+1 yılErkek denir. Erkeklik veya kadınlık hesap ödeyerek kazanılan ya da kaybedilen bir şey değildir. Gayet sağlıklı bir şekilde herkes kendi yediğini içtiğini ödeyebilir. Hatta kadın bir jest yaparak hesabı da ödeyebilir, öyle bir durumda bir sonrakine de erkek hesabı öder ve güzel bir paslaşma gerçekleşir. Bu gibi ikili romantik sayılabilecek interaksiyonlarda toplumun baskıladığı kuralları kırıp da yeni ve daha sağlıklı, cinsiyetçi olmayan alternatifler üretmek toplumu daha ileriye taşıyacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle hiç bir kıza ücret ödetmedim ama bu sadece erkekler ücret ödemeli kızlar ödememeli anlamına gelmiyor bence. Eğer ki kızın da bir mesleği varsa o da odeyebilir. Yeri gelince bayanlar hemen kadın erkek eşittir diyor ama böyle meselelere gelince işinize gelmediği için kabul etmiyorsunuz. Elbette ki erkek hiç ısrarcı olmasa haa tamam sen mi ödüyorsun öde demesi absürt olur veya 1 kere tek ben odicem diyip geri çekilmesi absurt olur. Ciddi anlamda ödemeye çalışıp kadının ona izin vermemesi zorla kadının ödemesinden bahsediyorum. Ama burada kadın odese bile absürt duruma dusulmez. Biz erkekler de parayı süpürge ile toplamiyoruz. İki taraf da eşit sizin dediğiniz gibi.
00 Yorumla
Kadın erkek eşitliğine öncelik veren ve saygı duyan bir arkadaşımız olduğu için "bana geçelim mi" demelisiniz :D:D:D
Kusura bakmayın da bu erkekleri siz istediniz. Kadından beklenen bütün incelikleri "eşitlik" bahanesiyle çürütünce erkekler de aynı tavrı takınır bebeğim kimse kimseye muhtaç değil. Arabanın kapısını açsın, hesabı ödesin, bana ağır kaldırtmasın ot bok diyorsanız yemek çocuk gibi sorumluluklardan da mızmızlanmayacaktınız.
Mesela boşanan erkeğin nafaka isteme hakkı var mı? Bunu tartışıyor musunuz güçlü kadınlar?
00 Yorumla
+1 yılBunu her seferinde yapıyorsa yolucu denir. Ya yarı yarıya ödenmeli ya da sırayla.. kadın çalışmıyorsa elbette her zaman erkek ödemeli
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
+1 yılBunun kadını erkeği yoktur. Bu bir nezakettir ve nezaket sadece erkeklerin gösterebileceği davranış değildir. Ben kadına hesap ödetmem böyle gördüm, bu şekil yetiştirildim.
20 Yorumla
+1 yılSelam gadası 🙃
Ben flörtüm dahi olmasa kankam dahi olsa öyle anlık tanıdığım biri dahi olsa kadına para ödetmem.
20 Yorumla
u +1 yılParasız denir
30 YorumlaHesabi kadına ödeyen erkek gitsin pembe oje sürsün. Ilık herifler.
Alfa erkek güç demektir. Güç sembolü olan bir seye de yükü paylassin demek, yükü kadına kitlesin demek nasil bir çelişki anlamadım?
Erkekliğin de içine ettiler, erkeklik de kalmadı millette. İki kelam edecek sohbet edecek adam kalmadi ortalıkta, herkes ılık... Yazık su millete, iyice olduk Hollandalı..
32 Yorumla- +1 yıl
Alfa ne demek bilmeyenler gelmiş alfadan bahsediyor önce insan bir araştırır. Aynen öyle. 💪😎
Erkek ya da kadın hayatımdaki hiç bi sıfattaki insanla hesap ödesin gibi bi ilişkim olmadı olamazda… kendimi kötü de hissederim nezaketen de olsa tabi ki teklif etmesi hoşuma gider ama hayatımdaki hiç kimsenin böyle bi zorunluluğu yok kullanmakta kullanılmış olmakta istemem bi dengesi kurulur… maddi bi beklentim yok eşim ya da o yolda biri değilse… değerli hediye dahil kabul etmem.. ciddiye gidiyorsa tabi ki kurallarım esner ama şimdilik böylesinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum bu daha çok içime siniyor…
00 YorumlaYani ben kendi hesabımı kendim öderim babam dışında kuzenlerimin veya kardeşlerimin bile hesabı ödemesi hoşuma gitmiyor eğer biri benim hesabımı ödediyse bende ona yemek ısmarlarım ama hesabımın ödenmesi hoşuma giden bir şey değil
40 YorumlaGörgüsüz, kültürsüz ve kıro. erkek denir de ancak öyle bir erkekle olan kadınlara aptal denir.. Kadın her zaman bir davette bir prensestir ve saygı ile nezaket ile ilgilenilir.
