Konuşmam! Ben bir bireyim ve benim bir mahremim var.. Onu ilgilendirmeyen, öğrenince zarardan başka bir işe yaramayacak şeyleri bilmesi gerekmez..
Hem varsayalım ki günahım var diyelim.. Günahın anlatılması dahi günahtır!
Şeffaf olalım diye üzerinizdeki belki de af perdesini kaldırmak kâr-ı akıl değil..
Hem hadiste vardır ki; "Kişi günah işler Allah o günahı örter.. Fakat kişi kendi rızasıyla o af örtüsünü kaldırır.." Demişler ki ya Resulullah, kişi Allah'ın örttüğü örtüyü nasıl kaldırır?
Cevaben; "Günahını bir başkasına anlatırsa.." buyurmuş..
Evlilik niyeti varsa gerçekten ciddiyseler her şey şeffaf olarak anlatılmalı karşı taraf benim için önemli değil dese bile anlatılmalı yarın ileride yok ben bilmiyordum yok bana söylemedin vs. yaşandığı zaman herşeyi anlatan insanın başı dik olur ve ayrıca herşeyi öğrenirse ona göre evlenip evlenmeyecegine karar verir
Ben açıkça konuşma taraftarıyım. Sorunlar hep iletişimsizlikten çıkar. Hem yanlış anlaşmalar da önlenebilir önceden konuşularak. Bugün ben çok devrik cümle kullandım ya. Her işim de ters gitti. Hadi hayırlısı.
Her şeyi kelimesinin altını çizmek gerekir. Ben örneğin su anki sevdiğim adama geçmişte diğer ilişkilerimde yaşadıklarımı niye anlatayım. Bu aramızı bozmaktan başka neye yarar?
@koylukizizeyno Şimdi hadi her şeyi kelimesinin altını çizelim. O kadar derin düşünüyorsak bu her şeyinin içine bilimum vücut ölçüleri, aile ile yaşananlar, özel sırlar hatta giyilen iç çamaşırının rengi modeli falan hatta dünyanın oluşumu hakkındaki fikirleri ve aklına gelmeyecek HER ŞEY dahil olur. Kimse böyle şeyleri konuşmaz. Sorudan tek kelimeyi cımbızla çekip onu da isteğe göre yorumlamak yanlış olur. Burada her şey derken yaşanan olaylarla alakalıdır. Bunu sadece geçmiş ilişkilere çeken kişinin geçmişindeki sırları büyük demektir. Mesela benim o aklıma bile gelmedi :D He sorduğu zaman geçmişimdeki ilişkilerimi açıkça anlatırım. Sen anlatmam diyorsan saklayarak kandırmak ne kadar ahlaklı bir davranıştır diye sorarım? Açık konuşacağım üstüne alınma sadece örnek olsun diye vereceğim. Yiyişmediği erkek kalmayıp sonra bakireyim diye caka satanlar ya da yiyişmediği kız kalmayıp sonra bakire ararım diye namus taslayanlar ne kadar ahlaki?
Ben her seyin anlatilmamasi taratariyim bu benim gecmisimin kirli oldugu anlamina gelmez sen ve bir çok erkek benim gibi temiz birini bulamazsınız ben sadece anlatılacak şeyin gereksiz ise boşuna anlatilmamasi taraftariyim. Cunku faydasız bilgi edinmek bi yana dursun insanların canını yakmaktan başka bi ise yaramaz bu.
@koylukizizeyno Lafların çelişiyor. Anlatılacak sıkıntılı bir durum yoksa neden şu anki sevgilinle aran bozulsun ki. Anlamadığın şey buradaki HER ŞEY kelimesi gelip de durup dururken bak ben bunları bunları yaşadım demek değil. O zaman dediğim gibi her gün giydiğim iç çamaşır rengini de paylaş yani. Ben geçmişi sorarsa söylerim diyorum. He sen her şey her yerde konuşulmaz diyorsan bu saklamak olur. Bu da ahlaki bir davranış değildir. Ben senin geçmişin kötü vs demedim. İyi olsa da bir şeyler saklamak, kandırmaktır. Sadece uç bir örnek verdim. Kaldı ki bulacağımı bulmuşum ben bir şey aradığım yok :D
Evet anlatırım. Anlatmadığım olmadı. Ortaya sonradan çıkarsa basım ağrısın istemem ben. Balık baştan koksun. Aksi bir durum bana alalen dolandırıcılık gibi geliyor.
Karşılıklı hakkımızda bilinmesi gereken herşeyi konuşmalıyız bence tabi fazla detaya inmeden
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saygıdeğer hanımefendilerin geçmişi bayağı kalabalık oluyor. Yalnız kalmayı, dürüstlük adına midemin kaldırmayacağı şeyleri öğrenmeye tercih ederim. Herkese sevdiğiyle mutluluklar...