Bir erkek sevdiği halde ayrılır mı? Ayrılsa bile geri döner mi bir gün? Ayrılık sebebi eski heyecanın olmamasıymış?

Selamlar,
9 aylık bir ilişkim vardı. Benim açımdan her şey yolunda gibiydi, fakat sevgilim ilk baştaki heyecanın kaybolduğunu düşünmüş ve heyecan şimdi bu kadar azaldıysa evlenirsek ne olur diye ayrılma kararı aldı. Ben de heyecanın azalmasının normal olduğunu filan söyledim ama fayda etmedi. Bu ayrılık olayını 2 gün önce telefonda konuştuk, cumartesi buluşalım diye karar verdik ve dün buluştuk. Konuştuk biraz sonra elimi tuttu, sarıldı ben de sarıldım, öpüştük eskisi gibi dakikalarca. Fotoğraf çekindik anı kalması için.. beni halen sevdiğini hissediyorum ama eskisi gibi sevmediğini söylüyor. Bundan önce gitmeleri vardı 2 defa ayrılmak istedi ben ikna etmiştim ama bu sefer ikna etmeye çalışmamı istedi. Bana beni ömrü boyunca asla unutmayacağını söyledi. Ben de olur da bir gün dönmek istersen gurur yapma yaz bana olur mu dedim. Yazarım ama sen gurur yapmaz mısın diye sordu? Ben de sana yapmayacağım dedim. Onu bekleyeceğimi söyledim. Beklemeni istemiyorum, ama sana söz veriyorum kalbim sana yazmamı söylerse bi gün yazacağım dedi. Dünyada tanıdığı en güzel insanlardan biriymişim.. Güzel ayrıldık ama kalbim çok açıyor. Sizce bir gün döner mi? Beklemeli miyim?
Bir erkek sevdiği halde ayrılır mı? Ayrılsa bile geri döner mi bir gün? Ayrılık sebebi eski heyecanın olmamasıymış?