512 Yorumla- +1 yıl
Alın işte beyfendi biri böyle konuşur 👍
- +1 yıl
Yapma dayı o sizin zamanınızda öyledir bugün kadınlar da erkekler kadar iş ve para sahibi oldu niye erkek ödesin enayi miyiz kadınlar prenses de erkekler dağ ayısı mı 😀
- +1 yıl
@Trilogy588 Kesinlikle sana katılıyorum.
- +1 yıl
Şimdi para yeyici oluyoruz. Asalak diyenler de var. Neyse çok konuşmayacağım. Şimdi biri gelir yorum yapar. 😊
- +1 yıl
Gelenek adı altında çok iğrenç şeyler de yapılıyor ama illa gelenekten gideceksek karşıdakine karşı hoşgörülü edepli olmaktan daha önemlisi yoktur değil mi? hakareti hiç yakıştıramadım. Konumuza dönecek olursak bana erkeğin hesabı ödemesi için bir tane mantıklı sebep söyler misiniz? Erkekler daha mı zengin? Erkek para saçarak ne kadar güçlü olduğunu mu kanıtlıyor? Erkeği parasıyla yargılamak sadece geri kalmış ülkelerde görülen bir şey beni cinsiyetlere saçma rollerin verilmediği erkeğin cüzdan olmadığı kadınların hizmetçi olmadığı görgüsüz kıro dağ ayılarının ülkesi Almanya'ya gönderin siz de artık kadın hesap ödemez ulen diyen "kültürlü" Suriyeli kardeşlerinizle beraber yaşarsınız 🙂
- +1 yıl
@Thomas_Paine Erkek para saçıyor diye kimse demedi ama evde bir iş bölümü vardır. Bu ülkedeki kaç erkek acaba ev işi yapmayı erkeklik gururuna yedirir? Çoğu kadının işi olarak görür. Hatta burada bir soru vardı. Ben çalışıyorum, eşim evde klima taktırmama rağmen sıcağı bahane edip evde yemek yapmıyor diyordu. Madem öyle gidip kendi niye yapmıyor diye ona bir sorarlar. Nedenine gelelim. İş bölümü yapmışlar. Ben, çalışacağım, sen de evde çalışacaksın diye arasınds anlaşmışlar. Böyle düşünen pek çok erkek var. Hatta bir soru daha vardı. Hem çalışacaksın, hem ev işi yapacaksın, hem çocuğa bakacaksın diyen biriyle nişanlı bir erkek. Böyleleri de var. Zaten biz kadınlar, çok yönlü robotuz. Değll mi?
- +1 yıl
Paşamız işten gelecek ve yorulacak ama onunla nişanlı olan kız yorulmuyor sanki. 🙄
- +1 yıl
Benim yanıtımı tam okumayıp ön yargılı yaklaşmışsınız. Ben hem erkeklere hem kadınlara saçma cinsiyet rolleri verilmesine karşıyım. Kadın da erkek de işte çalışıyorsa ev işlerini de eşit olarak yapmalılar. Sadece erkek çalışıyorsa kadın çalışmıyorsa bile erkek ev işlerine biraz yardım etmeli ben şahsen ev işi yapıyorum. Ev işi kadına özel bir şey değildir üstteki yorumda kadının hizmetçi olmadığı Almanya'yı övdum dikkat ederseniz.
- +1 yıl
@Thomas_Paine Dediğinizi harfiyen okudum ve ben olanı söyledim. Türk toplumunun genel yapısı böyle. Her toplumun özelliği farklı. Burası Almanya değll. Çoğu erkek sizin gibi ev işi yapmayı pek de kabul etmez. Bunun için önyargılı olduğumu düşünmüyorum. Sadece olağan şeyleri söyledim. Bu önyargıysa tamam. Ben önyargılıyım.
