Konu başlığı bu ve bende 11 yıllık ilişkimin bitmesi ile bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. Çünkü bir çok normal kız arkadaşım "senin gibi birisi ile evlenilmez, geçmişle yaşar durursun." demişti bana. 😒 Oysa öyle değil inanın ki. Her şey bitti... :) 🌟 Twitter'da açılan ve Onedio'nun gündeme taşıdığı bu konuyu @KizlarSoruyor üyeleri olarak bizlerde tartışalım istedim arkadaşlar. 🤓
Dokuz sene az değil ya, zihninin bir yerlerine yerleşmiştir o. Ne bileyim onunla geçtiği sokaktan geçerken bile içerler belki ya da birlikte izlediği filmi tekrar izlerken farkında olmadan ağlar. Dokuz senede biri diğerinin içine işler bence. Her ne kadar unuttum dese de ansızın hayalet olur geçer karşısına. D
Yalnız 9 yıl az buz bir süre değil açıkçası. Yani unuttum diyebilecek mi asıl soru burada başlıyor. Şimdi bir düşünelim 9 yıl ilişki yaşayacaksın bu ilişkinin bitecek ama nasıl bir sürede sevgili yapacak ya da aşık olacak. Bunu eğer böyle bir ay sonra falan yapıyorsa bence olunmaz. İnsanların unutma derecesini tam bilmiyoruz. Bazı insanlar çabucak kafasında silebiliken bazıları yaşadığı anılar ya bir şarkı bir ufak söz bile geçmişi hatırlatabilecek seviyeye getiriyor. Şu anda belki burada bir çoğu sevgili oluruz diyecek ama gerçekle yüzleştiklerinde bence bunu birkaç kere daha düşüneceklerdir.
Geride bırakabilmişse geçmiş ilişkisinin ne kadar sürdüğü, nasıl bittiği ya da neden bittiği benim için önemli değil. Burada karşımda ki kişinin düşüncelerini ve duygularını dikkate alırım sadece, gerisi beni ilgilendirmiyor, ki kendisi arkada bırakmışsa benim takılmamda fazla anlamsız olur. Bu yüzden bunu sorun yapmam.
Çoğumuz evet geçmiş geçmişte kaldı deriz ama aklımızla beynimize söz geçiremeyiz yaşarız içimizde bir süre. Öyle bişey bence riske girmek gibi bişey ya çabalarsın ya boşa çıkar ya da tabuları yıktırır bu aslında karşıdaki kızın cesaretiyle alakalı bence
Niye olmasın? Belki gecmis ilişkisi ilişkide yaptığı hataları öğrendi, kendini tanıdı, karşısındaki kişiden beklentilerinin farkına vardı. Bu sayede daha sağlıklı ve güçlü bir ilişki kurabilecek. Tek gecelik ilişki yaşayan ayran gönüllü insanlardan daha olası.
O zaman evli olup boşanan insanlar 2. kere evlenmezlerdi. Bu tamamen kişiye bağlı. Sen bitirmişsen ve yenisini seviyorsan bunu hisseder zaten. Ancak bitirememişsen bunu da hisseder. 3-5 ay birlikte olup bitirememiş olanlar yok mu?
Kuzenimin kocası 9 yıllık sevgilisinden ayrıldı kuzenim için. Evlendikten 3 gün sonra eski sevgilisine yazmış çok pişmanım beni kabul edersen karım umrumda değil boşarım diye 😏 biraz şans meselesi tamam ama yine de 2 kere düşünmeli
Valla nefret ediyorum şu an eski sevgilim den. Zerre kadar sevgi yok. Acı var. Yeni duydum evlendiğini zaten. Ölse keşke diyorum ne sevgisi. Ama yani herkes ben gibi mi onu bilemem. Allah belasını versin