https://youtu.be/HVxmVqVxLP8 Yüreği, yüreğine liman olmaktan çıktığında onsuz kalman gerektiğinde, Onsuzluk acı bir biçim aldığında, Kalbinin sesi ona karşı kesildiğinde, ruhun ona karşı ezildiğinde. Şartlar el vermediğinde… Onun nefesinde hayat bulmak varken yalnızlık kötü ve acı bir seçim değil mi?
Bazen seçim yapmak "zorunda" kalırız. Aslında içimizde kalan, söyleyecek çok şey olur fakat dile gelmez. her şey yalan olur bir anda, hiç yaşanmamış gibi. Son bulur, ziyan olur, susarsın, sessizlik olur...
Oysa ne çok şey vardı konuşacağım, söyleyeceğim... Şarkılar, şiiler biriktirmiştim heybeme ve vakti gelince açıp kulaklarına, yüreğine serecektim hepsini. Bir bir söyleyip tek tek okuyacaktım. Okurken yaşayacaktım, yüreğimde yaşatacaktım ne varsa güzel olana dair. Fakat heyhaat ne imkanlar, ne imkansızlıklar kaldı geriye. Fakat sonuç bunlarla alakalı değildi. Sonuç hiç bir şey içindi ve aslında her şey içindi. Ne hiç bir şey bilindi nede her şey. Suskunluğa büründüm şimdi. Heybeme taş doldurup attıktan sonra denize. Balıklara bıraktım şiirleri, türküleri ve geleceğe dair bütün düşüncelerimi. Soğuk bir kış akşamı bulduğu iğreti bir çula sarılıp bir kutuya kıvrılan evsizler gibi suskunluğumu büründüm şimdi.
Merhaba. İnsan hissettiklerini kendine saklamadı sevginin en temizi masum olanı sessiz kalarak, karşında ki insana öylesin aktarmaktır çünkü sen susarsan kalbin konuşmaya başlar bu da muhteşem bir aşkın başlamasına, sebep olur bunu böyle bilirim hakkımız da en güzeli değil en hayırlısı olsun kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun. Şunu da eklemek isterim ; Şu dünyadaki çatışma, ön yargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma. Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. Aşk dilsiz olur. Şemsi Tebrizi
Yani ondan ayriyken hala onu sevmeye devam edersem...Işte o zaman yani bensizliğin onun için daha iyi olduğunu düşündüğüm zaman; Onu düşünürüm sürekli her anımda. her şey bana onu hatırlatır. Gözlerime vurduğum kilitlerle anlatırım aşkımı. Bazen bir şarkı paylaştığımda o vardır o şarkıda bunu hisseder.
Onun için yüz yüze falan olmam lazım. Yoksa susarsam yanlış anlaşılır olan şeyi de batırırız. Ama evet çok şekilli şüküllü anlatırım hatta nutku tutulur.
Bir dokunuş bir öpüş bazen binlerce kelimenin ifade edemediğini eder. Ve hatta onun yanındaki dik duruş ona sahip olmanın onun varlığının verdiği özgüven ile onurlu bir gülüş de anlatmaya yetebilir. Ya da sade ama gülen kalpten göze gelen o bakış o anı durdurup karşındakinin kalbine sevgi sözcükleri ile akabilir.
Anlatabilirim hatta susarak aşkımı haykırabilirim.
Yani yüzünden düşen bin parça olur içinde hevesin kaçar yaşama sevincini yitirirsin buruk bir hüzün kaplar yüreğini boşluğa dalar buğulu gözler ne geleni önemser nede gideni zaman durur mekan durur her şey durur tek durmayan içindeki yangındır özlemdir hasrettir kokusu nefesi
ve konuşmak istemezsin haliyle acı acı düşünürsün sadece ama elden bir şey gelmez artık giden gitmiştir senin için ise her şey bitmiştir. 😞
Başkasına kaçan yârinin ayakkabısına para sıkıştıran âşık Veysel... Daha nasıl anlatsın aşkı... Yarısı kavuşmaksa yarısı hasrettir aşkın, Sensiz daha mutlu olucaksa çekip gitmektir, Susmaktır bazen aşk... Aşka susmakta kendi kalbini dinlemektir... Susmak zorunda kaldıysan ona anlatmak için değil, aşka olan saygından onun yürüdüğü yoldaki taşları temizlersin... Sonrası nasip... Aşkın hangi yarısı düşerse sana onunla yetinirsin...
Ona karşı olan öfkenin ya da sevgine susarak ama mimiklerle anlatılabilir. Yoksa aşkı susarak anlatmak mümkün değil. Içinde oluşan bu duygunun bir şekilde dışa yansıması lazım buna mimikler bile yetmez. O yüzden aşkı kelimelere dökmek lazım. Anca o zaman o yaşanan aşkın değeri anlaşılıyor.
aslında o sanıldığı kadar kolay değil maalesef susarak anlaşmak için grrkanslarin iyi olması ya da arada sevgi olması gerekiyor ki olduğumuz dünya da konuşarak bile anlaşılmak o kadar zor ki
Ben susarak bağıra bağıra anlatırımda, karşıdakinde bunu anlayacak yürek olur mu? Onu bilmiyorum işte. Aslında en güzel susarak anlatır insan. Asıl önemli olan susan bir kalbi anlamak.