- +1 yıl
Sorun toplumun yapısında zaten birebir Almanya olalım demiyorum kendi kimliğimiz ve kurallarımız da olacak tabiki ama Almanlara baktığımızda onlardan örnek almamız gereken birçok şey olduğu aşikar.
Kadınların eşitliği savunup konu para olunca, hesap ödemek olunca "salağa" yattığı konulardan biri.
Kadın da ödemeli diyen kadınları da gülünç buluyorum. 45 yaşındayım, daha bir kez eli cüzdana giden kadın görmedim.
Hikaye yani...
20 Yorumla
+1 yılParası yoktur diyeceğim ama sanki parası olsa ödeme zorunluluğu var gibi..
illa ödemek istiyorsa ya da ısmarlıyorum diyorsa gider menüdeki en uygun şeyi alırım.
Erkeklerin hesap ödeme gibi zorunluluğu yok.
Bu eziklikte değildir.
Kendi hesabını ödeyecek nakiti de mi yok?
Hiç sorun değil çıkartır öder unuturum.
İnsanları kılıflara sokmayın10 Yorumla
+1 yılgüzel soru para almayı unutmuşsa normal karşılarım bile bile bana ödetirse odun derim hem de meşe odunu derim
20 Yorumla
+1 yıl"Kadına hesap ödetti" denir işte. 😐
30 YorumlaEsas erkeklere hesap ödetmeye bayılan kadına ne denir?
32 Yorumla- +1 yıl
Nerde beleş oraya yerleşçi denir
Zavallı denir. (durumu iyi olduğu halde yapıyorsa bilerek)
40 Yorumla
+1 yılBir kahve yanında bir çikolata söyleyemeyecekse nasıl evlenecek bu adam. Nusrette altın varaklı biftek yiyiyor herkes sanki. Pintiligin lüzumu yok
20 YorumlaYani genelde odetmezler fakat ödemeyen adamda gördükte öğrenciligimize yordum... Bide zorunda değil kimse belki saba özeldir odetmez...
10 YorumlaKadına hesap ödeten erkek denir :D
50 Yorumla
+1 yıl- kadın Görseldeki gibiyse ona hesap ödeten erkeğin ben 🙄
10 Yorumla
+1 yılBakıma muhtaç erkek denir😂genellikle erkek ödemeli bence
20 Yorumla
+1 yılHesap ödeme işlerine çözüm getirilmeli.
Erkek ödese ben yine rahat edemiyorum, rahatsız oluyorum ister istemez. Ortak bir nokta bulunmalı ki sorun yaşanmasın. Bazı kadınlar şikayetçi ödemekten bazıları ise ödetmekten. 🤷🏻
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbir şey denmez aşın şu mağara kafaları artık. eğer iki kişi de zor durumda kalmayacaksa birbirlerinin ödemesine izin vermeliler. hayatı paylaşmak böyle bir şey siz ne yapıyorsunuz ben bilmiyorum ki
50 YorumlaHesap ödemeyen erkek denir.
30 Yorumla
+1 yılDevamlı olarak yapıyorsa papucumun erkeği denir. 😂Devamlı olarak yapmıyorsa , eğer ki o an cidden maddi olarak sıkışıksa da öderiz. Ne olacak? O ödeyince oluyor da ben ödeyince mi olmuyor?
00 YorumlaSürekli tek taraf ödeyemez tabiki de hiçbir şey denmez ne densin
30 Yorumla
+1 yılHesap ödeten erkek denir
10 Yorumla
+1 yılKadin resimdeki gibiyse ömür boyu öderim hesabini 😃😃
10 YorumlaAkıllı adam denir, bedava şeylerin kıymeti olmaz. Kadınlar da hesap ödesin ki ben bu adama para harcadım, emek verdim deyip vazgeçmesin. 😂
10 Yorumlaeskiden güzel kardeşim denirdi.
şimdi dünya bir acayip oldu.
''uyanık erkek'' diyen bile çıkıyor.
