Şimdi evlenmek için evlenenler, aile evinden kurtulmak için evlenenler, sevginin her şeyi kurtaracağını düşünüp evlenenler, helal seks yapmak için evlenenler bekarlara özeniyorlar. Zaten en çok aldatmaydı, anlaşamamaktı falan bunlarda oluyor. Evlilik öyle rastgele olacak bir şey değil. Evlendiğin kişiyi seçmek çok çok önemli. Bekarlıkta sorumluluk az olduğu için özgürlükte fazla ama nereye kadar? Her insan yanında huzur bulduğu, sevdiği, anlaştığı, bir dayanağı bulunduğu insanla hayat arkadaşı olmak ister. Ama aceleci ve ön yargılıyız.
Merhaba. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ; Evlilik mutluluk değildir bir yuva kurmaktır mutluluk ise, iki kişinin el ele vererek çaba göstermesiyle ortaya çıkar sevgiyle karşında ki insanın, gönlünü hoş ederek ruhunu ilgi alakayla beslersin tabi sorumluluk büyük ama, sevmek de bu değil mi zaten üstelik evlilik olağanüstü bir durum evlenirsin kapıyı açan biri olur, bu seni gülümsetir evlenirsin beraber yemek yiyebileceğin bir insan olur, bu seni mutlu eder evlenirsin gece sarılarak uyuyabileceğin bir insan olur, bu sana huzur verir evlenirsin yaşamın boyunca yanında bir yol arkadaşın olur, bu sana güç verir evlilik tek bir bedende iki can olmaktır bunun bilincinde olarak, hareket etmek lazım daima insanız severek güzelleşir sevilerek güç buluruz kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın, en güzele emanet olun.
Sanırım ikisinden birinin iyi veya kötü olduğunu düşünmek epeyce sıkıcı olabilir. İnsanların kendilerine özgü hayat hikayeleri ve yolları üzerinde evlilik te bekarlık ta olabilir ve hatta bu ikisi de mental anlamda insanları zenginleştirebilir. Bazı insanlar evliliği rekabete dönüştürebiliyor. Bu gibi kişilere çok rastladım. Hatta onlara engel gibi algılandığım için beni sevmezlerdi. Ben de evlilik fikrinden bile o kadar sıkılmıştım ki, yirmili yaşlarımda kendime söz verdim, otuzlu yaşlarımdan önce evlenmeyeceğim diye, böylece onlar benden önce evlenebildiler! Benimse yine de umrumda değil. İnsanın başına bence bekarlık ta, evlilik te bela değil, yeter ki her ikisinde de karşılıklı güven temelinde hürriyet yaşanmaya devam edebilsin, net🦄🍀🍏⭐❤️
Yok ya artik bekarlarda evlilere özenmiyorlar eskide kaldı o da. Şimdiki ekonomik durumlardan dolayı insanlar evliliğe göze alamıyorlar. Bekar birisi kendine ancak yetebiliyor. Kaldı ki bir aile kurup evini geçindirebilsin. Geçim , aile kurmak çok çok zorlaştı.
Her ikiside güzel bence. Şimdiki bekarlar eskiden olduğu gibi değil çok daha özgür hareket edebiliyorlar ama tanıdığım çoğu bekar evlenmenin hayalini kuruyor o ayrı. Evlilik hem kadın hem erkeğe ciddi sorumluluklar yüklüyor ev geçindirmek, aile bütünlüğünü sağlayabilmek gibi… Keşke herkes bekarlık hayatını kendi ayaklarının üzerinde durup evlenmeden önce yapmak istediklerini yaparak geçirse maalesef hayat ve ekonomik şartlar buna izin vermiyor. Evlilikte de durum pek değişmediği için hangisi daha iyi hala tartışma konusu. Önemli olan ister evli ister bekar mutlu olmak.
Evlilik başa bela bekarlık başa bela insan belli bir yerden sonra birisiyle olmak istiyor sevmek istiyorum sevilmek istiyorum gerçekten doğru kişiyle evlenirsen evet çok güzel bir şey ama doğru kişiyi bulmak o kadar zor ki neredeyse imkansız denecek kadar düşük bir ihtimal o yüzden en iyisi bekar olmak bekarlığın zorluklarını katlanmak
Evlilik sevgi ve güven ve saygı çerçevesinde olursa başa bela değil şimdiye kadar yaşadığım en güzel duygularin başında gelir. Bekarlığa gelirsek kaç yaşına kadar da bekar kalırsanız kalın, dünyanın en olgun insanı da siz olun ama evlendikten sonra daha yeni büyüdüğünüzü anlarsınız. Asıl bela ikiside de değil. İnsanın nasıl davranacağını bilmeyip sapkınlığa düşmesidir.
Sevdikten sonra asla Bela olmaz tersine Çok mutlu huzurlu olur insan ya sevdiğinle evleniyorsun düşünsenize 😊 Ne Kadar Güzel bir şey benim en büyük hayallerimden bu ama olmayacak gibi ya bu 😥