benim arkadaşım bunu yaptı evlendikten sonra.. görüşmemeyi seçti sonra laf arasında eşi benimle görüşmesini istemiyormuş öyle dedi iyi dedim bende güya ben ahlakını bozacakmışım neyse birkaç yıl geçtikten sonra eşi baktım adliye de hayırdır dedi arkadaşınla boşanıyoruz sebep beni aldattı Eh bekarlarla görüştürmüyordun nasıl aldattı diyecektim dedim tut dilini boş ver:)
bekarlar yoldan çıkarır diye bir kaide yok bence adamın içinde varsa yoldan çıkar
İnsan kendisini tamir edecek şeylere yakın durmalı; sanata, şiire, sohbete, arkadaşa, seyahate, kitaba, tabiata, gökyüzüne, denize, ağaca, toprağa, müziğe.. -Émile Zola- Evlenince bazı şeylere kısıtlama getirilmesini doğru bulmuyorum eğer o evliliğin huzur getirmesini istiyorsan eşinin mutlu olduğu hayata müdale etmemelisin. Zaten ona güvendiğin için , sevdiğin için evlendin bırak her şey aynı devam etsin. Arkadaşın evlisi bekarı olmaz.. duruşunu bilen arkadaş olması gerekir. Benim eşim olacak insanda duruşunu bilen biridir ve aynı şekilde bir çevreye sahiptir. Ben bu durumu gözlemleyip emin olmadan hayatımı kimseyle birleştirmem. Başta seçiminizi doğru yaparsanız şu olsun bu olmasın diye liste yapmanıza gerekte kalmaz. Ayrica bir insan sana yanlış yapacaksa bırak yapsın ki sende onu bu sayede tanıyabil= benim felsefem bu.
Azaltmayı bilmeli bence.Bekar insan ortamı ile evli insan ortamı arasında oldukça belirgin farklar var. Eşim izin vermiyor cümlesi yerine gidilecek yerin evli kişilere uygun olup olmadığının kararını kendi verecek bilinçte olmalı. Olamıyorsa bekar kalmalı daha makul.
Hayır ama sınırlandırılmalıdır. Yani evine ailene daha çok zaman ayırmalısın ama arkadaşları satmak da olmaz. Karşı cins arkadaş tabi ki olmaz. Bu görüşmeler de dışarıda olmalıdır. Kesinlikle bekar erkek/kız eve sokulmamalıdır.
Niye kessin ki zaten belirli bir yaştan sonra da pek bekar arkadaş kalmıyor. Kalsa da sıkıntı oluşturacak bir mevzu yok. Kişi kendi yapmak isterse isterse etrafı evli insan dolsun yine yapar. Niyet önemli
Evli değilim evlensem de eşime yasak koymam. Onun da arkadaşlarıyla görüşmesi en doğal hakkı aynı şekilde benim de. Tek aktivitemiz evli çiftlerle olmamalı. Bende arkadaşlarımla çıkıp kahve içmek, birkaç saat sohbet etmek isterim. Bence çiftler birbirlerine bu hakkı verebilmeli.
Bu hala yaşanan bir durum sanırım. Evlilikte herhalde şöyle bir kanı oluyor artık bütün serbestlikler bitiyor bir sınırlamalar başlıyor. Bir insan karşı tarafa güvenmiyormusun yaptıklarıyla? Iki tarafta böyle birbirine kısıtlarsa zaten o evlilik mutsuzlukla sürmeye devam eder. O yüzden bekar arkadaşlarınla buluşmayacaksın, gitmeyeceksin bu tür kısıtlamalar bence saçma.
Tamamiyle kesmek dogru degil. Ama bayagi bir azaltilmali. Zaten otomatikman kesiliyor. Hayat buna zorluyor insani. Kimse ben kesmem demesin. Bence dogal bir surec bu. Yas gectikce bekarlar yanliz kaliyor. Bu yuzden de evlenmek sart. Yoksa millet colugu cocugu torunu ile vakit gecirirken. Bizler ömrümüzun sonuna kadar kedi köpek beslemek zorunda kaliriz.