00 YorumlaNezaketsiz denir, kaba bulurum... Bu yüzden Erkeklerle dışarı çıkmıyorum kendim ödüyorum Herseyi
00 Yorumla
+1 yılÖzel bir adı olduğunu düşünmüyorum. Normal bir durum gibi geldi bana. Ben ilk 2 buluşmadan pek tercih etmem açıkçası
00 Yorumla
+1 yılFotoğraftaki gibi g*öt denir 😂 İlk buluşmada erkek ödemeli. Ama hesap ödemek sadece erkeğe mahsus değildir bu da bilinsin. Kadın da hesap ödemeli
00 YorumlaOyyy maşallah o ne be nasılda güzel bir pizza karnım acıktı senin yüzünden neyse her zaman erkek ödemesi saçma bence
00 Yorumla
+1 yıl21. Yüzyılda halen bunu tartistigimiza inanamıyorum
10 Yorumla
+1 yılErkek niye hesap odemek zorunda kadın erkek esit diyorsunuz isinize gelince
10 Yorumla
+1 yılHayatımda hiçbir zaman benim olduğum masada kadının parası geçmemiştir, geçmez, geçemez.
00 Yorumla
+1 yılben yiyi takımıyım sağ olsunlar kuruş harcatmazlar
00 Yorumla
+1 yılYani ben hiç ödetmedim ancak hep erkeğin ödemesi adil olmuyor
00 Yorumla
+1 yılŞu soruyu çoğu ülkede sorsan, kadınlar size güler. Neden erkek ödesin Herzaman diye. Ama tr de olunca erkek ödeyecek tabi oluyor :)
00 Yorumla
+1 yıl3 büyük boy pizzayı yiyip nasıl fit kalıyor bu hatun ben halen oradayım 🤪
00 YorumlaParası hesabına yatmamıştır belki de bu foto ne alaka abla 😄
00 Yorumla
+1 yılBenim olduğum yerde ödeyemez.
Hürmet eden taraf olmak isterim kadına.
00 Yorumla
+1 yılsana göre hesap ödemeyen erkek mi beta.. şu sınıflandırmadan vazgeçin be :d
00 Yorumla
+1 yılResimdeki gibi hatun vardida biz mi hesap odettik 🤪
00 Yorumla
+1 yılİlk buluşmaysa eğer ve 2. buluşma olmayacak havası varsa. Hesabı komple ona ödetirim 😎😎
10 Yorumla
+1 yılFeminist, aklını kullanan. Kendini kullandırmayan. Annsalak olmayan akıllı biri denir.
10 YorumlaHiçbir Şey Denmez Tabikide Hep Erkek Ödemez Hesabı Kadın Öder
10 YorumlaGerçek bir ilişki ise normal çünkü o kişiler arasında paranın lafı olmaz ortak bir yaşam söz konusudur ama diğer türlüsü hoş olmaz
00 Yorumla
+1 yılbu zamana kadar hiçbir kadına hesap ödetmedim ödetmem..
ama ödetene ayrı bir sıfat ödetmeyene ayrı bir sıfat mantıklı gelmiyor bana..00 Yorumla
+1 yılSaçmalık. Erkekler bizim için ATM değil, olmamalı. En azından benim için değiller. Kadın ve erkek eşitliğine hayatımın her alanında inanıyorum.
42 Yorumla
+1 yılHerkes kendini ödesin. Tartışmayalım
40 YorumlaTutucu denir yeri geldiğinde kadın da ödemeli. Hatta mümkünse birlikte harcanan her harcama yarı yarıya olmalı malum ülke ekonomisi. Hep erkeğin para harcadığı ilişkiden ilişki olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılniye erkek parası yiyen ezik kadınlara ne denir peki işinize geldimi eşitlik dersiniz işine gelmedi yok dersiniz bu kadar da asalak olmayın :D ezikler
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSoru ne peki? Görseldeki hangi ürünü yiyecegimiz mi😂😂
00 Yorumlaakıllı be rasyonel erkek denir. ne yani erkek diye hesapmı ödeyecek hani kadin erkek hak eşitliği? işinize gelince erlek hesapta ödemeli eve parada getirmeli 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarsisindaki kadına birey olma şansı vermiş erkektir. Diğer türlü kasaptan parayla et alma olayına döner 😉
00 Yorumla
+1 yılHesabı elbette öderiz ancak biz sizin atm niz değiliz artık bu kafadan çıkın
10 Yorumlayeri geldiğinde erkeklerle eşitsiniz ya e bir kerede siz ödeyin hesabı ne olacak yani
00 YorumlaKadına hesap ödeten Erkek denir
10 YorumlaErkek hariç her şey..
10 Yorumlabence parası olan ödemeli
10 Yorumla
+1 yılErkek ödeyince iyi de kadın ödeyince neden bu kadar sorun ediyorsunuz sevgili hemcinslerim. Ne oldu o kadın erkek eşittir anlayışınıza kıran mı girdi?
00 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer