"Erkeğin olduğu yerde kadın hesap ödeyemez" cümlesini Türk erkekleri tarafından sık sık duyarız. Peki karşı cinsle gidilen buluşmada hesabı yanındaki kadın ödese erkek ne hisseder?
Kadının hesap ödemesi bir erkeğe neler hissettirir?
Her şeyin kıt olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz maalesef. Ben de genellikle hep öderim, bu hiç değişmedi fakat diyelim ki günün birinde yemeği yedik karttada para olmadığı bilmiyorum nakitim az, tamamen spontane oldu ve para yok ödeyemeyeceğim o an kız arkadaşımda çıkardı ödedi. Olabilir bu erkeği o an garsonun gözünde loser yapabilir beni ama kız arkadaşım tarafında yapmaz. O bilir ki ne kadar fedakar ve eli olduğumu. O nedenle sorun olmaz. Benim baktığım şey: ilişkide sevgi var mı güven var mı. Ben bunlara bakarım gerisi çok önemli değil bence.
Günümüzde pek çok erkeğin umurunda olmayan durum. Eskidendi hesabı erkek öder düşüncesi. Kaldı ki bir kadın olarak hesabın kadın ya da erkek tarafından ödenmesinin ayrıştırılmasına da karşıyım. İki taraf da ödeyebilir. Normal olan da budur. Erkeklerin bunu gurur meselesi yapmaları da saçma.
Bu aşılmalı abi, kadın neden hesap ödeyemesin. Yeri gelir o yeri gelir ben öderim. Kadınlar neden erkekler üzerinden geçinmek zorundaymış gibi davranılmak istiyorlar..
Bakiyorum da erkeklerin "sorun olmaz ödeyebilir" anlamindaki veya "kadin erkek esitligini savunurlar ama hesaba gelince erkek odesin derler" tarzi yorumlarini genelde kizlar begenmemis. Anlamiyorum neden surekli senin yedigin ictigin seyleri erkek odesin? Esitlikse hesapta da eşitlik. Herkes kendi hesabini odeyebilir. Erkeklerin hesap ödemeyi gururlancak bisey olarak gormemesi lazim. Asil ben bir baskasi odediginde kotu hissediyorum
Ben her buluşmada üç beş şeyi öderim bazen yemeği bazen tatlı kahveyi ya da oyunların paralarını ya bunun ezikliği üstünlüğü yok ki karşıdakinin durumunu biliyorum ve imansız gibi ödetemiyorum kartı ya da parayı ona veriyorum o ödüyor kasada hem incinmemişde oluyor
Benimle dışarı çıkıp hesap ödeyen kız, bir daha buluşmak isteyemez, bırak istemeyi cesaret bile edemez. Param yoksa zaten onu dışarı çıkarmam, onu dışarı çıkarıyorsam önlemimi almışımdır teklif dahi etmemesi gerekir de, etmiş olduğunu varsayalım. Ömrü boyunca göremeyeceği bir ben açığa çıkar, zaten bir daha da görmek isteyeceğini sanmıyorum. O konularda öfkesine hakim olabilen birisi değilim.
Valla nadiren denk geliyorum ve gercekten kotu hissettiriyor. Ha tabii ki yeltensin, odeme girisiminde bulunsun ama elini indirdigimde cok israr etmesin. En azkndsm kitlemeye calismadigini gordugumde icim rahat eder. Bazilari var ki ödersen bir daha cikmam diyor. Oyle kizlarla hayatin hicbir alaninda bas edemezsin :D
Gayet guzel hissederler. Sevgilim baslarda bunu cok takinti yapardi asla bana bir sey odetmezdi. Daha sonrasinda yaptigim bir konusma ile cok sukur bunu astik. Kimin o an parasi varsa o oder veya herkes yedigini oder. Sonucta erkekler para basmiyor. onlara hesap odeme konusunda toplumun yapmis oldugu bu baskiyi kaldirma zamani geldi de geciyor
Bence kadına hesap ödetmemek, kadını aşağılamaktır çünkü bu eskiden gelen bir gelenek ve artık kadınlar erkeklere muhtaç değil, kendi ayakları üzerinde durabilmeliler. Buna izin veren kadınlara ise diyecek lafım yok zaten. Nasıl olmalı derseniz eşit bir şekilde ödenmeli derim belki ama bu da pek hoş bir durum olmaz kuruşu kuruşuna hesaplayıp, yarıya bölüp de ödemek... En iyisi sıra sıra ödemek böylece iletişim de devam eder :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim yediğim içtiğim şeyi başkasının ödemesi çok koyuyor bana. Kahve vb. şeyleri hiçbir zaman karşımdakine ödetmem. Lavobaya gidiyorum diyip bütün hesabı öderim. Pahalı yemekler yediysek alman usulünü tercih ederim.
Ne hissettiklerini bende cok merak ediyorum ama bu zamana kadar bana hesap odeten bir erkek görmedim. Hesabı erkek öder kafasında bir kadın da değilim fakat ya ortak ödenir hesap ya da kendileri öder. Bu durumda ard arda hesap oderse o kişi bende ona karşı borçlu hissedip kabul edeceği şeyler yapıyorum... bekle sen ben geliyorum deyip kahve alıp geliyorum veya kurabiye falan yapıp götürüyorum öyle. Ne düşünüyorlar bilmem yinede.