Anlamsız gelmiştir bana hep. Gerçi ben bekar tarafını deneyimledim. Yakın arkadaşlarımdan evlenip de iletişimi kesen ya da azaltan olmadı şu ana kadar. Makul olan da bu. Önemli olan güven duygusunun zedelenmemesi ve eşini önceliklendirmesi. Eşleri bana güveniyorlar sağ olsunlar, sorun yaşamadık
Yani kesmek derken çocuk gibi küsme değil ama araya mesafe koyabilirler mesela iki taraf evli ise sürekli çıkmak insanı sıkar ama misal yolda 1 2 defa çıkılsa iyidir yani. Fazla samimiyet iyi değil demişler.
Yani eger arkadas cevresi capkinsa niye ben bu capkin adamla evlendim... hadi evlendim niye 30 yasinda adami annesi gibi egitmeye calisiyorum hadi bunu da yaptim elini kolunu da baglayip niye eve oturturuyorum... ne bileyim sacma
O ince çizgiyi iyi ayarlamak gerekir evlenince arkadaşlıklari dostluklari bitirmeye gorusmeye eengel değil o zaman o kişinin karakterinden şüphe ederim demekki siz ne arkadaş ne de dost olanlmissiniz
Kesmemeli büyük saygısızlık olur. Evlenince arkadaşlık ilişkilerinin zayıflaması bana çok saçma geliyor, ne yani evlen diye zamanını birlikte geçirdiğin arkadaşlarınla arana duvar örmekte ne oluyor?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eşimi görüşmesi için ben teşvik ediyorum daha. Ama nasıl arkadaşlar oldukları önemli tabi. Görüşülmemesi gereken biriyse açıkça diyaloğu azaltmasını söylerim. Evlilikte bazı şeyler iki tarafı da ilgilendiriyor maalesef
Kişinin bileceği bir durum. Eğer arkadaşları onu kötü etkileyecekse konuşmayabilir. Evlilik sadakatten geçiyor. İnsanın ruhunda sadakat yoksa, kendisi ilişkiye ihanet edebilir, bekar arkadaşlara gerek yok.
Evlendikten sonra kadının "Arkadaşlarınla konuşmanı kes" demesi de yanlış. Sonuçta o kişinin çevresi ve tanıştık olduğu dostları. Bilmiyorum ya, kafam çok karışık. 😄
Güven çok önem daha arkadalık zamanında eşim olacak kişi şu arkadaşını gözüm tutmadı derim oda zaten ona göre yön verir kendine veya ben aynı şekilde evlenincede pek sorun olmaz eşimin bekar arkadaşı
Hayat arkadaşın için yol arkadaşlarından vazgeçmezsin sadece önceliklerini hayat arkadaşına kaydırırsın. Kesmem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Buna inanan ve bu şekilde yaşayan insanların ne kafayla bunu yaptıklarını anlamıyorum. Evli diye insan sadece biraz mertebe atlıyor hepsi bu. Yoksa hepimiz aynıyız, insanız yani. Bekar arkadaşla da görüşülür elbette. Evet paylaşım eskiye nazaran daha az olur belki ama yine görüşülür. Evlilerin kendi kuruntularından başka bir şey değil bu 😕
Hayır bence çok saçma kimle istiyorsa onla görüşsün ne olacak. Evet bekar erkekler sürekli takıldığı kadınları anlatacak bu evli erkeği yoldan çıkarır diye düşünüyorsunuz. Aranızdaki bağa güveniyorsanız hiç bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Eski sevgilimin halası beni sosyal medyadan ekledi. Ve 1bucuk sene olacak bizim ilişkimiz biteli hani o zamanlar eklemiş olsaydı cok normal gelirdi. Ama şimdi birden ne oldu da ekledi anlamadım. Sizce? Fikriniz var mı