Bir ilişki yaşadım ve kendimi cezalandırdım?

Merhaba arkadaşlar ben yıllar önce bir hata yaptım 27 yaşımda biriyle tanıştım evlenme kararı aldık ve kınanmaktan değil günahından pişman olarak evlilik dışı ilişki yaşadım. Hatta bu 3 4 haftalık gebeliğe kadar gitti. Evlenme kararında annesinin aşırı kibrinden sorunlar yaşadık en sonunda kendimi bu evlilikten kurtardım. Bir ilişki uğruna onursuzluğu göze alamadım. Annesini tarif edemem ama nasıl desem büyü yalan her şey vardı. Ayrıldık. Şimdi 38 yaşındayım bir kişiden bile sevilme hakkını görmedim kendimde asla görmedim. Herkesten uzak tuttum kendimi ne gelinlik hakkı gördüm kendimde ne evlat hakkı. Maddi durumum iyi istesem onarım da yaptırabilirdim ama yediremedim kimseyi kandırıp haklarına giremedim. Hem bunun ahrieti de vardı daha fazla günaha giremedim. Ah bir kere yaşadım sadece bir kere ne kadar pişmanım şimdi bir bebek görsem nasıl içim gidiyor annem babam bilmiyor torun olsaydı iyi olurdu deyip duruyorlar onların da hakkına girdim bunca yıl gözüme uyku girmiyor biri düğün bebek resmi gösterince bile ağlamak istiyorum. Bir çözüm aramam bunu ben hakettim ama çok bunaldım arkadaşlarım dostlarım nolur kınamayın beni çaresizim burada paylaştım
Bir ilişki yaşadım ve kendimi cezalandırdım?