İçinden gelirse yapar :)
Eğer daha önce erkek Ödemiş'se bunda bozulacak bir durum yok kadınlarda ayakları üstünde duran kendilerine yetebliecek düzeyde bireyler ama ne olursa olsun bir hanımefendi ye nezaketende olsa sormak gerekir ben ödemek istiyorum musadeniz varsa diye, varsa ödenir yoksa onun morali bozulmas birlikte ödenir ya da o öder, buradaki kadınlarımız da baş tacıdır hepsinin yorumuna bakıcam, bu soru içinde tşkler
Yani bence iki tarafta sıra ile ödese daha düşünceli olur çocuk diyelim ki bir hafta boyunca ağır ve yorucu işlerde çalışıyor eline avucuna aldığı az bir para arkadaşı ile kafeye gidince 1 haftalık parasının yarısını kafede bırakıyor bu yüzden biraz düşünceli olmak lazım
Şimdilerde kaldımı bilmem ama eskiden adabı muhaşeret vardı kadına hesap ödetilmez misafire hesap ödetilmezdi Kız evinden ya da yakın bir yerden alınır yine evine bırakılırdı 🤔
Boyle yaparsaniz erkeklerin içindeki avcı ruhu öldürmüş olursunuz ve adam bilinçaltında sizi kadın olarak algılamaz. Ben uydurmuyorum psikoloji diyor yani yine de siz bilirsiniz.
Yaa ben de öderim aslında hep erkek arkadaşım oderse kendimi kötü hissederim o da bisi hissetmez ben de öderim o yüzden ama hep kadına odetirse o zaman sıkıntı djsjdkfk
@izmir35bey Bir ben ödüyorsam, bir o öder. Bu şekilde hallederiz aramızda. Yani oldu olacak arabasina benzini de ben koyayım. O kadar uzun boylu degil arkadasim. Kendinize gelin
Hesabı ödetmek bir kere özünde saçma ve kaba bir kelime. Hesabı ödemek diyelim biz ona. Ve teknik olarak hesabı yemek fikri kimden çıktıysa (genelde) o öder. "Hadi yemeğe gidelim" diyen öder genelde ama ortak da ödenebilir, davet edilende içinden geldiyse öder. Paragözler sizi
Ne centilmenliğinden bahsediyorsun kardeşim, erkeğin cebinde her gün para olmak zorunda mı ya da her buluşma da illadan hesabı onun mu ödemesi gerekiyor.. Şu saçma düşüncelerinizden kurtulun artık gözünüzü seveyim
Bence bir şey hissettirmemesi lazım. Hesap ödemenin kadını erkeği olamaz. Çalışmayanı çalışanı olur. Davet edeni davet edileni olur. Sırayla olur. Ama kadın erkek bir seçenek değildir.
Ben şahsen öderim hesabı 1 olur 2 olur ama 3. de teklif gelmezse farklı düşünürüm. En azından teklif etmeli. Çünkü adil gelmiyor. Tam tersini düşünürsek 2. Veya 3. De ben öderim eğer kabul etmezse bir daha görüşmeyeceğimi belirtirim.