Şöyle birşey var şimdi kadın dediğin evet normalde hesap ödenmez ama insan buna alıştırınca kötü bir duruma girince kadın bu sefer görüyor yardım etmek istiyor erkekte gurur yapıyor ben buna karşıyım yeri gelince kadın da ödemeli bütün yük erkeğin üstüne bindirilmemeli mesela ben bir kızla dışarı çıktığımda yemeği ben ısmarlarım kız der ki kahve içelim vs o da benden der buna karlı çıkmam asla
İlk buluşmada kadının hesap ödemesi hoşuma gitmez, burdaki teklifini ikinci buluşmada değerlendiririz, ikinci buluşmada ortak öderiz. Üçünsüdünden sonra istediği kadar abartmamak şartıyla istediği kadar ödesin. Böyle yapan bir kız benim gözümde çok büyür. Böyle bir kız ne tatlı olur :)
Anlaşarak odendiyse benim erkek arkadaşım gülüyor kadın parası yemek de varmış vay bee filan diyor 😂 normalde böyle bir seyi habersiz yaptığımda onun maddi sıkıntısı olmadan yaptığımda sinirleniyor bayaa. Bı daha ödeme sakın diyor ama bana söz dinletemez :)
Rahatsız olabilir çoğu kişi bu durumdan. Bende benim hesabımı başkası ödese kendimi mahçup hissederim. Herkes kendi yediğini ödesin desem bu sefer de kuruşu kuruşuna hesap yapmak hoş olmaz. En iyisi yemeği o ödediyse tatlıları ben ödeyeyim. Sıra sıra olsun.. 😊
Hiçbir kadının beni bankamatik gibi kullanmasına izin veremem, ödeyecek tabi maddi durumu kötüsye ben öderim onda sorun yok kaldı ki herşeyi erkek yapıyor saten anca hazıra konma derdindesiniz. Kadın ve erkek eşittir diyorsanız bunu gösterin.
Aslında çok fazla abartılan bir konu. Hesabı ödemenin kadını erkeği olmaz. Öncelikle hesabı; davet eden öder. Veya o kişilerin arasındaki diyalogun seviyesine göre o an için maddi durumu iyi olan öder. Veya Alman usulü herkes kendi hesabını oder.
Eger israrla odediyse rahatsizlik duyarim ozaman gel bir kahve de ben soyliyeyim derim oda olmadi birdahaki bulusmada kesinlikle ben oderim. Su hayatta kimseye borclu kalmak istemem.
Aşağılık hissi, tuhaf, erkek adam algılarınıza tüküreyim. Kimse kimsenin hesabını ödememeli. Kadınlar neden bu konuda kendini ezdiriyor? Neden erkeklerin ödemesi kalıplaşmış? Neden?
Zaten ödemesi gerekiyor, ne hissettirecek Her şeye gelince kadın erkek eşit de konu hesap veya para olunca neden tüm sorumluluk erkeğin üzerinde olsun?
İlk buluşma dışında genelde Alman usulü dediğimiz olay yani herkes kendi yediğini içtiğini öder.. Avrupa’da olay böyle ama Türkiye’de nedense bir karşı cinse hava atacam diye böyle gereksiz triplere girilir..
Birak bu işleri ya. Madem oyle kendi isini yapan parasini kazanan biriyle birlikte ol ya da sende elin ekmek tutunca birileriyle disari cik. Milletin elini gozleyerek ezik ezik yasama
Hiç bir yerde kural olarak yazmıyor ki erkek tüm hesapları öder diye... madem eşitlik istiyorsunuz kadın da öder erkek de bunda abartılacak bir durum yok
Denemek için ödemek lazım bir kaç sefer, ses çıkarmayan erkek naif, hoşlanan erkek cimri, hiç hoşlanmayan ödemekte ısrarcı olan erkek ise fazla kısıtlayıcıdır benim gözümde.
Hiçbir şey düşünmem ne var bunda🙂 bunlar basit şeyler ama hesap da ödetmem kimseye param çok. Açıkçası hesabı başkasına ödetmemek büyük saygı uyandırıyor ☺️
Kadının hesap ödemesi erkeğine göre görecelidir, devamlılık olmaması koşulu ike zaman zaman kadının hesap ödemesi erkeği küçültmez, kadına moral verir, erkeğin yanında daha güvenli etme hissini verir
Niye kadın insan değilmi ödiyemezmi sırf bu türk erkeklerin gereksiz egosu yüzünden söyledikleri laf yarın bende para olur ben öderim bugün o öder böyle ufak detaylar ilişkileri bozar.
çalısıyorsa odeyebılır erkeklıkle alakası yok gereklı zamanlarda erkek uzerıne dusenı yapar takıldıgım bır konu degıl dengelemek lazım bazen sen bazen o
Kadınlar duruma göre davranıyorlar. Her zaman eşit olduklarını savunuyorlar ama konu hesaba gelince ödemekten çekiniyorlar. Bildiğimiz kullanmaktır bu başka bir şey değil yani çok net.
Çekinmek ayrı (kasada senin yaninda bekliyorsa eger cunku o sirada ben mi odesem bir sey der mi diye dusunur.) yüzsüz gibi kapıda beklemek ayrı bence..
En İyi Cevaplar